Regn och rusk

Idag är det en sådan där regning dag. Började lagom till att vi började bli färdiga med allt som måste göras innan man kan ta in hästarna. Regnet fick oss att skynda lite så de var iaf inte dygnsura när vi fick in de små liven. Red sedan en sväng och till skillnad från häromdagen så slutade inte regnet under ridturen utan det bara ökade på. Tårtan gillar inte regn så jättemycket så det jag fick jobba en hel del för att få henne att gå på rakt spår och inte böjd som en banan för att undkomma regnet. Förutom i galoppen förståss för då gick det jättebra att galoppera så fort som vinden (knappast det var faktiskt en ganska samlad galopp).

   När vi fick tillbaka åkte resten av hästarna också in i stallet för en tidig middag. De skakade och frös, alla utom Pingu (päls som en mammut) och Lady och Ofelia. De har för mkt päls för att frysa. Så nu har dagen säkert slutat med att de står inne för resten av denna regninga dag. Vi hade planerat att hästarna kunde fått täcken på sig och gått ut efter ett par timmar av ätande och torkande men icke sa nicke. A. tyckte att de kunde stå inne så kunde han släppa ut dem senare om vädret blev bättre. Pyttsan att det kommer att hända. De kommer få stå inne för att han inte orkar ta ut dem även om de inte skulle dö av ett par timmars utevistelse... Normalt är de ute nio-tio timmar och idag hann de vara ute tre... Jag vet någon som kommer vara på tårna i morgon efter att ha stått inne så länge.

Kolan och Pingu fick iaf vara ute längre eftersom de går i egen hage... Det går ingen nöd på dem. Päls som få plus att Kolan har regntäcke på sig för tillfället. Mycket bättre mår de av att vara ute också.

Nej nu är det dags för simträning för Kalle. Fast vi skulle lika gärna kunna gå ut och ställa oss på gräsmattan istället för att åka ända in till Lkpg. Det lär snart bildas en sjö här iaf.

Kommentarer
Postat av: Sofia

åh vad skönt att äntligen hitta någon som också bloggar om hästar!! ;D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback