Betonghuvud

Sitter och tycker synd om mig själv just nu. Mitt huvud är fyllt av betong (eller är det skrot kanske?) och jag fryser galet. Känner mig lite bättre nu efter två och en halv timmes sömn än innan. De två Alvedonen gjorde nog också sitt.

Nä man kanske skulle försöka tvinga i sig lite mat även om det just nu känns oöverstigligt. Och jag har hört att man får äta glass när man är sjuk. Eller är det bara när man har ont i halsen?

Lindrigt skadad

När jag kom hem från mitt "kära" städjobb idag tänkte jag vara snäll mot hundarna och gå en promenad med dem, så att de fick röra lite på sina lurviga ben. Det borde jag inte gjort... Under promenaden ådrog jag mig nämligen en skada av sällan slådat slag. Eller själva skadan har väl skådats förut men orsaken till den är en annan femma...
   Nisse har nämligen inte särskilt bra koll på sina ben till skillnad från Kalle som ändå har varit skadad och inte borde ha bättre ordning på sina ben än Nisse. Nu är det dock såhär och det är väl bara att acceptera fakta.

I alla fall, när jag vände om på ett av fälten för att börja gå hemåt så kom Nisse lite på efyterkälken. kalle var kanske 20 meter framför mig och Nisse sisådär 50 meter bakom (flötet, alltid...;). Sedan hör jag hur Nisse tar fart för att komma i fatt Kalle. Meningen var nog att han skulle springa förbi mig men det gjorde han tyvärr inte. Istället sprang han rakt in i min vänstra vadmuskel med huvudet före. Det gjorde så djävulskt ont att jag bara skrek rakt ut och ramlade ihop på marken. Nisse fortsatte glatt som om ingenting hade hänt. Slår vad om att hans huvud är gjort av stål. eller i alla fall trä. Träskalle.

   Stapplade mig hem och när jag kom innanför dörren drog jag upp byxbenet för att inspektera skadan. Ett blåmärke hade redan då bildats och jag kan lova att det inte är vackrare nu. Visst, jag tycker om färgen blå men helst inte i form av blålila blåmärken på min egen kropp.
   Nu kan jag inte sträcka ut muskeln ordentligt och jag garanterar att det känns värre än det ser ut. Det är sådana här orsaker till skador som bara jag kan råka ut för.

För övrigt vill jag säga att världen är väldigt vacker nu.

Hungrig

Nu är jag hungrig. Problemet är att det inte finns något gott att äta här hemma. Mackor i all ära men det vore inte så dumt med något mer matigt nu. Typ tacos som är jättemumsigt alltid. Dock inget man ska äta på tex. första dejten eller med folk som kräver lite vett och etikett. Jag kan nämligen absolut inte äta tacos utan att slafsa, spilla och se ut som en gris eller nått liknande. men gott är det.

Det handlar om hundarna


Vill

Vill verkligen, verkligen, verkligen jättemycket få tag i en häst nu. Ska det vara så svårt? Okej för det första så behövs mer pengar eftersom det inte är så jättebilligt att köpa (eller ha för den delen) häst och sedan måste Den Rätta dyka upp. Tänk att (eftersom vi inte har någon chans i världen att få tillbaka henne) hitta en ny Tårtan? Vad jag skulle bli lycklig av en 110% trafiksäker häst, kelsjuk, snäll men ibland full i fan och med bus i benen. Helt underbar var hon även om man undrade om hon hade hål i huvudet vissa dagar när allt var farligt och man fick mycket mer fart om man brallade iväg och/eller låtsades bli rädd för stenen man gått förbi sisådär femhundraelva gånger... Darling I miss you.förlåt om texten är understruken, det gick inte att få bort vid skrivning av inlägget...

Annars gärna en som är lika go och härlig som Lady. Hon kan nästan mäta sig med Tårtan. Men bara nästan än så länge.

Lista tagen från tovalita.blogg.se

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Japp

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En häst. Eller en lägenhet. Mycket pengar behövs alltså vinnas.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Faktiskt inte. Inte vad jag minns i alla fall.

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Chokladmjölk, dricker inte mjölk utan choklad för det är blä.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Ja en människa på fem år. Sedan berättade han den hemligheten för alla andra också.

När var senast någon stötte på dig?
Nyår tror jag.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Jag är övertygad om det.

Vilket riktnummer befinner du dig i?
0143

Är du blyg inför det motsatta könet?
Nepp

När flög du senast?
16 december 2006, hem från Fuerteventura

Läser du för skojs skull?
Jag har ofta näsan i en bok. För skojs skull.

Pratar du några andra språk?
Än svenska? Engelska, tyska (skapligt), lite spanska.

Har du gråtit offentligt?
Det beror på vad man menar med offentligt. Folk har sett mig gråta, ja.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nej. Var och en betalar för sig.

Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
Jag dejtar människan och inte tatueringar. Men varför inte?

Gillar du att flyga flygplan?
Har inget emot att flyga men det kan bli ganska långtråkigt mellan start och landning.

Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv?
Hur skulle det gå ihop sig? Om man blir attraherad av någon så är personen inte oattraktiv. Inte för en själv i alla fall.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Det varierar.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Fullbokade, inte alltid. Stressiga JA. Vet inte hur det går till men jag är stressad för det mesta.

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
20

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja alltför petig. Tror de flesta finner det ganska irriterande.

Kommer du bäst överrens med personer av samma kön eller motsatta?
Jag kommer överens med en del människor och en del inte. Kön kvittar.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Någon gång måste det bli bättre eller det kunde varit ännu värre.

Sover du på sida, mage eller rygg?
Alla tre.

Skulle du säga att du är trendig?
Nej inte för fem öre.

Om någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Ge personen en chans. Om jag inte hade någon annan på gång vill säga.

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Ja.

Vilka böcker har fått dig att gråta?
Jag har läst för många böcker för att minnas det just nu.

Tycker du att du är attraktiv?
Ibland har jag bra dagar. För det mesta har jag inte det.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Andreas. Tills min syssling som föddes två månader tidigare än mig fick det namnet. Tur att jag blev tjej.

Duktig

Idag har jag varit duktig. En halvtimmespromenad trots bitter vinterkyla och blåst, haft ridlektion i samma bitande kyla samt skickat iväg tre jobbansökningar. Kvalificerad till åtminstone två av dem är jag så nu får man väl hålla tummarna. Vill inte städa men just nu finns inga andra jobb att tillgå så då får man väl bita ihop och tänka på pengarna. Samt tänka att "detta är inte för evigt, detta är inte för evigt..." när man vandrar runt och bäddar, dammar och dammsuger. Det blir nog bra.

   Nu ska jag dricka kaffe och läsa en bok eller se på TV. Är ensam hemma ett litet tag till så jag ska njuta av friden.

Dagens inköp

Noep jag är inget klädfrek som dagen till ära (den 25:e var ju igår...) sprungit runt och slagits med folk i affärerna i ett desperat försök att norpa år mig Den Där Tröjan jag spanat på sedan förra lönen tog slut i början av månaden. Nej inte jag inte.
   Jag har köpt böcker för hela slanten! Eller inte hela slanten. Fyra pocketböcker för 175 kronor, som hittat. Tack Wetterheds för "ta fyra betala för tre" samt halva priset på den slutsumman. Nu kan jag mysa ner mig och läsa läsa läsa när tråket smyger sig på.

   I morgon blir det till att hålla ridlektion som alltid på lördagarna. Hoppas och håller tummarna för att det inte snöstormar ute. Eftersom det är fruset i paddocken så innebär det att vi måste ge oss ut på fältet och ha lektionen. Detta i sin tur innebär att ängeln Pingu mycket väl kan få ett knäppryck och det vore mindre bra. Det skulle alltså underlätta om det inte blåste. Risken blir betydligt mindre att han hittar något att låtsas bli rädd för då...

   Tre dagar kvar på vikariatet. Sedan kan jag sova hela dagarna..;) Usch det vill jag inte. Till nästa helg blir det i alla fall trevligt. Ska åka och hälsa på Jessica och Micke i Nyköping och det ska bli jättekul! Bara dåligt av mig att inte tittat in i nya lägenheten än även om de bott där jättelänge nu. Men Fuerteventuraresan kom i mellan och en massa jul och nyår och diverse saker. Nu blir det ändring på det!

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Inte det heller. Inte för att jag förväntade mig det men jag hoppades.

Idag blev det promenad och stallgöra efter jobbet. Sedan har jag inte gjort mycket mer än att städa Patriks (lillebror) rum. Idioti kanske ni tänker, att hjälpa småsyskonen att städa rummet. Tjänster och gentjänster kallas det. Han har gjort i ordning (slipat och målat) ett gammalt skrivbord till mig och min gentjänst fick bli att städa hans rum. Så nu är vi kvitt..:)

Jagvilljagvilljagvillvågajagvillklaraavdet

Jauha

Kanske kanske kanske... Tänk om jag kunde ha sådan tur? Ett jobb på det (om alla inblandade nu går med på det) så kommer mycket kännas bättre. Jag bjuder på fika, mat allting bara ni är beredda på att det är budget som gäller.

Tinade upp i badet förut så nu sitter jag iklädd en stor, röd t-shirt med hål i samt ett par "hundtofflor" som ska föreställa dalmatiner (fick dem av lillebror förra julen eftersom jag alltid frös om fötterna...), sexigt värre..;) Tur att ingen annan än invånarna i detta hushåll ser mig. Alla skulle fly om de inte kände mig. Haha.

Godissugen, kan någon komma med en påse lösgodis med massa choklad så vore jag ytterst tacksam. Gärna chokladpraliner med mjuk kola i. De är mycket goda.


Mattips för hungriga

Mat ska gå snabbt att laga om man är hungrig. Helst ska det också vara billig (men ätbar) föda också och därför kommer jag med ett tips jag tillagade idag. Åt det hemma hos Fatu när jag var på Fuerteventura och det smakade riktigt bra. Eller ingen gourmemat direkt men som fattig student/arbetssökande(!)/eller hur det nu ligger till så är det en bra måltid eftersom den är billig.

Det som behövs är följande:
Pasta (helst fullkorn då tycker jag)
1 burk krossade tomater
1 burk med tonfisk i olja eller vatten, tror det kvittar men jag använde första alternativet
½ - 1 gul lök beroende på hur mycket du tycker om den varan
Kryddor och salt för smaksättning men där får ni pröva er fram själva. Jag tog vad som fanns i skåpet...
Olivolja (frivilligt men hjälper till att få pastasåsen lite mer såsig)

Instruktioner:
Koka pasta (ca 2 dl per portion)

Öppna burken med krossade tomater och häll i kastrull
Hacka löken
Öppna tonfisksburken
Blanda allt och värm upp

När pastan har kokat färdigt häller ni av den och blandar sedan pastan med den färdiga såsen. Ät och stilla er hunger. Tog för mig cirka 12 minuter att få ihop maten (inklusive uppkokning av pastavatten). Enkelt och ätbart.

Vintervärld

Just nu är det så vacket ute att det nästan gör ont. Snön ligger som ett vitt pudertäcke över marken och solen skiner. Himlen är blå med enstaka gråa snömoln (som bara gör det hela mer spännande) och det är riktigt, riktigt kallt. Underbart säger jag bara.
   Tog en promenad med "lillhunden" Nisse förut, Kotten fick vara hemma eftersom han började halta vid promenaden igår. Kan vara bra om han får vila upp sig lite. I alla fall så blev det cirka 50 minuters promenad över fälten, in i skogen, upp och förbi kyrkan, nerför kyrkbacken och vägen förbi Nordqvist hem. Bra med motion för både mig och Nisse som hade överskottsenergi för två. Inte jag alltså, bara den fyrbente... Trevligt var det men Kotten var jättesur när vi kom tillbaka. Varför får Nisse gå på promenad när jag bara får vara här hemma och slappa i huset, tycktes han säga.

   Nu blir det snart barnvaktsjobb igen. Ska dricka en kopp kaffe till först bara och sedan åka in till stan. Hinner med ännu en promenad innan det är dags att hämta barnen om jag är snabb...:)


SPIK3

SPIK3
Snart ett år sedan (okej inte förens i juni) som hela klassen satt längst R50 hemma hos mig utklädda till shejker, Alladin och någon sorts gud (det var bara Jens). Såg nog inte riktigt klokt ut men kul hade vi, folk tutade när de åkte förbi och vi gjorde vågen som tack. Galet värre.

Bara babbel

Favoritdryck: För tillfället kaffe samt Brämshult juice jordgubb/lime.
Favoritmusik: Den som är bra.
Favoritfilm: Åter till Cold Mountain ligger högt upp på listan just nu.
Favoritpålägg: Keso med lite aromatkrydda på.

Veckans...
Citat:
"Mina färger ändrar ögon" (kläckt av (o)intelligenta mig nu  imorse)
Bok: "Box 21" av Roslund och Hellström.
Låt: "I wish I was a punkrocker", Sandi Thom.
Frukt: Vindruvor.

Nu blir det promenad i snön. Hoppas jag inte går vilse, Per har nog ändrat en hel del på utseendet i "vår" skog. Det komiska är att de inte hade behövt fälla några träd i somras/höstas för att öppna upp markerna. Det fixar sig så bra själv bara man har tålamod att vänta på nästa släkting till Gudrun, nu per osv. Naturens gång kan man väl kalla det.

Hmmm

Vill ha värme. Utanför ej nödvändigt men gärna inomhus. Vet inte vad det är för fel på mig. Fryser jämt nuförtiden, är trött konstant. Skicka iväg mig på en hälsoresa tack eller ge mig en egen (alldeles egen) lägenhet där jag kan hålla ordning och reda (hålls det inte ordning är det ju endast mitt fel) och fixa och dona. Tänk den som hade råd med något eget.

Drömmar


Skottland

Jag vill tillbaka. Helst nu på en gång, få en bra lägenhet (helst gratis men det kan jag ju bara drömma om), ha en massa pengar och sedan bara njuta av landet, naturen, kulturen, städerna, människorna, språket (och då allra mest den skottska "dialekten"). Klarar mig dock utan maten, haggis var ingen höjdare men jag har ju i alla fall provat.

   Gamla kyrkor, fina slott, berg och Highland Cattle kor. Underbart. Jag vet att det regnar ofta och det är grått på himlen men inte alltid faktiskt. Längtar tillbaka som fasiken.

Åka och handla en sväng idag och sedan stallet. Enda "måstena" för dagen plus en promenad (men den tar jag fram och tillbaka till stallet så går jag en timme iaf.). Sedan kan jag göra vad jag vill. Fast det kan jag ju jämt göra, fri och obunden som jag är. Haha.

Ikväll

¤ Jag
¤ Min soffa
¤ Filt
¤ Film

Ohoh vilket händelserikt och roligt liv jag lever... (ironi)

Dock (har hänt idag)
¤ Jobbat 06.00-11.00
¤ Även 13.00-15.40
¤ Promenad 1 h, på jobbet
¤ Korttagning med lillasyster och två galna hundar

Men mer får gärna hända. Gärna något oväntat men kul. Intressant och spännande. Härligt och efterlängtat. Eller nått.


Japp

Nu är jag på gång. I alla fall halvt som halvt. Allt inte bra men det ska ordna sig, det är bara jag som kan göra något åt mitt liv.


Ändå: Intesomjagvillochintesomjagäregentligen.

Det är bara att bryta ihop och gå vidare som någon klok människa en gång sa. Och hur illa saker än är så kan det bli värre. Hoppas det blir bättre istället bara.

Det är bara döda fiskar som simmar med strömmen.

Look! A Flying Redbull!Jag och "Kocken" på Cuba Libre i Jandía. Lägg märke till den flygande redbullen som just svischat förbi våra huvuden. Det roligaste är att en annan redbull flyger nästan lika dant på ett annat kort därifrån. Tydligen tradition att kasta runt burkar på pubarna på Fuerteventura eller vad vet jag. Kul tycker jag i alla fall. Speciellt med tanke på att jag inte la märke till detta förens jag la in bilderna i datorn...
 
   Trodde redbullen gav en vingar, inte fick sådana själv.

Kort och gott

ful, fulare fulast

usch


Busfrö

Idag har jag och Lady busat  i paddocken. Eller mest Lady, jag stod i mitten av volten och försökte få henne att lugna ner sig. Men nej det gick inte i första taget för Lady var bara tvungen att springa av sig den värsta överskottsenergin först. Det fanns ganska mycket av den kan tilläggas så det var bara att vänta ut henne. Galopp, bock, hopp och pip (ja hon lät ungefär som en pipleksak ibland) och efter ca 20 minuter började hon lyssna på mig.
   Även om början gick mindre bra så måste jag säga att hon skötte sig riktigt bra på slutet. Hon är verkligen ombytlig den lilla tösen...

   Nu blir det duschen och sedan barnvaktsjobb. Damn vad jag kommer att vara rik om ett tag såsom jag jobbar. Synd bara att de flesta pengarna kommer gå åt till en häst om vi hittar någon..;) Skojar bara.

Jag ser ljuset!

Japp äntligen. Efter att ha haft strömavbrott i närmare 30 timmar pga stormen Per så har vi äntligen fått den efterlängtade strömmen tillbaka. Tur att man bott på landet i hela sitt liv, det är ingen katastrof när det blir strömavbrott för vi klarar oss bra ändå. Dock är det ju faktiskt mycket enklare med ström. Man får värme, vattnet behöver inte hinkas upp från brunnen och man kan laga varm på den vanliga spisen och man slipper gasolköket.

    "Snarare regel än undantag". Tack mamma för att du var smart och kom på vad jag ville få fram. Har gått och tänkt på det här talessättet hela dagen. Det är så irriterande att veta precis vad man menar, man kan förklara det men man kan bara inte sätta ord på vad man egentligen vill få fram.


Mystiska drömmar

Ja det kan man lugnt säga! Fattar inte hur man kan drömma så konstigt ibland. Okej jag har hört att det ska vara en blandning av sådant man varit med om/hört under dagen/hör utan att man vet om det medan man sover men ändå! Dock har jag tur, ibland kan jag "styra" mina drömmar, antar att det är under den tiden när man är halvvaken. Så helt uppåt väggarna blev inte drömmen tillslut men mycket förvirrande ändå. 
  
   Det blåser rejält utanför husets väggar och jag har ännu inte orkat byta om från sovkläder till lite mer vettiga (det är inte något vidare läckert att sitta i gamla, stora och urtvättade pyjamasbyxor samt en alldels för stor t-shirt men bekvämt är det) kläder. Ska upp till stallet en sväng så det blir väl antagligen ridkläder som åker på.

   Hoppas på att dagen övergår i solsken och att blåsten försvinner. Kylan gör mig inget men det vore skönt med en vindtilla, solig dag - som gjort för en härlig promenad. Om man tog sig i kragen och kom ut på en vill säga. Usch för att vara så lat som jag är. Men är det söndag så är det söndag, igår var jag faktiskt ute och gick en ganska lång promenad. Skickade även iväg mina jobbansökningar så nu håller jag tummarna för att jag åtminstone kan få komma på intervju. Jag behöver verkligen ett heltidsjobb med fasta rutiner och en garanterad lön i slutet av månaden. Helst igår. Har ju jobb månaden ut men det är ju bara tillfälligt. Men ett jobb är ett jobb så jag får väl vara glad.

Känns vemodigt

I morgon flyttar Evelina och Ofelia till MORF. Känns tråkigt. Hon ringde till mig igår och berättade och jag förstår varför. Det är inte kul att i stort sett jämt vara ensam ute i stallet och inte ha några jämnåriga att rida tillsammans med. Men det kommer bli tomt, hon har känts nästan som en lillasyster för mig och jag kommer sakna henne. Tur att man kan åka förbi ridskolan och hälsa på henne ibland för att se hur det går för dem!

   Igår när jag och mamma hade bänkat oss framför TV:n för att se på Let´s Dance (underbart eftersom vi hade huset för oss själva och det är inte ofta det händer) så händer det som inte får hända. Allt blir svart. Tro nu inte att det var pga att jag svimmade eller så för riktigt så dramatiskt var det inte. Nejnej. Men strömmen gick/försvann/tog slut(?)/tog semester. Jäkla regn och blåst.

   Blev alltså inte så mycket tv-tittande igår kväll utan gick och la mig tidigt istället. Vilket iofs. var skönt men jag hade nog hellre sett klart på programmet. Missade ju Brandeby i action. Typiskt..;)

   Nu ska jag föröka ta tag i projektet att städa mitt rum och badrummet här uppe. Om ett tag. Ska bara hitta viljan och styrkan först. Just nu går jag på sparlåga.

Så det kan vara

Har idag tagit en dust med Ofelia. Blev kanske 45 minuter för sedan orkade varken jag eller hästen mera.  Krävde ganska mycket av henne och då surade hon ihop. Dock inte så farligt men hon låtsades som om hon inte förstod vad jag menade. Men öppna, sluta, skänkelvikningar och fram-och bakdelsvändningar vet både jag och hon att hon egentligen kan. Men det sitter långt inne.
    I galoppen blev det en del bocknnigar och backutsparkar eftersom jag krävde att hon skulle jobba även i den gångarten. Förvänd galopp var bara onödigt tyckte Ofelia och sparkade backut. Att peta till henne med spöt för att få lite mer bjudning var inte heller populärt utan då bockar man lite i ren protest. Tur att Pingu lärde upp mig väl genom att bocka och dumma sig när jag fick honom för sisådär 13 år sedan. Numera ska det mycket till innan en häst får mig ur sadeln genom att bocka (och nu är jag inte livrädd när de gör det längre...:).
  
   Aja tillslut gick hon riktigt skapligt och då slutade vi. Man ska ju lägga av när det går som bäst.:)

Nu ska jag inviga mitt och mammas create-a-card kit som vi beställde. Ska bli kul och det var nog värt pengarna. Hoppas jag i alla fall. Annars stämmer jag dem. Hahaha.


Snöoväder

Japp nu är den här. Som jag har väntat. Väntat ända sedan jag kom hem från min långa utlandsvistelse. SNÖN är här! Synd bara att den inte kunde kommit under själva julen (då passar den riktigt bra vädergudar, bara så ni vet) utan nu när det är lagom att dansa ut den.
   Aja nu är det i alla fall ett snöoväder ute som mamma tvingade mig att köra i eftersom hon tycker det är så otäckt att köra när det är dåligt väder. Det är lagom, mammsen tvingar mig som har haft körkort i lite mer än ett år att köra när hon haft körkort i över 20 år själv.

   Såg igår på filmen Varannan vecka och den var riktigt bra faktiskt. Lagom mysig, komisk och lite allvarlig. Inte behöver man tänka så mycket heller vilket gör att det inte är någon fara om man är trött när man ser på den. Man fattar ändå...

   Sjunde februari (tror jag det var) så blir det hästtandvårdkurs för min del. Ska bli intressant, skulle även kunna tänka mig att gå en hovslagarkurs någon gång i framtiden. Vill dock inte bli hovslagare men det kan ju vara bra om man själv kan lära sig att verka hästarna samt slå på en tappsko om det skulle behövas. Måste göra allt för att hålla mig "hästsysselsatt" utan häst. Men imorgon ska jag rida Ofelia. Då jäklar ska vi jobba både hon och jag. Troligtvis kommer hon hata mig för resten av livet men hennes matte ville ha hjälp och gav mig lov att köra hårt med henne. Och det ska jag göra. Garananterat, man måste ju passa på när man får chansen!

   Nu blev jag sugen på varm choklad. Tänk om man skulle orka göra sig en kopp...:)

Botten

Just nu känns allt bara så meningslöst. Och allt skulle kunna bli lite (eller faktiskt ganska mycket) bättre om jag bara hade pengar. Inte sådär 500 kronor extra som kan vara guld värt ibland utan sisådär 50 000 att göra vad jag vill för. Som att köpa häst till exempel.

   Är bara så less på allt och det är skit rent ut sagt att inte ha någon egen häst längre. Sedan Tårtan åkte så är det inte lika kul i stallet längre. Jovisst har vi Pingu men som jag har skrivit tidigare så är han för liten för mig att rida. Tänk om han kunde växt tillsammans med mig under de här tretton åren som vi snart har haft honom så han kunde varit i en lagom storlek nu också. Skulle varit toppen.
    Det är inte kul att rida alla andras hästar heller. Visst kan det vara kul någon gång ibland men det är inte kul att det är enda chansen till att få ta sig en tur på dessa underbara fyrfota djur. Vill ha en egen pålle nu. Snälla Tårtan rym tillbaka till oss. (Eller snälla låt mig vinna massa pengar så jag kan köpa henne för pengar de inte kan motstå. Om inte annat så låt mig vinna pengar så att jag kan köpa mig en ny pärla. Jag behöver det.)

Låt vars text passar just nu; Fanfanfanfan (Thåström)

Kyla

Kyla kan vara trevligt. Ibland. Och helst när kylan håller sig utanför dörren och jag själv sitter inne i värmen och ser ut genom fönstret. Kylan är mindre trevlig när man utsetts för den sisådär 45 minuter i sträck när man sitter bakom Pingu i vagnen och är ute och kör. Och inte har tillräckligt mycket kläder på sig. I sådana stunder så tycker jag bättre om värme.

   I morgon börjar jag mitt hälsosamma(re) liv. Haha. Jag ska försöka i alla fall. Blir åtminstone mer motion hädanefter och mindre onyttigt ätande. Jag ska lyckas.

Göta Kanal 2

Har varit och jobbat nu, kontaktpersonsjobbet. Härligt att få betalt (även betalt för utlägg) för att gå på bio och andra trevliga saker. Vi var och såg på Göta Kanal 2 och både J och jag tyckte att den var rolig. Verkligen sevärd! Dock kanske mamma och pappa skulle tycka om den mer än mig, känns som en film gjord för just dem... Aja den var rolig i alla fall och en del repliker var klockrena!

   Tack lillebror för hjälpen. Men du glömde att dammsuga.

Dagens fråga

Vad gör dig lycklig?
   Blir du lycklig av att träffa någon du tycker om, när du lyckats med något du kämpat för, när du hittar drömjeansen till reaspris eller när du änligen blir frisk från den där nedrans förkylningen du har dragits med i nästan två veckors tid?

Själv blir jag glad och lycklig av många saker. Små saker som att gå upp tidigt på morgonen (när jag väl kommer upp ur sängen inser jag alltid att man alltid ska ta tillvara på mornarna för de är underbara) och äta frukost i lugn och ro innan resten av familjen vaknar till liv. Man sitter där med en kopp kaffe eller te, läser tidningen och äter sitt rostbröd med honung. Härligt!
   Blir även lycklig av att lägga ner tid och arbete på hästarna och se resultat av allt jobb. Då känner man att man har åstakommit något.
   Lyckligast av allt blir jag av att träffa mina underbara vänner och min underbara familj. De är de viktigaste av alla i mitt liv. Utan dem vore livet ingenting. Tack för att ni finns.

Nej nu ska jag göra mig själv lycklig. Städa och göra fint. Inget kul under själva städandet kanske men när allt är klart så får man en känsla av lugn. Och lycka.

Svart som natten

Har inget särskilt att skriva om idag så därför tänkte jag rekommendera lite böcker till er som vill ha något riktigt bra att läsa i vintermörkret.

Bokrekommendationer:
"Svart som natten" av Ann Cleeves. Har visserligen inte läst ut den än men den är mycket bra hittills i alla fall (har kommit halvvägs). Deckare som utspelar sig på de karga Shetlandsöarna i ett område där alla känner alla. Konstiga människor och händelser. Mycket läsvärd om du uppskattar deckare.

"The Learning Curve" av Melissa Nathan. Feelgood litteratur i stil med Marian Keys romaner. Läs den om du vill ha något lättsamt på skrivbordet.
http://www.randomhouse.co.uk/catalog/book.htmcommand=Search&db=main.txt&eqisbndata=009950426X 
Klicka på länken så kan ni läsa om boken. Engelskt språk, finns ej översatt till svenska. Åtminstone så har inte jag hittat den svenska översättningen i alla fall.

"Det som aldrig sker" av Anne Holt. Holt är verkligen en deckardrottning av hög klass. Jag som tycker om deckare tycker att den här boken är en av de bästa jag har läst. Det sker mord till höger och vänster (naturligtvis, annars skulle det ju inte varit mycket till deckare...).
Klicka på länken nedan och läs om boken.
http://lyssna.akeri.se/epages/A2MDB.sf/?ObjectPath=/Shops/A2M/Products/91-642-2034-6-S/SubProducts/91-6423-024-4-1 

---------------------------------------------------------
Läs, läs, läs! (också)
* Samtliga böcker av Camilla Läckberg (ex; Isprinsessan, Predikanten, Stenhuggaren mfl.)
* Svart stig av Åsa Larsson
* Stenapan av Jeffrey Deaver
* Nobels testamente av Liza Marklund (Jag tycker att alla Liza Marklunds böcker är bra men den här är liite bättre än de andra, även om den tydligen har fått negativ kritik av andra.)


SyskontrioStor lillebror Patrik. lillasyster Jonna och lilla storasyster Sarah (jag)

prat

Hemma igen från barnvaktsjobbet och allt har gått bra, både jag och barnen överlevde..;) Gött att tjäna pengar på att inte direkt göra något mer än att se på TV, läsa en bok och leka lite med barnen.
   Pizzan som lagades förut förövrigt blev väldigt god och mycket mättande. Trodde allt skulle gå åt men mer än hälften är kvar så det blir att äta pizza några dagar nu. Kan ju vara gott ett tag men risken finns att man tröttnar. Tur att lillebror äter som två hästar och ibland tre...

   Onyttig kost blir det till kommisarie Lynley som går på ettan ikväll klockan nio (jag vet pizzan är inte heller särskilt nyttig men i alla fall bättre än den man köper på pizzerior) så man kan väl lugnt säga att mitt nya, nyttiga år går som det brukar. Inte bra alltså. Menmen inget jag orkar göra något åt. Får väl se till att inte äta onyttigt mer än 1-2 gånger/vecka och motionera mycket. Kompenserar i alla fall litegrann. I vilket fall som helst så ska jag klockan nio sitta med en djup tallrik fylld med glass, varma hallon och chokladsås i mitt knä och följa Lynley och Havers mystiska brottsutredningar. Jag är en sucker för brittiska tv-serier.

   Jag tycker om lite halvmystiska filmer och ni som har sett Amelie från Monmartre vet att det är en film som är lite annorlunda. Köpte En lånvarig förlovning häromdagen som är av samma regissör och med samma skådespelerska (Audrey Tatou, eller hur det nu kan stavas) och den är precis lika mystisk. Ska kolla på den igen snart för när Frida och jag såg på den så var vi halvdöda båda två så vi fattade inte riktigt allting av filmen. Men bra var den i alla fall. Rekommenderas varmt.

  Om några dagar(eller en vecka) kommer mitt och mammas paket med massa schratchbook-saker. Då ska det bli pyssla av!

   Fred och god växt.


Pizzabagare in action

Jag och Jonna håller just nu på att tillaga pizza. eller ja inte just nu för vi väntar på att degen ska jäsa klart men snart är vi på gång igen. Blir till att laga kvällsmaten redan nu vid två (eftersom jag lovade mamma det igår) eftersom jag inte är hemma förens ca halv sju ikväll. Fast det är ju skönt, bara att köra in pizzorna i ugnen när man kommer hem och sedan är de klara på fem minuter eller något. Väl förbered snabbmat...:)

   Ska iväg och sitta barnvakt om ett par timmar. Ska bli kul eftersom jag inte har träffat barnen på länge och jag har saknat dem. Lite knasiga kan de vara ibland men helt underbara ändå!
   Annars har jag haft ridlektion idag för L. Blir stolt som en tupp varje gång jag har det eftersom hon bara blir duktigare och duktigare. Pingu sköter sig riktigt hyfsat han med men jag är rädd för att han snart hittar på något bus nu när L kan såpass mycket. Han är en änglahäst min lilla prins men ibland hamnar glorian på sne och hornen sticker fram...

   Nepp nu ska jag baka en "hurtbullelimpa". Känner mig effektiv idag och då ska man passa på att baka nyttigt och hälsosamt bröd. Eller något liknande. Borde gå promenad också men det gör jag när jag hämtar K och J på dagis. Meningsfull dag..:)

Foton från igår

Sällskapsspel och alla är fokuserade på att vinnaFridas egen KeithPå väg till strandenBästa!

Nyårsbilder!

Gårdagen

Var mycket lyckad. Trevlig fest med mat och sällskapsspel hos Susanne tillsammans med tio andra personer (vi var alltså elva tillsammans). Roligast under spelets gång var när Fridas lag skulle svara på vem som var född på julafton och Frida helt överlyckligt ropar; "Tomten!". Lite fel men svaret kom från hjärtat i alla fall. haha

   Tollvslaget firades nere på Vätternstranden där massa annat folk också höll till och sköt raketer. I och för sig missade vi att räkna ner till tolvslaget eftersom allas klockor gick olika så vi inte litade på någon men det var trevligt i alla fall.

   Nattamat blev det när vi kom till Fridas lägenhet i form av varma mackor som vi grillade i Fridas nya smörgåsgrill som funkade mycket bra tom klockan fyra på natten/morgonen.

   Idag blev det trots våra tankar om att börja leva ett nyttigt liv pizza och cocacola. Det behövdes men orkade typ bara äta upp hälften av den. Kan dock rekomendera pizza med currry på, det var gott!

   Nu blir det film som vi köpt (visserligen köpte vi Tjenare Kungen båda två eftersom båda ville ha den men jag köpte ven En långvarig förlovning så det blir nog bra) och slappande resten av dagen. Åker hem med bussen kvart över tio i morgon. Vi får hoppas att vi orkar upp...