Kroppen har sagt ifrån

Inte så allvarligt mer än att jag känner mig som en klubbad säl som stoppats i en låda och skickats iväg på en jorden runt resa utan möjlighet att sova någon gång men jobbigt är det... Det var nog hårdare att jobba i helgen än vad jag tyckte under själva arbetet och när jag dessutom inte åt ordentligt någon av dagarna så får jag väl skylla mig själv. Plus att smarta jag ju gick på bio igår och filmen slutade inte förens kvart i tolv. Så i morse när jag tänkt åka upp tidigt på morgonen till stallet så stängde jag av klockradion helt och somnade om. Vaknade vid tio, fortfarande trött men inte halvdöd.
   Så det blir nog en tidig kväll skulle jag tro. Ska åka och jobba om tjugo minuter cirkus men det är bara för två tre timmar, kontaktpersonjobbet så det orkar jag nog med. Värre blir det i morgon då jag jobbar från åtta till fyra på Slottsgården och sedan ska vara barnvakt från fyra (det blir tajt där...) till sex halv sju någonting. Jag vet att jag lever i alla fall och det är ju alltid positivt!;)

   Pirates var inte så bra btw. Första är fortfarande bäst och jag tyckte att den här sista filmen var fööör utflippad. Slutade inte så bra heller men vem är jag att dömma? Det kan ju inte alltid bli som jag tycker och vill;).

Helt sjukt stressig dag

Det började lugnt, arbetspasset startade med en tripp till Östenssons för att inhandla kruksallad för att dekorera våra vackra och goda smörgåsar med (så besöker ni mitt jobb, snälla ta smörgåsar så slipper jag stressa fram mat..;). och så var det ganska lugnt fram till ett halv två.
   Jag hann med att städa tre av rummen samt toaletterna och badrummen i korridoren för hotellet innan ruschen kom. Och med rusch menar jag rusch. ALLA skulle ha mat och varken jag eller Anna (det var bara vi två eftersom Maria var tvungen att sluta  itid för att hinna fira sin farmors 80 års dag) visste riktigt hur allt skulle tillagas eller vart alla ingridienserna befann sig. Menmen det gick ändå fast det var jäkligt jobbigt ett tag och hela jobbet stod mig upp i halsen.
   Jag började jobba tio och inte förens klockan halv sex kunde vi sätta oss ner och pusta samt käka lite mat. Helt otroligt att man fungerar relativt bra ändå även om jag bara hade ätit frukost innan målet vid halv sex. Frukost intog jag då vid åtta halv nio så min kropp klarar sig ganska länge utan näring..;)

   Jag kan bara säga att jag är glad över att bara stå och sälja våfflor på Nostalgikvällen på onsdag. Visst, det blir säkert massor av beställningar men det är bara en och samma sak och man har inte olika priser på våfflorna. Ska bar leta fram miniräknaren för den kommer vara min vän heeela kvällen..:P

Nu blir det pirater på vita duken, jag hoppas jag inte somnar bara..:)

Konstiga människor och laktosinteleranta barn

Kom nyss hem från jobbet efter att ha jobbat från tio i morse till strax efter sex. Skulle slutat halv sju men eftersom jag och Anna var megasnabba och det inte var några kunder alls den sista halvtimmen så kunde vi stänga klockan sex och var då i stort sett färdiga. Jag hoppas på något liknande i morgon.:) Sen nästa vecka blir det till att jobba tisdag och onsdag än så länge. Sen ska jag vara barnvakt tisdag (em) och torsdag (kväll), jobba med kontaktpersonsjobbet och så hinna med en eller ett par ridlektioner. Så veckan blir hektisk men det blir kul. Jag tycker ju om att ha saker att göra hela tiden.:)

   Under dagen har jag träffat konstiga (men trevliga) människor, konstiga och ganska otrevliga människor samt pratglada (framfusiga, jag satt faktiskt och åt lunch!;) barn samt en stackars laktosintolerant flicka som vi inte hade något kaffebröd att erbjuda. Men det ordnade sig ändå som tur var, man kan väl trolla.:P

   Glöm inte mors dag i morgon gott folk, fira era kära mammor. Fast min mamma är bäst..;) Bara så ni vet!

 Min glada mor, sminkad och stylad av sin dotter (och så till vida min lillasyster) Jonna. Vacker som en dag både utanpå och inuti.:D

Hon förstår mig

Tack Frida för att du finns. Du förstår mig verkligen och det utan att jag egentligen kan förklara vad som stör mig. Du är verkligen min själsfrände, tror jag kan stå ut med att vänta en och en halv vecka innan du kommer hem för sommaren. Hoppas jag.;) 
  
   Du är den bästa vän någon kan ha.

   Jag kan inte fatta att just jag har sådan tur att få en vän som Frida men jag kan lova att det är skönt när allt känns hopplöst uppochner och jag inte vet vad jag ska göra eller vad jag vill.


Ett dokument om mitt liv tack!

Är jag konstig som vill att allting ska vara klart? Så att man slipper oroa sig för framtiden menar jag. Jag vill ha upplevt studietiden, fått ett jobb och börjat leva det "verkliga livet". Låter det helknäppt? Jag är bara så trött på att oroa mig för framtiden, hur det blir med jobb, karriär (!) och livet i övrigt. Suck, tänk om jag kunde sluta vara ett sånt organiserat kontrollfreak...

   Hela helgen blir det jobb, börjar tio och slutar halv sju både lördag och söndag. Fasar lite för hur mycket folk det kommer vara. Missförstå mig inte, det är kul att det händer något hela tiden och jag trivs konstigt nog som fisken i vattnet när jag är lite lagom stressad men det behöver inte gå till överdrift. Till på köpet fungerar inte mitt huvud vad gäller matte och speciellt inte huvudräkning. Kassaapparaten i all ära men den räknar inte ut växeln, räknar bara ihop summan av kardemumman liksom. Så då står jag där som ett fån med en hundralapp i handen och försöker febrilt räkna ut hur mycket växel som ska tillbaka om kakorna och kaffet kostade 67 kronor tillsammans (det är då jag dyker ner under disken för att plocka upp miniräknaren, min vän i mattevärlden). Samtidigt växer naturligtvis kön till orimliga fem kilometer samtidigt som jag fått beställningar på våfflor, kycklingsallad, ceasartoast och hamburgare. Det senare problemet blir att hitta rätt människa för de olika rätterna. 

   Hoppas många hotellrum behövs städas eller att jag får agera diskplockare och kaffekokare hela dagen. Sådant kan jag utan problem klara av..;) Haha.

Nu blir det en kopp starkt kaffe. Helst så starkt att man kan kasta en hästsko i kannan och den står av sig själv, det ska smaka mycket! Sedan blir det dusch (har nyss kommit hem från stallet där jag friserade Greggans man till en något kortare variant), tvätt och film. Kanske i omvänd ordning men det får jag se. Beror på hur motiverad jag är till att hänga tvätt, vika tvätt och tvätta tvätt. Inte så jättemycket just nu kan jag lova men å andra sidan är det bättre att ha det tråkiga klart. Så kan man göra massa roligt efteråt istället.:P
  

Minnet är bra men kort, ibland VÄLDIGT kort

Första "sommarmaten" för i år är intagen! Färskpotatis, gräddfil, gräslök och burkskinka. Då är det sommar i min mage!;) Fast grillat slår allt med hästlängder! (Då menar jag absolut inte grillat hästkött för jag äter inte mina vänner...)

   Annars gick jobbet bra och vi hade en trevlig kväll.

Kunde blivit trevligare kanske om man hade haft något mer att göra. Nu blir det istället Ghostwhisperer och Grey´s men det kan ju vara nice det med.:P

Nisse har minne som en guldfisk (jag undrar om han inte skulle simmat omkring i havet egentligen). Han kan vara nere och flamsa vid bilarna där man står och pratar och klappar om honom. Sen går han iväg upp mot huset och runt knuten. Tio sekunder senare vänder han och kommer tillbaka, börjar vrålskälla mot oss och bli "jättefarlig". Knashund säger jag bara, tio sekunder och så minns han oss inte. Vi får hoppas att han inte blir mer och mer senil vad det lider, han är ju bara två. Tokhunden.<3 Tur att hans far (som ändå är nio) är intelligent. Annars skulle jag kreverat för länge sedan.

 

Ser ni likheten mellan guldfisken i akvariet och Nisse-mannen på bilden? Jag lovar, i huvudet är de kopior!;)

med en kaffekopp till höger på databordet

Vaniljyoughurt med rabarbersmak - ett måste (bara så att alla ska prova!)

   Igår blev det Grey´s kväll/natt. Var med pappa på Maxi och handlade också och då passade jag på att köpa lite onyttigt plockgodis. Sedan jag börjat jobba på Slottsgården har jag gått ner typ två kilo (och då har jag bara jobbat tre-fyra gånger än så länge...) i vikt så jag tyckte att jag kunde unna mig lite sådant. Kände dock att det inte hade varit nödvändigt för inte ens chokladen var så god som den brukar vara. Hmm jag undrar jag om min kropp (och inte min hjärna) äntligen har börjat förstå att den ska vara nyttig..;) Aja det skadar inte mig att tappa några kilon så det är väl bara att vara tacksam för att man stressar så mycket på jobbet att man inte hinner äta och att man sliter med disken och städning av hotellrummen. Haha.;)

   Right now: Lilly Allen huserar i mina högtalare

Borde:
Tvätta, städa rummet, bädda sängen, duscha och ut och springa.

som om jag orkar...

humdummelidumhum

Man njuter extra mycket av att vara ledig när man jobbar. Kommer tjata om sådant hela sommaren känner jag men jag njuuuteeer verkligen av att känna mig behövd. Å så uppskattar man som sagt ledigheter ännu mera och ser till att få ut så mycket (eller lite) som möjligt av de dagarna. Idag har det varit lite sovmorgon (till nio), hästen och vid fyra ska jag vara hos kiropraktorn. Sedan får vi se vad som händer.

   Nu ska jag gå och kolla om jag fått något kul i brevlådan. Antagligen inte, händer inte så ofta. Det roligaste jag får är typ räkningar på försäkringar. Alltså, min post består av enbart räkningar när jag väl får något och de roligaste där ibland är försäkringsräkningar. Det är ju skönt att veta att man i alla fall inte blir total pank om något skulle hända hästen eller bilen något. Halvpank är jag alltid nuförtiden, och då är jag ändå en ganska ekonomisk och snål människa.. haha. 

Att glida på en räkmacka

Fick börja jobba en och en halv timme tidigare än vad jag egentligen skulle gjort idag. Det var mer eller mindre kaos på jobbet med konferensgäster, lunchbeställningar, disk i drivor och så "mina" 27 räksmörgåsar som skulle tillverkas innan klockan fyra. Menmen skam den som ger sig, tillslut lyckades jag, Emelie och Maria få ordning på torpet igen. Vi fick tillochmed i oss lite mat som blev över efter konferensgästernas lunch så vi orkade med resten av dagen.:)
   Mina räksmörgåsar tog sin lilla tid. Med berg av räckor, ägg och grönsaker så är det inte alltid så lätt att lyckas att inte vippa varannat berg så det sprids ut över hela bänkskivorna. Tillslut blev de iaf klara och godkända av kunden. Tur det för jag hade verkligen inte pallat att börja om igen.

   Annars har jag idag lyckats med att tillverka både kycklingtoast, kycklingsallad, bakade potatisar och pajer. Utan att någon blivit matförgiftat, hoppas jag. Haha, det går bara bättre och bättre..;)

Ikväll ska jag lyckas med att börja kolla på greys boxarna jag har lånat av Frida. Har verkligen inte haft tid på hela tiden jag har haft dem. På ett sätt njuter jag lite av det. Jag är upptagen, har massor att göra. Yey, mitt liv börjar på nytt...:)

Bara för att jag inte har något bättre för mig

Fem saker om mig:

1. När jag var åtta-nio år nånting ville jag sluta på fritids eftersom jag tyckte det var så tråkigt där (dessutom är jag en typisk "hemma-människa" så det var nog mycket därför också, asocial som jag är....;). Det var bara det att när jag väl blivit avsläppt från skolbussen och kommit in i huset så vågade jag inte gå längre än till köket (som låg precis innanför farstun). Så jag satt där skrämd som en fågelunge vid köksbordet tills mamma kom hem. Ibland tog jag risken att springa runt nedervåningen igenom vardagsrummet (öppet hela vägen runt) bara för att se om jag vågade. Aldrig att jag vågade mig upp på övervåningen där mitt rum låg och då hade vi ändå en hund i huset (som faktiskt var en utomordentlig vakthund) Snacka om fegis... Jag alltså, inte hunden.

2. Jag får ångest varje gång jag måste säga nej till att hjälpa folk eller om jag gör dem besvikna. Jag går och ältar det i åratal (har fortfarande dåligt samvete för den gången min mamma köpte en jättefin kaspersdocka till mig och jag blev ledsen och arg bara för att jag inte fick ett block och en penna som min kusin fick vid samma tillfälle) och slås av ett våldsamt behov att gottgöra även om det är försent och jag för länge sedan har sagt förlåt.

3. Under en vecka som jag tillbringade i Trysil (Norge och mitt ute i ingenstans) läste jag ut trettio böcker. Jag hade släpat med mig dem hemmifrån och det enda jag gjorde hela veckan var att läsa medan de andra fiskade och tyckte det var jättekul. Jag var bara uttråkad och less på det hela. Var elva eller tolv då och jag har inte varit där sedan dess, däremot åker resten av familjen dit en vecka varje sommar och jag kan fortfarande inte förstå tjusningen att vara där och inte ha någonting att göra. Jag är för rastlös för att ta det lugnt och koppla av.

4. Jag får dubbelt så mycket gjort runt omkring mig när jag jobbar och egentligen inte har tid att hinna med allt. ju mer jag har att göra ju effektivare blir jag.

5. Jag skulle aldrig kunna leva utan mina hästar. De är en så stor del av mitt liv (och har varit det sen jag föddes) att jag skulle gå under om jag inte fick ha dem. Det finns inga mer underbara varelser. Så umgås man med mig får man hästarna på köpet, så är det bara.

Till kyrkan

Snart blir det att fara till kyrkan. Nej, jag har inte blivit religiös under min långa frånvaro från bloggen. Men idag är det bröllop och det är därför vi ska dit. Enda gångerna jag går i kyrkan är när någon gifter sig (som idag alltså) och när det är dop på gång. När jag gick i skolan (från låg-högstadiet) var det kyrkobesök även på skolavslutningarna. Det fanns inget som var så tråkigt och samtidigt så härligt som de skolavslutningarna. Härligt för att man visste att det snart var sommarlov när "Den blomstertid nu kommer" ekade i Klosterkyrkan och tråkigt för den långa väntetiden. En timme cirkus på hårda träbänkar kan få vem som helst att önska sig bort någon annan stans...

   Förlåt, här också Frida från både mig och Greger
. (Se Gregers blogg så förstår ni varför)

Nu måste jag sminka mig och fixa lite till. Sen förbereda mig på att frysa ihjäl i min klänning. Vill man vara fin får man lida pin...;) 

P.s Den långa frånvaron beror på brist på tid och inspiration. Bara så ni vet.;) D:S

Pigg som en mört

Gick upp strax efter klockan 06.00 idag, pigg som en mört och väldigt utvilad. Kändes riktigt nice att inte röra sig som en sengångare hela förmiddagen, som det har varit hela denna vecka av någon outgrundlig anledning.
   Började dagen med att hänga tvätt och slänga in ännu en maskin och ska snart upprepa proceduren. Drack en kopp kaffe, skjutsade mamma till jobbet och åkte hem och åt frukost. Lekte lite med Nisse ute i trädgården, han fick rycket och sprang runt som en galning i hela trädgården och var nära att krocka med både grill och tulpaner.

   Idag blir det jobb, promenad och något mer. Tror jag. Ska ju upp tidigt i morgon för att köra till Borgholm så det blir atill att gå och lägga sig någorlunda tidigt.


Jobba, jobba - UNDERBART!

Jag ska äntligen börja jobba!! Nu har min arbetsgivare ringt och pratat tider och jag går min första dag på söndag. Jag skiter i om jag får slita häcken av mig hela sommaren, om jag bara märker av solen när jag springer ut och in för att servera mat eller torka av bord och stolar. Jag skiter fullständigt i om jag blir hyperstressad av de alla hundratusenmiljoner människor som pockar på min uppmärksamhet under nostalgikvällarna. Jag skiter i allt. Bara jag slipper klättra på väggarna här hemma längre. Hrmf, jag är inte bra på att vara sysslolös.

   Blir en biltripp till Borgholm på lördag. Hoppas bilen håller hela vägen hem.;) Haha. Så, ja, nu är jag snart Ford ägare.:P Weii. Egen bil och mängder med nya utgifter men vaddå? Jag har ju bara mig själv att skylla.

Pärlan

Hmm jag ska få en bil. Av Marina, om hon får sin bil alltså. Nice med gratis bil, synd bara att det kostar att ha den. Menmen, en bil känns ganska nödvändigt egentligen (även om jag får låna parantesernas hur mycket jag vill, de är så snälla!) och det skulle ju vara skönt att ha en alldels egen. Så om det nu blir som det är tänkt så är jag snart bilägare. Och hästägare. Allt samma år, tänk så det kan bli.;)

   Det värsta är väl att man måste åka och hämta den från Öland där den bor just nu. Jag är kass på att hitta hem så jag lär ju tvinga med någon för att få hem den. Som kan åka före och guida mig. Annars kommer jag kyckas med att hamna någonstanns dit jag absolut inte skulle när jag åker hemåt. Typ Luleå eller nått (och jo jag skulle verkligen kunna lyckas med något sådant...). Någon som vill hjälpa mig? :P

Maj? Jag trodde det var jul snart...

Snacka om veckovill.. Trodde att det var nu i helgen det skulle gås på bröllop (och det inkräktade lite på andra planer som kommit upp) men det visade sig att det inte alls var den 19 i helgen... Bara den tolfte eller något. Jag har noll koll.

  
Blev även lite panik eftersom jag trodde det var Kristi Flygare den här tordagen (tackochlov så är det nästa vecka) och då skulle L tävla Pingu. Saken är den att jag inte kunnat haft så många lektioner sista tiden för henne och hon inte lärt sig programmet ännu. Tur för oss att hon nu har över en vecka på sig att öva och nöta in det. Det kan trots allt bli lite mycket att hålla reda på för en åttaåring. Tävlingen är dock så liten, mer som en träningstävling så det går nog bra ändå. Hon är så duktig och passar bra ihop med Pingu.

   Ska även provjobba lite den här veckan. Eller rättare sagt, jobba för att lära mig kassaapparaten och diverse andra saker som kan vara bra att kunna när turisterna väller in. Sen ska jag i min tur lära ut till de andra som ska jobba, får väl se hur väl det går.. hmm. Vi blir i alla fall 12-13 stycken ungdomar, i min ålder kanske något yngre och äldre. Det blir kul, alltid trevligt att lära känna nya människor.

Alltid en ny värld

Härliga människor.
När man inte ens idds sitta och fika i tio minuter till.
Och solen skiner sådär underbart.

Camilla Läckberg är helt fantastisk. Hur gör hon egentligen? Hur lyckas hon skriva böcker som gör att man slukar sida efter sida och suckar besviket när boken är slut. Inte för att slutet är dåligt eller att man vill veta mer. Nä man suckar över den anledningen att boken är slut och att man inte kommer vända ännu ett blad och läsa nya ord som tryckts på vita papper. För ska man det måste man börja om igen (och det lär jag göra någon gång i framtiden) och då är inte orden lika nya längre.
   Läs hennes nya bok, Tyskungen. Minst lika bra som de andra böckerna hon skrivit. Då har jag ändå inte läst ut den än.

   Noep, ikväll MÅSTE det bli promenad med åtminstone Nisse i skogen. hans fyrbenta far får stanna hemma, han orkar inte riktigt så långt som jag vill gå längre eftersom han var så dålig förra sommaren. Men han skulle bara veta hur lycklig jag är över att han fortfarande lever.

 Nisse                                              Kalle  (pappa till Nisse)