Raawpluggahh

Jag är lite arg på mig själv. Vill ryta i och sparka på mig själv "Ta tag i dig själv nu Sarah!".

Så nu ska jag det. Börja äta vettig mat, det vill säga husmanskost och riktig mat och inte pizza, pommes, gyros och allt annat skit som jag mer eller mindre levt på de senaste två veckorna. Sjukt att man äter det när man mår dåligt av det. Ondskefullt faktiskt.

Föreläsning om ett par timmar drygt och fram tills dess ska jag skriva färdigt frågeställningen om "Värdegrunden" (vilket inte är så svårt egentligen, bara att skriva ett enda stort frågetecken som täcker en halv a4:a), plita ner punkter till Life historyn och försöka få några begrepp att fastna. Typ techne och fronesis, kvantitativ och kvalitativt, normer, värdesubjektivism och värdeobjektivism. Begreppstentan är om typ 6 veckor och det är hög tid att börja råplugga till den för annars har man satt sig själv i skiten.

Så det stora frågan är: "Värdegrunden - finns den?". Let me know.


Klubbad säl

Pluggandet, festandet, sömnbristen och stressandet har hunnit i fatt mig skulle jag tro. Känner mig sjukt trött och sliten just nu och skulle väl helst av allt vilja krypa ner i sängen och sova i en vecka ungefär. Har turen att endast ha en föreläsning mellan 13-15 i morgon så jag har chansen att sova ut i alla fall.

Fast det ska pluggas och promeneras också - måste dessutom ta tag i kosten ordentligt eftersom mina matvanor har varit rätt rejält åt skogen de här senaste två veckorna. Måste bara komma ihåg att tina upp matvarorna också (för kött är gött och meat är mums) eftersom det är aningens lättare att tillaga sagda föda då.

Nu lite kvällsmat och sen film. Myspys.


I wanna dance with somebody

Jag och Jennan (ja jag vet att det är mycket jag och hon just nu men hon är så att säga deltidsinneboende här och det är bra för hon diskar) ha faktiskt gjort framsteg dagen till ära. Komponerat frågeställningar och reflekterat över marginalisering och sociala grupper i skolan, föräldrars och skolans roll i barnens utveckling. Inte klart än men jag tänkte ägna mig åt böckerna tills mörkret faller för då ska jag mysa ner mig i soffan med en filt och min (o)keliga katt och se på "Män som hatar kvinnor" som jag faktiskt kostade på mig att köpa idag.

Jo jag har sett den, på bio faktiskt. Just därför jag ville köpa den också.

Innan pluggandet tar vid igen ska jag bara njuta av dressyren på svt1. Helt fantastiskt och JA jag ÄR avundsjuk. Fast Greger och jag kan dansa ibland vi också men lite mer fågeldansen än vals...

Gårdagen var underbart rolig för övrigt. Smärtan i fötterna kunde man stå ut med och vi dansade så att vi känner av träningsvärk idag. Maten var god också.


Andra bakverk

Man kan bli sjukt mätt av att äta sallad faktiskt. Konstigt men bra på ett sätt.

Ikväll blir det dock andra bullar, eller andra maträtter så att säga. Fläskfilé till huvudrätt och sen är det något till förrätt och något tredje till efterätt. Trevligt värre ska det bli.

Nu är Jennifer och Johanna här - partyt har startat.

Hej dickomdickom dack

Jag har inte så mycket tid för att skriva här känns det som. Jag har massor att berätta och anekdoter att skriva om men ingen tid att plita ner det "typ". Kul har jag hela tiden, blandat med en ganska stor dos ångest (vilket jag delar med mina studentvänner) och en himla massa andra känslor som kommer och går. Jag trivs, jag gillar det och jag är glad.

Patrik och Jonna kom hit igår och det har varit jättekul. De åker hem idag eftersom jag ska på finsittning ikväll med trerätters middag (mosbrickan hör fusksittningen till) på Hugo och sen blir det eftersläpp på Trappan. Först kommer min lägenhet att invaderas av ett antal underbara tanter och sen tar vi taxi till kalaset (vi kostar på oss det eftersom det inte är sådär jättebekvämt att vandra runt i högklackat). Jag är ganska trött (studentlivet är rätt hårt även om man bortser från studierna) men ikväll ska det dansas anyway.

Dagens roligaste hittills är i alla fall Patriks kommentar när vi kom att börja sjunga "Godermorgon i denna sal" (av någon outgrundlig anledning) här på morgonkvisten.

Patrik: "Jag har alltid trott att man sjunger säregen!" (Nej det är fröjdefull eller angenäm som gäller...)

Love them.

På rätt väg

Filmen var oedigt bra på ren östgötska. Blev livrädd en gång (jag skvatträdd?) men jag gladde ju mina kära vänner åtminstone och jag kunde inte låta bli att skratta själv. Typiskt mig.

Ja förresten, "Freedom Writers" hette den. Vi måste ju inspireras lite så nu ska vi gå ut och bli världens bästa lärare precis som Hillary Swank. Ja ni vet vet hur det brukar kännas efter ett hårt träningpass (eller ännu hellre; ett program om folk som förändrar sitt liv från soffpotatisar till superslimmade träningsnördar) och det är så vi känner nu.

Så får vi se hur det blir med den saken men saken är klar och det är att vi kommer bli sjuhelsikes bra lärare åtminstone om vi nu inte blir världens bästa.

För det är såhär: Jag har fantastiska vänner och en underbar familj men det är sånt jag inte har valt själv, jag är bara lyckligt lottad. Just där handlar det inte om val utan bara om hur jag är som människa, ödet, tur och fina människor.

Men det här, att välja att flytta (även om det inte är så långt för en del människor) hit och börja läsa till lärare så att jag i framtiden kan vara behörig och jobba med barn och verkligen göra det jag brinner för är inte tur. Det är ett val jag har gjort och det är (näst efter att ha köpt Greger) det bästa val jag någonsin har gjort. Även om det skulle skita sig totalt med utbildningen, att jag kör på tentorna och failar alla uppgifter så har jag ändå gjort något som är så bra för mig själv att det nästan är galet.

Jag gillar det skarpt.


Om jag har en reflexsväst på mig måste det ju synas att jag är den vuxna?

Nu händer det grejjer här! Vi har blivit tilldelade våra VFU-platser (verksamhetsförlagd utbildning=praktik för oss vanliga dödliga) och jag ska vara på mellanstadiet, troligtvis i en 6:a. Jag vill helst specialisera mig på årskurs 1-3 men eftersom jag ändå har jobbat mest där i två års tid så känns det bra att vara lite mer på mellanstadiet. Just i den åldersgruppen har jag varit minst och det ska bli kul att få känna på det lite mer ordentligt.

Det negativa är väl att de flesta elever lär vara (minst) huvudet högre än mig men det gäller ju även barn i trean (kanhända tvåan) också så jag gillar läget helt enkelt. High heels en vardag känns ju sådär eftersom jag inte ens kan gå i sådana när jag verkligen måste. Inte snyggt i alla fall.

Sen får man väl hoppas att man hittar dit man ska. Fick ett bussnummer och lite direktioner men jag är den första att erkänna att jag inte är den bästa på att fatta sådant. Dessutom har jag knappt åkt buss sen jag tog körkort för (snart) fyra år sedan så jag har nästan glömt hur man gör. Tur att jag inte skäms för mig själv - jag tänker alltså be busschauffören att säga till mig när jag ska gå av. Så det blir rätt.

Nu lite mat och sen ska jag möta upp Johanna för att tillsammans leta oss fram till filmkvällsstället. Idag är det en bra dag.

Seriös tankeverksamhet

Jag och Jennifer ska plugga nu (om så bara för att kompensera pizzan även om tankeverksamhet inte direkt bränner några kalorier) och vi ska göra det förjävla bra.

Nåja. Vi dricker vin ockå. Eller Jennifer gör det.

Low five

Det bor en liten ångestklump i min hals. Jag pluggar inte tillräckligt, gör inte så mycket som jag borde, är tråkig och känner mig lite ensam.

Så det är ju tur att jag pluggat åtminstone tre timmar hittills, städat lägenheten, ska ha tvättstugan, ska ner till Bomull och lämna in min uppgift och ägna resten av eftermiddagen/kvällen åt att plugga med Jennifer.

Ska nog tjata ut henne på en promenad också.

Usch jag gillar inte att känna mig otillräcklig. Sen längtar jag hem också. Attan kattans.

Work(out)

Jag måste börja träna. Seriöst.

Jag gjorde några knä-i-golv övningar här förut och känner redan av träningsvärken. Det är inte okej. Trapporna känner jag inte av än men det kommer väl det med. Jag börjar bli förslappad och jag gillar det inte, för tillfället är det mest hjärnan som tränas.

Att svettas ett par timmar på Hälsohuset ett antal dagar i veckan vore inte helt fel. Det är skönt att träna, känns bra att svettas och när man kommer över den där jobbighetströskeln och endorfiner kickar in är det ett så härligt rus.

Ja, inte för att jag har provat droger (och inte tänker jag göra det heller) men kan tänka mig att man faktiskt upplever ungefär samma kick.

Hmm. Jag får helt enkelt ragga upp en träningskompis här i Norpan för det är roligare då. Ut och springa, backträning och powerwalks.

Okej. Jag saknar hästen och den motionen grymt mycket. My little sweetheart.

        


Jag börjar vänja mig vid den akademiska kvarten

Jag känner att jag börjar komma in i pluggandet ordentligt nu. Visst, det är massor att göra, en hel del för mycket att hålla reda på och ett högt tempo men jag gillar det faktiskt. Jag är en sådan där nördig person som faktiskt tycker om att plugga in uttryck och begrepp, läsa tills ögonen går i kors om både det ena och det andra och skriva text efter text. Att det är akademiska texter som ska präntas ner är inte någon fara faktiskt. Jag älskar att skriva, formulera ord och meningar på olika nivåer och filura ihop texter som skulle kunna täcka åtta a4:a men måste begränsas till ett.

Det enda negativa är att det är en hel del som är oklart när det gäller vad texterna ska innehålla. Jaja, jag har skrivit klart min uppgift som ska vara inlämnad på onsdag och jag känner mig nöjd med den. Mer kan jag inte göra och jag får veta om den blir godkänd i slutet av kursen som avslutas med en (fyra timmars...) tenta i oktober. Fördelen är väl att den här loggen bara är uppgift 1 av 7 som ska in i portfolion så någonting måste ju bli godkänt. Annars är det ett stort misslyckande faktiskt.

Har för övrigt beställt resten av kurslitteraturen nu och det blev... inte billigt. Tur att jag får lön den här månaden också, jag som tänkt lägga undan och spara så mycket av pengarna som jag bara kan varje månad.

Nu ska jag nog läsa igenom ett styrdokument eller två. Kul det låter va?

"Jag kan se ända till... Charlottenborg!"

Jag har så mycket jag skulle kunna skriva om att jag inte vet vad jag ska skriva om.

Jag skulle kunna beskriva hur det gick till när jag berättade för Jennifer att Sugar Plum Fairy spelade i Norrköping och hon blev helt exaltherad och trodde att de uppträdde inne på Trappan. Började sjunga "Sweet Jackie" och var överlycklig i största allmänhet.

Eller att Jonathan blev (tvär)stoppad när han skulle visa ett korttrick. Resten av faddrarna skrek rakt ut att han inte fick för att det var så tråkigt.

Jag antar att det tricket varit uppe på bordet rätt många gånger innan.

Jag skulle kunna berätta om allt jag faktiskt har pluggat idag och börjat få grepp om olika begrepp.

Jag skulle kunna berätta om högsta vinsten som jag vann igår.

Jag skulle kunna berätta om Ronny, Ragge, Anna och mosbrickan.

Fast jag orkar faktiskt inte just nu för jag är dödstrött och måste se till att göra något vettigare (skriva loggen som ska vara inlämnad på onsdag) istället.

Så... hej så länge. För stunden. Ses. haha.

Säg har ni erat glada barnasinne kvar

Okej det får bära eller brista helt enkelt. Vi har faktiskt pluggat nu så det blir Vattentornet och Trappan ikväll.

Fusksittningen igår var hur kul som helst och det märktes på min röst när vi skulle gå hem eftersom jag lät som en kraxande kråka med en dunderförkylning ungefär. Sjunger man, skriker och ska överrösta både andra människor och den höga musiken så tenderar stämbanden att ta stryk ganska rejält.

I morgon ska jag skriva loggar tills fingrarna blöder och läsa tills ögonen går i kors och hjärnan kortsluts.

Jag och Jennifer gjorde stan idag och handlade ett antal påsar var (jag var inte värst) i vår lilla yra bubbla där vi tycker att vi har så mycket pengar nu. Synd bara att hyra, räkningar och kurslitteratur ska betalas också...

Jag trivs som fisken i vattnet men det vore inte fel att få komma hem och träffa alla därhemma. Att det ska kännas så långt till dom man älskar och saknar.

Jag vill bara gå och dö

Fy fan.

Just nu känns det som om jag aldrig kommer att klara det här. Ångest.

Det blir fest ikväll men morgondagen ska nog skippas (bara en runda på stan med Jen) och ägnas åt att plugga, skriva, reflektera och ringa krissamtal till min 1:1 h:er. Jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta att jag kommer må skit om jag inte gör åtminstone hälften av uppgiften som ska vara inlämnad på onsdag tills på söndag plus börjar på övriga uppgifter.

Jag har inte kontroll för tillfället och jag gillar inte det alls.

p.s det var dock inte bara jag som höll på att börja gråta på dagens föreläsning...d.s

Gör alltid något så att djävulen finner dig upptagen

Digert schema, uppsatsskrivning, seminarium, 1:1 h, tentamen, Vfu, litteraturseminarie, utvärderingar, coachingsamtal.

Där i mellan fest, fika, prat, promenader, förvirrade n0ll0r och fantastiska nya bekantskaper och vänner.

Dessvärre finns det nog inte en chans att jag kan åka hem ("hem?") förens typ v. 40 och det känns lite hårt. Att ta pendeln fram och tillbaka och knappt ha någon tid att tillbringa med hästen, familjen och vännerna känns lite sådär.

Sen ska jag egentligen till kiropraktorn så snart som möjligt men han finns i Motala (och nej jag vågar inte gå till någon annan) så jag får väl se hur det blir med den saken.

Nu ska jag nog bestämma möte i en gränd för att köpa lite böcker. Fint va?

Förfest på ett tak är rätt fint faktiskt

Gårdagskvällen var lyckad. Länge sen som jag hade så roligt på en riktig utekväll som inkluderar nattklubb med stora dansgolv, massor av folk, bra musik och b-kändisar.

Fick igång folk till att stämma in i Ring of fire i den timmeslånga kön in till Otten och det var fint. Lite Johnny Cash är aldrig fel (det tycker åtminstone inte jag, Jennifer, Milla och Sanna). Sen att resten började sjunga med måste ju bara betyda att fler tycker att han är rätt mycket kung faktiskt. Right?

Eller så är vi bara bra på att få igång folk helt enkelt.

Vi dansade mest hela tiden på läskigt klibbigt golv (mina skor är lite för stora och fastnade ideligen i golvet så att jag tappade dom likt Askungen när hon springer från balen på slottet vid midnatt) och Jennifer dansade i öl. Fräscht som sjutton tyckte hon.

Otten funkar helt klart.

På hemvägen hoppade vi, sprang, gömde oss i buskar (eller det var mest J förresten) och fotade galet. Turist javisst även om jag faktiskt bor här numera.

Nattamaten blev fullkornspasta med hamburgedressing (godare än vad det låter) eftersom Donken hade stängt. Tur det kanske eftersom det blev gyrostallrik med pommes till lunch idag. Kommer helt seriöst att gå upp minst tio kilo i vikt innan jul.

Just det sen fick jag nollepoäng bara för att jag var så liten också. Har alltid sagt att det är någon mening med mina 153 centimeter över havet.

Plugga lite till nu.

Ibland kan jag

Fan vad bra jag är. Har fixat med kåravgiften, registrerat mig, tagit ut pengar och på samma gång motionerat galet i backarna.

Till skolan om en stund, hoppas bara på att posten hinner anlända innan.

Som ett skållat troll

Varför fungerar inte saker som det ska göra när det handlar om mig? Läser man på universitetet måste man nämligen betala en kåravgift vilket jag inte har något emot vad jag däremot inte gillar är att jag inte har fått ett inbetalningsavi hemskickat som alla nya studenter ska få.

Så dagen ska ägnas åt; Besök på Kårexpeditionen, registrering (som jag visserligen inte tror fungerar om inte kåravgiften i sig är betald och registrerad), köpa finsittningsbiljett, föreläsning och fest ikväll. Skulle gärna hållit mig till bara de två sistanämnda sakerna.

Frukost nu och sen iväg. Plocka upp Jennifer någonstans också.

Jag får väl fråga grannen

Nolle-p avslutas med finsittning på Hugos vilket jag tänkt gå på. Eller ja, jag får ju betala för det men det ska tydligen vara värt det (så damn you Frippe, Jonathan, Emelie och ni andra om det nu inte är det... ;).

Jag har dock ett problem. Man ska vara finklädd (det vill säga kostym, finklänning och vad det nu ingår mer) och jag har en klänning som jag tycker skulle passa hur bra som helst. So far so good men jag har ett problem som sagt. Jag kan nämligen inte ta på eller av mig klänningen själv.

Nu tänker ni säkert "hahaha hon är för fet för den" och visst det kanske jag är men om jag får hjälp så sitter den faktiskt riktigt bra. Det är den lilla tunna dragkedjan i sidan som gör det, skapar problemet alltså. Axlar har nästan hoppat ur led och jag har fått krampkänning i revbenstrakten i mina försök att få ordning på den.

Någon frivillig som vill sova här? Hjälp mig att få den på plats så får ni husera i min lägenhet (tillsammans med min schitzofrena katt) och äta upp all min mat (jag har massor av kött i frysen) och sen hjälpa mig av med den någon gång runt fyratiden på morgonen när festen är slut?

Har ett annat alternativ annars, en klänning som jag får på mig själv och är jättefin men den var tilltänkt till fusksittningen med raggartema egentligen.

Stora problem va? Lite större än faktumet att jag läst ut en bok som jag inte fattat någonting mer av än att bära kunskap och att vara välinformerad är olika saker. Det har jag dock ansett länge så det var ju inget nytt...

10 år redan

Frida är världens bästa. Utan henne skulle jag helt ärligt gå under.


Här kan man va, här kan man va

Att jag hittar på Campus nu. Som bara den, som handen i handsken som... ehh... ja inget vidare kanske. Jag hittar nog till byggnaderna såsom Bomull, Kåkenhus, Täppan med flera men att sen hitta till rätt föreläsningssalar kommer ta ett tag. Det är ju för väl att vi är fler förvirrade nollor.

Trolla fram mat nu tror jag för jag dör av hunger.

Var nöjd med allt som livet ger...

Jag har inte hemlängtan faktiskt vilket jag trodde jag skulle drabbas av rätt så snart. Kommer väl så småningom när det blir tufft och slitigt.

Saknar dock hästarna. Vill ta en ridtur, andas lite hästdoft och irritera mig på min rastlösa prins som inte idds stå still utan vill ut och springa så fort som möjligt. Ni ser, abstinens efter fyra dagar bådar inte gott.

Tiden går lite långsamt just nu men snart går det väl för fort antar jag. Sådär så att man inte hinner med och får panik över det istället. Aldrig kan man vara nöjd...

Kan för övrigt avslöja att jag har fruktansvärt hett vatten här hemma. Badade igår och blev mer eller mindre kokt då jag tänkte att temperaturen skulle vara som hemma hos mamma och pappa (brukade sno badkaret ibland eftersom jag bara hade dusch i min lägenhet..) vilket inte var fallet. Så fryser ni kan ni alltid komma och bada hemma hos mig, garanterar er skållning på hög nivå.

Kunskap är makt

Idag har det varit en lugn och behaglig dag, bara picknick i en park och lite lekar. Dessvärre fuckade min nacke upp sig totalt efter att ha kört knuten ett antal gånger och "under höken vingar kom".

Jag vet vi är barnsliga men så ska vi ju också bli lärare hela bunten. Det gäller att ha barnasinnet kvar och minnas alla lekar.

Nacken tog stryk även igår då vi förfestade på DK (försök att tränga ihop typ 50-60 pers på ca 30 kvadratmeter...tur att korridorerna var sittvänliga också) och sen gick vi vidare till Trappan. Superkul, billig dricka, goooood pizza som jag och Jenny delade på och bara genomhärliga människor träffade man på. Fantastiskt helt enkelt.

Har under eftermiddagen suttit och läst i en bok som det ska handla om på onsdagens föreläsning; "Vad är kunskap". Dessvärre är texten som sådan att man läser och läser och koncentrerar sig å det yttersta för att tio minuter senare fråga sig själv "vad sjutton var det jag läste egentligen?"

Så ja. Den ska läsas igenom igen, jag ska ge den en omgång med överstrykningspennan och sen ska det punktskrivas en del. Kind of filosofiskt skit som jag inte gillar egentligen men måste man så måste man. Det kan bli en del intressanta diskussioner om inte annat om vi inte fastnar vid de förgrömmade datorchipsen som nämns ideligen.

Förvirrande? Tänk då på hur jag känner det.

Hon kanske lär sig någon gång

Det jag gillar mest med min lägenhet (förutom att det är nära till det mesta...) är att det finns badkar. Tyra gillar också badkaret. Jättekul att undersöka, hoppa i, balansera på kanten och åka kana i.

Nåja, gillade i alla fall.

Jag duschade i morse och naturligtvis var Tyra tvungen att hoppa i karet då. När jag drog igång vattnet hoppade hon ur snabbt som fasen trodde jag. Tills jag hör något febrilt krafsande på andra sidan duschdraperiet. Ut far sen en dränkt katt med pälsen åt alla håll och en mycket förnärmad blick.

Aja. Hon blev ju ren i alla fall.

Supernollornas fjäskande ger resultat

Åh. Herregud. Jag har haft så kul att jag inte vet vart jag ska börja. Har vandrat runt i stan och till Folkparken och lekt namnlekar, spexat, lurat på gåtor, kört tunnelboll, kort-mot-kroppsdel, suck and blow och mycket mera. Samtliga aktiviteter med en namnskylt i rött och grönt hängande runt halsen size XL.

Är man en nolla så är man helt enkelt. Fjäskandet var ihärdigt, vår kampsång underbar och korven god.

Sjukt ont i nacke, huvud och rygg men det har det varit värt. Spikmattan lindrade.

Träffade även på Hana som jag lärde känna lite på introduktionen och det var riktigt kul. Plus har lärt känna massor mer människor så allt känns så himla bra. I morgon blir det förfest på DK och sen fest på Trappan. Ses fram emot...

Röd overall and it´s me...

Förutom när hjärtat stannade för en stund där inne i hörsalen så har allt gått bra. Upproparna ropade nämligen inte upp mitt namn där det borde varit så jag satte hjärtat i halsgropen samtidigt som det stannade och jag fick "lätta" panikångestattacker, speciellt när Jennifer frågar vart jag var någonstans då.

Lättnaden spred sig när jag insåg att de ropade upp förskolelärarna  först och därefter gruppen med oss som ska läsa inriktningen årskurs 1-6.

Höll på att dö lite ja. Trodde att jag missat någon registrering och tänkte att nu går allt åt helvete innan jag ens har börjat. Det där med att målafan på väggen innanhan ens sitter där är min melodi.

Habegäret när gratisgrejjer delas ut är helt otroligt stort. Man roffar åt sig pennor och böcker och pärmar likt familjens inhugg på julbordet varje år. Mätt på det blir man också. Dessutom hade jag inte behövt köpa kalendern jag inhandlade för jag fick visst en här med.

En lärarkalender. Det ni. Jag ska bli lärare! Böcker om pedagogik och annat också tror jag men har inte kollat så noga. Prioriterade kaffet som snart ska drickas faktiskt.

Packa upp lite till här innan det är dags för grill i parken med Fadderiet. Sweeeeet!


"För finnar å ryssar å Lin... Nörrköpingsbooor..."

Mitt andra egna hem är nu inbott. Ja, vi är här nu i alla fall, regnet smattrar mot rutorna och grannen har disco tror jag. Inte mig emot, jag har börjat vänja mig vid att alltid höra prat, hundar som andas eller tassar på laminatgolven eller grannbarn som springer likt en elefanthjord på våningen över.

Jag som alltid är ute i god tid hade varit ute i lite väl god tid i morgon om jag inte läst på papprena ännu en gång. Uppropet är nämligen halv tio och inte åtta som jag hade fått för mig av någon konstig anledning. Jaja, kommer väl vakna halv fem redan så då har jag ju tid att plocka upp lite lådor som är kvar. Sysselsätta mig med någonting ska inte vara så svårt.

Något kul som hänt förresten är att jag har fått nackspärr. Fyra av fem toasters, kanonkul! Eller inte... Tror min nacke vill ha mina egna kuddar och min egna säng vilken den får i natt. Jättebra faktiskt.

Har för övrigt redan gjort bort mig för pizzafolket och dess gäster när jag kom hit ikväll. Den late han bar ihjäl sig och all det där. Dessutom så KAN jag bara inte låta bli att skratta, det är sån jag är helt enkelt. Sen skrattade jag lite till (efter att ha tappat hälften av allt jag bar på) då jag kollade in genom fönstrena och såg hur iakttagen jag var.

"Jo precis, det är jag som har flyttat in uppe på femman då... Skickar ni upp en pizza i hissen åt mig?"

Gyllene fält och vinden i ansiktet

Mer späckat schema än vanligt framöver. Mest fest faktiskt. Nice.

Sista fria dagen galopperades det på stubbåkrar, friserades man och extra finborstning. Kommer saknas.

Sen har det pussats och gosats lite extra. Kommer saknas.

Hitta till Täppan i morgon då. Wish me luck och håll alla tummar och tår.


For some reason

Like
peanutbutter and jam
together we´re one.

Ibland får jag lust att skriva något på riktigt och visa för de själar som läser min blogg, ni är faktiskt en hel del även om inte alla lämnar spår. Skriva något djupare, aggressivare, utelämnande, otäckt eller något som är helt och hållet lögn och bara fiktivt ordbajseri helt enkelt.

Något som berör, som lämnar märken och som får tankarna att börja snurra. 

Fast det är enklare såhär med triviala ting om vardagen och händelserna. Roliga citat som fångats av hörselgångarna och lite små irritationsobjekt då och då. 

Tyra Tyrann

Min katt gillar huset. Kristallkronor är sååååå roliga att svänga sig i till exempel. Nästan lika roligt som att klättra i myggfönster.

Hon är inte så poppis hos min far.

It´s not always butterflies

Speed. Why?

Patrik: "Jag ska klara den där cnc skiten!"
Jag: "Jag ska klara csn..."

Jag är så jävla rolig. Mohahaha.

För övrigt var det pizza och terapisnack med F igår. Jag älskar när man kan prata om allt som är jobbigt, bli arg och frustrerad och dela på de känslorna så till den milda grad att den andra vet precis vad man menar. Det blir lättare då och sen har man avreagerat sig och kan vara lättare igen. Du är jag och jag är du ungefär. Fint är det.

Snart blir det tripp för att ragga litteratur. Håller just nu på att läsa om "Deliberativa samtal som värdegrund - historiska perspektiv och aktuella förutsättningar". Låter väl skoj?

Puss och kram leverorgan!

Å ja ba han ba då ba

"Asså, har ni nån mascara för typ 80?"
"Ja.. eller vi har den här som är den billigaste och kostar 89."
"Amen asså typ 80 alltså..."

Fjortisar saknar några hjärnceller tror jag. Jonna och jag skakade på huvudet och skrattade samtidigt. Vi hade god lust att säga (eftersom det var en hel del prat om foundation och puder också): "Om ni känner att ni vill dölja hur ni ser ut så finns det spackel att köpa i målarhandeln."

Suck. Fjortisar. Suck.

Hajj Kaj, hallåååå Börje

Jag tror jag borde införskaffa mig en skrivare... Sen skulle jag vilja köpa mig en liten tvättmaskin men tyvärr får den nog inte plats i badrummet. Det skulle vara en liiiiiten en i så fall.

Jag skrev en lista för ett tag sedan på fem saker som jag irriterar mig på. Jag kan addera en sak till dit.

6. Folk som ljuger
Jag irriterar mig inte ens på dom egentligen, jag avskyr dom. Man behöver inte säga allt som är sant men allt man säger ska vara sant. Det är patetiskt att ljuga för när sanningen kommer fram får man saker kastade i ansiktet som man lika gärna kunde sagt rakt ut från början. Att dessutom göra allt för att såra genom att först ljuga och sen säga något annat är mest tragiskt. Dessutom är det elakt. Riktigt elakt.

Nu cheerar vi upp lite här! Jag har sagt byebye Backegatan genom att städa lägenheten igår och lämna över nycklarna under gårdagen. Nu ligger framtiden för min fötter och just precis nu känns det som om världen ler mot mig hur fånigt det än låter. Jag kommer stå ut med att bo mitt i smeten inne i stan, jag har ju nära till skolan så mitt lokalsinne behöver inte prövas alltför hårt hoppas jag. Dessutom kommer motionen in i vardagen tack vare att jag bor på femte våningen (sjukt fin utsikt) och föredrar att springa i dom istället för att ta hissen.

Bring it on!

My Prins Charming

Tog en promenad bort till hästarna nu under kvällskvisten för att slänga ut lite hö till dom.

Frågan är om man kan dö av kärlek? Ropade på Greger och han for direkt upp med huvudet och svängde runt på en femöring. Galopperade (ja med alla fyra benen åt alla möjliga håll som vanligt när han har för hög fart) emot mig och gnäggade sådär lågt och mysigt när han kom fram. Mitt hjärta värker av kärlek till den hästen.

Många säger att man inte kan känna kärlek på samma sätt till ett djur som man gör till en människa men där anser jag att dom har fel. Villkorslös kärlek är vad jag upplever med honom.

Han är finast i världen och han finns alltid där. Med den vetskapen mår jag så mycket bättre, jag glömmer bara bort den tryggheten ibland.


Hem hem eller borta hem?

Man ska fan i mig bara flytta hemifrån och sen stanna på det stället dit man flyttade. Fy bövelen vad jobbigt det är.

Nu är i alla fall det mesta på plats och uppackat. Ett steg på vägen antar jag.

Att planera

Jag gör det mest hela tiden fast jag inte alltid vill. Jag strukturerar upp, jag skriver listor, jag funderar, jag planerar och jag vill i stort sett alltid hinna med alltför många saker på samma gång.

Jag är bra på att få saker gjorda i tid, gärna tidigare än vad det behövs också. Bestämmer jag träff med någon så är jag i stort sett utan undantag där först trots att jag är den som bordew vara sist på grund av allt jag ska göra innan. Gångerna jag inte har varit på plats först kan jag räkna på ena handens fem fingrar och inte behöva använda alla fingrarna ändå.

Nu är jag hemma hos resten av familjen och när jag gav mig iväg till hästarna för att ta en ridtur bad jag Patrik att laga mat. Grillade revben och pommes.

När jag kommer hem är köttet klart men pommesen hälls just upp och jag satte själv igång ugnen.

Det där med att planera, strukturera och göra saker i rätt ordning är inte min brors starka sida antar jag. Hoppas syster blir bättre på det också för den delen, hon ska ju ändå utbilda sig till kock nu. Laga mat kan hon i alla fall. Bara inte i rätt ordning hon heller alltid.

För övrigt gick nästan allt in i kärran. Jag fasar för morgondagen då samtliga möbler och kartonger ska upp till femte våningen i mitt nya hem. Sugen på att hjälpa till?

Snart så

Okej.

Idag tömmer jag mitt hem, idag städar jag skåp och idag har jag har för sista gången vaknat i den här lägenheten. Kommer sakna den faktiskt. Mysigare och mer hemtrevlig än de flesta men å andra sidan känns det som om jag har bott klart här nu för jag vill härifrån på samma gång.

Ja det är det där huset på landet jag vill till egentligen men jag kör en mellanlandning på annat ställe för att göra något jag också vill. Skönt om man kunde kombinera båda men dessvärre är det svårt att få ihop allt man önskar.

Jag har även konstaterat att jag har sjukt mycket ridkläder också. Överfull flyttkartong med bara ridkläder och jag vet att det finns fler någon annan stans. Då har jag inte ens packat ner de som ligger slängda i en hög i badrummet eller mina ridskor.

Fast är man ute och repar kilovis med gräs till hästarna innan klockan 6.00 på morgonen så kan man väl inte vara annat än hängiven antar jag...

Jag har rätt mycket damm också men det tänker jag inte ta med mig

Det är ganska tomt här nu. Åtminstone i hyllor och skåp (ska jag äta något är det papperstallrikar, plastglas och plastbestick som gäller). Flyttkartonger är det dock gott om och de överbelamrar stället för tillfället. Tyra gillar läget i alla fall även om hon undrar vad sjutton det är som är på gång. Lådorna är roliga men MonsterTyra kryper fram oftare än vanligt så jag har blivit biten ett antal gånger under dagens lopp. Mamma, Jonna och Minna också för den delen - ingen går säker...

Nu ska jag göra ett försök att ta tag i garderobspackningen på cirkus 20 minuter för sen bär det av till "Väärsta" för att fira kusinbarnet i Söörgården.

I´ll be back.

Ja, jag vet att man inte får säga så.

..sen ska allt packas upp igen också...

Jag ska packa ner det som varit mitt hem i drygt ett år nu. Det är inte mycket men det är en del och jag vet inte vart jag ska börja.

Garderoben försöker jag liksom bara förtränga så länge som möjligt.

Annars har jag hitills idag fixat med tvätten, varit ute på en timmes promenad vi sjutiden i morse och skrattat åt kvinnan som checkat in i en av tågvagnarna för natten. Toalettbestyr, gömma sig för stammisar och myggdjävlar. Måste bara provas på någon gång...

Fiffi är hemma nu... Haha.

Schnabeldrake?

Kvällen slutade med:

"Står du där och pissar?!"
"Jaaa!"
"Jag vill också ha en schnabel!"

Två sekunder senare:

"Sarah varför sa jag sådär?"

Jag skrattade mest och väntade med S tills schnabeln med sällskap fortsatt bortåt. Annars var det mest poppers, öl, calamares, värsta och the girl next door som kom på tal.

Vore ju inte helt fel om det var så men det betvivlar jag starkt.


Jag ger allt jag har

Jag kan snacka omkull försäkringsförsäljare. Aldrig att jag tänker ta en försäkring som är dubbelt så hög som den jag har nu, även om man även fick tillgång till psykologhjälp om så skulle behövas.

Fast det sa jag ju inte till killen jag pratade med utan lurade runt det istället. Han var ju faktiskt trevlig.

Snart kommer folket hit och startar kvällen. Sofi tyckte att vi skulle ringa Hörnet och fråga om man fick ligga under borden där. På grund av för mycket av det goda alltså. Poppers, calamares och baconinlindade dadlar alltså.

Vi drar nog vidare sen, vädret är ju fantastiskt! Dessutom var det allra sista dagen på tha work today. Ännu mer fantastiskt. Wihuuu!

The truth is out there

Jag har en vana (ovana?) att stoppa i den den där avrivna biten från ett nytt mjölkpaket ner i det gamla. Jag dricker knappt någon mjölk så jag har aldrig mjölk hemma men däremot på jobbet.

Så gjorde alltid pappa när jag var liten så jag antar att det är därifrån jag har fått det.

Barn gör inte som man säger, barn gör som man gör. Väldigt mycket sanning i det hela så tänk på det alla föräldrar där ute.


Fruita el tiempo

Hör och häpna och kors i taket så kunde jag faktiskt sova till åtta idag. Ja om man bortser från tumultet vid fyratiden då Tyrson bestämde sig för att leka attack med sin rödgråa tunnel ("Bästa tunneln!" /Tyra) och dessutom fara runt i lägenheten som en kattapult ungefär.

Vet inte om den där operationen lugnade ner henne så speciellt mycket, hon äter mest bara mer mat.

Äta frukost snart. Egentligen är jag inte hungrig men kaffet är kokat och jag ska käka någon smörgås till eller kanske ett ägg åtminstone. Sen blir det hästarna, frukthandel och jobb.

Jag har "skills" förresten. Så nu vet ni det.

Drömde sjukt konstigt om hus, nycklar och olika vägar man var tvungen att leta sig ut ur det. Panikdröm där man inte lyckas slå sig fri ungefär. Tror jag var invirad i täcket eller så för jag drömde att jag satt fast också. Konstigt.

Man kan både äta kakan och ha den kvar med oss i smeten

Citronkakor, vit chokladkaka med citrus, blåbärskakor, apelsinchokladkaka, snickerskakor.... Det doftade gott på jobbet idag. Bagare är vi hela bunten så att säga.

Morgondagen har en sista nostalgi för min del att hugga tag i och det ska bli skönt när klockan är halv elva elva och vi går därifrån. The Last One. Fantastiskt.

Torsdagen ses fram emot rejält... För både en sak och några andra.

"Det finns en gata där alla kan mitt namn
Jag ramlar dåliga gatan fram
Och jag var full och jag var dum och jag ramla på allt
Och jag föll för nån på en fest nånstans
Och det skulle ju va dans, dans, dans!"
-Håkan Hellström

Message in a bottle

Om jag fick bestämma skulle jag vara lite mindre rastlös, ha lite mindre energi, vara mindre morgonpigg, kunna sova lite bättre och inte ha så lätt för att tända till när något gör mig arg.

Så är det inte riktigt nu så det är väl bara att gilla läget egentligen. Jag får ju faktiskt ganska många fler saker gjorda i det här tillståndet än vad många andra får.

Jobb snart, tre pass kvar med idag och det känns fint. Jag har nog inte riktigt förstått att jag ska flytta och ändra mitt liv rätt rejält än men det kommer. Börjar packa på fredag så då blir jag säkerligen lika hysterisk, dum i huvudet och lättretlig som jag blev när jag fixade lägenheten och ett tag därefter fick antagningsbeskedet.

Bara att gilla läget där med alltså. Ber om ursäkt redan nu om ni råkar ut för någon svada ni inte förtjänar. Det är hjärnspökena som är igång då, inte den riktiga Sarah.

Strax dags att bege sig. Organisera drickaförrådet idag kanske?

En del människor borde inte få finnas

Under helgen har två hästar blivit skurna här i Vadstenatrakten. Att det överhuvudtaget finns någon som kan göra något sådant här, ens tänka på det är över mitt förstånd. Hur är människor funtade?

Som hästägare blir man orolig. Mina hästar går ute på nätterna, det är ju sommar och de är på bete precis så som det ska vara. Nu vill jag mest slå upp ett tält i hagen och sova där för att vakta dom. Skulle jag få tag på idioten/idioterna som gjort det här så skulle jag inte ens tänka utan bara flyga på dom med första bästa tillhygge. I den situationen skulle jag inte bry mig om att de har kniv för de får hellre sticka ner mig än mina hästar.

Dessutom är Greger oerhört social och kommer gladeligen fram till folk i hagen för han tror gott om alla. Pingu är lite svårare men med godis går det att locka fram även honom om man vill.

Skadar någon mina hästar är det nog det sista de gör. Jävla idioter.


Just if you want to

Har ju glömt att förtälja om lördagskvällen så den som är intresserad av att läsa om den kan ju ögna igenom texten och är du inte intresserad så kan du sluta läsa nu.

Nu sa jag.

Okej, fortfarande med?

Då kör vi då.

Landade hos Matilda och Björnsson strax efter 18 vilket jag tycker var väldigt bra med tanke på att jag jobbade fram till klockan 17. Träffade Robin och Jossan i porten så vi gjorde sällskap upp, tur det för annars hade jag varit tvungen att ta trapporna.

Viss fobi för hissar?

Ja en aning och det blev inte bättre när Jossan kläcker ur sig att just den här hissen hade stannat en stund sist de åkte den. Vi överlevde i alla fall och väl inne hos födelsedagsbarnet lugnade jag ner mig med ett glas bål eller två. Det blev tipspromenadsrunda i lägenheten och frågorna lämnade en hel del till övrigt att önska. Till exempel en förklaring eftersom man inte fattade vad det var frågan om.

"Vem är mest blåst?, "Vem är knäppast?" "Vem har bäst smak?" och så vidare. Det blev lite klarare när rättningen skedde eftersom svarsalternativen fick komma fram (det vill säga festdeltagarna) och göra olika utmaningar. Kan upplysa om att jag endast hade två rätt och varken var knäppast eller smartast (jag var inte förvånad).

Henke förfrös sin hjärna men sög åtminstone mest och Lisa hade bäst smak, salty taste så att säga (och nej inget snusk är inblandat ni som nu trodde det, jag anar nog vad som flög igenom era huvuden).

Jag, Marcus, Jossan och Madde vann i alla fall reklam, film och citat - quizzet och fick varsin mini-flaska med vodka och delade på den femte. Jag tog Hallonsmaken om någon är intresserad av att veta det a la´ Intresseklubben antecknar.

Sen körde jag och Robin "Hur fan visste du det?" på vårt eget påhittade vis och vi fick reda på både ett och annat. Som vi sa "det här trodde jag inte att vi skulle sitta och prata med varandra om under den här kvällen." Ja, kul hade vi i alla fall.

Så. Nu vet ni det med.

Ingen vanlig dag idag...

Lillgrabben fyller 6 år dagen till ära. Grattis till min prins!Silver Tail Gregory.

Smell you later

Sällan har det varit så skönt att duscha som det var idag. Storstädat jobbet vilket bland annat innebar att jag mer eller mindre (ja det beror på att jag inte är så lång) kröp inne i ugnar, uppe i fläktar, inne i kylskåp och krälade på golvet. Fint blev det men jag såg ut som en vandrande katastrof ungefär. Min vita tröja var inte särskilt vit heller.

När man kör långa arbetspass är det inte så kul att känna sig skitig och äcklig redan efter ett par tre timmar vilket jag gjorde. Man bara längtar efter en dusch och tycker att man går runt och stinker matos och gamla matrester mest hela tiden. Efter jobbet åkte jag och fikade hos farfar och därefter for vi vidare hem till mamma och pappa där jag skulle packa ihop mina grejjer och katten. Sen fick jag äntligen duscha.

Gjorde någon lycklig i alla fall för när min bror hoppade in i bilen sniffade han i luften och utbrast med ett leende;

"Fan vad gott det luktar, har ni köpt munkar?!"