Kanske snart

Jag har inte lust att blogga för tillfället. Julafton har dock varit toppen och jag har fått alldeles för mycket julklappar som vanligt.

I´m alive, bara lite borta.

Hoppsan hejsan fallera

Min ena katt skrämmer Nisse. Biaaatch. Inte lätt att vara stor och mesig så det är tur att han kan sitta i knät på mig när det blir för farligt (då vågar inte TyraTyrann närma sig för hon vet att jag blir arg när hon muppar sig). Grejjen är att man inte kan göra så mycket annat när en stor schäferhane sitter i knät på en, eftersom jag måste sitta på golvet om han ska få plats. Rätt mysigt men fruktansvärt töntigt.

Hoppas ingen planerar inbrott i huset nu när jag har avslöjat att Nisse inte är så farlig som han ser ut. Om så är fallet så: han är bara rätt för Tyra och att vara ensam ute när det är mörkt och främmande bilar på gården och hästar och... ehh.. ja just det. "Bara".

I morgon börjar jullovet på riktigt för alla underbara ongar och jag ska jobba rumpan av mig hela lovet. Tar nog med mig alla ongar till pulkabacken i morgon (om jag lyckas övertala någon mer personal att var lika barnslig som jag) och sen blir det stallet på eftermiddagen. Fart och fläkt, det gillar jag.

Hoppsan nu blev jag precis inbjuden på smörgåstårta på mitt restaurang/hotelljobb som jag hoppades ha övergett totalt. Undrar om de ska försöka snärja mig för sommarjobb igen. Hrm. Aja, smörgåstårta är smörgåstårta och är den gratis är det ännu bättre.

Det går precis lika bra med selleri

Idag har jag:

- Varit uppe i ottan (06.30) och fixat stallet.
- Klippt och färgat håret.
- Skjutsat lillasyster till handbollsmatch.
- Påbörjat julstädning hos mormor, klar med kök och badrum sen orkade jag inte mer eftersom jag gick in för det lite väl mycket.
- Hämtat en svärande Frida som lekte gömma nyckel med sig själv utan att hitta den igen.

Nu ska jag... inte göra någonting. Om jag klarar av det vill säga.Mysa lite med Nisse ska jag nog göra. Han är fin han.

Me like

Hoho i bloggvärlden. Jag har lyckats med det jag brukar lyckas med, nämligen ordna så att mina dagar är fullspäckade av jobb. Har jobb varje dag skolan är öppen fram till femte januari (har tenta den sjunde) och jag skulle fått mer egentligen om inte tentan kommit i vägen då. Jag fick ångra litegrann också. Sa att det inte var några problem för mig att öppna, vilket görs 06.15 så nu öppnar jag alla dagar utom två och de dagarna stänger jag (18) istället.

Ehh.. så ja. Jag har ju inga helgpass i alla fall och det är det allra bästa. När jag är klar med utbildningen kommer jag att vara lärare och SKOLOR ÄR INTE ÖPPNA PÅ HELGERNA. Jag kommer alltså (förhoppningsvis, ska väl inte ta ut för mycket i förskott...) jobba måndag-fredag och slipper lördag- och söndagsjobb.

Kanske inte är så mycket att hänga i granen tycker en del men eftersom jag tröttnat rejält på helgjobb efter restaurangtiden (den ska vara finito totalt nu hoppas jag) så känns det fantastiskt.

I morgon jobbar jag 8-18 och så är det pyjamasparty i FK:en. Party på arbetstid en fredag är det inte alla som har.

Jag har så mycket här

En av de bästa sakerna med att vara hemhemma är att jag inte "behöver" internet lika mycket som när jag är i Norrköping. Jag har hästen, jag har hunden, jag har familjen, jag har har vännerna (har jag visserligen i Norrköping också) och jag mår så himla bra. Det är här jag hör hemma här och jag vill bo här jämt.

Alltså jag vill kanske inte bo hemma (fast jag har ju tur och bor i ett eget "hus" så det är inte som att bo hemma hos föräldrarna ändå) men jag vill bo i Vadstena. Utanför Vadstena, Hagebyhöga-kicker 4ever.

Livet är fint faktiskt. På många olika vis.

      

Lusselelle

Kollade på lite luciabilder i tidningen i morse (jag missade luciatågen under gårdagen fullständigt). Jag tycker det är fint och barnen ser så stolta ut med glitter i håret, ljuskronan på huvudet eller stjärngossestruten på sne. Jag föredrar busiga tomtar och överenergiska pepparkaksgubbar och gummor i en salig blandning framför de luciatåg som framförs av vuxna människor. De är fina men inte fyllda av samma glädje och stora förväntningar på fikandet efteråt då det ska intas pepparkakor som är både brända och halvmjuka på samma gång och lussekatter som ser ut som,ja inte riktiga lussekatter i alla fall.

Det är fint det.

Alla såg dessutom ut att ha kronan på plats, det hade inte jag när jag lussade för släkt och vänner. Den hängde mer eller mindre hela tiden runt halsen istället och dessutom hoppade jag runt i ring på stället sjungandes "lucia, lucia, lucia, lucia" eftersom jag inte kunde mer av sången. Kan tilläggas att jag var typ tre vid tillfället. Min kusin Emelie var vansinnig och färdig att strypa mig eftersom jag förstörde det mesta av vad hon planerat. Glad var jag i alla fall.Ja just på bilden sitter ju faktiskt kronan där den ska. Catch the moment.

Trams

Julpyntet har kommit upp här hemma och det är fint. Nu saknas bara den där meterdjupa snön också men den antar jag att jag får se mig i stjärnorna efter.

Egentligen kan jag tänka mig att nöja mig med endast frost, det är bättre än ingenting, men hästapållen och jag vill ut och pulsa i snön och skaffa snyggare rumpmuskler (hästen då inte jag).

I morgon ska jag till Jennifer och fika och det ser jag fram emot för det var alldeles för länge sen vi sågs. Ska bara hinna med stallet och hästen först på morgonen samt hinna skriva det sista på uppsatsen (vilket jag hoppas jag gör ikväll) innan. Ska nog gå.


Atscho, atscho prosit

Jag är så satans jäkla förkyld just nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Fast jag är glad också, trots ständiga nysattacker, snorande och konstant trötthet.

När jag pratade med Jonna förut drack jag kaffe. Nu undrar jag vart min kaffekopp tog vägen?

Det går bra nu

Jag har flyt nu. Uppsatsen börjar närma sig slutet (och jag tycker åtminstone att jag själv gjort ett väldigt bra jobb, sen om min opponent tycker detsamma är en annan femma), jag är hemma på riktigt (även om det betyder att jag snyltar på föräldrarna) och hästen går bra.

Jag har skrivit in mig som tillgänglig på vikariebanken hela december och fram till tentan i januari och fick en tid redan tidigt i morse. Blev glad och blev ännu gladare när min arbetsgivare på skolan (så att säga för att egentligen är det ju kommunen som är minarbetsgivare...) ringer upp mig och berättar hur glad hon är över att jag finns tillgänglig som vikarie. Jag ska till skolan i morgon och lära känna alla nya förskoleklassbarn (de andra årskullarna känner jag ju faktiskt redan) och sen ska jag få jobba ganska mycket tydligen.

Jag kan dock inte låta bli att känna mig taskig som kommer in och får jobba bara sådär när jag varit borta för plugg sen i augusti. Känns inte schysst mot de som jobbat nu under tiden men å andra sidan så älskar jag jobbet så jag vill verkligen jobba, inte bara för pengarnas skull.

Jaja. I morgon ska jag få betalt för att vara där jag trivs som fisken i vattnet, i skolan samt aktivera ungarna på frita. Jag gillart!


Jag är inte hög

Okej, det regnar. Okej, jag har inte på långa vägar packat klart än (skulle till och med kunna vara så att jag knappt börjat). Okej, jag har inte läst "Kulturmöten" så himla noga som jag skulle kunnat göra.

Okej?

Fast:

- Jag är GLAD!
- Det är snart julafton!
- Jag ska åka hem till Vadstena idag.
- Jag ska pussa sönder mina hästar och ta en långtur i morgon!
- Jag får träffa hela min fantastiska familj!
   (...och alla mina underbara vänner!)

Dessutom är det bara allmänt fint just nu. Livet är underbart!

Men Werner köpte du ingen julskinka?

Jag lyssnar på julmusik. Grannen lyssnar på techno.

Jag tror vi har lite att jobba med här.

Det var den söndagen det

Trots en alltför tidig uppgång med tanke på hur dags jag kom i säng så hade jag ändå tänkt skriva på uppsatsen och plugga ordentligt idag. Gick inte riktigt så för jag somnade vid ett med Bosse på magen och vaknade halv fyra igen med Bosse vid fötterna.

Jag har i alla fall diskat och varit ute med soporna. Cred till mig, nu ska jag fortsätta att göra absolut ingenting resten av kvällen också. Jag ska ta ett bad, tända lite ljus, dricka glögg och bara ha det fint. Jag antar att söndagar inte är så bra pluggdagar när det varit utgång dagen innan. Jag hoppas jag får bort äppelmoset ur håret.

Du borde köpa dig en tyrolerhatt

När jag, Hana, Liselotte och Sanna satt här hemma hos mig och käkade pizza så var våra overaller röda, väldoftande och rena. Vi var tipp-topp hela gänget och laddade för att bli "overallisar" och för utgång på Trappan bland teknolgerna som hade finsittning.

Efter att ha blivit indelade i grupper efter möte på Bomull så fick vi ta oss till Vasaparken i följa-John stil. Limited edition. Vad det hela gick ut på var att skita ner sig så mycket som möjligt helt enkelt så vi ålade oss fram, gick kräftgång, knäböj, gnuggade rumporna mot alla stolpar som kom i vår väg och kastade löv på varandra.

Vi fick inget straff så jag antar att vi gjorde ganska bra ifrån oss.

Sen var det en bana att ta sig runt med ballong fastklämd (men inte spränga den) mellan varje par som vi delade in i gruppen. Jag och Alex klarade oss fint och vi lyckades spränga ballongen också, när vi skulle göra det efter passering av mållinje vill säja. Ja, givetvis blev vi även blåa av karamellfärgen de stoppat i ballongen innan de blåste upp den och knöt ihop den. Älska Helgrymt och Halvkasst.

Sen körde vi irländsk julafton och eftersom det räcker med att jag ser på när någon spelar tevespel eller SER en bil för att bli åksjuk så gick det som det gick. När jag skulle springa tillbaka sprang jag allt vad jag kunde fast snett åt höger innan jag stöp i backen. Kom i mål tillslut och blev glad.

Festligheterna fortsatte med knäckebrödsätning på snabbast tid. UTAN händer och med äppelmos utbrett på hela brödet. Det skulle även prickas geleråttor, som var dränkta i chokladsås, i munnen av lagkamraterna som stod på en stol och kastade.

Sen dansade vi till klockan tre på Trappan och hade det helt fantastiskt roligt. Jag har världens bästa kompisar.

Kom hem hit vid kvart över tre, med äppelmos i håret, chokladsås i höger öga (klibbar rätt bra kan jag garantera så nu behöver ni inte prova det!) och med en overall som såg ut att ha hängt med i stallet eller verkstan 10 år utan att tvättas. Somnade och vaknade vid sju när min granne (jag ska strypa honom/henne om jag kommer på vem det är, tror dock att det är i huset bredvid) drog på sin musikanläggning på högsta volym och startade någon form av efterfest skulle jag tro.

Så nu har jag läst pluggböcker i 1,5 timme, plockat undan efter gårdagen och nu ska jag äta frukost. Jag vet någon som kommer somna gott i natt. Eller redan vid lunch.


Om du ser en rödklädd tjej...

"Den där vita ser ut som en sån där dala-nunna!" (Patrik pekar på en rysk docka)

Nu har jag bara julkapp kvar till Patrik faktiskt. Går inte så bra att köpa julklapp till honom när han hänger i hasorna.

Bekymrad över Tyra. Tror inte hon trivs i den här lägenheten. Fuck. Ska försöka ett tag till och om det inte går så får jag leta efter ett hem på landet till henne där hon får vara både ute och inne. Vill att hon ska må bra men det är inget kul. Hoppas jag kan hitta någon som kan älska henne för det hon är i sådana fall, för hon är faktiskt fin egentligen. Bara lite bitchig.

Idag blir det overallsinvigning, ett kompisgäng dyker upp här vid tre och då blir det pizza och förfest fram till klockan 18.

En sak är säker och det är att det är tur att vi ska till Trappan sen. Det är bara på studentställen som man möjligtvis skulle kunna få ragg när man är iklädd en alltför stor, röd och nedklottrad arbetsoverall.


It´s a beautiful day!

Idag känns det som en bra dag, jag går runt och ler för mig själv och bara njuter. Eller njuter, jag skriver på uppsatsen och fixar med annati mellan men världens bästa Johanna skrev till mig i morse och sa att jag kunde låna boken till på måndag och då blir det mindre hets för min del. Surt om jag glömmer att skriva något skitbra som står i boken bara för att jag varit för snål för att köpa en egen.

Igår drack jag ungefär en liter te och det var gott så jag satsar nog på det idag igen. Friggs - "Kvällsro" säger jag bara! Passar mig som har svårt att stressa ner och somna på nätterna trots att jag är tröttare än tröttast. Gott är det med.

Jag har vunnit ett halsband förresten! Fint är det!

Bror kommer hit vid lunch, ska bli skoj!

Jobbigt..

När det fastnar ludd från stickade tröjor i tuggummit och man tuggar in det i tuggummit och måste ta ett nytt.

Vad är det med mig och icke-fungerande värme?

Fryser ihjäl här. Köpte en termometer på Clas Ohlson igår för att ha bevis för hur jäkla kallt det är här inne men den fungerar fan inte. Termosmuggar kan de men inte termometrar. Visst att den bara kostade 19 spänn men visa rätt temperatur ska den väl ändå göra? Den har nämligen konstant stått på 19 grader (även i affären) så jag är lite sur på den.

För det är ta mig sjutton inte 19 grader här inne, det vore underbart om det var det dock! Skulle gissa på... 16? Kanske. Fryser gör jag i vilket fall, händerna är iskalla så det är ganska jobbigt att tappra på tangenterna här faktiskt.

Fast det är fint ute, frost på taken och i träden, klar och kall luft. Underart! Var ute och gick förut och bara njöt. Älska sådant här väder, ÄLSKA!


A just det. Uppsatsen börjar nästan närma sig färdig tror jag. Jag är så jäkla bra!

Ho ho ho

Jag skulle skriva på uppsatsen nu för jag fick låna en bok av Johanna att använda. Fast eftersom det var okej att låna den till på fredag så...

- sitter jag och suktar efter risgrynsgröt med mjölk, sirap och kanel (ska äta snart)
- chattar med
Jonna
- svär över revärer
- planerar julklappsinköp
- längtar tills klockan blir nio

Japp, jag är fruktansvärt effektiv.

Så sött att jag nästan dörFrån
här. Och Youtube då.

Killar...

När man känner parfymdoften på 20 meters håll, ute vid en trafikerad väg och vid ett antal restauranger, så är det aningens för mycket som är påhällt.

Ville bara säga det.

Sheisse

Just idag är jag inte på världens bästa humör. Trött på uppsatsen, trött på estetiska lärprocesser, trött på Barndramatik och barndomsdiskurser, trött på att inte ha lust att träna (jag vill ha en träningskompis men ingen annan verkar träna på World Class som också pluggar) och trött på den här jäkla lägenheten som jag bara kräks på snart.

Vill ner på stan och köpa julklappar, kan jag månne övertala Jennan när hon kommer hit? Eller räcker det med att jag ska försöka tvinga med henne på en snabb promenad?

Jaja, det går över.