Jag är nog en av häxorna som ska skrämmas bort

Skulle egentligen åkt iväg till Motala idag ock kört brännboll med ett gäng men jag kan inte förmå mig till det. Så tråkig är jag. Yes, me in ett nötskal för att prata lite svengelska.

I morgon är en annan dag och då är det bara borta ifrån Jonna jag behöver ta mig hem, smidigare och jag ska försöka att hålla mig på topp.

Du är fortfarande så fantastiskt snygg förresten!
(det vet du!)

Over and out.
S


I´m in love

Ja det är jag faktiskt. I min mobil. Den är så fin, blank och orepig, alla knappar fungerar och den tar finfina bilder. Musiken låter underbart bra ur högtalarna och jag har tillochmed börjat förstå mig på den nu.

Är sådär konstigt matt och orkeslös igen, tror att jag dricker för lite vatten med tanke på att jag rör på mig mycket och är utomhus för det mesta. Går åt mer då liksom. Får se om jag kan vara duktig och dricka (inte alkholhaltiga drycker nu) mer och kanske bli vettig i kroppen igen. Galet att vara såhär eftersom mina armar känns som om de pumpat muskler på gymmet i ett par timmar när jag bara har suttit framför datorn och chattat.

Annars är jag öppen för förslag i morgon. Valborg. Middagen var ju på fredag vilket jag missat lite. Trevligt i vilket fall och jag ser fram emot den. Fint väder vill vi ha förresten (hint till vädergudarna nu) annars får vi be Sofi dansa soldansen som i Västervik igen och här i Vadstena vet folk vilka vi är. Kan bli lite lätt pinsamt då. Kul men pinsamt. Haha.

Annars har jag idag;
* Haft god lust att smälla till en viss person på käften.
* Vill kidnappa hem S i förskoleklassen då han typ är den sötaste personen som finns. "Jag är kär i alla tjejer..."
* Varit i Lycketorp/Mjölby.
* Kommit fram till att jag är bra på att peppa folk (speciellt barn) och att läsa av dom.
* Lyssnat på "Paperweight" ungefär femton gånger.
* Stalkat folk på facet.

So that´s it.

Over and out läckerbitar!

Remember this

Alla vägar leder någonstans och möter du ett hinder på vägen är det bara att ta sig över det. Öppna grinden, bestig berget eller spräng muren. Bränn broarna du har passerat för det är inte alltid bra att se tillbaka på vad som har varit och vad som har hänt för då fastnar du i taggsnår och där kan du bli kvar alldeles för länge.

Spara minnena, känslorna och dofterna i stället inuti dig någonstans. Plocka fram dem när du inte har något bättre för dig och du vill bli lite nostalgisk.

Fortsätt vägen fram tills du når ditt mål. Kom ihåg att du kan vandra till stjärnorna om det är det du vill. Det är du själv som bestämmer när du är framme.

Over and out.
S

Impulsivitet vid sömnbehov (bieffekt av kycklingröra, dammsugare och kaffe)

Hrm ja just det. Jonna och jag tog en fika på stan och eftersom vi är människor som alltid är ute i god tid så blev det en hel massa tid över efter avslutad fika. Så vi gick och köpte en mobiltelefon till mig.

Sådär lite impulsivt och jag bestämde mig på fem minuter (kors i taket). Kan erkänna att jag faktiskt kollat på den mobilen förut så visste väl att jag ville ha den men ändå, jag bestämma mig direkt. Vad har flugit i mig? Jaja, Barre rekommenderade den (visserligen gör väl alla försäljare det) och så blev det. Jag har blivit med Sony Ericsson helt enkelt.

"Ehh... sådana där ehh... hörlurar förresten...?"
"Sitter i."
"Aha.."

Tur att man kan roa någon. Jag bjuder på mig själv. Yesyes. Speciellt när jag är dyngtrött och ska iväg på ännu ett pass på jobbet om en kvart. Ser inte så mycket fram emot det men jag överlever. Stallet därefter (hanns inte med där det skulle) och dit ska jag cykla. Hoppas på att piggna till då för kaffet hjälper inte.

Fan vad snygg du är!

Green Day


pussokramleverorgan

Lill sis Jonna och jag ska ner på stan nu. Yesyes.p.s Jonna har valt färgen på bloggen, var visst tvungen att säga det. d.s

Over and out.


Who what when where

Fick jobb för morgondagen och det borde jag vara glad över, ja det är jag väl också för den delen. Inte så kul pass bara när man först jobbar mellan 8-10.30 och sedan 14.45-16.30. Det innebär att jag inte kan åka upp till hästapållen på morgonen utan får försöka pricka in det mellan timmarna istället för efter halv fem har jag ingen lust att åka ut när möjligheten till att åka ut tidigare finns.

Jag hinner, ska bara jaga bil först för tar jag järnhästen tar det lite längre tid även om det inte tar jättetid så att säga.

Valborg blir det grill och mys hos 
Jonna. Känner jag för det ska jag ta en sväng runt stan med tror jag men tyvärr är varken Jonna, Hanna eller Sofi särskilt på. Frida? Någon annan? Lugnt ska det vara alltså men kul att röra sig lite.

Just nu sitter jag och samlar energi. Har varit skakig och orkeslös sedan jag gick upp och jag vet inte vad det kan bero på. Har ätit frukost men det känns som om jag inte ätit ordentligt på flera veckor typ. Cykelturen, mockningen, allt annat fix i stallet och ridningen tog också ut sin rätt (snurrade till ganska ordentligt på hästryggen så jag var tvungen att skritta en stund så jag inte skulle trilla i backen. Funderar på om kaffe skulle vara på sin plats men då skakar jag nog inte mindre.

Ja jag har stora problem. Eller inte.


Dagen är slut

Jag är så trött nu att jag ungefär ser dubbelt och inget alls på samma gång och ändå sitter jag kvar framför datorn och teven. Helt enkelt för att jag inte orkar gå och lägga mig.

Idag har jag varit ute på två promenader, varit och fikat hos min älskade farfar som varit lite krasslig (piggnade till när vi var där dock och pratade på precis lika mycket som vanligt om allt och ingenting) och så var jag iväg till Mjölby och hämtade syster yster hos pojkvännen.

Nä nu ska jag ägna mig åt min bok i stället, så länge jag orkar för jag misstänker att så fort jag krupit ner under täcket så kommer ögonen slå igen på riktigt.

Pussochkram leverorgan.

Halvsegt

Gårdagen var trevlig.

Har ont i ryggen idag, sovit illa och ansträngt mig för mycket tror jag. Eller inte för mycket utan fel ska jag väl säga istället. Tänkte gå en promenad nu och se om det släpper. Skönt att komma ut och röra på sig om inte annat eftersom jag är hästledig idag.

(Hästledig=jag blir ännu mera rastlös)

Grotescho, flight of the hamsters, grym version av hangman, inte kunna sova så länge som man kanske egentligen vill och nästannästan men inte riktigt.

Tell me something please.

Do you wanna

Seneftermiddagen och kvällen kommer ägnas åt pangbruttan och sysslingen Lisa, vi ska äta plockmat och dricka vin i solen. Tills den försvinner vill säga, filtar kan ju vara på sin plats.Hittills idag har jag ridit lektion, babblat med instruktören, njutit av solen, fikat hos mormor, blundat fem minuter och nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig  iordning för kvällen typ. För en gång skulle gillar jag att det är helg och ledigt och jag känner mig inte sådär jätterastlös. Blir jag kanske sen men den tiden den sorgen, blir det som jag tror och vill så överlever jag nog det med.

"Jag har klappat en dö älg döh!" (försök själva bräcka det ni där ute, en sexåring kan ge svar på tal så att säga)


Lavendel, timjan och en daggmask

Jag ska rida lektion i morgon. Jag har inte gjort det sen i höstas och helt ärligt så tror jag faktiskt att det enda som kommer hålla mig upprätt på hästryggen är min envishet. Stackars lilla Greger kommer tror att han har hamnat i helvetet eller nått.

Mohahahaha.

Maten var mycket god ute i Lyckhem, jag fick mina blommor planterade (de kommer dö alldeles för snart men jag kan faktiskt köpa nya) och jag blev alldeles för mycket retad av min lillebror (jag, lättirriterad? Nej då inte alls.) som bollade med mig i luften lika lätt som en vante ungefär.

Nej, det är inte jag som är liten och nätt, snarare liten och betongsugga, det är han som är stark. Jäkla "deffa-pumpa-muskler-creatin-och-annat-onaturligt-människa"...

Hemma nu i alla fall och funderar på att öppna en cider eller så. Duscha också trots att jag ska till stallet i morgon bitti för jag känner mig rätt sandig, gräsig och ofräsch efter att ha jobbat hela dagen, planterat blommor och lekt med hundarna barfota på gräsmattan (nej jag trampade inte i en endaste hundskit).

"...och jag har nya fräknar.."

Japp nu är solen här och jag har njutit av den utomhus hela dagen tillsammans med barn fulla av bus och hemligheter. Med solen kommer mina fräknar, ett säkert sommartecken. Det och bonnabrännan som håller i sig tills hösten återigen bleker min hud till den vita nyans den har för det mesta. Alla kan ju inte bli bruna som pepparkakor...

Blev hembjuden på grillat hos mamma och pappa ikväll. Efter förhörande om att jag verkligen hade tid. Är på språng för det mesta och har ingen ro alls att göra ingenting egentligen. Vet inte varför det känns så även hemma i gamla hemmet så att säga men å andra sidan så var jag likadan när jag bodde där så känslan kanske bor kvar.. Jaja jag är rastlös men grillad mat och en älskad familj är aldrig fel. De bästa på jorden.

På tal om jord ska jag hämta lite sånt också där hemma. Har köpt blommor att plantera i min stora kruka jag fyndade på ÖB och den ska fyllas nu, alla mina grannar har så fint utanför sina därrar och jag börjar känna mig lite tattig som inte har det. En ampel ska nog fixas också men tyckte inte att de hade några fina i affären. Hittas någon annan stans.

För övrigt blir det mer mat en annan gång och det ser jag fram emot. Spännande, mer spännande än det där utan lök som jag fixade eftersom det inte fixades av mig så att säga.


Statistik om kroppen


- Det tar 7 sekunder för maten att komma från munnen till magen
- Människans hårstrå kan hålla 3 kg vikt
- Längden av mannens penis är lika med längden av hans tumme gånger 3
- Lårbenet är lika hård som cement
- Kvinnans hjärta slår snabbare än mannens
- På varje fot har vi runt tusen miljarder bakterier
- Kvinnan blinkar två gånger oftare än mannen
- Vi använder 300 muskler bara för att hålla balansen när vi står

Kvinnor har redan läst färdigt detta.
Männen tittar fortfarande på sin tumme.

Om det var någon som ville veta

Påslakan torkar väldigt långsamt i torkrum utan värme om det var någon som undrade.

En annan sak är att jag faktiskt kommer ihåg vart vissa vägar leder. Stort plus till mig som aldrig annars håller reda på vart jag eller andra kör, det är ett under att jag aldrig kört så vilse att jag inte hittat tillbaka dit jag skulle eller till ursprungsläget.

Kaffe luktar godast på morgonen. Arvid Nordqvists "Svea" eller Gevaliakaffet på andra jobbet är bäst.

Min katt har namnsdag på onsdag (?) nästa vecka. Ja nästa vecka i alla fall.

Idag ska jag leka pepparkaksta (om jag lyckas övertala fritidsfolket dvs. barnen), klättra på stenar och känna på vattnet nere vid hamnparken. Solen skiner och det är blå himmel plus att jag har världens bästa jobb. Underbart.


"I´ve got you under my skin!" nannanana.. (Lite Frank på morgonkvisten)

Nu ska jag äta frukost.


Vi borde lära oss det gamla sättet utifall att

Hur gick det Jonna? Klarade du av det? Överlever du?

Glad att jag inte sitter i din sits. Jag skulle nog inte klara det, avlida, förgås eller knäckas totalt. Livet är hårt ibland.

Over and out.

"Aaaaajj mina tåååår!!!"

Efter en natt fylld av svordomar, väsanden, springanden, klättranden, morrningar, sparkningar och (med start nu på morgonen) även vattensprutanden är det ett under att min katt fortfarande lever. Samt att jag överhuvudtaget har kravlat mig upp ur sängen.

Jag är faktiskt pigg och vaken, om det beror på kaffet eller något annat det vet jag inte men jag sitter här i alla fall, har varit nere i tvättstugan med första omgången och har avklarat frukosten. Till och med lyckats få iväg lillasyster yster i tid till skolan. Eller ja, skapligt i tid i alla fall men kan avslöja att det snarare är regel än undantag att hon inte kommer dit i tid. Slappis-Jonna.

För att återgå till katten så var det mest Jonna som fick lida av henne. Mig brydde hon sig inte så mycket om, bättre att ta ut sina aggressioner på "främlingar" eftersom det är mig som hon lär få dras med resten av livet. Smart katt...

Balladen om konsekvensernaTa tre betala för två (självklart måste man följa uppmaningen!)

Vissa dagar börjar helt enkelt lite bättre än andra. Man vaknar på rätt sida (humöret på topp), kaffet smakar godare, frukosten som egentligen är ganska torftig då den bara består av två rostade mackor med ost och skinka mättar och är tillräckligt (även om jag hade tänkt koka ägg och ha mig) och inte ens tanken på tvättstugan som bokats till morgondagen (bokad idag för övrigt) får mig att dimpa ner.

Lyssnar på Winnerbäck, har ungefär en timme kvar innan jag börjar jobba och jag känner mig inte stressad. Snart löning också och det är behövligt. Hovlslagaren kommer på fredag och då är det rundskoning som gäller (=200-300 mer i kostnad än vanligt), (k)räkningar, hyra, införskaffning av några klädesplagg och ett par skor.

Ja mamma, jag behöver faktiskt skor. Vårskor. Men lugn, Skopunkten fungerar och då får jag ju tillochmed tre par right?

Jag är inte så tjejig och i behov av att köpa upp alla butiker i hela Sverige varje månad men jag är svag för sommarskor och väskor, det kan jag erkänna. Sen att jag helst av allt skulle gå klädd i ridkläder dagarna i ända är en helt annan sak för det finns inget bekvämare. Ja det skulle vara att gå naken då men det kan ju ses som förargelseväckande beteende och inte uppskattas av den resterande befolkningen här i stan. Lite kallt dessutom.

Det finns en yrkesgrupp som kan fler historier än andra, bara att konstatera.

Drar snabbare än sin egen skugga

Jag blir lite imponerad av mig själv ibland faktiskt. Klockan 13.57 ringde chefen och bad mig komma och jobba. Visst tänkte jag och frågade hur dags jag skulle börja (dagen efter antog jag men tyckte det var konstigt att hon inte bara smsade via vikariebanken som vanligt).

"Så snart som möjligt tack. Det är bara en personal på Grottan."

Jahaaa. Där stod jag med turban i håret, handduk runt kroppen och strumpor på fötterna typ. Osminkad samtidigt som jag höll på att städa undan lite här hemma (jag gillar att göra flera saker samtidigt som inte hör ihop).

Klockan 14.12 var jag på jobbet. Det ni. Okej, jag har väldigt nära dit men ändå. Det tyckte jag att jag gjorde bra och nu har jag jobb hela veckan så jag kunde inte vara gladare.

Eller jo, men det är jag ändå förresten. Just för tillfället i alla fall för ikväll blir det film och förtjänat slappande. Det gillar jag.

Du kan få mig hur lätt som helst

Jag har skrattat till mig några extra levnadsår nu. Läs här så kanske ni förstår. Eller så är det bara vi som förstår. Åh, jag har ont i magen av skratt nu. Tack Jonna!

För övrigt är min katt galen för tillfället, tror hon snart ska börja löpa eller något för hon springer runt och jamar/ropar hela tiden och är mer högt än lågt. Gå kan hon inte heller utan hon springer eller svingar sig fram i draperiet som sitter vid ytterdörren. Tog ut henne på gården en stund förut men då blev hon feg och ville gå in igen. Crazy cat.

Vi måste nog ut på landet snart så att hon får leva utelevarliv och kanske lugna sig något, trots att hon tycker det är lite otäckt fortfarande. Vågar inte släppa ut henne ensam här då hon är pytteliten jämfört med normala katter. "Hon serut som en hermelin" fick jag höra från en av grannarna. Ja, det kan ju berott på att hon typ ålar sig fram när vi är ute. Hon vet hur man ska göra om man vill synas så lite som möjligt.

Lasse Lindh är bra förresten. Lyssna på honom, det kan jag göra i timmar. En dag utan "Svenska hjärtan" och "Du kan få mig hur lätt som helst" är inte riktigt en dag liksom.

Nu ska jag skratta lite till.

Jag skrev ...

Jag skrev just ett inlägg som jag inte vågar publicera av rädsla för hur det ska uppfattas, tolkas och reflekteras över. Saker måste redas ut först.

Ni får ett citat istället;

"En av människans äldsta behov är att ha någon som undrar var man är när man inte kommer hem på kvällen."
 /Margaret Meed

ta tag i saken kanske

Jag. Har. Så. Fruktansvärt. Tråkigt. Just. Nu.

Rastlös. Överpigg.

Morr.

FikabrötchenFör att följa upp 
det här irritations objektet.

Jag orkar inte just nu men kanske snart

Jag orkar inte just nu. Ja, alltså jag ska åka upp till hästen men jag orkar inte, vill inte, känner inte för det. Kan bero på att jag har jobbat nio av tio dagar och att det här är den enda dagen som jag inte har något speciellt inplanerat som måste genomföras.

Ja förutom stallet då men det är ett sådant där vardagligt inslag som jag efter ett helt liv med de fyrbenta djuren inte längre reflekterar över. Orkar bara inte just nu. Sitta och slappa framför datorn och slösa bort dagen känns mer attraktivt för tillfället. Dricka lite mer kaffe kanske och göra ett försök att stänga av värmen på mina element vilket inte är det lättaste då en av vaktmästarna som fick igång värmen där i vintras när jag höll på att frysa ihjäl har tagit borta själva termostaten.

"Det är bättre elementet är på full effekt så att det inte blir kallt igen."

Pyttsan. Egentligen orkade han nog bara inte slutföra jobbet. Droppen som fick bägaren att rinna över var när jag ringt VD:n för företaget som äger lägenheterna och sagt att värmen fortfarande inte var fixad. Jag hade då gjort en räd hemma hos mamma och pappa och fått låna ett sådant där fristående element av dom och gett den lillla värmefläkten jag så generöst fick till låns av vaktmästarna till mina grannar vars lägenhet också blivit utkyld. Fick ett samtal lite senare där jag fick höra att jag var tvungen att flytta på elementet (det jag lånat av mamma och pappa) för att det gjorde så att värmen inte gick upp på det fasta elementet. Eftersom det stod framför det fasta elementet, hade vaktmästaren som varit inne i lägenheten medan jag jobbade sagt.

Sagda element stod på motsatta sida av rummet och inte i närheten av det andra elementet. Jag är faktiskt inte helt tom innanför skallbenet.

Okej. Nu har jag skrivit till mig lite energi. 
Greger nu. Sarah NU! 

Ska vi se om ni kan det här nu då?

Varför har folk börjat säga cupkakes till muffins? Muffins är muffins, cupkakes är det engelska ordet. Snälla människor lär er det.

Alltså; Konverserar du på svenska så säger du MUFFINS.
Men; Konverserar du på engelska ber du om en cupkake.

Svårt? Nä just det.

Don't want to forget come daylight

Mat är sjuhelvetsjävla dyrt faktiskt. Synd att det är en nödvändighet liksom för idag kändes det som om jag blev ruinerad. Lite varor som täckte botten på matvagnen ungefär och ändå gick det på över 800 spänn. Rätt mycket med tanke på att det inte blev mer än två kassar med föda. Typ köttfärs, lax (ovanligt), juice, lite frukt och tandkräm. Okej, jag köpte faktiskt två filmer också vilket kanske var bortkastat med pengar eftersom jag inte kommer våga se dom.

Skräckfilmer och jag är inte riktigt överens. "Sweeney Todd" går nog an (allas våran Johnny Depp är ju med i alla fall) men den andra filmen, "Barnhemmet" vet i sjutton. Barn plus skräck är en otäck kombination. Skvatträdd är jag också och det räcker med att en gren skrapar emot rutan eller att någon andas in lite för häftigt eller tar tag i mig för att jag ska hoppa en halvmeter över soffdynorna.

För övrigt är mina läppar jobbiga just nu. Förvisso behövs inget läppstift (inget jag använder särskilt ofta heller egentligen) men det är aningens irriterande att det svider och att jag ser ut som om jag genomgått en läppoperation. Större käft en vanligt med andra ord.

Är det snart sommar så ska man grilla

Grillade igår i statsparken med Matilda, Lisa, Marcus, Henke och Kim och trotsade de isande vindarna och de brända korvarna. Om det är någon som tänkt grilla korv på en lite väl varm grill någon gång kan jag tipsa om att inte låta dem ligga där för länge. De blir brännskadade (dvs svarta med brännblåsor). Fast de gick att äta faktiskt och med tanke på alla tillbehör vi skramlat ihop så behövde man inte känna själva korvsmaken sådär jätteväl.
 
Vad sägs till exempel om räksallad, kebabsås, bearneisessås, senap, ketchup, potatissallad och vanlig grönsallad? Kombinationer provades och allt fungerade.

Efter ett tag flyttade vi oss ut mot vattnet istället (satt vi på en boulebana först tro?) och upptäckte att det faktiskt är varmare i solen. Ja förutom Marcus då, han var nog varmast. Bär man runt på ett eget element som man är mån om att få med sig hem så blir det så. Ja, grillen alltså.

Intressanta diskussioner såsom vad som är blad och vad som är löv. Vi kom fram till att alla döda löv/blad är just löv. Man krattar ju döda löv. Vi var inte särskilt överens om resten. Blommor har blad till exempel men hur är det med syrener? Det finns ju både busksyrener och trädsyrener. Kim försökte något med att allt som växer typ 20 centimeter över marken är just löv.

Men solrosor då? Har inte de blad alltså?

Annars matades fåglar med överblivet korvbröd, först söta små ankor och sen anföll fiskmåsarna. Ja, vi överlevde och ingen blev bajsad på. Ny sport uppstod (machomännen ofc) och den gick ungefär ut på att försöka få fåglarna att fånga brödet direkt i luften. Sen uppstod någon idé om fågelbingo men då lyssnade jag inte så bra. Lät för avancerat.

     


Pepp, depp, (knäpp)

Känner mig inte alls glad för tillfället bara tvärtom. Nere vid fotknölarna, misslyckad. Ensam. Dålig dag tror jag så jag ska krypa ner i sängen och läsa istället. Bättre än att sitta uppe och tycka synd om sig själv i alla fall.

I morgon känns det nog bättre, ska jobba men har ändå chans att sova ut eftersom jag inte börjar förens till lunchen. Det är skönt.

Oboy, vilket vackerrrt väderrrr

Sitter här med en kopp kaffe och njuter lite till innan jag ska hojja ut till the stable och peta in Gregorius i lådan och åka till Mjölby för löshoppning. Jepp, jag är fortfarande på gränsen till en panikattack varje gång sagda låda nämns men det börjar faktiskt (hör och häpna) bli lite bättre. Att jag dessutom cyklar ut hjälper avsevärt för då blir jag av med lite mer energi i alla fall.

Så att sitta här och dricka kaffe är nog inte vidare smart egentligen då jag blir som 
Jonna med abstinesbesvär på Systembolaget av att dricka det. Det vill säga ännu mer hyper, skakig och överdrivet vaken (som en nervös ekorre på en tallegren ungefär).

Nä Jonna är inte alkoholist. Hon hade bara druckit väldigt mycket svart gift på tom mage. Lovar.

Kvällen hoppas jag blir upptagen, annars kommer jag klättra på väggarna. Det är inte bra att börja bli social och van vid sällskap för det mesta. Damn, att man ska ha både folk och fä att umgås med. Kanske borde övergå till eremitliv?


Not... Jag gillar´t.  

Vad är det som har hänt?

Jag vet inte vad, jag vet inte när och jag vet inte hur eller varför. Då är det inte så lätt ska ni veta. Jag vet ingenting och det har inte bara att göra med att jag har otur när jag tänker.

Så jag undrar vad det är jag borde göra.

Har i alla fall käkat pizza, sett på "Så ska det låta" och "Talang" hemma hos Sofi ikväll. Mycket trevligt om än aningens segt och tyst då vi alla var mer eller mindre utarbetade och slitna efter jobben. Lägg till matkoman på det och en super soffa XL så förstår ni nog att vi mest satt tysta och hummade när någon orkade säga något. Eller likna vissa personer vid andra och inse att om 20 år kommer just han att se ut sådär.

"Jag skulle kunna äta massa människor."
"Jaha typ kannibal alltså?"
"Ja jag är nog med barn."

(lugnt strosande vidare medan jag vrider mig av garv, tag i beaktande att konversationen är ironisk och skämtsam)

"Jonna, jag sa kannibal och inte med barn!"
"Jaha, men det lät nästan likadant faktiskt."

(varvid orden upprepas ett flertal gånger bara för att vi alla ska höra hur likt det låter)

Kunde lika gärna vara

   Nä, har inget vettigt att spotta ur mig i dag heller.

Har jobbat, varit i stallet, städat, lagat mat.

Medium nu.

shit happens get used to it

Det är konstigt hur man kan göra ibland. Jättekonstigt.

?

Här är jag om du vill

Jag har inte dött. Lovar. Bara haft annat (bättre) för mig. Typ jobb och annat.

Gillar att leka med klossar, bygga höga torn och sen låta dom flyga all världens väg eller bara ramla omkull. Glada skratt från hjärtat och mysmysmys. Att bara vara är det, det behövs inte så mycket.

Kaffe och godis, teve och dator. Nice.

Idag har jag jobbat ännu mer än vad jag skulle egentligen. Fick hoppa in och öppna halv sju och dagen inleddes på ett sätt som inte alls är särskilt ovanligt. "Kolla jag är lika lång som dig Sarah, nästan. Snart!" (Breeeeeett leende)

Jaja, jag vet att jag är kort. Jag lär inte precis växa mer och vantrivs inte alls faktiskt. Problemen kommer när man ska nå något högt upp i ett skåp eller köpa nya byxor. Enkla lösningar dock. Jag hoppar, klättrar (och det faktiskt häpnadsväckande smidigt!) på bänkarna och byxorna går att sy upp.

Fast ibland orkar man bara inte stå i ögonhöjd med en tioårings ögon och inse att man snart kommer att kolla upp på dom. Efter sommaren eller så.

Anyway, dagen fortsatte med söndersurat barn som jag med mycket tålamod tillslut fick med mig dit vi skulle, tre slagsmål och rätt många glada stunder. Så som det brukar vara. Älskar jobbet, älskar barnens alla kommentarer och funderingar och så har jag ju fantastiska kollegor också.

En idiot som jag

Jaha ja, grattis Mattias som fyller 29 idag.

Dagen har varit hektisk men under kontroll, för det mesta i alla fall. Mycket mat på samma gång och stora sällskap som vill ha den samtidigt. Like it trots att jag var sjukt stressad ett tag. Sprang fram och tillbaka genom köket som en tätting, vilket jag i och för sig gör i normala fall också så någon större skillnad var det väl inte.

Pappa och farfar kom ner och fikade också vilket var trevligt. Jag hann sätta mig ner och dricka lite kaffe och äta en smörgås med dom - kvalitetstid kallas det tror jag. ;)

Duschen nu och sen får vi se vad som händer.

Rastlöshet och mycket tankar

Kämpa mig trött. Slitvarg, ambitiös, noggrann och leende. Hela tiden. Mera. Jobbet. Anställ mig och jag lovar att jag alltid gör mitt bästa och ännu mer därtill. Jag är plikttrogen och har ett alltför stort behov av att höra att jag duger.

(Så tack K för dina ord igår när jag vandrade hem från jobb nummer två. Det känns bra att jobb numero ett inte bara är det bästa jag vet utan att jag också är uppskattad och eftertraktad. Att de vill ha mig helst. Att jag gör ett toppenjobb. Tack.)

Galenskap och springa tills man känner blodsmak i munnen. Cykla fortare och fortare tills man tror att benen ger upp men de orkar hela tiden mer än vad jag tror att jag kan. Göra sig själv lite illa bara för att känna att man lever. Jag lever, jag andas och jag finns. Fast ibland vet jag inte vad jag håller på med. Upp och ner, ner och upp. Bergochdalbanor genom livet typ.

Poppar


"Du kan sätta cykeln på pakethållaren"

Börjar med att tacka mamma och pappa för påskmiddagen och påskägget igår. Jag hoppas att jag aldrig anses bli för stor för påskägg, men tack för att jag slapp leta efter det i trädgårdens alla skrymslen. Man behöver ju inte göra sig till åtlöje för alla genom att som 21-åring springa runt med blossande kinder och leta efter ett ägg fyllt med godis (samt lott och påskkärring) som om livet hängde på det.

Idag blir det jobb igen, ska strax iväg. Får se om folk ligger hemma och är bakis eller om de är ute på promenader i det fina vädret och styr kosan ner mot Leksaksmuseét. Helst fikafolk då men är ni jättehungriga fixar vi mat med. Kirrar biffen (fast vi har ingen biff bara jättegoda hemgjorda hamburgare och mycket annat).

Jag, Malin och Amanda anyway och vi jobbar på bra ihop. Snabba och effektiva, det gillar vi.

Jag gillar att jag känner mig glad så ofta nu också. Känns fiiiiiint.

*Rubriken är ett direktcitat av 
Frida ;)


Hujeda mig

     

Det var sannerligen inte igår... Och vad fasen jag tänkte med den där luggen på första bilden det vet jag inte alls. Tolv år och mindre klok skulle jag nog dra till med.

Happy easter

Gick bra på jobbet idag. Riktigt smörgåsväder och i (riktig) matväg gick det bara åt pajer, varma toast och sallader vilket är busenkelt att slänga ihop på nolltid. Räkmackor har jag gjort ett x-antal eftersom de tog slut så fort de kommit ut i kyldisken och likaså köttbullemackor.

Men får man höra att räkmackorna var otroligt goda (och stora..) så uppväger det liksom alla ägg man måste skala och all majonäs som hamnar på alla andra ställen än just på mackan. Jag gillar att jobba när det är så pass mycket att göra så att man hela tiden arbetar under lite stress och har något för händer men emmellanåt har tid att ta en tur runt i serveringen och fråga om kunderna vill ha påtår och småprata lite lätt om allt mellan himmel och jord.

Människor är trevliga om man är trevlig mot dom. Dessutom väger nog solen och påskledigheten upp rätt rejält.. ;) Trevligast är nog alla motorcykelmänniskor som kommer till jobbet (och de är många). Antar att det har något med att all önskan efter att få komma ut på vägarna med hojjen igen äntligen infrias när solen tittar fram, det blåser milda brisar och det är barmark.

Ska strax bege mig hem till mamma och pappa (eller ja, de hämtar mig eftersom jag inte har någon bil, tänkte dock "låna" en av deras sen...) och äta påskmiddag. Underbart att slippa laga mat själv (tillsammans eller åt någon är mycket roligare) och trevligt att komma "hem". Pussa lite på hundarna och bara vara.

Varje litet steg

Sprudlande glad, sprallig som en yster kalv, virrig som en gammal tant och exhalterad som om jag vunnit två miljoner på lotto.

Bra början på dagen tycker jag. Lite sol, 
bästa vännen  och finaste hästen kan göra massor. Nu är det snart dags för jobb igen, var ganska mycket igår och det blir nog inte mindre idag... Hoppas folk jatt äta mat i massor hemma och bara fika och käka glass hos oss. Det gillas skarpt.

Bjuder på en in action bild på mannen och mig. ;)


En del saker som förvinner gör en glad

Drog på mig ett par ridbyxor i morse innan jag hojjade upp till the stable. Ja, naturligtvis. Barbent är det lite väl kallt att åka fortfarande även om vädret är underbart.

Sagda ridbyxor har i alla fall varit obekväma en tid. Inte för små precis men inte lagom heller, satt åt lite för mycket för att man ska känna sig okej liksom.

Idag var de både bekväma och löst sittande (tyop). Yesyes. I like.

Ytligt, intelligensbefriat och egotrippat inlägg. Jaja, ska till jobbet snart och slita i det fina vädret. Underbart.


En massa G

Massage tack. Spända axlar. Ajaj.

Badkar vore inte helt fel heller. Varmtvarmt vatten. Sweet.

Foolisch, coolisch, runnisch

Efter avklarad lunch och avverkad tvättstuga (yes jag har städat och det ordentligt!) så försökte jag mig på att läsa en bok ett tag. Gick en stund men sen blev det lite skrivande på datorn istället ända tills överskottsenergin och rastlösheten återigen knackade på. Eller ja, den snarare sparkade in dörren och anföll.

Laddade upp mig själv och gav mig ut på en cykeltur ut till nakenbadet (nej Jonna jag spanade inte efter nakna män, jag såg på den vackra naturen;) och sprang/gick runt där en stund.

Mötte på (eller nästan, jag vände för att undvika konfrontation) revy-Uffe med fru (?) i skogen. Ingen större pli på hunden som var med kan jag säga men gasta rätt bra kunde de båda två. Fast hunden pep iväg i hundranittio rakt ut i skogen. Efter ett tag återvände den dock och sprang som en galning (bort från matte och husse) längst stranden istället.

Allt iakttogs på säkert avstånd (jepp jag är en stalker) en bit därifrån. Anledningen är att jag helst vill undvika en del människor som jag har träffat förut (läs typ jobbat med). Plus att det är mycket roligare att se vad människor har för sig när de inte vet att de syns. mohahaha. Jag är elak.

För övrigt är jag lättlurad också. McDonalds. tss.

"Jag vet vi var unga och somliga kalla oss för dumma"

Jag har köpt nya blommor till köket. Gula, somriga, jättefina. Frågan är ju hur länge de här får leva. Det är inte det att jag inte tycker om blommor, problemet är att jag bara kommer ihåg att vattna dom ibland. Eller ja, sällan faktiskt.

När jag väl kommer ihåg det dränker jag de stackars växterna istället så de dör av den orsaken. Ta i beaktande då att jag har tre levande krukväxter i mina fyra fönster, den andra två är av plast. Fin plast faktiskt och det syns inte att de inte lever på riktigt.

Jag har inte ärvt farfars gröna fingrar, han som har blommor i hela trädgården och delar med sig av alla små plantor till resten av släkten. Jag tror att det är hans omsorg för det som är levande som gör att fruktträden dignar av frukt i överflöd så att de mest utsatta grenarna måste stöttas upp av kedjor, rep och störar.

Tvättstugan nu, plocka och städa lite här inne i mitt bo. Vid ett kommer mamma, bror och syster med pojkvän och äter mat. Blev nämligen en hel del över igår och jag kommer aldrig kunna äta upp allt själv. Bättre att det äts upp än förfars.

Jag tror att vi måste lära oss att räkna ut hur mycket mat som behöver göras när man är tre personer som ska äta. Ja, räckte gjorde det ju och Jonna trollade ihop och igång min matberedare som för första gången såg dagsljus igår. Lite cred till mig som lyckades lista ut hur man satte på locket samt hur man tog av själva bunken för att hälla upp parmesandressingen i en skål.

Gott var det och Sorority Boys plus choklad till efterätt var inte fel. Onsdagslyx liksom.

Grått

Jag önskar att jag visste vad jag ville. Eller rättare sagt så önskar jag att jag ville det som var bäst för mig själv och det som faktiskt skulle fungera med mitt liv och alla tankar i mitt huvud. Att allt skulle klaffa.

Plugg, jobb, livet, framtiden.

Jag vet inte vad jag ska skriva nuförtiden. Inga direkta ideér på någorlunda intressanta texter som man skulle kunna dela med sig av. Det mesta skrivs av sig själv och för sig själv liksom.

Kommer snart in ett bättre flow, det är det här med att inte jobba de veckor skolorna har lov som gör att jag dimper ner. Ska jobba hela påskhelgen på andra jobbet så då blir det bättre. Mycket att göra, slitigt och samtidigt kul. Plus hästen, plus underbara kompisar och plus annat som också gillas.

Snart är jag nog den jag brukar vara igen och kanske ännu mer.


Grillpremiär

Grillat för första gången i år och det var mycket trevligt och mycket gott. Grillspett, potatissallad och fetaost en riktigt fin kombo om jag ska vara ärlig.

Kanske var det hamnparken, solnedgången, vattnet och den fruktansvärt vackra utsikten som gjorde att det smakade ännu bättre. Kanske det fina sällskapet. Underbart i vilket fall.

Tändstickor är billiga förresten, bara 1,50 för ett paket. Kan vara bra att ha när man köpt en engångsgrill (kom vi på efter att ha vandrat ut ur butiken och insett att ingen av oss röker giftpinnar) och leka med elden, tändstickstricket som brinner upp och flyger iväg som en varningsraket ungefär.

En liten sådan. Fast det blev en hel del.

Full rulle

En och en halv timmes promenad med Lisa.
Mat på Wasa med Lisa och Marcus.
Musik, kortspel och kinashack med Lisa.
Skänninge med Lisa plus Marcus som sällade sig till oss.
Grilla med samma människor.

Trevligt är det och trevligare blir det.


Måndagstankar, tvångstankar

Har vandrat runt på en promenad på Vadstenas alla smågator, alla kullerstensbelagda gränder och längst strandpromenaden vid vackra Vätterns vatten. Hamnade hos Hanna en stund och blev bjuden på mat.
Mycket gott och lämnade mitt ältande där tror jag. Tillsammans med Jonna och Hanna som fortfarande kände av den.

Inte särskilt snällt men sa faktiskt till dom att i morgon är det en ny dag, en annan dag och allt kan börja om på nytt då. Idag har det liksom varit andra söndagen i rad fast det är måndag egentligen. Antar att resten av veckan kommer gå i rasande fart. Som smältvatten nerför berget på vårkanten när vintern rasat ut bland våra fjällar och änglamarken dyker upp på jorden vi ärvde.

Ni vet.

och det blåser genom hallen

Jag vet inte vad jag ska göra just nu. Har tråkigt men orkar egentligen inte gå någonstans. Kanske till Hanna senare men jag är ju trött.

Trött och rastlös och lite ensam. Kramas lite med katten kanske. Läsa lite Kallentoft. Livsglädje, marodörer, ond bråd död, sommarhetta och fördomar.

Kanske.


Håll ut

När man känner att "dagen efter" känslan sitter i även dagen efter dagen efter så inser man att man faktiskt är för gammal för berusningsdrycker. Tack och lov så verkar det vara likadant för resten av the gang så jag känner mig inte så patetiskt ensam. Tur att vi inser det själva i alla fall.

Var hos kiropraktorn tidigare och rätade till diverse kotor och annat som satt fel i rygg och nacke. Lika otäckt varje gång med ljudet. Inte så mysigt när det låter som om hela huvudet dras loss från nacken men jag lovar att lättnaden som man känner efteråt gör att det är värt besväret. Himmelriket typ, kan röra mig fritt och ledigt utan att det tar emot och gör ont. Kanske till och med kan skratta hejdlöst ett tag utan att få smärtattacker. Jag gillar´t.

Har hunnit med hästen, mat hemma hos theFamily och städning här hemma. Winnerbäck strömmar ut genom högtalarna nu och solen skiner och värmer upp min lägenhet till temperaturer som bara är en föraning om hur det kommer vara i sommar. Bastu typ. Great, gå naken hela tiden för att inte brinna upp. Nä, då skulle nog inte grannarna bli överlyckliga. Får väl se till att dra fram nätfönstret och hoppas att det passar helt enkelt.

Kaffe nu tror jag allt. Inte alltför ovanligt men heller inte lika vanligt som för ett tag sedan.

Snart måndag

Terapipromenad med Jonna i två timmar. Ångestältande, matprat, vatten direkt från Vättern och letande efter lik i kärrliknande pöl fylld med gamla vattendunkar och en eventuell kräfthov hjälpte avsevärt.

Kaffet och de rostade mackorna ännu mer. Samt mer prat såklart. Tur att vi upplevde allt ur liknande synvinkel och att vi gör det för det mesta. Skönt att man inte är ensam liksom. Haha.

Ja, nu blir det vitt ett bra tag. Desto mer mat som vi säger eftersom det är guds gåva från himmelen. Helt ärligt så är det nog bra att ingen annan hörde vad vi pratade om för det mesta kretsade kring mat, ätande och vadstenaliv. Yesyes oss i ett nötskal.

Som sagt mat. Nu ska jag äta. 

För mycket eldvatten

Jag lever. Faktiskt mår jag till och med ganska bra trots att det blev för mycket igår.

Hade turen att ha telefonsällskap när jag vandrade hem, tackar för det och ber om ursäkt på samma gång. Svamlade nog mest men hoppas att bekantskapen inte sägs upp för det. Please.

Nu har lillebror vaknat med, ska röja undan här hemma och äta något tror jag. Senare blir det promenad och prat om gårdagen med Jonna.


Party

Nu kör vi.

Tänker inte på morgondagen, lever i nuet och just nu känns det mesta faktiskt på topp. Då känner man sig lycklig.

(I morgon kan det vara värre)

Systemet en fredag

Om jag ska nämna något jag verkligen får ångest över varje gång jag besöker stället så är det Systembolaget. För det första, inköpen tenderar att bli rätt dyra. Eller ja, inte för att jag handlar hur mycket som helst men man får ju knappast valuta för pengarna. Faktiskt.

Dessutom känner jag alltid hur allas blickar följer mig där jag vandrar runt mellan hyllorna och kikar på olika vinsorter eller försöker bestämma mig för vilka cider jag ska köpa. Som om jag inte fick vara där liksom. Antar att jag inte ser ut att vara över 20 utan snarare 15 och att jag i vilket ögonblick som helst borde åka fast.

Att det sen är proppat med folk även om det är mitt på dagen och att en del beter sig galet tokigt gör ju inte det hela bättre. Jag avskyr bråk, tjaffs och obehagliga människor. Bara idag var det tre (!) poliser utanför butiken och inuti den för att reda ut bråk som uppståt och folk stod och skrek till varandra. Dessutom ett antal väktare som försökte lugna ner människorna i fråga. Antar att de ringde förstärkning för de inblandade personerna var oerhört obehagliga och skrek om mordhot, förargelseväckande beteende (såg dock ingen som urinerade offentligt eller visade kroppsdelar som man kan hålla för sig själv eller sin närmaste) och hets mot folkgrupp.

Mest idioti alltså men idioti är obehagligt det med.

Jaja. Har i alla fall fyllt på förrådet nu (om man nu kan kalla mitt kylskåp för det) och det räcker ett bra tag. Redo för helgens alla upptåg so bring it on.


Fast det är vår här nu
Det skulle vara rätt fint att åka iväg igen, ett gäng vänner så man kan skrämma bort äckliga gubbar genom att blänga argt och äga hela världen. För fint är det, härligt är det och bort från stress också. Göra ett försök att "bara vara".

Givetvis önskas kartor (och kartläsekunniga människor dvs. inte mig) så att man hittar tillbaka till hotell. Att vandra runt i labyrintstäder har väl sin charm men efter ett tag blir det otäckt. Och väldigt långtråkigt.


Yesyes

After work i morgon, tjejkväll lördag. Sannolikheten att festen fortsätter vidare i morgon är stor. Att vi slutar innan småtimmarna på tjejkvällen finns inte.

Söndag spela död?

Jag gillar´t.

Love it, alot

Blev med Spotify idag. Tackar Micke! Gillar´t. Fast det visste jag ju redan.. ;)

Känner att det här en sådan där rolig, sprallig, fin och fantastisk dag. Var ute och red i över en timme i morse med Frida och det är alltid kul. Trots knashästar och duvor som blivit instängda i förråd och skrämmer slag på de ädla springarna när den med desperata åtgärder försökte ta sig ut. Genom fönstret, som givetvis var tillbommat.

Kan bero på att jag fått i mig rätt mängd kaffe med. Sådär lagom hög och fylld av energi är jag just nu och gör allt i ett tre gånger högre tempo än vad som behövs egenltigen. Tur att jag ska jobba sen annars skulle jag behöva rensa massa lådor och min garderob för att göra något vettigt av energin.

Och varför göra något som kan vänta till i morgon? Eller nästa vecka.

Hoppas på tjejerna på lördag också och AW i morgon kanske. Nu måste jag hoppa i duschen för känner mig sådär lagom ofräsch kan jag erkänna.


Där ser ni

Whatever you give a woman, she will make greater.

If you give her sperm, she'll give you a baby.

If you give her a house, she'll give you a home.

If you give her groceries, she'll give you a meal.

If you give her a smile, she'll give you her heart.

She multiplies and enlarges whatever is given to her.

So, if you give her any crap, be ready to receive a ton of shit.

Haha. Stulen från 
Myra. 
 

Jag blir bara trött på mig själv

Jobbade på förmiddagen och gick sen hem för att slappa ett tag. Åt mat, surfade runt på det stora nätet och drack kaffe.

Tills rastlösheten kom krypande som vanligt. Jag blir galen på den. Så nu har jag varit ute och gått i över två timmar men naturligtvis har det inte hjälpt nämnvärt. Fortfarande överskottsenergi, fortfarande massa tjaffs inuti mitt eget huvud (antar att jag hör röster som bara är mina egna) och fortfarande koffeinhög.

Jag blir så trött på mig själv.

Aja, handbollsmatch ikväll och det är lärare mot elever. Ja, egentligen ska det ju vara PM:s lärare som ska ställa upp i ett lag men antar att de är i äldsta laget så att säga. Inhyrningar från St:per kommer vara på plats och vi ska äga eleverna något så grymt.

Nä, jag ska inte vara med. Hör dock till lärarteamet så jag är naturligtvis på den sidan. Konstigt vore det ju annars.


Gitarrspel alltsåGosh, gitarr och sångröst. Säger bara det.