Är det snart sommar så ska man grilla

Grillade igår i statsparken med Matilda, Lisa, Marcus, Henke och Kim och trotsade de isande vindarna och de brända korvarna. Om det är någon som tänkt grilla korv på en lite väl varm grill någon gång kan jag tipsa om att inte låta dem ligga där för länge. De blir brännskadade (dvs svarta med brännblåsor). Fast de gick att äta faktiskt och med tanke på alla tillbehör vi skramlat ihop så behövde man inte känna själva korvsmaken sådär jätteväl.
 
Vad sägs till exempel om räksallad, kebabsås, bearneisessås, senap, ketchup, potatissallad och vanlig grönsallad? Kombinationer provades och allt fungerade.

Efter ett tag flyttade vi oss ut mot vattnet istället (satt vi på en boulebana först tro?) och upptäckte att det faktiskt är varmare i solen. Ja förutom Marcus då, han var nog varmast. Bär man runt på ett eget element som man är mån om att få med sig hem så blir det så. Ja, grillen alltså.

Intressanta diskussioner såsom vad som är blad och vad som är löv. Vi kom fram till att alla döda löv/blad är just löv. Man krattar ju döda löv. Vi var inte särskilt överens om resten. Blommor har blad till exempel men hur är det med syrener? Det finns ju både busksyrener och trädsyrener. Kim försökte något med att allt som växer typ 20 centimeter över marken är just löv.

Men solrosor då? Har inte de blad alltså?

Annars matades fåglar med överblivet korvbröd, först söta små ankor och sen anföll fiskmåsarna. Ja, vi överlevde och ingen blev bajsad på. Ny sport uppstod (machomännen ofc) och den gick ungefär ut på att försöka få fåglarna att fånga brödet direkt i luften. Sen uppstod någon idé om fågelbingo men då lyssnade jag inte så bra. Lät för avancerat.

     


Kommentarer
Postat av: Vilja

Vilken söt header :)

Postat av: JESSICA

mysigt=)

2009-04-19 @ 13:18:36
URL: http://jessiiiru.blogg.se/
Postat av: k

Svar:



Tack fina

2009-04-19 @ 17:18:42
URL: http://stockholmsvisor.blogg.se/
Postat av: Anonym

tack för infot, så roligt att höra var ni bor:) Hoppas helgen varit fin!

2009-04-19 @ 20:25:12
URL: http://KarinOlofsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback