Jomenvisst

Fullt upp hela tiden känns det som. Mycket att fixa inför flytten och när det dessutom brister i kommunikationen (och man blir lite arg på falska uppgifter) så blir man extra trött. Nu har jag nycklarna i alla fall och jag börjar flytta in i veckan.

För övrigt har jag börjat jobba på skolan igen och det känns hur bra som helst, annars är det rätt lugnt och inget nytt så att säga. Mitt största problem just nu är vad jag ska göra åt mitt internet. Vad är bäst? Mobilt bredband? Fast telefoni och ta det genom det? Om någon är hajj på det här så hör gärna av er.

Jag kan nämligen ingenting.

Jaha ja.

Backegatan nästa, 1:a september flyttar jag in.

Välkomna då, jag lovar att bjuda på kaffe.


Yes!


Men hallå!

Ring då för sjutton, jag vill ju veta. En halv minuts promenadväg till jobbet och fem minuter till gymmet. Cykelturer till stallet och slitna trägolv tillsammans med gråmålade väggar.

Blir det Backegatan?

Ring då, ni har ju mitt nummer.

Fantastiskt eller inte bra alls

Igår chattade jag med en kompis från Fuerteventura, Dody satt på internetcafeét vi tillbringade så mycket tid i när jag och min kompis jobbade på Dunas hotell. Där, evigheter bort i en liten stad precis vid havet och med ett myller av soltörstande turister på jakt efter den restaurang som serverar den bästa sangrían och de godaste fiskrätterna (RicoRico kan jag avslöja) satt han och pratade med mig. Samtidigt satt jag här hemma i min nedsuttna soffa, helt slut efter en krävande arbetsdag och kalasfirande hos kusinbarn samt en nervpåfrestande färd till och från kalaset med min övningskörande bror framför ratten och pratade med honom.

Det är så stort att jag inte fattar riktigt. Du kan få tag på vem som helst vart som helst och det kvittar hur stora avstånden är. Samtidigt som vi aldrig varit närmre varandra har vi aldrig varit så långt ifrån heller. Det är det man känner när man svarar på en fråga som lillasyster ställer över msn, när hon sitter i rummet precis bredvid med bara två stängda dörrar som avgränsning.


Är det viktigt att veta vart man hör till?

Åkte landsvägen fram idag. Passerade åker efter åker där skörden tagits och stubbarna lyste guldgula, frestande för en hästmänniska som jag. Spränga iväg över fälten och känna fartvinden mot ansiktet så att ögonen tåras och ändå veta att det är jag som bestämmer, det är jag som har kontrollen. Samtidig som det kan gå åt skogen när som helst.

Spänningen som riskerna för med sig, det är nog den man är ute efter.

Det låg ensilagebalar staplade intill vägkanten. Upptejpat på en av balarna stod det "Sofia 7b". Så som man sa förut. "Du vet Jessi i 9a, hon är ju helt knäpp." "Åh, Marcus i 8d, han är så jävla snygg."

Skrivböckerna i matte och fysik var märkta med "Sarah 7e", biologiböckernas insida av pärmen var flitigt nedklottrade av mitt namn, mitt klassnummer och min adress i olika variationer. Olika färger, olika handstilar. Som ett försök att komma på vem man egentligen var utan att kunna släppa sig själv fri och faktiskt ta reda på det på riktigt.

Nu, efter skolan och i verkligheten så berättar man vart man jobbar, hur gammal man är. Är man arbetslös säger man helst inte det utan då "jobbar man en hel del åde här och där". Utan att veta egentligen. Man måste höra till någonting. Man vill tillhöra en grupp individer, klumpas samman för att inte stå ensam.

Ensam är stark fast tillsammans är vi starkare. Antar jag.

Dagens i-landsproblem

Jag skulle ta ut 300 kronor ur bankomaten men knappade in en nolla för mycket, tryckte "klar" snabbt och går nu runt med 2700 kronor mer i plånboken än vad jag skulle. Så nu måste jag gå till banken och trängas med folk i morgonen på min (o)planerade rast.

Fan också.

Rubrik

Jag kan inte andas när tiden bara går och jag inte hinner med.


åhhh

Kolla!

Jag vet, jag har varken tid eller pengar till ännu en häst och det räcker gott och väl med Greger och Pingu. Fast det känns som om den här damen skulle passa mig... jättebra. Pingu vill ha en dam i sin egen storlek och Greger skulle bli glad över att få ännu en ny liten kompis att leka med.

Jag ska besinna mig. Jag lovar.