Älskade lillebror

Okej Patrik. Här kommer din "lilla blaffa" som du önskade.

Min lillebror är som småbröder är mest. Ganska odräglig och uppkäftig med andra ord, han är ju trots allt sjutton år.

Nävars, så farligt är det inte faktiskt. Även om jag ibland har lust att strypa honom eller slå honom hårt i huvudet med en träklubba. Han är en fantastisk människa och utan tvekan världens bästa bror.
    Han är aldrig sen på att ställa upp och hjälpa till om det så rör sig om att skruva upp en ny hylla eller vara katt- eller lägenhetsvakt.

Det där sista är väl i och för sig ganska uppenbart att han tjänar på. Föräldrarfritt, lagom centralt (ja jag vet att allt egentligen är centralt i Vadstena...) och mat. Inte i överflöd precis men något man kan livnära sig på under två dagar eller så.

Ett av de finaste minnena jag har med Patrik är när han var sex år gammal och skulle börja lekis. Första gången han skulle åka skolbussen höll han stadigt mig, sin fem år äldre syster, i handen och var så nervös att han nästan skakade fast han inte vågade erkänna det. Min vana trogen så gick vi i god tid (hehe) och fick stå och vänta på bussen ganska länge. När den sen kom svängande in mot oss från korsningen så kunde inte Patrik hålla tillbaka ett leende.

Ni vet ett sådant där leende som man alltid kommer att minnas så länge man lever. Trevande, mungiporna ett par millimeter upp så att skrattgroparna framträder, ner igen för att behålla allvarligheten och sen ett så stort smile att det går från öra till öra.

Underbart.

Han har plockat kalkoner (fast det var egentligen tussilagos), han ändrade tillfälligt sitt efternamn till Bock (eftersom han inte kom ihåg vad han hette), han döpte om mig till Haja (för att Sarah var för svårt) och han har knackat på min dörr ett flertal gånger mitt i natten för att få en sovplats.

Och jag älskar honom för allt han är. Jag älskar honom för att han visar att han behöver mig extra mycket. Jag behöver honom också. Jag älskar honom trots våra dispyter, elaka ord som sluppit ur i vredesmod och relativt usel diskning när han då och då fixar sådant efter ett besök.

Patrik, om du nu läser det här: Jag älskar dig och jag finns alltid här. Bara så att du vet det.

/Syster




Kommentarer
Postat av: Patrik (broder)

haha tack syrran jag älskar dig med finns alltid för dig med :P ps det är bätre du diskar i fortsättningen :P

2009-03-12 @ 21:30:16
Postat av: Jonna

Sånt här blir man ju rörd av :)

2009-03-12 @ 23:13:09
Postat av: Frida

Ååh, jag vill också ha en storasyster som dig. Fast å andra sidan är vi redan tvillingsjälar, så jag kanske inte kan få det bättre ;) Puss

2009-03-13 @ 18:27:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback