Disk och Terassdag

Idag har jag jobbat 07.45-16.00. Forsta fyra timmarna var jag ute i disken och fixade besticken och andra delen blev det Terrassen alldeles sjalv. Visserligen inte jattemkt folk pa lunchen (inte om man jamfor med frukosten och middagen) men det var fullsatt ute pa terrassen sa jag var klar sist av alla. Schyst att folk staller upp och hjalper till. Verkligen. nej de bara sager Ciao! och droppar sedan av och lamnar mig at mitt ode... Vet inte om det bara ar mina foraldrar som har uppfostrat mig till att hjalpa manniskor. Tack till er (mamma och pappa) och sa skaller jag lite pa andras foraldrar som inte lart sina barn att man ska hjalpa andra.

   Annars har jag idag kopt julklapp till Patrik och Jonna. Sa nu kan jag snart med gott samvete spendera pengar pa mig sjalv, ska bara inhandla pappas forst. Slosa massa pengar och fa daligt samvete efterat men det far jag ta.

Kommer sakna Hanna nar jag aker hem, hon ar verkligen en harlig manniska! Men det ska bli skont att resa hem om de 15 dagar som ar kvar.

Har igen!

Inget att gora idag heller eftersom Hanna jobbar aven idag sa darfor tillbringar jag nagra minuter framfor datorn och bloggar lite (samt slosar massa pengar eftersom det ar svindyrt att "hyra" internetdatorer har).
   Har precis varit pa en promenad vilket var trevligt men kunde gott att gatt langre. Ska istallet sloa framfor tvn och med min andra engelska bok i solen pa altanen om det inte blir for varmt. Onskar att det gick att kopa billiga bocker pa svenska har nere men istallet for man kopa engelska.. Ingen fara med det for det ar ungefar som att lasa bocker pa svenska men det vore skont att slippa lagga ut 12 euro per bok bara for att jag lyckats lasa ut de bocker jag hade med mig hemifran.

   Ska till Gran Tarrajal idag en svang efter att vi akt till Costa Calma dar Johan och Paula bor. Hamta post och umgas lite, trevligt med omvaxling.

Nu ar det bara 18 dagar kvar och allt kanns mkt lattare. Har ju typ bara en lang charterresa (inkl jobb) kvar om man ser det pa det viset sa jag ska forsoka att bara njuta nu och sedan aka hem med en stor erfarenhet i bagaget.

Helvetesvecka

En helvetesvecka vantar Hanna pa jobbet. Hon ar inte ledig forens pa lordag och har da jobbat nio dagar i rad. Sjalv ar jag ledig idag och i morgon men det ar inte sa kul nar vi inte ar lediga samtidigt.

I morgon ska vi till Johan och Paula och halsa pa lite. Tva veckor sedan nu. Ska hamta min post och lite sa. Kul att fordriva tiden med ngt nar man ar ledig.

19 dagar kvar idag...

Inget strandvader

Idag hade vi tankt ga ner och lagga oss pa stranden efter jobbet. Dock lyser solen med sin franvaro... Eller den gommer sig val. Molnigt och blasigt men varmt som vanligt. Det varsta ar att jag har borjat fjalla, har inte solat pa nastan en vecka sa jag ar val snart blek som ett lakan igen. Jaja...

Jobbat idag och fatt tva euro i dricks igen av samma trevliga par som jag fick av haromdagen. Trevlig liten pratstund med dem ocksa nar det inte var sa hektiskt med jobb. De tyckte jag var en valdigt trevlig servitris..:D De fragade om Rachid var min chef (och det ar han ju) sa jag hoppas att de kanske sa ngt bra om mig till honom. Skulle vara kul.

21 dagar kvar... snartsnartsnart. Jag vet det ar konstigt att jag vill hem men fatta vad skont det kommer bli. Mitt rum, min sang (med riktigt tacke och inte bara ett lakan), min familj, alla djur och vanner.

Mitt stackars ben

Mitt stackars ben mar inte bra nar jag gar mycket. Med andra ord gor det ont hela tiden pa jobbet eftersom jag inte gor ngt annat an springer som en tok dar. Hoppas det gar over annars blir det kke lakarbesok nar jag kommer hem... Vet inte vad jag gjort men ngt ar det iaf.

   Idag drog det inte ut saaa lange vid middagsdukningen, fick hjalp av tanten med glasogon att vika servetterna (nej jag vet inte vad hon heter) och "tomten" som bara pratar spanska. Karim hjalpte till ocksa genom att fylla pa besticken men sedan smet han allt i vag.

   Solen skiner aven om det enligt Johan har varit riktigt daligt vader under den har tiden vi varit har (men det ar ju vinter aven har) sa mig skulle det inte gora ngt att fa kanna Sverigekylan litegrann. Men jag ar ju inte riktigt som andra.

   Fick dricks idag pa morgonen (igar morse ocksa for den delen) sa nu ar jag annu rikare.. Synd bara att jag inte borjade spara all dricks jag fick fran borjan. Maste vara uppe i runt 20-25 euro nu tror jag. kanns bra;)

22 dagar kvar...

Middag ute

Igar at jag och Hanna middag ute, vi har bestamt att vi far gora det en gang i veckan alltsa en av de tva dagarna vi ar lediga for annars ater vi ju i restaurangen. I vilket fall som helst sa at vi aterigen pa El Camarote och med oss fick vi en tysk polis som heter Paul. Traffade honom och hans tre vanner, varav en evigt dansande nar vi var ute igar. Vi skulle ut och ta en ol med en kollega och vi gick ut vid elva kke. Det slutade med att vi drog vidare och kom hem vid femsnaret pa morgonen. Ganska kul minus en sak men vi hade trevligt. Dock lite sega hela dagen som tillbringades lasandes, pratandes, vilandes och duschandes. Hang over plus min forkylning som nu ocksa Hanna har fatt sa tyckte vi valdigt synd om oss sjalva.

   Har jobbat idag pa morgonen och hade god lust att skalla ut min chef men det hade val inte varit sa smart precis... Jag gjorde det inte heller men som sagt jag hade god lust. Jag var ensam pa fyran (hela restaurangen ar uppdelad i sektioner) och den ar en av de storre sektionerna. Jag sprang som en vettvilling mellan borden och forsokte hinna med att plocka bort efter alla. En liten pojke rakade spilla ut sin choklad sa jag var tvungen att byta bade den stora och lilla duken (mantelan och cubren) och det tog lite tid eftersom all mat maste plockas bort fran bordet forst.
   Da kommer chefen och sager att jag maste jobba pa mycket fortare for att det ar en massa gaster i restaurangen som vill ha plats. Halla! Jag jobbade pa sa gott jag kunde och hade fyra eller fem bord langst ner i raderna som var dukade och klara. men dar vill inga gaster sitta for det ar sa mycket spring dar pga av baren. Men det kan val inte jag ra for!? Jaja jag forsokte skynda mig pa mer men det gick lika snabbt som forut. Gubbjavel. Navars men det var onodigt sagt av honom tycker jag allt.

Bara 24 dagar kvar nu...:-) Sedan kan jag traffa alla igen!

Forkylning och en flackig handduk

I morse markte jag att min forkylning blivit annu varre.. Jag snorvlar och nyser om vartannat och det ar omojligt att sova bra, vaknar titt som tatt av att jag inte kan andas ordentligt... Det roliga ar att jag kommer aka pa en ny forkylning sa fort jag kommer hem eftersom det blir en sadan omstallning med klimatet. Kanns valdigt (inte) bra att vara forkyld i typ tva manader pa raken...

   Idag har jag varit ledig och ar aven ledig i morgon. har varit och handlat pa SPAR i Morro Jable vilket visade sig vara lite likt ICA Maxi hemma med diverse varor for hushallet och riktig MAT! Vi trodde inte ens att det existerade nagan annan stanns an pa restaurangerna har omkring men oj sa fel vi hade. Utbudet vi funnits hitills har mest bestatt av godis och alkohol sa det kandes som om man kom till himmelriket.. hehe. Inte for att vi lagar nagan mat hemma, det blir mest mackor men om vi vill kan vi ju. Fast det ar ganska lyxigt att kunna ata tva mal mat gratis om dagen pa jobbet. Ingen nyttig kost kanske men den ar god for det mesta.

   Nar jag fyllde ar hade personalen fixat i ordning jattefint till kvallen, bara for min skull (Hanna hade skvallrat..) och jag blev bjuden till ett dukat bord med en tarta och sa fick jag champange att dricka till..:) Da blev jag glad och rord med tanke pa att jag bara jobbat en vecka...

Har idag aven tvattat och har kommit fram till den slutsatsatsen att vi hadanefter bara anvander en av de fyra maskinerna eftersom de andra flackar ner vara klader... Inte jattekul med rostflackar pa de plagg man slangt i maskinen for att fa rena... Men de luktar gott i alla fall och det ar ju nagot positivt.

   Nu raknar jag dagarna tills hemresan ska ske. Det ar visserligen kul har och jag langtar inte hem jattemycket men det ska bli skont att komma hemm till sitt eget rum, sin egen sang och till familjen ocksa (faktiskt!) och alla djuren. Borta bra men hemma bast.

Hasta luego!

p.s Nar vi var och handlade idag sa hittade vi WASA KNACKEBROD vilket vi naturligtvis var tvugna att kopa.d.s

Idag ar det min fodelsedag

Idag ar det min fodelsedag, den forsta som inte firas hemma. Kanns riktigt bra faktiskt for nu ar en milstolpe nadd. Lite mindre an en manad kvar nu...

   Jag har fatt en handduk av Hanna och en sang av Dody... hehe han ar en trevlig typ. Ska jobba ikvall igen plus imorgon fm och kvall men sedan ar jag ledig mandag tisdag. Stackars hanna far dock jobba mandag med men hon ar ledig tisdag onsdag. Hon aker till lanzarote over dagen pa onsdag, synd att jag inte kan folja med...:( Men maste man jobba sa maste man... hehe

allt for denna gang, hoppas allt ar bra dar hemma!!

Fyra timmar pa stranden

Blev det idag. Har varit lediga igar och idag. Gardagen blev det stranden ett par timmar och sen Morro Jable med Johan och Paula. Som envisades med att bjuda oss pa middag nar det var vi som ville bjuda dem.. Aja det far vi ta en annan gang.

   Igar nar vi kom hem sa gick vi och tog varsin pina colada och traffade tva trevliga Eva och Stig fran Jonkoping. Trevligt samtal och dessutom blev vi bjudna pa en drink vilket var mycket snallt av dem.:)

Saknar djuren mycket. Nar det dessutom har varit sa mycket jobbigt med alla hastar hemma kanns det lite extra jobbigt. Men det far ga. Ska bara forsoka bearbeta Tartan nu sa gott det gar. Inte latt men jag maste ju. Har ju iaf Pingu kvar och han ar den viktigaste.

Gick till SPAR idag och skulle handla yoghurt. Kom hem med marmelad, godis, chips, brod, kex och jag vet inte allt. Hannas och mina planer pa att bli valtranade och slimmade gar i stopet har men jag har ju fortfarande fyra veckor pa mig att andra mig. Som om det skulle handa;)

Forovrigt har Hanna kopt nya skor sa nu overlever hon nog resten av arbetstiden.

Lite av vad vi har lart oss hittills:

# Hot chilli ar verkligen hot. Ogonen taras vid forsta smakbiten.
# Man bor ha en kapsyloppnare hemma i lagenheten. Bacardin gar inte bra att oppna med varken kniv, gaffel eller mur.
# Man ska inte ga i flippflopps till Morro Jable. Da far man sar mellan tarna, Hanna vet.
# Konstig mat har men yougurth kan man ata mycket av.
# Ga inte till de delar av stranderna dar det inte ar sa mycket folk. Dar springer nakna manniskor omkring. mest gamla gubbar.
# Handla inte arbetsskor far da kommer man hem med massa annat ocksa.
# Att dricka ett glas sangria pa mindre an en kvart fran ricorico ar inte jattebra om du inte har atit tillrackligt.
# Man blir glad av komplimanger.
# Man kan kommunicera utan att forsta varandras sprak.
# Latt att bli kandis nar man ar tva unga forvirrade svenskor.
# Toalettpappershallaren ar kass.
# Dr House ar inte lika bra dubbat pa tyska.
# Inte Simpsons heller.

Forsta dagen pa jobbet idag var hektisk men rolig. For den som ar intresserad. pusspuss och hejhej till alla dar hemma. Tanker pa er.


Bland billiga bacardi och langa sandstrander

For sex dagar sedan anlande jag och Hanna till Puert del Rosario, huvudstaden pa Fuerteventura. Mkt varmt var forsta intrycket men det var ganska skont. Efter att ha tillbringat ett och ett halft dygn pa resande fot sa var det skont att satta sig i Johans bil och aka hem till dem. Efter en dusch och god pizza som Johan bjod oss pa sa borjade vi kanna oss som manniskor igen.
    Pa kvallen nar det var dags att sova sa somnade bade Hanna och jag sa fort vi la huvudet pa kudden...

Tre dagar senare flyttade vi in i en lagenhet pa Stella, hotellet dar vi har fatt jobb. Lite sunkigt kke och vi har funnit en kackerlacka hitills men helt accebtabelt anda. Speciellt som vi fick veta att vi bodde mkt battre an alla andra som jobbar har, de trangs ihop i en liten lagenhet medan jag och Hanna har en relativt stor for oss sjalva. Tackar Paula och Edy for det.

Idag har vi traffat var chef, i restaurangen dar vi ska jobba. Riktigt trevlig och som tur ar kan han engelska. Puh. De som pratar spanska prtar sa fort att man inte hanger med. Har ocksa hamtat ut vara klader och ikladda dem ser vi ut som tva mattanter. Sexigt varre... haha.

Uppdaterar snart igen forhoppningsvis men det ar dyrt att anvanda internet och jag ar snal.

Till alla er dar hemma: Saknar er och tanker pa er i kylan. Hemma hos er alltsa inte har..;)