Vart är mössorna? Dom är hemma!

Ja, igår tog Vadstenas gymnasieungdomar studenten med pompa och ståt. Vi begav oss ut på stan och blev påhoppade av vitklädda människor med mössorna på huvudet och breda leenden.

"Vart är mössorna chalalalala?..."
"Jo dom är hemma chalalalalala..." fick vi svara och samtidigt känna oss smått patetiska eftersom vi tog studenten för två år sedan och borde vara vuxna och förståndiga nu. Lite lagom lulliga försökte vi ta oss in gratis på utestället eftersom vi är tjenis med ägarna men det gick dessvärre inte. Känd artist uppträde nämligen och alla var tvugna att betala (vi hade missat det där med artisten och i det tillstånd vi befann oss i brydde vi oss inte nämnvärt om de 120 kronorna vi fick lösa ut våra legitimationer för när vi bestämde oss för att gå hem).

Däremot fick vi studentpris i baren även fast vi inte var studenter så lite tycker dom nog om oss i alla fall stackarna.


Felsägningar

Jag tänker inte avslöja vem som sagt vad, i vilket sammanhang (eller tillstånd) mer än att jag faktiskt inte kläckt ur mig något av följande citat. Ja, och att det är människor i min direkta närhet som varit tillfälligt sinnesförvirrade. ;)

"Jag har ingen telefon  i min mobil." (Jag har ingen kamera i min mobil)

"Stackars C-J som inte får plugga för att han har remautism." (För att klargöra; han hade dyselexi.)

"Vi måste köpa sånna där Geisha-kulor." (Inte Geisha, Lecra)

"I vilket landskap ligger Uppland?" (Senast jag kollade var Uppland ett landskap)

"När jag dricker öl blir jag så mjölk och Folksam." (Ja, eller mjuk och följsam kanske?)

"Kolla det är golv på ölet!" (Eller tvärtom?)

Finns många fler men orka skriva alla. Hahaha.

Flashback

Häromdagen när jag klev upp ur sängen och vidare in i köket för att fixa kaffe blixtrade det till  i huvudet och helt plötsligt var jag i köket i huset där vi bodde när jag var liten. Jag stod på en köksstol och räknade kaffemått som jag la i filtret. Strök med pekfingret för att ytan skulle bli slät och måtten perfekta. Pappa tackade för hjälpen och tog ner en kaffemugg och ett glas från skåpet ovanför kaffebryggaren.

Konstigt vilka minnen man har egentligen, sådär löjliga små saker egentligen som ändå måste betytt något eftersom jag minns det så väl.




Välkommen till världen lilla Selma förresten!Marie och Emirs lilla dotter som föddes igår den 18 maj.

prat

Egentligen har jag absolut ingenting annat att skriva om än mina jobb. Det enda jag gjort de senaste veckorna är att jobba (varvat med hästen). Min enda lediga dag den här veckan sket sig och det blev jobb istället.

Så istället för att babbla på om hur jag sliter arslet av mig tänkte jag berätta om andra intressanta saker. Till exempel den megastora mjölkchokladen jag var svag nog att köpa när jag handlade åt mamma och som jag nu sitter och knaprar på i godan ro.

Eller varför inte berätta om den underbart spännande och läsvärda boken som jag nyss läst ut, skriven av Mons Kallentoft. Midvinterblod. A, ja tror den hette så men just nu är jag så trött att huvudet inte riktigt hänger med. Något med midvinter är det i vilket fall. Läs den.

Sen kan jag passa på att säga grattis i förskott till lillebror som fyller 16 år på måndag. Han firas i morgon, en dag för tidigt och jag kommer inte vara hemma på hela dagen. Han får klara sig utan mig (för ni kan nog gissa vad jag ska göra^^).

Sen så funderar jag på om man kan köpa en platta öl till honom i födelsedagspresent eller om mor min stryper mig långsamt om jag gör det?

Jag är rädd för det. Men vad fasen ska jag hitta på då? Ett kok stryk kanske, synd bara att han är sisådär tre gånger så stor som mig nuförtiden och kan kasta med mig i luften som en vante.

Strejkande (kassa)apparater

Har jobbat idag och det var full rulle redan från början. Jag hade frukosten och började halv nio, lite lagom sådär en söndag kan man tycka. Jeez säger jag bara! Nackdelen med att ha flera jobb är att man inte har koll på allt som ska göras, man glömmer bort typ hälften av sakerna.

Hann i alla fall klart med allt jag skulle på den där halvtimmen innan jag öppnade men sen fick jag springa benen av mig. Fylla på påläggsfat, bröd, grönsaker, juice och jag vet inte allt inom loppet av 45 minuter. Låter kanske som man har all tid i världen men eftersom man är ensam fram till tio och ska hinna fixa smörgåsar, ta betalt av gästerna OCH fylla på saker på frukostbuffén som tar slut så har man händerna fulla kan jag lova.
   När Jonna kom vid tio var det massvis med disk men allt lugnade ner sig några hekto och vi började få ordning på saker och ting. Trodde vi.

Då bestämde sig nämligen kassaapparaten för att gå ut i strejk när vi ville skriva ut ett kvitto. Det gick inte att öppna och komma åt pengarna och det gick inte att använda några av knapparna. Panik? Skulle tro det.

Som tur var fick vi tag i ägaren av placet och han kom och fixade allt men det tog sin lilla stund. Ett tag trodde vi att vi skulle behöva köra med huvudräkning och pengarna i lätta-burkar resten av dagen och vi drog alla en djup suck av lättnad när det löste sig ändå.

Resten av dagen löpte på med massor av luncher och annat. Nästan all mat tog slut så vi hade inte mycket att bjuda på. Stängde köket vid fem eftersom vi inte hade några grönsaker kvar alls mer än isbergssallad.

Är helt slut nu och jag har börjat undra om vi verkligen kommer överleva sommaren. Är det mycket redan nu så vet jag inte om jag vill veta hur mycket vi kommer behöva slita i sommar under högsäsongen. Men vi kommer ha kul i alla fall och det viktigaste är väl att man trivs med sina arbetskamrater? =)

Paradise City - sommarkänsla


hello sunshine

Medelhavsvärme till helgen, personalfest med grillat på fredag och Frida kommer hem nästa helg. Plus att jag peppats till att våga. Haha, just nu känns allt riktigt, riktigt bra faktiskt. =)

Ska strax åka och hämta upp J för att åka till City Gross och shoppa loss galet. Mat ska inhandlas eftersom det är vi som tagit tag i personalfestgrejjen som vi tänkt på sedan maj. Förra året. Bättre sent än aldrig brukar man säga va?

Underbar ridtur idag i solskenet, gröngräset och fågelkvittret - att man blir så lycklig av hästen är nästan otäckt men himla underbart. Jag är och kommer alltid att vara en hästnörd.

Träningen börjar ge resultat nu och jag har faktiskt slimmat till mig en aning, känns gött såhär inför sommaren även om jag inte kommer ha tid till stranden at all, det blir att jobba arslet av sig istället. Men cash är bra det med även om man måste svettas lite för att tjäna in dem.

Ut i solen och njut nu alla där ute! man vet aldrig när solen säger hejdå och regnet kommer istället. Vi bor ju trots allt i Sverige.

Coolish

Det kommer bli lite si och så med mitt bloggande tills jag köpt kablar och diverse grejjer jag behöver för att få igång Internet(et) nere i mitt rum. Har nämligen köpt en ny och alldeles alldeles egen dator som visserligen är bärbar (så skulle kunna koppla upp mig häruppe) men står bra där den står. Helt otroligt vad snabb den är om man jämför med den här datorn där det tar en halvtimme att öppna nya program/nya sidor på nätet.

Idag har jag tillbringat dagen i Linköping med mamma och lillasyster. Slösade pengar på en parfym, pappersduk, servetter och ett par leggins. Jag som behövde köpa en vårjacka eller så. Lite varmt att gå i vinterjackan när det är tio-femton grader utanför redan tidigt på morognen.. Aja det får bli någon annan dag.

Personalfest på fredag, kommer bli askalas. Tur också att den är hemma hos mig så jag inte behöver ta mig hem från stan. Fast man vet ju aldrig om festen fortsätter eller ej förstås...