Tycker inte om sådana här dagar

Jag har så ont i nacken just nu att jag mår illa. Kul med nackproblem som fortsätter och blir till migränanfall, speciellt idag eftersom det är onsdag och i och med det nostalgiafton på jobbet. Eller inte.

Jag tycker verkligen inte om onsdagar längre.

Bekämpning

ska dom tas. Jajjemän. 

Chasing cars

Kan inte någon vänlig själ med hel bil och lite tid över komma åka till Venezia och köpa en pizza åt mig och sen droppa av den här hemma? Orkar inte laga mat men orkar defenitivt inte ta järnhästen och cykla in till Vadstena bara för att äta flöt (ska man äta flöt hör inte motion ihop med den delen även om den kanske borde göra det).

Please.

Hitta huset under allt hundhår

Har haft ledigt torsdag och fredag (eller ja, idag alltså eftersom det är fredag) och det har varit underbart. Okej, jag känner att det skulle behövas minst en veckas ledighet i rad men två dagar gör även sitt och jag känner mig faktiskt skapligt utvilad.

Nu ska jag ägna resterande dagen åt storstädning, kiropraktorbesök och solnjutning. Fullt upp med andra ord men jag är inte direkt känd för att kunna ta det lugnt heller. Solen njuter jag av när jag är ute och går, ligga still på gräsmattan eller på stranden är inte riktigt min melodi.

Over and out.

småsaker

Igår upplevde jag nog den roligaste utekvällen någonsin. Tack Matilda. :)

Ensam hemma hela veckan, minus de två fyrbenta varelserna alltså och det är ganska skönt faktiskt. Fast känner någon för att komma och käka mat onsdag kväll samt torsdag och fredag så blir jag inte ledsen alls. Det skulle bara vara trevligt.

I morgon lär det bli en helvetesdag på jobbet eftersom vi verkar vara flera personal kort. Med andra ord ännu värre än i vanliga fall eftersom folk är sjuka. Yesyes vad man ser fram emot att jobba då (eller inte). Dessutom känner jag mig krasslig (inte bakisrelaterat) så vi får väl se hur det blir med den här jobbveckan. 

vill inte

Jag kom in på utbildningen i Kalmar. Yes. Borde jag tänka i alla fall och istället sitter jag här med en klump i magen och vet inte vad jag ska göra.

Jag vill inte.

Det handlar inte om att jag inte vill flytta utan det handlar om att utbildningen är på 330 poäng, dvs fem års studier. Till förskolelärare och fritidspedagog. Nästintill så länge man läser till läkare, även om utbildningen där fortsätter även när man är klar förstås.

Jag vill inte läsa i fem år till. Förvisso vet jag att jag skulle klara av det, jag har alltid haft lätt för mig i skolan och jag skulle säkert trivas med både utbildningen och programmet. Dessutom träffa massa nya människor och se mig om någonstans utanför Vadstena (även om jag fortfarande vill bo här tills jag dör). Men fem år vill jag inte, verkligen. Tänk alla sjukt höga studielån jag kommer att dra på mig. Den här utbildningen sökte jag mest bara för att söka en till för säkerhets skull och för att jag var trött och stressad och inte orkade leta ännu längre eftersom våran gamla dator var så seg. Ja ärligt, det har mycket med datorjäveln att göra.

Jag borde börja plugga eftersom jag inte har något ordentligt jobb och jag kommer inte att få det om jag inte utbildar mig. Till rätt yrke alltså och fritidspedagoger är det ont om. Så jag skulle vara i stort sett garanterad jobb. Efter de där fem åren alltså.

Senast 28 juli ska jag svara. Just nu är allt bara upp och ner och jag kan inte svara alls. Fan.

Sol ute, sol inne osv.

I morse vaknade jag vid sju, jag trodde klockan var minst tio. När jag väl kom på att jag faktiskt var ledig suckade jag förnöjt och drog täcket över huvudet igen och somnade om bara för att vakna en timme senare och återupprepa proceduren. Jag har nämligen kommit på att det är ganska skönt att sova även om smällen kommer senare. Ja, när jag tycker att halva dagen gått och allt är förstört för att jag legat kvar i sängen ända till klockan tio...

Har ändå haft en ganska bra dag enligt eget tycke. En timmes promenad, en halvtimmes kel med hästen ute i hagen och läsning av bra böcker. Nu på kvällen åkte jag, Jonna och Kalle in till Vadstena och tog oss varsin glass. Eller jag och Jonna i alla fall fast Kalle fick slicka rent bägarna sen. Tog en promenad där också och njöt av sommarkvällen.

Sådana här halveffektiva dagar är sköna ibland när man är ledig. Även om de ger mersmak och man önskar att man hade råd att ta två veckors (eller åtminstone en) semster såhär på sommaren. Jag längtar till tiden som kanske kommer någon gång, då man har några veckors betald semster. Fast det ter sig väldigt, väldigt avlägset just nu.

traukigt

Trots att jag är ganska trött på mitt jobb på grund av ganska mycket och att jag gärna skulle vilja få tag på ett fast heltidsjobb istället (glöm din dröm Sarah) så måste jag bara berätta om den största fördelen med arbetet nämligen alla mina arbetskamrater!
   Alla trivs ihop, jobbar på bra och effektivt och vi kan prata och skratta tillsammans med varandra. Ja okej, ibland åt varandra men det tar alla med en nypa salt. Vi är nämligen ganska bra på att göra bort oss också. Inte bara en utan flera. Fast det är inget jag ska dra upp här *vissel*.

   Jaja, jobbsnack igen men det går inte att komma ifrån. 

   Lite orolig för 
Greger eftersom han fått tillbaka det mystiska i korset igen. Eller om det är tänderna som spökar. Försöker att reda ut det hela i alla fall och på torsdag eller fredag kommer kiropraktorn ut och knackar till honom lite. Så länge han inte slår Greger i huvudet med en gummiklubba igen så tycker han nog att det är helt okej. Jimmy har nämligen med sig godis jämt och det får man smaka på om man varit en snäll gosse, och det är ju Greger. Givetvis. ;)

   

Segdag

Idag har det verkligen inte blivit något vettigt gjort. Igår hade vi stallfest, antar att man kan säga att vi firade att vi ännu ett år klarat av skurningen av stallet. Kom hem därifrån täckt av smuts och fågelskit men det var det värt. Gregers box är nu så ren att han inte kommer känna igen sig till hösten.
   I alla fall så blev det ganska sent och när jag väl kom i säng var klockan ganska mycket och jag somnade som en stock. Trött mest hela tiden nuförtiden, mamma påstår att jag samlat på mig ytterligare ett vuxenpoäng eftersom jag inte far runt och är pigg som en duracellkanin längre. Jag påstår att jag fallerat totalt istället (fast det kanske man gör när man blir vuxen?).

   Vaknade först vid åtta men bestämde mig för att somna om igen. Gick upp vid tio, åt frukost och städade sen litegrann. Skrev texten om hästtandvård färdigt och latade mig framför en film. Åkte ut till Greger och Pingu och nu sitter jag här. Har precis druckit en kopp kaffe, småbråkat med lillebror (som ockuperat nätverket för tillfället och därför tror att han bestämmer vem som ska få tillgång till det). Ska snart ta mig i kragen och åka och träna. Tråkväder i form av regn ute så det känns som en gymdag faktiskt. Försöker bara dra ut på det till lite senare så att folket försvinner. Svettas på trappmaskinen gör jag helst ensam för det är ingen vacker syn. Har dessutom inte tränat på över en vecka (fy på mig) så det blir nog ganska jobbigt. Gött mos liksom.

   Nä nu får det vara nog, ska slå mig själv lite så att jag får arslet ur vagnen och pallrar mig in till stan. Dags att röra på fläsket vilket det varit dåligt med på sista tiden. Nya tag, nya tag.

Over and out.