Äntligen

Ska få träffa Frida snart och det behövs verkligen. Hon ringde nyss och sa att hon var hemma, hemhemma alltså och inte i Jönköping. Hon hade jobbat idag så det var därför. Ska bli super att träffa henne för jag behöver prata av mig och älta lite grann. Det bästa som hänt idag! Min bästa vän, jag hoppas du vet hur mycket du betyder för mig!

   Sedan blir det hanna för att kopiera betyg och inspektera hennes packning (om hon har med sig mindre grejer än jag så vet jag inte vad jag ska göra...) och sedan upp till stallet för att ta ett riktigt adjö av Tårtan. 

Blä

Mitt i allt sorgligt elände med Tårtan så kan jag stolt säga att min packning i stort sett är klar, bara lite saker kvar som man måste packa ner det sista man gör. Allt är mammas förtjänst då hon med mod och hjältemodighet gav sig i kast med mitt berg av saker jag skulle försöka stuva ner i mina resväskor. Kan ju säga som så att det ser ut som om jag ska flytta till Fuerteventura och inte bara vara där i sex och en halv vecka... Till mitt försvar kan jag tillägga att "min" (mammas) rullväska är av den mindre sorten och att det var därför jag även fick packa i min stora bag. Plus handbagage. Usch usch, kommer skämmas när jag släpar runt på all packning... Tröstar mig med att jag nog kommer bli arg på mig själv om jag inte drar med mig allt det som jag har packat. Lakan och badlakan tar ju också mycket plats, så det så...

   Nej nu börjar jag snart gråta igen...

Sista turen på pärlan...

Sommaren 2006
Tårtan och jag på mysig kvällstur i somras. Tårtan är gul och hennes man och svans är fulla av klet pga hunkex som trivs väldigt bra på vårat sommarbete... Känslan sitter dock kvar. Vi hör ihop.


Sista ridturen "avklarad". Fy vad hemskt... Hällregn och blåst och ändå var hon lika härlig som vanligt utan massa bus i benen idag. Satan vad jag kommer sakna henne. Hon är den härligaste, underbaraste, busigaste, knasigaste, sötaste häst som finns. Nästan i alla fall. Just nu mår jag inte bra alls utan vill mest dra täcket över huvudet och somna. Inte vakna förens allt ordnat upp sig. Helst av allt önskar jag att vi får tillbaka henne och att vi då får köpa henne men det kommer nog aldrig hända. Men önska kan man ju alltid.

    Hon var så gullig idag när jag skulle göra i ordning henne. Jag kliade henne på halsen och hon kliade tillbaka och stod och slickade mig i hela ansiktet (ibland tror hon nog att hon är en hund) och rufsade om i mitt hår. Hade betforkladd och äppleskum över hela mig men det gör ingenting... Älskar henne.

Visa ord

Såg idag på ett program som gick på Disney Channel (jag vet tönt varning men det finns inte så mycket annats att titta på runt sextiden på kvällarna..) 
   Det handlade om en tjej som ville visa en klännig hon designat på en modevisning. Dock så fick hon inte det eftersom hon inte var tillräckligt lån eller smal. Hon var liksom mer som många andra. Kurvig helt enkelt.
Här följer citatet som en kvinna sa när hon försökte övertala tjejen att ändå visa klänningen:
   "Det där kanske är den "rätta" kroppsmodellen men det är definitivt inte den enda." (Och pekade på en lång mager fotomodellsmänniska). Det tyckte jag var väldigt bra sagt. Cred till manusmänniskan. För även om inte all ser likadana ut så gör det ingenting. Det finns många olika modeller bland oss människor och även om vi är korta, långa, smala, tjocka eller något så är vi alla vackra. det gäller bara att vi tar fram den sidan av oss och försöker se oss själva som de vackra människorna. Det kan vara svårt och jag behöver själv kämpqa med det. men innerst inne är nog jag också vacker.


Kalle och Nisse

Kalle och Nisse

   Här är en bild med båda hundarna. Som jag skrev är det inte världens lättaste att ta kort på dem, de är överallt på en gång. Därav den dåliga kvalitén på kortet... Nisse kommer i fart bakom Kalle. Söta är de i alla fall båda två och promenaden var uppfriskande.

Två dagar kvar...

Bara två dagar kvar sedan drar jag till solen. Börjar bli lite nervöst nu måste jag erkänna. Jag har aldrig varit  borta så länge hemifrån förut så det om någonting blir en upplevelse i sig. Det längsta jag har varit borta är en vecka när jag var i Skottland. Borta på min födelsedag är jag också och det har väl aldrig hänt förut. Men det är mest mamma som har ångest över det skulle jag tro, det gör inte mig något. Kommer ju hem till jul och den tycker jag är viktigare än en födelsedag...

   Nu blir det promenad med voffsingarna sedan packa (nej jag är inte färdig än...) och fixa lite allmänt. Ska försöka ta en bild på Kalle och Nisse idag, tillsammans och när de förhoppningsvis sitter stilla. Lyckas jag med mitt uppdrag så lägger jag upp bilden här sedan. Men det är ingen garanti för hundarna har lite för mycket spring i benen och mycket att hålla koll på när vi är ute och går.


Familjehistoria

Läste nyss min lillebrors bok om sig själv och sin familj som han skrev när han var 12 år, alltså för ungefär två år sedan. Bästa citatet från den boken:
   "Min farfarsfar var knäckt men han var aldrig med i krig." Tänk vad lite felstavning kan ställa till det.

Nice matkväll med Lisa, Matilda var tyvärr sjuk. åt Köttfärsmackor med chilisås och ost som man värmer i ugnen och sallad. Åt chokladpudding tills vi nästan spydde och kom överens om att det inte är jättebra att äta två portioner chokladpudding var. Men svullar man så svullar man.

Nu är jag så trött att jag måste gå och lägga mig.... Klockan må ha dragits tillbaka en timme men min kropp går efter gamla tiden. Nattinatti.

Redaktionsfoto

Redaktionsfoto
Syns inte heller så bra men fr v. Matilda (längst fram), Lisa, jag och Martina.
Redaktionsteamet som inte kunde fixa så mkt till webtidning. Inte pga skrivandet, det kunde vi men redigeringsprogrammet gjorde aldrig som vi ville och vi iddes inte försökas lära oss. Undrar hur jag lyckades få MVG i både textkommunikation och ljudmedier..?

hallå i huvudet...

Kan inte allt bara ordna sig nu? Måste allt bara vara jobbigt? Ska bli skönt att komma iväg och bara ha kul och inte tänka på något jobbigt ett tag. Det behövs verkligen.

Nya skor

Åkte in till Linköping på förmiddagen och inhandlade tre par skor (!). Men det var på Skopunkten så ta tre betala för två- blir inte så dyrt ändå... 650 spänn cirkus för ett par "fin" stövlar, ett par fodrade, varma stövlar och ett par andra. 

   Hej-då-middag med Lisa och förhoppningsvis Matilda ikväll. Trevligt trevligt.:)

På flaket

På flaket
Aningen suddig bild tyvärr. Jag på studentflaket 9 juni 2006.
"Vi reste inte till månen tillsammans men allt var helt okey ändå"

Jag har tydligen en pojkvän

Ja tydligen... Jobbade idag och var då på dans med tjejen jag jobbar med (hon och hennes vänner är förståndshandikappade). En kille sa att han tyckte jag såg ut som Shakira (det gör jag verkligen inte men det var gulligt av honom, tror han har henne som idol) och frågade om jag sjöng lika bra som hon också. det gör jag verkligen inte heller för jag är så tondöv någon kan bli men som sagt, det var också gulligt. Han fick även en dans och blev glad över det. Tur att man kan göra någon lycklig enbart genom en dans.

   Blev även uppbjuden ett flertal gånger av en annan kille. Enligt honom var jag "hans tjej" och jag fick knappt en lugn stund. han ville dansa hela tiden. Haha vill man ha uppmärksamhet så ska man gå till ett ställe där de annordnar danser mm för förståndshandikappade för de är jättecharmiga, bjuder på sig själva och skäms inte över att rocka loss ordentligt på dansgolvet (så mycket att man är rädd för att bli påhoppad av misstag..:).

Mycket mycket onyttig dag idag. Frallor med ost till frukost plus kaffe. McFeast meny till lunch och en varmkorv till kvällsmat. Plus en bulle, en kaka, mer kaffe och smågodis. Uschusch vad jag har syndat. Jag ska försöka bättra mig.

Hela morgondagen ska ägnas år packa, packa och packa lite till. Tvätta upp det som är kvar att tvätta (troligtvis mer än vad jag försöker inbilla mig) samt städa rummet ordentligt. Ska även försöka hinna med en promenad eftersom ingen hanns med idag. Hoppas bara att vädret är lika underbart höstigt som det har varit i dag. Vindstilla i stort sett (framåt dagen i morse blåste det tokigt), solsken men kallt. Då skulle jag bli lycklig.

Äntligen!

Om tio minuter ska jag iväg och klippa mig. Underbart!


Gudrun den andra är på ingång

Eller så kanske hon redan är här? Jaja det blåser fruktansvärt mycket ute just nu och ibland känns det som om alla fönster ska blåsa in. Undrar just hur det kommer se ut i morgon bitti... Troligtvis är alla löv borta från träden och så ligger det grenar i hela våran trädgård. Så är det när hösten kommer. Sedan försvinner strömmen och jag får förflytta min sovplats till vardagsrummet där vi har öppna spisen för annars fryser jag ihjäl nere  imin "källarhåla". Låter mysigare än vad det är för jag breder hellre ut mig i min egen säng än vrider och vänder på mig i hörnsoffan. Annars är eld och öppna spisar mysigt (men jag är ingen pyroman så jag tycker bara om måttliga brasor som är kontrollerade och inte övertända byggnader..).

   Måste verkligen börja packa i morgon. Annars får jag åka med bara mitt pass i handen och spendera sex och en halv vecka med att tigga kläder av Hanna vilket jag helst vill slippa. Känns liksom bättre att bära sina egna kläder.

   Det ska bli så fruktansvärt underbart, härligt skönt att slippa Jonna under dessa veckor. Lillasyster går mig just nu på nerverna och jag har lust att strypa henne långsamt. Det´ska jag inte göra men hon är pisstråkig just nu. och jag blir galen på alla som hela tiden säger att det är åldern, Jonna är ju sån osv. Ursäkta uttrycket men det ger jag blanka fan i. Hon är fortfarande jobbig och riktigt elak. Sedan spelar det mindre roll vad allt detta beror på. Tänk om man hade råd att flytta hemifrån permanent. Åh vad underbart det vore. 

   Film nu även om jag helst hade krupit ner i sängen. Fattar inte varför jag är så trött jämt. Men det kanske har att göra med att jag idag (och många andra dagar) gick upp typ vid sex för att morgonfodra hästarna. Och sen är jag mer en morgonmänniska än en kvällsmänniska. Fast ibland vore det skönt om det var tvärtom.

Fikabröd

Jag är så otroligt sugen på fikabröd just nu. Har tvingat pappa att köpa med sig när han varit på banken. Kaffe och en god bulle.. MUMS! Känner att jag faktiskt kan unna mig det nu när vi snart åker. Kommer ändå inte våga äta så mkt mat i början pga rädsla för magsjuka så jag kan lika gärna äta upp mig lute här hemma... haha

Förövrigt så har jag varit ute och ridit på förmiddagen. Blev paddocken där det blåste full storm och hästen Kolan var lite halvgalen. Inga bakutsparkar idag men lite hopp hit och dit och en ynklig spark mot skänkeln när jag skulle sätta igång henne. Fattar inte varför hon håller på som hon gör, inget fel på sadeln och hon verkar inte ha ont i kroppen. Blir nog inget köp iaf för det är inte så kul att lägga ut pengar på en häst som beter sig så dumt när man rider ut i trafiken samt kanske inte ens håller. Och speciellt inte när hon är hela 15 år då borde hon kommit över det stadiet. Kunde ha överseende med det om hon var fem sex men nu...

Har dock span på en annan häst som jag börjar tycka om mer och mer. Bara fyra år och kan i stort sett ingenting men då kan man i gengäld forma henne till det man vill. Söt och mysig är hon iaf och tillgiven. Kan nog bli en riktigt trevlig liten häst om man lägger ner jobb på henne. Tyvärr gör hennes ägare inte det utan bryr sig inte så mkt om henne...

    Jag önskar bara att vi fick köpa Tårtan. Efter över fyra år ihop så känner vi varandra och hon har utvecklats så himla mkt under dessa år. Känns orättvist att vi inte får behålla henne då eller åtminstone en chans att köpa henne för en vettig summa. Men men inget att göra åt. Underbar är hon iaf även om hon knasar sig ibland.

Sötnosen

Sötnosen

Dekoria ox
   1995
e: Gogo ox
u: Dira ox

Regn och rusk

Idag är det en sådan där regning dag. Började lagom till att vi började bli färdiga med allt som måste göras innan man kan ta in hästarna. Regnet fick oss att skynda lite så de var iaf inte dygnsura när vi fick in de små liven. Red sedan en sväng och till skillnad från häromdagen så slutade inte regnet under ridturen utan det bara ökade på. Tårtan gillar inte regn så jättemycket så det jag fick jobba en hel del för att få henne att gå på rakt spår och inte böjd som en banan för att undkomma regnet. Förutom i galoppen förståss för då gick det jättebra att galoppera så fort som vinden (knappast det var faktiskt en ganska samlad galopp).

   När vi fick tillbaka åkte resten av hästarna också in i stallet för en tidig middag. De skakade och frös, alla utom Pingu (päls som en mammut) och Lady och Ofelia. De har för mkt päls för att frysa. Så nu har dagen säkert slutat med att de står inne för resten av denna regninga dag. Vi hade planerat att hästarna kunde fått täcken på sig och gått ut efter ett par timmar av ätande och torkande men icke sa nicke. A. tyckte att de kunde stå inne så kunde han släppa ut dem senare om vädret blev bättre. Pyttsan att det kommer att hända. De kommer få stå inne för att han inte orkar ta ut dem även om de inte skulle dö av ett par timmars utevistelse... Normalt är de ute nio-tio timmar och idag hann de vara ute tre... Jag vet någon som kommer vara på tårna i morgon efter att ha stått inne så länge.

Kolan och Pingu fick iaf vara ute längre eftersom de går i egen hage... Det går ingen nöd på dem. Päls som få plus att Kolan har regntäcke på sig för tillfället. Mycket bättre mår de av att vara ute också.

Nej nu är det dags för simträning för Kalle. Fast vi skulle lika gärna kunna gå ut och ställa oss på gräsmattan istället för att åka ända in till Lkpg. Det lär snart bildas en sjö här iaf.

Stressstressstress

Ahh! Har skydat hela dagen, skjutsat mamma till tåget, ridit två hästar mockat tre boxar, gjort sex höpåsar och sex bunkar. Hem lagat mat, gått med hundarna, städat av. Skyndat upp till stallet (igen) och haft lektion... Och nu stressa iväg till Maxi och inhandla lite saker till resan. Nej nu måste jag rusa!!!

Bilden blev konstig

Bilden jag la in blev lite konstig som ni ser. Men det är bara att klicka på den så ser man hur den ser ut i normala fall.


Underbaraste Pingu

Underbaraste Pingu


Säng sköna säng

Just nu tror jag inte att jag någonsin har sovit så bra som jag har gjort på senaste tiden. Kan ju kanske bero på att allt är klart med resan (även om vi fortfarande inte har något jobb garanterat samt inte börjat packa och inte fixat i ordning med pengarna på banken menmen..). Kan slappna av igen.

   Min säng måste vara skönast i universum. 1,20 bred, två täcken (det blir sjukt kallt i rummet under natten), tre kuddar och den är så mysig! Önskar det vore tidig morgon hela dagen så jag kunde ligga kvar och gotta mig. Dessvärre är det ju inte det och jag tycker alltid att man måste gå upp när kolackan närmar sig halv nio. Annars försvinner ju hela dagen för mig.

Nej nu blir det frukost, morgontidning och eventuellt lite Svart stig. Sedan buss, bank och barnvakt från halv ett.

Levande ljus och en ask choklad

Skulle jag inte dö av om jag fick just nu. Vill lyxa och mysa till det lite.

   Idag har jag städat hos mormor, så nu kan hon var glad. Har ju inte möjlighet att hjälpa henne med städningen sen på sju veckor men det får väl ordna sig på något vis.

Lyssnar just nu på lite härlig musik som gör att man blir på partyhumör. Partyparty! Eller kanske inte på en söndagskväll... Skön utemusik i alla fall!

Fem favoriter just nu:
1. Boken Svart stig av Åsa Larsson, har bara läst några få sidor än så länge men den har redan fångat mig. Rekommenderas varmt och hjärtligt.

2. Echo - Vertical Horizon. Kan lyssna på den om och om igen.

3. Nisse när han jagar laserpricken. Mer korkad hund finns inte men det är ganska kul att jäklas med honom. Han fattar liksom inte att han aldrig kommer få tag på den...

4. Min familj. Underbar även om jag har rätt kort tålamod med framför allt lillasyster just nu. Älskar er alltid och ni är det viktigaste på den här jorden.

5. Hösten, den är underbar med kyla, regn och gula löv. Bästa årstiden.

Och...

Som jag har skrivit tidigare så måste mitt hår verkligen klippas. Och nu ska så ske. Den 28 oktober ryker delar av det. Finally. Vill gärna färga det också men så blir det inte. Onödigt att kasta ut pengar på färgning när håret ändå kommer blekas i solen på Fuerteventura. Jösses vad gött det känns att skriva det. Fuerteventura, Fuerteventura..;)

   Nej nu ska jag titta på någon bra, eller mindre bra film. Inte häcka framför datorn mer ikväll...

Upp tidigt i morgon och rida två hästar plus köra en. Sedan städa färdigt mitt rum, som jag knappt börjat med samt skriva packlista.


Fartkameror är visst farliga

Inte för att jag visste det... Men det visste visst den person som körde framför mig när jag var på väg från Vadstena till Motala i eftermiddags för att jobba. Alla som kört den sträckan på senaste tiden vet kanske att det numera finns hastighetskameror uppsatta på den sträckan. Om inte annat så förstår ju alla förare där när det finns skyltar uppsatta som förvarnar om dem (helt idiotiskt tycker jag, låt kamerorna stå där utan förvarning så folk får lära sig en läxa om de åker för fort!). 
   Ja i alla fall så fick jag krypa fram i 75-80 på en 90 väg ett bra tag. Varför körde du inte om då puckobrud?, frågar ni er säkert och på den frågan kan jag svara: Det är inte så frestande att försöka sig på att köra om när det kommer möte, det regnar och föraren framför hela tiden ökar farten, minskar farten, ökar farten, minskar.. ja ni fattar!?

   Så tydligen är fartkameror farliga och i och med det kan man inte hålla den korrekta hastigheten någonstanns. Även om jag har klarat mig när jag kört i 90 förbi en kamera på en 90 väg. Ännu roligare fick jag när kamerasträckan var slut och gubben framför förstod det. Då drog han minnsan iväg i säkert 80-90 på en 70 väg... Det finns mkt konstigt folk där ute.

   För övrigt åt jag idag en tacotallrik stor som ett hus för ca fyra timmar sedan och det känns fortfarande som jag inte kommer behöva äta på en vecka.

Fuerteventura here we come!

Nu. Är. Det. Defenitivt. Den 1 november klockan 15.15 går Hannas och mitt plan från Arlanda och styr kosan mot Puerto del Rosario (Fuerteventura). Okej med en restid på ca 24 timmar så förstår väl alla att det ingår mellanlandningar och byten av plan i både Barcelona och Madrid men det är det värt eftersom en tur och retur biljett då inte ens gick på 5000 spänn... Mkt billigare än 11 000 plus som alla andra resor dit verkade kosta.
   Hem kommer jag igen den 16 december, eller egentligen den 17 tror jag men då ensam. Hur jag nu ska klara det utan att åka vilse.. Aja det ordnar sig. Är iaf väldigt pepp just nu och svävar någonstanns uppe i taket... Haha att man kan bli hög på att lyckas genomföra en flygbiljettsbeställning (nästan..) helt själv.=D

   Så har ni vägarna förbi Fuerteventura (vad nu staden hette som vi ska bo i) så hälsa gärna på!! Jag ligger på stranden och glassar med en drink i handen. Eller sliter häcken av mig på det ställe vi förhoppningsvis på jobb på.. Tror det blir ett minne för livet i alla fall!

Yes vi är på väg!

Egocentrisk period

Här kommer ytterliggare 10 saker bara om mig, jag vill vara lite ego och bara skriva om mig själv.. Det bara är en sådan period just nu.

1. Jag älskar att skriva noveller och ibland även dikter.
2. Jag har en personlig favorit när det gäller diktskrivare.
3. Jag hatar att jag älskar choklad.
4. Jag mår bättre när jag fått promenera.
5. Mitt hår är just nu väldigt slitet.
6. Mitt hår behöver klippas.
7. Jag tycker på allvar att det kan vara bra att titta på amerikanska ungdomsfilmer om kärlek, mobbare och mobboffer, onda styvmödrar you name it. Då får man fly till en fantasivärld. Och inte behöver man anstränga sig för att nå dit eller förstå storyn.
8. Jag önskar att jag kunde spanska, tyska och ryska flytande och inte bara svenska och engelska.
9. Jag är besatt av att lära mig nya språk men gör det tyvärr inte pga av för lite tid. Se punkt åtta.
10. Jag tycker att det arabiska fullblodet är världens vackraste hästras. Och då inte den spinkiga utställningstypen utan "ridhästtypen" som är lite grövre. Guds gåva från himmrlrn som en man en gång upplyste oss om när "min" Tårta (Dekoria) var ute och visade upp sig.

10 saker ni inte visste om mig

Eller som bara de som känner mig vet...

1. Jag ogillar spindlar och fästingar väldigt mycket.
2. Min bästa vän bor allt för långt borta.
3. Jag saknar min bästa vän otroligt mycket.
4. Jag ställer för det mesta besticken åt fel håll ("upp-och-ner") i diskmaskinen eftersom matkladdet är på den sidan som "ska" vara uppåt. I alla fall enligt de flesta jag känner och min hemkunskapslärare från högstadiet.
5. Snart tas min pärla ifrån mig och jag kommer gråta blod.
6. Jag har ångest och panik över Spanien resan.
7. Jag längtar till Spanienresan.
8. Jag tycker om att sjunga men är totalt tondöv så gör det inte mer än i duschen eller där folk jag inte behöver skämmas inför finns.
9. Jag är för tvåsamheten.
10. Jag är ensam.

Ett tillägg som passar just nu skulle vara: Min ena hund fastnade nästan med sin nos i en såskanna för att nå de sista resterna på botten...

Ännu en lista. Kopierat från annans blogg men ifylld av mig själv.

 

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa? Varför skämma ut sig i TV när man lika gärna kan göra det i verkliga livet?
Vilken årstid tycker du bäst om? Hösten. Löven byter färg och det luktar gott när man eldar på gärdena. Stubbar är guld till hästfolk.
Brukar du sjunga i duschen? Ja men hellre än bra. (Mycket hellre..)
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? Fälttävlan och handboll går an.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Något ska man väl tro på?
Vad är viktigast för dig? Min familj, själsfränden Frida, andra vänner, djuren, luft, mat och vatten.
Laddar du hem musik och film från Internet? Nix.
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Skrika högt och sedan bli paranoid.
Vad är det bästa med julafton? Stämmningen och känslan.
Tänker du mycket på ditt utseende? Tyvärr alltför mkt.
Vad får dig att slappna av? Ge mig ett varmt bad, en god drink, några stämningsfulla värmesljus så blir jag lealös som en kaspersdocka.
Är du skyldig någon pengar? Inte just nu faktiskt.
Är du mörkrädd? Ibland. Ibland lite mindre.
Vilken färg är snyggast? Blått och grönt.
Tycker du matte är svårt? Jag tycker inte om siffror och siffrorna tycker inte om mig. (Det är därför jag alltid räknar fel)
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej.
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling? Högsta vinsten.
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? När jag vaknat.
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? Mina syskon, mig själv.
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen? Folk får själva välja om de vill dö i förtid, orsaka andras död eller ha äcklig andedräkt.
Har du piercing? Hål i öronen om det räknas.
Bråkar du och dina syskon ofta? Hehe... Inga kommentarer.
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Frida.
Läser du ofta böcker? Ja. Ännu mer ofta nu när jag är skol- och arbetslös.
Vad föredrar du för sorts filmer? Bra filmer.
Vad slösar du mest pengar på? Hästarna. Det är dyrt med veterinärer, hovslagare, mat och saker.
Vill du gifta dig? Ja med rätt person.
Vill du ha barn? Ja.
Vilka tv-program som går just nu har du fastnat för? House och Medium.
Vilka länder har du varit i? Norge, Danmark, Skottland.
Vilka husdjur har du haft innan? Innan vad? Sammanlagt har vi i familjen haft fyra hundar och fem hästar men då räknar jag med de vi fortfarande har.
Solar du ofta? Nej. Gjorde det i våras för att bli lite brun till balen. Det hjälpte föga.
Är du bra på att laga mat? Bra och bra. Det jag lagar går att äta.
Var badar du helst? I vattnet. Eller pengar skulle jag också kunna ta mig ett dopp.
Vad dricker du för alkohol? Cider, vin, drinkar.
Vad använder du för droger? Inga alls.
Vilka djur är du mest rädd för? Spindlar och vildsvin.
Vad tycker du om monarkin? Leve kungafamiljen!
Vilka språk kan du? Svenska, engelska (flytande). Lite tyska och lite spanska.
Har du någon gång skadat dig allvarligt? Jag har brutit höger nyckelben och det gjorde förbannat ont.
Vilken kändis är hetast? Johnny Depp som Jack Sparrow.
Gillar du att dansa? Ja men hellre än bra.
Vad har du för klädstil? Min egen.
Är du flygrädd? Nej. Men kan säkert bli.
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? Bra, bättre, bäst. Cigaretter förpestar tillvaron för oss icke- rökare.
Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten.
Vilken är din favoritglass? Den som är färsk.
Tror du på ett liv efter döden? Hoppas men vet inte om jag tror.
Vilket kaffe sörplar du helst? Svart.
Vilket mobilmärke föredrar du? Föredrar mobiler som funkar.
Vill du gå ner i vikt? Ja.
Vad har du för personlighet? Jobbig?
Har du varit deprimerad? Det har väl de flesta varit någon gång?
Tycker du om sushi? Aldrig smakat men vill gärna pröva.
Tror du på livslång kärlek? Ja men inte för min del. Förutom till mina djur i så fall.
Vad äter du helst när du ser på film? Godis! Mums!
Lever dina föräldrar tillsammans? Ja.
Skulle du vilja träna någon typ av kampsport? Karate, judo jajjemän. Men min nacke och mitt huvud skulle inte överleva det.
Har du tandläkarskräck? Nej men tycker inte om att skrapa bort tandsten eller lukten hos tandläkaren.
Har du någon gång haft självmordstankar? Nej.
Är du en morgon eller kvällsmänniska? Morgon.
Vilken hårfärg har du naturellt? Brunt. Typ.
Biter du på naglarna? Ja tyvärr men vill gärna sluta.
Är du beroende av något? Syre, mat, vatten.
Hur ofta motionerar du? Alltför sällan men rider flera gånger i veckan och promenerar när andan faller på.


Pucko!

Just nu är jag så förbannat arg att ingen som inte vill få sig en känga ska gå i närheten av mig. Min "kära" lillebror har raderat  ALLA filer på datorn. Alla texter, alla (för mig) värdefulla bilder osv. Så just nu vill jag bara gråta. Har tagit massa bilder på min pärla som snart åker och så har puckojäveln raderat dem. Jag skiter fullständigt i om han inte menade att det skulle bli så för jag har ändå lust att strypa honom långsamt. Ahhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!

Var bara tvungen att skriva av mig.

Finfin kräftskiva

Var igår på Villes och Anders mycket trevliga kräftskiva. Många människor man inte kände och många människor man visste vilka de var men egentligen aldrig pratat med. Eftersom mina forna classmates drog ganska tidigt så kände jag knappt ngn efter ett tag... hehe. Det gjorde dock inte så mycket. Hamnade i diskussion med Joel som erbjöd sig att skaffa jobb till mig i Skottland om jag ville. Skulle bara höra av mig när jag kände för det, känns bra. Han hade själv varit där ett halvår och sa att det inte var några problem med vare sig boende eller jobb så man får väl lita på det..;)
   Pratade även med Pierre och också det var trevligt. Mkt dans också så kvällen var väldigt lyckad. inte jättebra musik hela tiden dock men det får man väl ta... Man kan ju inte få allt.

   Idag löshoppade vi hästarna men jag körde bara med en av mina. vill inte riskera att Tårtan bryter alla ben hon har nu när hon snart ska åka "hem" och eftersom hon aldrig blivit löshoppad förut så kändes det dom om det mycket väl skulle kunna hända. Kolan är ju inte i form så det blev bara Pingu "snabbare än vinden nu när han är klippt" Star som fick flyga över hindrena. Hoppade fint men fuskade ibland. Men han vore ju inte Pingu om han inte gjorde det.:)

Fuerteventura eller London? Hur ska vi göra Hanna??

...

Kolan iaf snäll att sko, vet ju inte så mkt om henne eftersom vi inte ens haft henne en vecka. Förutom att hon höll på att skita på hovslagaren så gick det hela mkt smärtfritt. P och T uppförde sig väl som vanligt. Nu när P går barfota och inte behöver skos utan bara verkas så behöver han ju inte heller resa sig och hålla på... Skönt tycker både jag och hovslagaren.

Och stackars Daphne har ichios. Stackars Pia också som är jätteorolig för sin häst med all rätt. Inte en helt riskfri behandling som måste göras för att hon ska bli frisk. Hela tarmsystemet kan slås ut och hon kan också få en chock och dö... Inte kul alls men vad gör man inte för att hästen ska bli frisk och må bra. Jäkla fästingar som sprider sådana sjukdomar!

Nu ska jag laga mat.