Grillkväll med hundarna i det gula huset

Valborg och jag ska till Borghamn. Inte ens in till "byn" utan mitt ute på landet, tur att det är på landet jag trivs som bäst;). Det blir jag, Hanna (ja hon bor ju faktiskt i huset vi ska till...), Elin och mina ohängda hundar. Eller familjens men de är ju mina också.:)
   Anledningen till att de fyrbenta odjuren får hänga med är att mor och far ska iväg och inte kan ta med sig hundarna. Patrik och Jonna är i Skänninge och hittar på sattyg, jag är den enda som har möjlighet. Men det är bara kul, kul för hundarna också att se något nytt.:D

   Det blir grill, frukt med vit choklad och film ikväll och med all sannolikhet en hel del tjejsnack och sådant tycker vi om..;) Fast bäst är det ju med Frida, vi kan prata om vad som helst och det är så skönt ibland. Ibland behöver man bara prata av sig och då ringer jag till Frida. Hon är min bästa vän.

   Dagens roliga: Kvällen
   Dagens glada: Jag när jag tänker på att jag äger världens mysigaste Gregerhäst.:)
   Dagens tråkiga: Jag glömde min betalda mascara på Maxi. 109 kronor...
   Dagens bra: Mamma fixade så att jag får den ändå.:)
   Dagens låt: Fallen leaves, Billy Talent


Nostalgi

Blev väldigt rastlös igår så jag ringde kusinen (igen) och drog med henne ut i rismarken för en lång promenad. Väldigt trevlig och fint väder. Pratade om barndomen och fick lite nostalgikickar. Haha vad massa saker vi har hittat på under åren. Blivit arga på varandra och gömt oss i vinbärsbuskarna, busat runt på hästarna, varit på picknickar, smugglat med oss bananaer och kolasås till min lekstuga för att sitta där och muffla i oss mer kolasås än banan. Kort sagt så hade vi jättekul och Nisse var överlycklig eftersom han fick fälja med. Han var dock dödstrött när vi kom hem. Stackars liten.:)


   Bio ikväll (jobb) och sedan vet jag inte. Skjutsa lillasyster till Ödeshög lyckades jag visst lova så det blir väl att dra snart. Varför ska jag vara en snäll storasyster?


En stor snickerskaka vilar på botten av min mage.

Var och åt med Jessica på Micas dagen till ära. Köttfärspajen jag åt var väl inget att hurra över, de hade mycket mer sallad och gott på förut men det har de tydligen dragit ner på.:( Snickerkakan och kaffet som konstigt nog hamnade på bordet efter maten var däremot helt delikat. Dock var min snickerkaka typ tre gånger så stor som normalt (borde inte klaga över det...) så den blev ganska mäktig. Men en snickerskaka är en snickerskaka så jag åt upp den och nu är jag så mätt att magen står i fyra hörn. Femkilometers spåret i Rismarken gånger två väntar på mig...

   Valborg blir nog trevligt, hoppas bara på grillväder.:P Trevligare kan ju veckan bli också.. haha.;)


Sommaraktig promenad

Tog en promenad på en timme idag (dagens enda motion, haha) och det var en sommaraktig promenad. Regn i luften (ja nu talar vi SVENSK sommar som den alltid är..;) och dagg/regn i gräset. Det blommar lite överallt och det luktar sommar. Jag missade en bit av våren men det gör inte så mycket.;) Sommaren har jag ingenting emot heller, det skulle isåfall vara de äckliga fästingarna som finns överallt i naturen. Dom tycker jag inte om, vare sig på mig själv eller på djuren.

   Senare kiropraktorn, nu kaffe.

Super sura sunk Sarah

Usch, i morse måste jag verkligen ha vaknat på helt fel sida. Jag är arg och irriterad, sur och deprimerad. Allt känns bara ner just nu och jag orkar ingenting, har inte lust att göra något. Känner mig bara i vägen och elak, ohjälpsam och tråkig. Arg på ingenting och allting. Jag ska gräva ner mig i min soffa och hålla mig borta från omvärlden, för all min ilska gåt ut över dem och det vill jag inte men jag vet inte hur jag ska få utlopp för den annars.

   Hur sjutton står människor ut med mig?






dessutom är jag ful som stryk och äcklig som fan. 

Regn, rusk, blåst och strömavbrott

Idag har jag varit på stan och käkat med Hanna och Elin (Micasa såklart...). Det var mycket trevligt och vi det gick snabbt att fördriva några timmar med prat om Elins Stötenresa och diverse annat.
   Hanna hämtade mig här hemma vid tolv-halv ett eftersom jag inte hade någon bil och hon ändå var i stallet. Följde med henne hem till nya huset eftersom hon var tvungen att släppa ut Mannes halvgalena travare (inget ont om travare men de var ganska galna just idag..:P) och duscha. Väl i Mannes stall, efter att vi gått husesyn och Hanna hittat en muslort på golvet och ursäktat sig för alla kläder som hängde på tork i huset, så hade hon lite problem med lysknappen. Stod och tryckte på den och fipplade i evigheter innan hon kom på att strömmen var avstängd.. Hurra! Det går nämligen inte att öppna porten där hästarna i normala fall leds ut utan ström och dessutom fungerar ju inte elstängslet direkt. Så hästarna fick tas ut bakvägen och det var lite otäckt. Tyckte hästarna. Jag lyckades nästan bli omkullsprungen och Hanna ivägsläpad men sen var de små liven ute och sprang och krumbuktade sig för glatta livet. Som kossor på grönbete ungefär.:)

   När vi traskat tillbaka till Hanna och Davids hus så skulle Hanna duscha. Det gick inte så bra. Pumpen är liksom också eldriven så det blev  raggardusch istället, förutom att Hanna glömde parfymen (den kom hon på när vi mötte upp Elin på stan) som ör en av de viktigaste "ingridienserna" i en sådan hastig uppfräschning av sig själv. Men hon luktade inte SÅ illa i alla fall..;) Haha.

   Vädret är redigt galet utanför, det blåser och regnar samtidigt som solen skiner allt emmellan åt. Riktigt ruskigt aprilväder.

   Hmmm kom hem så kan vi kolla på film. Det skulle vara trevligt tror jag.

Sagan om Isfolket, mitt beroende, återigen...

För ett par år sedan dumpade min mammas jobbarkompis en stor låda med böcker hos oss. Innehållet var enbart serien om Isfolket, en släkt med magiska krafter osv osv. Några bär på det onda arvet (de vill bara göra ont i världen och missbrukar sin trollkraft) och några har anlag för det onda arvet men det goda segrar i dem och de gör allt för att hjälpa människor samt att försöka förhindra de onda generna från att sprida sig. Låter det sjukt? Vänta det kommer mera...
   I första boken kan man läsa om de två människor som lägger grunden för de kommande generationerna som böckerna handlar om. Med start på 1500- talet. Låt oss säga som så att man blir beroende av att läsa de här böckerna även om de egentligen spelar över alldeles efter cirka 15 böcker. Och det finns 48 (tror det är rätta antalet)!!! Varje bok har en egen berättelse så att säga även om historien om Tengel den onde går igenom som en röd tråd, den egentliga historien. Böckerna är skrivna så att de slutar på 1960-talet (eller något sådant jag minns inte riktigt), i böckerna finns Isfolets släktträd så att man kan följa vilka som fått barn med vilka och vilka som dött, ja som ett vanligt släktträd.

   Jag har läst igenom ALLA de här böckerna den gången för ett par år sedan när mammas jobbarkompis gav dem till oss. Vi lånade sen ut dem i vår tur men har fått tillbaka dem igen. Nu har jag alltså (dum som jag är) börjat om igen och har läst fram till den femte boken, på inte ens en vecka. De är lättlästa och som sagt beroendeframkallande. Jag vet vilka böcker jag kommer dras med de närmsta tre månaderna eller så. Igen. Suck.
   Men för er som inte har läst de här böckerna och som tycker om lite mystiska böcker om trolldom och övernaturliga ting så kan jag rekommendera dem. Se bara till att ha tid till att läsa dem. Det tar sin lilla tid...

   Btw så vann både Patrik och Jonna sin skolhandbollsmatcher igår, vilket gör mig jätteglad! Dessutom fick Patrik diplom som matchens kämpe, duktigaste lillebror..:D

Sol, vind och vatten

Det är SOMMAR! Ja, nästan i alla fall. Solen skiner, det luktar sommar, fåglarna kvittrar och det ser varmt ut i vattnet även om skenet bedrar. Om man skulle få för sig att bada får man väl köldskador eller något men det kan ju vara mysigt det också..;)
  
   Nu har jag sökt in till högskolan i alla fall. Fem utbildningar så kommer jag in på alla är det bara att välja och vraka, haha. Helst vill jag läsa pedagogik med inriktning mot ungdoms- och missbrukarvård i Växjö men annars vill jag läsa till logoped eller liknande. Får väl se hur det blir. Kommer jag in på logopedprogrammet blir jag i alla fall bosatt i Lund de närmsta fyra åren. Trevligt att helt byta stad.:P

  

M. Granqvist is back in town

Min låtsasmorbror Mattias är på besök från Stockholm med sina barn Bastian och Leia och även hans tjej och hennes dotter. Helt underbara människor allihopa (även om Matte är som han är..;p) och jag är verkligen glad att de äntligen kommer och hälsar på. Jag har inte sett Leia sedan hon var en liten bebis och nu är hon redan två och ett halft. Lite trumpen och bestämd ung dam men hon verkade tycka om mig ändå.:D Fick lyfta upp henne och trösta henne direkt och sedan satt hon i mitt knä ganska länge.
   Bastian å andra sidan måste vara den goaste unge jag någonsin träffas. Han är så artig, snäll och gullig helt enkelt. Gav mig en kram direkt när han kom innanför dörren (och då har jag inte träffat honom på evigheter heller) och sedan satt vi och kollade på Shrek II. Han gick och hämtade chips och vindruvor hela tiden när de tog slut och sedan bjöd han mig hela tiden. När det fanns tre chips kvar bröt han isär en och gav mig ena halvan och sedan tog vi varsitt av de chipsen som återstod. Hur många barn skulle göra det?

   Får se om jag följer med dem till Omberg i morgon. Det skulle vara trevligt men egentligen har jag annat att göra och kanske ännu mer om det skulle hända något särskilt.:) Men en tur på Omberg och grilla korv vore trevligt, och låtsas som om matten inte finns och att jag har jättelång tid på mig att söka in till högskola och universitet... Men det är lugnt, jag hinner.:)

Kebabtallrik är inte helt fel

Jag hatar att säga det men jag skulle mycket gärna vilja ha en kebabtallrik från Venezia just nu. Bästa pizzaplacet i Vadstena, tycker jag och med goda pizzor (och sallader, och kebabtallrikar mm) och med trevlig personal. Åt där i tisdags när jag jobbade och det ar underbart gott! Inte för att jag orkade äta upp allt (hälften av portionen vore lagom) men gott var det. Mmmm det bara vattnas i munnen på mig och magen börjar snart knorra. Kan tänkas att jag behöver mat. Haha.

   Igår var jag hos kiropraktorn som knäckte till både min rygg och min nacke. Känns aningens läskigt när man blir ihopböjd och rätas ut med ett rejält knackande men det var inte alltför obehagligt. Känns som sagt mest läskigt, det är nog mest ljudet som gör det.
   Efteråt kändes det mest behagligt måste jag säga, det var som om några spänningar i både rygg och nacke släppte och det var skönt. Skulle vara helt underbart om det gick att få ordning på skiten och slippa huvudvärk och nackvärk. Det kan ju åtminstone bli bättre.

   Nu ska jag käka och sen plugga matteskiten någon timme. Kursen är slut i morgon och även om jag för länge sedan insett att det går käpprätt åt helvete så kan man ju hänga i in i det sista...

Är jag verkligen smart?

Gjorde ett iq-test alldels nyss, "från" Illustrerad Vetenskap. Hmm. Fick 121 i resultatet och det tydde tydligen på att jag har en hög intelligensnivå. What? Det hade jag ingen aning om. Jag har INTE fuskat men klarade mig tydligen bra ändå. Bäst gick det i ordförståeledelen (eller vad de nu kallade det) och i minnestestet. Det helt otroliga är att jag hade 13 rätt av 20 på mattedelen, tror aldrig att jag har haft så bra resultat när matte har varit inblandat någonsin.

   Känns ju bra att vara smart i alla fall, även om jag själv inte märker av något i vanliga fall. Kanske man har sina ljusa stunder..:P

" nä pizzan blir så liten att vi måste ha popcorn till efterrätt..."

Blev en trevlig dag igår. Eller, ja. Mycket tjaffs runt nu i stallet men annars så. Kan vara bra med sådant ibland också eftersom man får prata av sig (lyckligtvis är jag på samma sida som de flesta andra...) och snacka skit. Även om skitsnack i sig inte är snällt eller alltid befogat (men den här gången var det det) så tror jag inte att det är många som ärligt kan säga att de inte tycker om skitsnack. Okej ingen tycker väl om när man själv inte deltar i samtalet, utan det är dig samtalet handlar om men ändå.. That´s life.

   Förmiddagen tillbringandes i stallet, lunch och en bit in på eftermiddagen i min soffa tillsammans med Martin Beck och kvällen hos Frida. Kvällen var såklart bäst.:P Vi pratade och pratade. Promenerade och pratade. Handlade mat och pratade, ja ni fattar? Så nu känner jag ett inre lugn, så som jag alltid känner när jag umgås med Frida och vi hinner prata ordentligt. Man mår så mycket bättre!

   Vi tillverkade pizza. Den blev god om än lite degig, dock så hade vi hur mycket som helst på pizzan att man kunde låtsas som om själva pizzabotten inte fanns. Förutom basen som bestod av tomatsås så hade vi tonfisk, champinioner, crabsticks (heter de så?), ananas, fetaost, vanlig ost (fettokväll, haha), lök och oregano. Mycket gott måste jag säga. 
   Vi trodde att pizzan inte alls skulle vara tillräckligt för oss två, vi var ju sååå hungriga så vi köpte popcorn också som efterrätt. HAHA säger jag bara. Den må ha sett liten ut på bakplåten men skenet bedrar... Fyllde mer än väl kvoten på hur mycket föda man ska få i sig (en hel dagsranson skulle jag gissa på) men pizzabitarna gick ner ändå. Här låter vi ingenting förfaras!

Utgången

Hade kul igår, kom hem vid halv tre tror jag och somnade vid femsnåret eftersom jag och Frida satte oss och pratade ett litet tag (bara två timmar eller så...). Något som inte var så bra var att Fridas kamera valde att försvinna. Antagligen är den (förhoppningsvis) hemma hos Mattias men annars kan den ramlat ur väskan inne på Harrys. Inte bra, nu när hon precis hittat den igen.... 


Seriöst?

"- Vad ska du bli när du blir stor?
- Jag ska bli ridlärare.
- Aha, jag ska bli delfinskötare.
- Jag ska bli polis.

(en vecka senare)

- Vad ska du bli när du blir stor?
- Jag ska bli veterinär.
- Jag ska bli bokrecensent.
- Jag ska bli matlagare."

Tänk om man kunde vara lika övertygad om vad man vill bli nu, när det är dags att bestämma sig... Visserligen varierade drömyrket från vecka till vecka och beroende på vad som hänt just den dagen men ändå. Jag VILL veta vad jag vill bli och jag vill börja plugga i höst. Tror jag. Vet inte riktigt. Velar fram och tillbaka, upp och ner, hit och dit. Har endast en vecka kvar att söka in till universitetet, inte lång tid alls.

    Jag funderar på att söka in i alla fall, man kan ju alltid tacka nej sedan. Får se hur jag gör. Jag önskar bara att jag visste. Varför gör man inte det?


Party!

Jag är så himla pepp på att gå ut i morgon, hoppas det blir så kul som jag hoppas. Världens bästa Frida ska ju med och då blir allu bra visserligen men det finns ju annat som spelar in också.

 Pratade med Hanna nu och jag kan bara hålla med henne. Vad sjutton håller människorna på med? De är ju... knäppa! (Frida detta tar vi upp som diskussionsämne i morgon så du behöver inte fråga;)

Jahopp

   Var bara tvungen att lägga in en Fuerteventurabild... Sol, värme, sangría - ibland längtar jag tillbaka.

 Så här vackert sminkad blev jag av lillasyster Jonna när hon ville slösa på sitt smink häromdagen. Hon fick fria händer. Vad är det med fjortonåringar och punkarlooken egentligen? :P

Piggelin

Pingu var en riktig piggelin idag när jag var ute och körde honom. Kul eftersom jag varit lite småorolig för honom eftersom han varit lite hängig. Tror visserligen att det beror på att han fäller, hästarna blir ofta lite segare och surare då men orolig blir jag i alla fall. Han är trots allt 19 år och ingen ungdom längre (även om han själv anser det...). Menmen, proppar i i honom b-vitamin och mineraler och motionerar honom så mycket som möjligt så han ska hålla sig fräsch. Han får allt se till att leva åtminstone tio år till för jag vill inte vara utan honom, mitt hjärtegull.

   Idag ska jag städa mitt rum. Frida ska sova över här fredag-lördag (eftersom vi ska till harrys på fredag.:) och jag vill inte att hon ska behöva sova i ett bombnedslag. Ska försöka plugga lite matte också men det mesta av den skiten är tänkt tills i morgon, då ska jag in till Matilda och plugga galet.

Å så har lillebror och lillasyster fått dataförbud. Haha, mer dator för mig! :P

Underbara barn!

Jag tycker så otroligt mycket om barn. De är roliga, söta, speciella, jobbiga, fantastiska, enerverande, trumpna, pratglada, busiga, lugna, lätta, svåra och helt enkelt underbara! Som ni förstår så tycker jag om barn även när de tjurar ihop, vägrar att äta, hoppa in i bilen eller liknande. Även när de ryker ihop och rör upp himmel och jord när syskonet har skjutit en boll på armen på den ene ("det var inte mitt fel, det var ditt", "joho det var det och du gjorde så att jag fick en tagg i fingret och det gjorde JÄTTEONT") och det blir ramaskrik, igensmällda dörrar och jag får agera fredsmäklare. Hård men rättvis såklart. man ska säga förlåt och sen blir det bra, tårarna torkas och barnen kommer på att det egentligen inte var sååå farligt.
  
   Som sagt, jag älskar barn. Även om det kan vara enerverande om man är på dåligt humör just den dagen man ska agera barnvakt och ungarna trilskas när tålamodet är på bristningsgränsen så reder situationen alltid ut sig. Jag förstår naturligtvis att man orkar mer, man är mer psykologisk och tålmodig när man inte har barnen omkring sig hela tiden (jag är barnvakt en gång i veckan och har suttit barnvakt åt dessa barn sedan jag gick i åttan men är eftertraktad barnpassare i stora släkten också faktiskt...), det underlättar och man orkar mer. Ändå vet jag att jag kommer vilja ha barn när jag blir stor (okej jag är snart 20 men jag ska inte ha barn förens om åtminstone fem år, det kan jag garantera) och helst flera stycken. Barn är verkligen underbara små varelser!

Badmintonarm

Spelade badminton med lillebror Patrik igår (hur sjutton han nu orkade det efter en handbollsmatch samt sträckning i låret lr liknande...) och idag darrar min högra arm av ansträngning. Jag har inte så mycket muskler i mina (o)vältränade armar som jag önskade. Det blir till att spela badminton och hoppa studsmatta hela sommaren. I alla fall mellan arbetspassen.;) 

   Det börjar dra ihop sig till att packa in sig i bilen och åka till Vadstena (the big nothing) och vara barnvakt. Sedan ska jag hämta mami. Ska bara avsluta mitt kaffe först och köra liiite badminton. Det är ju så roligt!

Btw så lyckades lillebror Patrik bli utvisad två gånger igår (det är mer regel än undantag...) så han fick ta det försiktigt efter halva första halvleken. Annars hade han kunnat bli utvisad för hela matchen. känns ju lite surt när det är sista matchen för säsongen.

Woho, maan

Seriöst? Det skulle vara helt fantastiskt. Om (som jag skrev igår, mkt sådant i mitt liv)), bara om...

FRIDA KOMMER HEM  PÅ FREDAG! Och jag är alldels sådär löjligt glad att jag bara vill dansa. Det är inte lätt att bo långt ifrån sin allra bästa vän. Det kan jag garaentera. Frida är den enda personen som jag skulle kunna dela lägenhet med utan att någon gång bli trött eller sur på henne. Hon är den enda som vet allt om mig och som jag kan berätta vad som helst för. Hon är helt enkelt världens bästa vän och jag är så glad att jag har henne. 
   Jag är så glad för att hon har hittat Keith, de passar så bra ihop! Det är så skönt och härligt att se sin själsfrände så lycklig!

   Nu ska jag åka till farfar och lämna tillbaka hans jacka som han glömde i bilen.

Om, så mycket om....

Om omständigheterna varit annorlunda så kanske.
Om jag hade varit modigare så kanske.
Om det inte varit ditten...
Om det inte varit datten...

Så mycket OM och KANSKE i mitt liv. Jag behöver antagligen utöka mitt vokabulär, börja använda ord som.. ja jag vet inte. Eller helt enkelt göra något åt allting.

Uppmaning:
Frida du måste komma hem i helgen!! Jag saknar dig massor, nehöver prata och defenitivt så behövs utgång. Vi har ju pratat om det u know..;)

Usch.. Idag blev det massa onödigt smågodis, nu mår jag illa. Varför äter jag sådant när det egentligen inte alls är gott? Och jag behöver det absolut inte! Alfalfagroddar och morötter är också gott men det idds jag inte hälla upp i en skål och svulla i mig. Jag som trodde jag ville leva länge...