Nu kör vi!

Klänning, smycken, smink, parfym (här kör vi på the heavy stuff). Mat, skjuts åt båda hållen, kompisar och x-dricka. Yesyes. Middag planerat och eventuell utgång.

I´ll be back.

Att sakna någon

När man känner en viss doft så kan man drabbas av saknad. Saknaden efter något man någon gång haft eller efter något man aldrig varit i närheten av men som man gärna vill ha.

Ibland drabbas man av saknad om man tänker på något eller om du helt plötsligt får upp ett kort på en person som stått dig nära. Någon som kanske fortfarande lever eller kanske någon som ser ner på dig från himlens perspektiv istället för från jordens. Någon som funnits där när hjärnan kokat över av tankar och funderingar. Någon som på ett eller annat vis kunde få dina tårar att torka genom att bara finnas där eller genom att få dig att se det från den ljusa sidan och le istället.

Jag vet att min katt saknar mig ibland när jag inte är hemma. Om jag drar in doften från hennes gråa päls en sådan dag så känner jag att hon luktar häst. Det är då hon krupit ner i väskan med mina ridkläder som står i badrummet. Antar att det är häst jag luktar mest.

Annars sover hon under överkastet och på mitt täcke. Det luktar också mig och är varmt, mjukt och mysigt.

Jag saknar. Ibland mer och ibland mindre.

 foto: Micke

Mamma, du har alltid rätt

Eller inte alltid men för det mesta. Åtminstone när jag var liten. Jag förstår verkligen varför du inte ville låta mig få några My Little Pony saker och varför du inte gillade Sandy Bell.

Det gör inte jag heller nämligen. Längre. Sheisse mein got vilka barnprogram. Mycket var bättre förr men det finns undantag.

Tur att man är lite smartare nuförtiden och vet vad det är som gäller. Alltså Kenny Starfighter och Astrid Lindgren.

Sorry, mycket barnprogramssnack på sistone men jag är nog inne i en barnslig period.

Cash is King

Gahh. Försöker skriva ett inlägg samtidigt som jag chattar med fyra personer OCH upplever barndomen på nytt genom Youtube och Astrid Lindgren, Pippi Pelikan, Trasdockorna, Mora Träsk.

Vill också hitta "Fru (tant?) Doddy veterinär". Ni vet. "Medan månen ser på, ifrån sin höga platå...nanananana". Hittas inte. Attans. Dessutom verkar det bara vara jag som vet vad jag pratar om. Inget ovanligt i och för sig för jag brukar babbla om sådant ingen vet någonting om (knappt jag själv heller men det erkänner jag inte alltid).

Hon tar hand om alla djur som behöver hjälp. Fåglar, hundar och små söta (och i vissa fall gröna) katter. Svag aning om en alienkatt också. Någon som vet vad jag pratar om?

Sa jag förresten att jag (öron)knarkar Johnny Cash också? Mannen, myten, legenden typ. Om ni inte sett filmen om hans liv ("Walk the line") så tycker jag att ni ska göra det. Den är fantastisk.

Senare blir det bio, "Män som hatar kvinnor". Håller på med böckerna men vill se filmen innan jag läst mer i första boken. Annars sitter jag bara och irriterar mig på allt dom utelämnat från böckerna. Som med Harry Potter filmerna till exempel. Filmerna är bra men böckerna är hundra gånger bättre. Trots att de fått ihop det bra så stör jag mig på en hel del.

Jag vet, jag har inget liv.

pusshejleverpastej. Idag är Sarah glad trots förlorat (förmodat) sommarjobb.

Dream

Inatt drömde jag att jag klättrade på hustaken längst Storgatan i Vadstena. Jag hoppade mellan husen och jag kände hur nattvinden blåste mot huden mot mitt ansikte och mina bara armar. Jag blev förföljd av en en kille som jag känt ganska länge nu och vi lekte någon sorts katt och råtta lek.

Jag var snabbare och låg hela tiden några meter framför. Plötsligt låg jag på knäna och grävde i trädgårdslandet som vi hade bredvid min lekstuga när vi bodde i Västergården. Jag luktade på sådna där orangea blommor som färgar av sig om man nuddar dom och Patrik och Jonna körde handboll på gärdet precis bredvid. Med handbollsmål, domare och allt fast det bara var dom två på planen.

Drömtydning? Jag har ingen aning om vad jag rört ihop egentligen. Förvirrande.

Kaffe nu. Eller ja, mera kaffe ska jag väl säga.Some shit

Jag längtar till i morgon. Upp tidigt för att åka till hästen och förhoppningsvis ta en galopprunda om väder och vind tillåter. Hem en snabbis för dusch innan jobbet som börjar klockan 11 (ja, här är vi effektiva).
  Jobbar bara fram till fyra och sedan ska jag ägna resten av eftermiddagens timmar åt Johnny Cash och Brolle. Skivorna (här är vi inte bara effektiva utan också hederliga) landar i min brevlåda någon gång under morgondagen.

Längtar.

Kvällen vet jag inte hundra än. Hörnet? Vilka är på?

(Förresten, kommentera gärna mera. Det är faktiskt ganska många som kollar in bloggen men inte lämnar några spår. Vore trevligt, så kan jag också hitta något nytt och kul att läsa! Ni är naturligtvis välkomna även om ni vill förbli anonyma =)

Tråkigt inlägg, jag vet. Skyller på att jag samtidigt kollar på film och har en katt som mer eller mindre sitter på mitt huvud i sina desperata försök att vända min uppmärksamhet åt rätt håll. Hennes håll alltså.

För mycket bloggtänk

Ja, har tänkt på det ganska mycket den senaste tiden. Bloggtänk alltså. Har ett flertal gånger kommit på mig själv att tänka i texter istället för att tänka i tankar.

Förstår ni vad jag menar?

Idag till exempel. Satt i tandläkarstolen och började fundera över hur texten i bloggen skulle utformas. Typ: "Man känner sig totalt utlämnad i tandläkarstolen där man sitter med  munnen på vid gavel samtidigt som tandläkaren ler ett olycksbådande leende och petar med krokar och speglar på dina vita (och till viss del missfärgade) gaddar. Hela tiden ligger man på helspänn för att man är rädd för att sagda tandläkare ska slinta på emaljen och köra ner kroken rakt i tandköttet....." och så vidare.

När jag insåg vad jag höll på med höll jag på att få ett skrattanfall av sällan skådat slag. Ni vet, när man liksom frustar/hostar/fnissar eller får konstiga ryckningar i kroppen bara för att man försöker att inte börja skratta. Inte så lämpligt att göra det när man får sina tänder undersökta liksom.

Istället fick jag lite diskret nypa mig själv i benet och köra in naglarna i de andra fingrarnas nagelband. Smärta brukar ju vara en suveränt avledande manöver.

Det fungerade inte.

Försökte då att tänka på annat. Alla livets små djävligheter till exempel. Ja, det fungerade rätt så bra men inte helt. Klarade mig i alla fall undersökningen ut utan att brista ut i asgarv. När jag sen fick höra vad undersökningen kostade slutade jag att skratta (och lättnaden spred sig i kroppen när jag fick veta att jag hade en 300 kronors reducering på grund av min ringa ålder).

Hela storgatan hem gick jag och flinade för mig själv. Samt funderade över hur jag skulle formulera det här inlägget. Naturligtvis.

Tjuvlyssnat

Om 30 år kommer det att låta precis likadant...

Rådhustorget, Vadstena

Det är en sen fredagskväll. En grupp tjejer ~15 sitter utanför en tobaksaffär och klagar på hur omogna killar är. Speciellt en tjej verkar ha fått nog.
Tjej 1: Ah, varför kan inte killar i vår ålder vara 20?!

haha. Jag skulle faktiskt vilja veta vem det var.


GårdagensKäkade lax igår. Det var gott.

(Kom inte på något intelligent, sarkastiskt, roligt eller annat att skriva och eftersom jag har svårt att istället hålla truten så blir det en matbild. Yesyes.)

Katta(pult)Hon är som jag. Lika galen.

kväll nu (eller för en timme sedan)?

Klockan är fem minuter över nio när jag skriver detta.
Allt jag kan tänka på är att jag vill gå och lägga mig, dra täcket över huvudet och bara börja drömma. Jag tråkig? Har alltid varit och kommer alltid att vara.

"Incompatible, it don't matter though
'cos someone's bound to hear my cry
Speak out if you do
You're not easy to find

Is it possible Mr. Loveable
Is already in my life?
Right in front of me
Or maybe you're in disguise

Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone"

Natasha Bedingfield - Soulmate

Go Kenny

Jag bara älskar Kenny Starfighter. He´s the man.


Intresseklubben antecknar

Promenad, simning, jogging ikväll. Borde, ja verkligen.

Frågan är om jag orkar eller är tillräckligt motiverad efter jobbet. Det blir i alla fall killerboll med fritidsbarnen och jag kommer äga skiten ur dom. Ha!

Kaffe blir det nu och sen ska jag fixa i ordning mig och dra gatan ner till St:per. Jag gillar´t.


Dårfinkar och dönickar

Godispåse nu. Mums.

Hörde ett rykte från P (också vikarie) idag på jobbet om att vi som jobbar just som vikarier inte ska få betalt för våra "raster". Alltså, nu menar jag inte den halvtimme som är obligatorisk om man jobbar över fem timmar utan under barnens raster.

När jag hoppar in och jobbar i en skolklass så håller jag i lektionerna, vi kanske har matematik en lektion och så jobbar vi med rymden en annan. Jag (inte bara jag naturligtvis utan samtliga vikarier) planerar inte lektionerna i den benämningen att jag bestämmer vad som ska göras för det står den ordinarie läraren för. Däremot sätter jag mig in i vad som ska göras, går igenom materialet och så rättar jag sådant som gjorts under lektionerna jag hållt i.

Barnen har rast mellan lektionerna och då brukar man passa på att förbereda för nästa lektion eller som sagt rätta diverse matteböcker. Eller pusta ut i tio minuter en kvart och slänga i sig en kopp kaffe.

Det ska vi nu inte få betalt för, om ryktet stämmer. Alltså ska vi kanske börja jobba klockan 8.20, ha lektion en timme och sen sitta på jobbet i 20 minuter och inte få betalt för det. Om man sen har klassen hela dagen och de har rast/lunch osv så blir det ganska mycket tid man inte får betalt för.

Visserligen är kanske inte alla i lika stort behov av pengar som jag är och behöver inte varje öre man kan få ihop men många har det så. Ska vi vikarier som rent ut sagt jobbar livet ur oss ibland, inte få betalt bara för att barnen råkar vara ute på skolgården? Jag kan mer än gärna ägna den tiden åt att rastvakta om det nu är det som är problemet.

Ren idioti, det är vad jag tycker.

Monday, montag, lunes, måndag

Det är bara måndag en dag i veckan, liksom tisdag, onsdag.. och ja.. ni fattar.

Så eftersom det bara är måndag en gång i veckan så ska jag gå och köpa mig en godispåse tror jag. Är sjukt sugen på choklad just nu. Egentligen är jag nog hungrig men det ger jag blanka fan i faktiskt. Godis är gott och idag har jag både varit ute och ridit, varit iväg till simhallen och gått en promenad.

Synd bara att ingen kan gå och köpa den där godispåsen åt mig.

Fy sjutton vad lat jag känner mig! ;)

Knäck mig, snälla du

Jag måste verkligen ta tag i min nacke igen om man nu kan säga så. Ringa kiropraktorn och boka tid så han kan knäcka mig totalt och få kotor och allt på plats i både rygg och nacke, det känns ytterst nödvändigt just nu.

Har haft roligt och skrattat, suttit och pratat med kompisar och släkten de senaste dagarna och det får jag lida för nu känner jag.

Förlåt om jag verkar okoncentrerad, sur eller osocial men det gör så satlöst jävla ont att skratta (och det är svårare än vad man tror att låta bli).

Ska gå och lägga mig nu och bli av med illamåendet och värken tillfälligtvis. Ska bli skönt att sova faktiskt.


Sprakande lakan

Jobbet gick bra, en sån där vanlig vintersöndag med typ ingenting att göra. Malin och jag gick och drog benen efter oss och klagade på hur tråkigt vi hade (även om vi gick runt och städade hela tiden typ). Naturligtvis kläckte vi ideér som vi brukar göra under arbetstid, kan säga som så att om vi skulle får bestämma skulle allt gå med vinst och vi skulle tjäna multum utan att lyfta ett finger.

   Städade lite hotellrum också och det var förenat med livsfara dagen till ära. Eller okej, inte livsfara kanske men nästintill. Sängkläderna var så satans elektriska att jag fick stötar hela tiden och försökte peta ur täcket ur lakanen med fötterna. Det gick inget vidare kan jag erkänna utan jag fick vackert uthärda den statiska elektriciteten under svordomar och ryckningar. Det räckte med att jag höll handen ungefär fem centimeter över lakanen för att få lakanen att spraka.

Kände mig radioaktiv. Eller väldigt attraktiv.

(Jag vet, jag har dålig humor.)

Snart blir det kalas i Stenstorp vilket ska blir kul. Måste bara byta om först, mina kläder luktar matos och det känns inte sådär jättefräscht måste jag säga.

Kärlek

Känner mig ganska kärleksfull just nu. Kanhända att det beror på att jag hällt i mig typ tre koppar kaffe och att det är ljust och mjukt ute eftersom det ligger så mycket snö på marken. Visst, jag vill verkligen ha vår men vintern har sin charm (det är jag den första att erkänna).

Om ni nu tror att min kärleksfullhet har att göra med någon långdragen berusning eller en begynnande bakfylla får ni faktiskt tänka om. Jag drack en och en halv öl igår (33 cl) och så lättpåverkad är inte ens jag. Ska dessutom gå och jobba snart och inte ens det gör mig särskilt mycket. Kärleksfull. Ja.

Sen kan det bero på att jag sitter och ser på min kittycat som har lagt beslag på min hårsnodd (igen) och leker med den som om det vore ett jaktbyte hon fått tag på. Nej, hon äter inte upp den och skulle hon försöka rusar jag till undsättning. Promise. Hon är så underbart söt och jag är så glad att det är min mage hon sover på varje natt. Tills jag vänder om och hon ramlar ner vill säga. Då kurar hon ihop sig precis bredvid mig och ligger där och spinner. She´s lovely.

Kan ju också vara som så att jag har världens finaste 
häst också. Ord är överflödiga för han är helt enkelt bara bäst.

Sen så har jag ju en familj som alltid ställer upp, alltid finns där, är rolig, fantastisk, underbar och på alla vis är helt kalasbra. Tack mamma, tack pappa, tack Patrik och tack Jonna för att ni finns.

Dessutom, som jag skrev i inlägget inatt. Jag har världens bästa vänner.

Hur kan man vara något annat än kärleksfull då egentligen?

Friends 4 ever

Nu ska jag ta min katt och krypa till kojs. Det var en mycket trevlig kväll, jag älskar mina vänner. Jag har dom bästa i världen om ni ville veta.

ingen rubrik

Jonna är en människa som alltid får mig att skratta. Herrejesus alltså. Haha.

Sitter och glor på Ronja Rövardotter och upplever barnomen på nytt. Astrid Lindgren måste vara den mest begåvade barnboksförfattaren någonsin, det finns ingenting som slår hennes sagovärldar och karaktärer. Sen att jag nog inte tror precis lika mycket på att det var sådär på riktigt är väl en annan sak. Typ islandshästarna som springer vilda och fria i skogen. Island? Njae. Gotlandsruss hade varit mer passande.

Ikväll ska jag styra kosan mot Motala och spela poker hos M och H. Jag tror inte att det kommer gå särskilt bra, får bara hålla tummarna för att det inte är någon som vill spela om pengar. Då drar jag mig ur även om dom kallar mig fegis.

Så sant som det är sagt"Att känna tacksamhet och inte uttrycka det är som att slå in en present i ett paket men utan att ge bort det."
                                                                                                                     - William Arthur Ward
 

tjoho

Tvåsamhet leder till ensamhet. That´s it.

Höll på att krevera inne i min lilla lägenhet idag så jag tänkte gå en sväng på stan. Fortsatte att gå och gå (typ som Forrest Gump när han bara började springa helt plötsligt) och vandrade vidare runt Tycklinge. Hämtade upp Lisa utanför Marcus lägenhet och så gick vi också en promenad. Två och en halv timme blev det sammanlagt innan vi landade intill mig, kollade in Brolle som Buddy Holly och förskte mysa med min sjukt osociala katt.

Nu har jag precis (för första gången sen jag flyttade hit) tryckt i mig en sån där Veneziapizza som är för god att avstå. Typ. Just nu står den mig dock upp i halsen så resterna (okej, halva pizzan) ligger o i kylskåpet och sparas till morgondagen.

Vill innan jag avslutar det här inlägget uppmana alla mina bloggare att uppdatera mera! Jag nämner inga namn men ni vet vilka ni är så känn er träffade. Nu satte jag allt press på er. ;)

Over and out.

"Du är inte klok Madicken"

Sitter vid köksbordet och tapprar på tangentbordet. Tittar ut genom fönstret till vänster där jag har perfekt utsikt över ena innergården, den med gräsmattan där det ska grillas i sommar och ser på ett grönt tak. Det gröna plåttaket hör till ett gult hus som ligger på en gata som man åker på för att komma till min gata så att säga.

Solen lyser på taket och snön gör så att allt ser mycket ljust och glatt ut. Lyckligt och fullt av liv även om våren inte gjort intrång än och förvandlat buskar och träd till gröna drömmar av verklighet och hopp.

Jag vill klättra upp på det där taket och likt Madicken flyga ner. Fast utan paraply och utan att få hjärnskakning. Det ser fantastiskt ut.


Ska vi leka städleken?

Satt här i mina egna tankar och funderade på om jag skulle städa eller inte. Kom fram till att jag faktiskt dammade min "avdelningshylla" igår, torkade av fönsterbrädena i början av veckan och dammsög någon gång för ett tag sen så jag struntar i det. Bäddar faktiskt sängen varje dag så lite cred till mig.

Hur har det blivit såhär? Jag menar, när jag var liten var jag pedant som få, städade alltid och plockade i ordning efter mig så fort jag lekt med mina leksaker. Mamma slängde till och med fram leksaker på golvet i mitt rum när vi skulle få gäster bara för att det inte skulle se ut som om jag inte fick leka överhuvudtaget. Jag blev inte så glad åt hennes försök att få mig att framstå som ett normalt (dvs "mamma-eller-pappa-plockar-upp-tillslut") barn.

Jag tvingade mina kompisar och mina syskon att leka "städleken" vilket oftast innebar att slänga ut allt ur min lekstuga, sopa golvet, torka alla ytor och sen ställa i ordning alla saker perfekt och på raka linjer. Drog någon in sand i lekstugan då för att leka "baka kaka" eller liknande så var jag färdig att döda.

Ja, jag var (och är nog fortfarande till viss del) rejält bossig. Att bestämma var min grej och annars blev jag pissur.

Inte undra på att det mest bara var 
Jessica som ville leka med mig sen. Jag tvingade henne till städlekar och hon var elak mot mig tillbaka. Snorgubbehistorien och gunga tillsammans till exempel. Det gick jämnt ut.

Fast jag förstår fortfarande inte varför jag blivit så ostädig på senaste tiden. Brukar det inte vara tvärtom liksom? Vill ju gärna säga att jag blivit vuxen men som det är nu så är det ju...tvärtom på något vis. Känns ju bra. 21 going 8 kanske?

(Med det här inlägget vill jag också be om ursäkt till alla mina kompisar som jag tvingat till denna lek. Stackars er, jag hoppas jag inte orsakat er men för livet.)


Ohlala

Just nu tänker jag inte en vettig tanke, beter mig som en galning och är sanslöst rastlös. Jag kan helt enkelt inte hantera ledighet för fem öre. Damn.

Ska fortsätta min inblick i läkarnas värld på Seattle Grace Hospital. Grey´s Anatomy is the shit.

Vill men kan inte men gör ingenting ändå

Det kryper i min kropp och mitt hjärta skenar. Ångesten river och får mig att oroa mig för allt som jag inte alls behöver oroa mig för. Jag är så trött på mig själv.

Jag önskar att jag kunde njuta av den här veckan som jag är ledig. Bara ta det lugnt, ut och rida en sväng och sen sitta här hemma och ta njuta av att vara ledig. Läsa en bok, se på teve mitt på dagen och sitta framför datorn utan att göra många knop alls.

   Istället lever jag ständigt med en oro i kroppen. Jag borde ut och gå en tvåtimmarspromenad. Röra på fläsket. Jag borde kanske ut och springa istället? Jag borde städa, jag borde åka och hälsa på alla jag aldrig hinner hälsa på annars eftersom jag jobbar mest hela tiden. Jag borde verkligen inte slösa bort en hel dag på att göra ingenting och ändå förmår jag inte röra mig ur fläcken.

Gick upp kvart över sex i morse för att åka till stallet och skjutsa mamma till tåget. Efter bilturen åkte jag till stallet och red en runda och när jag kom hem från stallet satte jag mig här i soffan för att försöka ta det lugnt och stressa ner för en gång skull.

Jag vill bara slappna av. Är det för mycket begärt? För jag vill inte ha det såhär resten av mitt liv.

Idag är det ingen vanlig dag

Idag fyller världens bästa Frida 24 år! Hoppas du får en underbar födelsedag trots dubbelt pass på jobbet och allt vad det nu blev av det som skulle varit en ridtur i snön.

Grattis, grattis, grattis!!!

       

Plastic Fantastic

Det är viktigt att vara sann säger du
(beställer tid hos plastkirurgen på privatkliniken)

Och håller upp dörren åt snyggingen i Armani
(rynkar på  näsan åt lukten som sprider sig när en hemlös passerar)
kysser miljonärsonen på läpparna efter någon minut
(skrattar rått åt den blyga pojke som vågade sig på att bjuda upp dig)
och sover aldrig ensam efter en natt på krogen
(sprider rykten om tjejen i parallellklassen)

Så sant som det är sagt.


Drömdejt

Singel, söndagsrastlös och penna och papper.

Om ni tycker att jag kan vara värd en drömdejt värd 10 000 kronor så kan ni väl rösta på mitt 
bidrag bara för att vara snälla. 

Annars blev valentins dag igår ganska trevlig ändå, bror kom hit och vi hyrde film, käka potatissallad och revben och godis. Mys. 

Valentine

Ja grattis på alla hjärtans dag då. Mys med älsklingen i soffan efter en romantisk middag och lite vin. Kanske åt ni ute på restaurang? Ni har väl gett varandra fina presenter sådär puttenuttigt gulligt.

Nä, jag är inte så bitter som jag låter. Fast jag ska tillbringa kvällen hemma med film, ingen mat (jag orkar inte laga någon) och mys....med katten.

Vill i alla fall sända all kärlek till mina underbara vänner, min familj och släkten. Ni är fantastiska!

Jag har kommit fram till

"Meet the Spartans" är en väldigt sjuk film.

Allt kan ju ändra sig visserligen

Jag kan inte påstå att jag sett och upplevt så mycket av livet egentligen. Jag har rest utomlands ett par gånger. En gång för jobb i ett par månader och tre gånger på semester.

    Jag har inte förlorat någon, inte i egentlig mening åtminstone. Min farmor dog när jag nästan nyss hade fötts och min morfar dog när jag var åtta och det känns ändå inte så farligt. Visst var jag ledsen när morfar dog men jag var inte så gammal att jag förstod helt och hållet vad det rörde sig om mer än att morfar inte fanns längre. Han var ändå gammal och då faller sig döden mer naturligt på något vis. Naturens gång. Den förlust jag känt mest av hittills är nog när vi fick avliva Jasmine, en av hästarna som passerat i mitt liv. Hon var underbar och jag kunde inte sluta gråta.


Jag har inte fött barn, jag har inte utbildat mig vidare efter gymnasiet och jag har inte växt upp med problem i familjen. Mamma och pappa är fortfarande gifta och vid liv, mina syskon är som syskon är mest och jag har haft en trygg och stabil uppväxt med familj, släkt och vänner omkring mig.


En sak har jag dock lyckats med och det var en erfarenhet i sig. Ingen annan har nog lyckats med det. Fastnat mellan två dörrar i en mataffär, mellanrummet liksom. Stod där som ett fån med min matkasse med apelsinjuice, frukt och en godispåse. Fick ägna lite tid åt att läsa uppsatta annonser där på anslagstavlan och vänta på att någon skulle kliva fram till antingen den ena eller den andra dörren.


Jag kom loss tillslut. Och nu vet jag att män söker män för linedance och att det finns en volvo till salu här i stan. Intresseklubben antecknar.

Allt kan ju ändra sig visserligen

Jag kan inte påstå att jag sett och upplevt så mycket av livet egentligen. Jag har rest utomlands ett par gånger. En gång för jobb i ett par månader och tre gånger på semester.

    Jag har inte förlorat någon, inte i egentlig mening åtminstone. Min farmor dog när jag nästan nyss hade fötts och min morfar dog när jag var åtta och det känns ändå inte så farligt. Visst var jag ledsen när morfar dog men jag var inte så gammal att jag förstod helt och hållet vad det rörde sig om mer än att morfar inte fanns längre. Han var ändå gammal och då faller sig döden mer naturligt på något vis. Naturens gång. Den förlust jag känt mest av hittills är nog när vi fick avliva Jasmine, en av hästarna som passerat i mitt liv. Hon var underbar och jag kunde inte sluta gråta.


Jag har inte fött barn, jag har inte utbildat mig vidare efter gymnasiet och jag har inte växt upp med problem i familjen. Mamma och pappa är fortfarande gifta och vid liv, mina syskon är som syskon är mest och jag har haft en trygg och stabil uppväxt med familj, släkt och vänner omkring mig.


En sak har jag dock lyckats med och det var en erfarenhet i sig. Ingen annan har nog lyckats med det. Fastnat mellan två dörrar i en mataffär, mellanrummet liksom. Stod där som ett fån med min matkasse med apelsinjuice, frukt och en godispåse. Fick ägna lite tid åt att läsa uppsatta annonser där på anslagstavlan och vänta på att någon skulle kliva fram till antingen den ena eller den andra dörren.


Jag kom loss tillslut. Och nu vet jag att män söker män för linedance och att det finns en volvo till salu här i stan. Intresseklubben antecknar.

hipphapp

Ibland känns det som om världen ska gå under, om så bara för en liten stund. Som att man står på kanten av en klippa och inte vet om man kommer att hoppa eller om man tar ett steg tillbaka och stannar kvar så att allt fortsätter som vanligt.

Vrede.

Ja, jobbet är mitt liv

Dom står där med en lätt förvirrad uppsyn ristad i ansiktet. Hejar och suckar tacksamt när en annan, lika förvirrad, individ kliver in genom dörren och möts av trummande fötter och en skur av teckningar som bryskt trycks upp under näsan och "Titta pappa vad fint jag har målat".

  

   Pappor som hämtar sina barn på fritids.


De småpratar med någon annan förälder och sneglar lite försynt på väskor, överdragsbyxor och diverse gympapåsar som plockas med. Jämför med sin egen redan fulla famn och inser att den inte är lika stor som den andras.* Bäst att plocka med lite till trots barnets protester om att mamma har sagt att regnkläderna faktiskt ska hänga kvar på kroken.

   Efter att ha hört sig för med personalen om det är något viktigt som ska kommas ihåg till dagen efter ("baraskridskornaochsimklädernaochenlappmedtidernaförfritidsnästamånad-

Ochenfruktellertvåtillmellanmåletockså") så stapplar de ut genom dörren medan barnet glatt studsar framför och babblar om allt som hänt under dagen. Eller så släpar de fötterna efter sig med underläppen buttert utstickande och tårar i ögonen eftersom "jag faktiskt bara skulle leka klart innan vi åkte".


Det är konstigt men jag måste faktiskt säga som så att när mammorna hämtar barnen tenderar det att gå mycket smidigare på något sätt. För det mesta i alla fall fast det finns ju undantag även där. Mor och farföräldrar fungerar allra bäst faktiskt.


(* Besatta av storleken månne?)

Irritera (inte) mera

Jag irriterar mig på många saker, droppande kranar, inskränkta människor och trasiga tvättmaskiner. Idag har min irritation mest riktat sig till män som någon gång för länge sedan varit skolans snyggaste/tuffaste/coolaste/mest eftertraktade killar och som efter ett antal (inte så smickrande) år fortfarande tror det.

De som beter sig som om de var asläckra och trippar fram som om de ägde världen. De dränker sig inte helt sällan i parfym så att man håller på att storkna, bär kläder som var för små redan för tio år sedan och bröstar upp sig rikt en Silverrygg i djungeln.

I själva verket har de blivit småfeta, tunnhåriga och rynkiga och är bara patetiska. Faktiskt.

Inget fel med att se ut som de flesta medelålders (eller strax därunder) män därute, det är inte det jag menar. Bara att en del män därute måste ha lite bättre självinsikt. Man ser inte likadan ut som när man var 20 när man är 40. Inse fakta.

Jag tycker det är äckligt när de flörtar med tjejer som är minst 20 år yngre än dom. Det vänder sig i magen och jag vill bara kräkas.

Bad day?

Dagen till ära är jag mörbultad, genomförkyld och på dåligt humör. Dessutom ska jag ut och hålla lektion i stallet och ska ta mig dit i bilen.

Som är översnöad.

Grattis Sarah, det är söndag!


...

Jag saknar någon nu.

Så kan det gå

Om ni läser här så förstår ni varför min planerade sociala kväll med vänner reducerades en till hemmakväll och att ta det lugnt i allmänhet. Önskar bara att jag hade en godispåse att trösta mig med.

Och några bra filmer.
Och någon som lagar mat.
Och en värmande vetekudde.

Tack.

Fredagsfiesta

Frida och Hanna är här nu och vi har det trevligt. Pratar om allt mellan himmel och jord och snart ska vi till Hörnet och slå klackarna i taket. Eller ja, vi ska ta en öl. Kanske två.

Inte mer. Inte mindre. Är det fredag så är det faktiskt fredag. Uuunderbart!

Pratar också gamla minnen från Fuerteventura med Hanna och andra minnen med Frida, på både gott och ont ska man väl säga. Kortfattat kan jag väl säga att jag inte ångrar att jag åkte till Fuerteventura men jag vill inte tillbaka dit. Så kan det vara ibland antar jag.

Nu ska jag vara social!

Over and out.

Uppåttjack?

Gick från det ena jobbet till det andra och kände mig sådär måttligt road och sugen på det. Mest trött och moloken om jag ska vara ärlig.

När jag väl kom till jobbet var det som om någon gav mig direktverkande uppåttjack. Inte för att jag har prövat på det alltså men jag gissar på att känslan är densamma. Blev glad och sprallig och så himla engagerad i barnen att de nog tyckte att jag var lite jobbig ett tag.

Fast de skrattade lika mycket som jag efter ett tag när jag hittade på historier utifrån teckningar jag ritade åt dem att färglägga om dom i framtiden och så vidare. Riktigt roligt och jag kände mig som en riktigt kul typ.

Älskar sådana här dagar och jag känner mig fortfarande glad och positiv. 
Frida och Hanna kommer hit om ett tag och vi ska ha det bäst och snacka skit. Så som det brukar bli. 

Man kan ju alltid hoppas.


Det är fruktansvärt

Du behöver inte dunka mitt huvud in i väggen igen, jag stångar redan pannan blodig.
   Dina hårda ord skär som tusen glasbitar i mina öron, de hackar sönder min hud och den försvinner bit för bit.
Du behöver inte knäcka mina revben för mitt hjärta är redan trasigt och behöver inte skyddas mer.

Men tack för att du murar igen mina blåa ögon för jag vill ändå inte se dig.
Tack för att du vänder dig om och går din väg så att du inte ser mig gråta.

För du älskar att se mig älska dig med hat och rädsla i min blick.

När jag orkar försvinna ur ditt liv ska jag dansa på din grav som jag gräver i mitt hjärta.
Jag ska bränna alla minnen men jag sparar askan för att inte glömma.
Jag kommer sjunga högt av glädje, jag kommer skrika ut av sorg.

Jag kommer vara fri.
Något som alltid fyller mig med olustkänslor, rädsla och vanmakt. Kvinnomisshandel.
Hur kan man skada någon man påstår sig älska?

Jag såg lite på Beckfilmen "Skarpt läge" i söndags. Den är hemsk. Missförstå mig inte, jag tycker att det är en av de bästa Beckfilmerna som gjorts med tanke på vad den handlar om.Jag menar bara att vad den handlar om är hemskt.
    Den visar hur viktigt det är att visa vad som faktiskt händer där ute i samhället och få folk att förstå att det inte är acceptabelt att göra en annan människa illa.

Alla kvinnor där ute som blir slagna måste få veta att det inte är deras fel och att det finns hjälp att få. Dessutom måste samhället se till att den hjälpen är lättillgänlig och att man kan garantera att säkerheten är den bästa. 
   
Jag tror inte att det man är mest rädd för är att man själv ska råka illa ut, kanske till och med dö. Det man tänker på är sina barn. Kommer jag att kunna skydda dom om jag lämnar honom, kommer de att vara säkra? Om man inte har barn oroar man sig istället för sina andra nära och kära. Familjen, nära släkt och inte minst sina djur om man har några.

Jag vet att jag skulle tänka så i alla fall.

När man ser det från ett annat perspektiv är det liksom självklart att det bästa och enda rätta vore att lämna mannen som misshandlar, att ta sig ur hans grepp. När man sitter där är det en helt annan femma.

Jag har lovat mig själv att om någon någonsin höjer en hand mot mig så går jag på första slaget.
"Jag vill leva lycklig
för att jag är jag
kunna vara stark och fri
se hur natten går mot dag"
Som Helen Sjöholm sjunger i "Gabriellas sång" (Så som i himmelen 2004).

Okej det här blev ett väldigt långt inlägg och jag ber om ursäkt. Jag tycker bara att det är en sådan viktig fråga att ta upp.Dagens salva

Jag blir så sjukt irriterad på folk som lägger sig i sådant de inte ska lägga sig i och som tror att de äger hela världen. Ännu värre blir det när de beter sig som om alla ska dansa efter deras pipa när de försöker bestämma något de inte har någon möjlighet till att bestämma över.

Gaaaaaahhhh!!!!!!!!!!
Fan vad irriterad jag blir på sådant.

Ja, det var den irritationen. Over and out.


Wanna be your hero baby

Åkte hem till mamma och pappa en stund förut för att fördriva lite tid (och äta mat om jag ska vara riktigt ärlig, jag hade inget att laga till upptinat). Lirade Guitar Hero med lillebror vilket jag såklart ägde på. Hard-nivån är inget för mig här kör vi på Expert direkt.

Okej, jag tänjde lite på sanningen där. Jag är usel på Guitar Hero. Noll taktkänsla, noll tålamod och noll koll på vilket finger som ska trycka på vilken färg. Ingen bra kombination kan jag avslöja och det hela slutade med att bror fick ta gitarren ifrån mig innan jag kastade den i marken av ilska. Han däremot satte samtliga låtar han försökte.

Sa jag att jag var en dålig förlorare också?

Nu ska jag snart krypa till kojs faktiskt trots att klockan inte är mer än nio. Har tänkt mig att ligga och läsa länge då boken jag håller på med, "När du läser detta" av Giles Blunt, lider mot sitt slut och är så nervkittlande att jag bara längtar. Psykologiska thrillers är det bästa jag vet när jag är inne i en manisk läsperiod.

Sen ska jag ge med mig och ta en värktalett för fotjäveln också. Det är det eller att hugga av den som gäller.

Kaffe, smörgås och en Jonna

Var och fikade med Jonna förut vilket var mycket trevligt. Vi planerade en tripp till London lite smått, vi är båda sugna på att göra något kul och det känns som en överkomlig utgift. Inte ofta man kommer ut på något heller så lite kan man faktiskt unna sig. Inte är det så dyrt heller om man bara köper en flygstol och bor på vandrarhem när man väl kommit dit. 

Nu sitter jag och väntar på I som ska lära mig att klippa klorna på min tigerkatt jag har här hemma. Jag vill se hur det går till först eftersom jag är så rädd för att göra prinsessan illa. Jag är en hönsmamma, jag vet.

Bara två dagar kvar förresten. Oh yes.


Jag måste vara galen

Jag gick upp för en halvtimme sen. Jag måste vara galen som (mer eller mindre) frivilligt gör det här. Jag är ju uttråkad redan innan jag börjar jobba även om jag tycker det är trevlig personal på arbetsplatsen.

För hur morgonpigg jag än är så är det alltid lättare att gå upp när man inte ska leka piga i kungens granna slott utan göra något roligare istället. Som att åka till 
Greger till exempel. 

Killing me softly

Seriöst, min vänstra fot dödar mig.

   Molande värk när jag sitter, aj-som-fan-värk när jag går och så vaknar jag på nätterna med någon sorts krampande, pulserande värk som gör att jag måste kämpa mot lusten att skrika högt. Fast det kan ju också bero på att jag är trött och att när någonting gör ont när man halvsover så multipliceras smärtan med tio ungefär.

Min bror tycker att jag ska gå till vårdcentralen men det har jag ingen lust med. Man blir bara skickad till en sjukgymnast som inte hjälpt mig ett dugg förut. Ta det här med min nacke till exempel. Gick hos sjukgymnast ett antal gånger och det hjälpte ingenting. Var hos kiropraktorn och smärtan i nacken minskades avsevärt. Behöver visserligen gå dit ungefär var fjärde-femte månad för att vara fit for fight all the time men det tar jag gärna eftersom jag mår så himla mycket bättre.

Ja foten i alla fall. Har haft det här förut och det uppkommer jämt när jag hoppat in och jobbat på LA under några veckor. Antar att det beror på att man går långsamt, inte har rätt skor och att golvet är rätt så stumt. Det går över men det gör ont och det som inte dödar det härdar. Värktabletter tar jag inte.

Får väl leka kryckmongo ett tag om det inte går över så snabbt. Det har jag gjort förut.


  Mina fötter vill låta sanden rinna mellan tårna istället.

Skinnflådda händer

En sak är säker. När jag får barn så ska jag aldrig i livet låta dom spela hockey, bli isprinsessor eller något annat som medför att man måste snöra skridskor på de små livens fötter.

Satans träskmaskar vad det är jobbigt! Ja, visserligen så hade vi väl en hel massa mer än vad man vanligen har idag men mina händer är skinnflådda och min rygg värker. Vi tittade inte ens upp utan gick från skridskopar till skridskopar så att allt blod hamnade i huvudet och det enda vi hörde som ringde i öronen var "Kan du hjälpa mig, kan du hjälpa mig, kan du hjälpa mig..." och "Du knöt för hårt, du knöt för löst..." eller någon annan liknande version.

Jag ska be att få slippa att jobba skridskodagar i skolan. Dra till med att jag är allergisk eller något, tror det kan fungera.

Dessutom var det fart och fläkt i överdådiga mängder på fritids under eftermiddagen så att både jag och A gick med jämna och muttrade till varandra "Vi borde låsa in dom någonstans", "Alltså...." (följt av mycket talande gester och ansiktsuttryck). När arbetsdagen nästan var slut drog vi både en suck av lättnad och tackade gudarna för att vi hade överlevt.

Tur att jag trivs så bra med mina kollegor och att barnen för det mesta bara gör mig glad och munter. Fast sådana här dagar önskar man nästan att man låg på en strand i Grekland istället.


"Jag är då ingen talare..."

Fast jag vill tacka Frida som fixat med min blogg hela kvällen och Micke som för några år sedan tog den vackra bilden som headern består av nu. Min favoritbild alla kategorier.

Jag tycker att den verkligen strålar ut kärlek, tillit och lycka. 

Nu ska jag sno tillbaka min enda hårsnodd som jag har från min katt som stal den från soffbordet och nu leker döda-leken med den. I need it!

Om man inget frågar får man inget veta

Folk tillkallar dig vanligtvis:
Sarah, Haja, "fröken"


Är det nåt du absolut inte äter:
Korv Stroganoff och ris. Får kväljningar till och med av bara lukten.


Kläder just nu:
mysbyxor, t-shirt, långärmad, underkläder.

Musik just nu:
någon reklamlåt


Sommarplaner:
Jobba och njuta.

Bästa tjejkompis:
Ingen nämnd och ingen glömd. Men jag har en själsfrände i 
Frida.


Bästa killkompis:
Micke? Om han vill. haha

Har du blivit behandlad som skit av en vän?
Nej jag tror inte det faktiskt. Men lite elakt kanske.


När var senast någon stötte på dig?
Häromdagen.

Vem pussade du senast?
Tyra Tiger


Vem är bäst på att kyssas?
Jag såklart. ;-)

Vad kan vara det mest avtändande hos en kille?
Sliskighet och att de luktar illa.

Vad får dig alltid att skratta?
That 70th´s show.

Blyga eller framåt killar/tjejer?
Lagom är bäst.

Vad går du igång på?
Det får man lista ut själv.


Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Självklart. Folk har inget bättre för sig. 

Har du nått speciellt beroendeframkallande behov?
Att andas. Blir lite svårt att leva annars.

Kan man va kompis med ett ex?
Beror på hur det tog slut.

Saft eller alkohol:
Saft, jag är egentligen inte så mycket för att dricka men jag är inte nykterist.

Känner du en mytoman?
Ja, om ryktet stämmer.^^

Vad gör du medans du har ett långt telefonsamtal?
Går runt i hela lägenheten. Pillar på datorn.

Hur många kuddar sover du med:
Fyra.

Hur sover du oftast:
Gött.

Minns du dina drömmar?
Ibland

Din senaste konstigaste dröm:
Jag drömde att jag hade fått barn men glömde det hela tiden, lämnade det i skogen och på biltaket. Onskefull är vad jag är.

Vad tänker du på när du inte kan sova:
"Jag måste sova, jag måste sova.." osv.

Gör du frukosten själv?
Vem skulle göra den åt mig annars?

Vad har/hade du mvg i?
Gymnasiet:
Svenska, samhäll, textkommunikation, mediekunskap, ljudmedier, projektarbete, MänSoKul mm. Minns inte alla.


Vad har/hade du ig i?
Jag hade inga IG:n. Men det hängde nog på håret i matten även om jag trälade som en tok.


Vem var din favorit lärare?
Martin i MänSoKul. Och Odd i samhällsämnena.

Har du vunnit pengar nångång?
Typ 50 spänn.

På din fritid:
Hästen, kompisar.

Sjunger du i duschen?
Lågt för annars hörs det upp till grannarna.


 Härligaste känslan:
Att vara glad.

Härligaste beröringen:
En klapp på armen kan betyda lika mycket som en kram.

Sista gång du gjorde bort dig:
Det där med bävertänderna. Inlägg i januari.

Morgon- eller nattmänniska:
Morgonstund har guld i mund. Eller vad man säger.

Sparare eller slösare:
Spara.

Gillar du att slåss?
Nej. Bara på låtsas.


Vad har du för ringsignal på din mobil?
Bolouvard of broken dreams - Green Day


När ingen ser dig:
Dansar jag naken i månskenet. Gör inte alla det? (Piiiiinsamt!)

Vad har du för humor?
Ganska kass tror jag.


När du köper tre kulor med glass, vilka smaker väljer du då?
Hallonsorbe, choklad och saltlakrits. SIA ofc.


Om du fick välja fritt, vilken utsikt skulle du vilja ha från ditt sovrum:
En hästhage. Jag vet, jag är en hästnörd.

Tror du på mirakel:
Kanske.

Om du fick leva i en annan tid, när skulle det vara då?
På 1700-talet bara för att se hur det var då.

Säg en egenskap du ärvt efter dina föräldrar:
Envishet och djävlar anamma.

Hur många barn vill du ha när du blir stor:
Tre stycken.

Vad ville du bli när du var liten?
Ridlärare och delfinskötare.

Bio eller promenad:
Bio

Har du haft sexuella drömmar om det egna könet:
Nej.

Stjärntecken?
Skorpinion.

Var har du ont?
Foten. Haltar som en träbent.

Har du problem med synen?
Nej jag har ögon som en falk.

Rädd för insekter?
Njet inte rädd men jag gillar dom inte.


Rädd för reptiler?
Nej.

Största svaghet:
Att jag kan älta massa saker jag gjort som jag
tycker att jag gjort fel och kunnat göra annorlunda. (Behåller Jonnas svar)

Det här är jag bra på:
Rita monster och tycka synd om mig själv.

Drömjobb:
Välbetalt och roligt med korta arbetsdagar.

Chips, morötter eller godis?
Godis (kroppen) morötter (hjärnan)

Pizza eller hamburgare?
Hamburgare.

Samlar på:
Damm.

Levande begravd eller levande kremerad:
Pest eller kolera?

Stökigt eller välstädat?
Välstädat!


Är du rädd för blod?
Nej.


Gillar du att åka ut och fiska?
Nej det går för långsamt. Jag är en duracellkanin.

Saltar du på maten?
Ja

Vad är du allergisk mot?
Nada.


Gillar du att sjunga?
Ja men inte när någon annan hör.

Anser du att du är stark?
Ja.


Blir du röd eller brun när du solar?
Först röd sen brun

Brukar du sola?
För låmgsamt men ibland ligger jag och pressar under sommarsolen.

Vad gör du om du får hicka?
Blir arg och hickar vidare.

Kaffe, te eller inget?
Kaffe.

Blev utmanad av Jonna och utmanar den som känner för det. 


Vuxenpoäng

Jag dricker kaffe.
Jag har körkort.
Jag har en planerad ekonomi (knaper men jag klarar mig).
Jag har en katt.
Jag har en häst (som jag köpt själv för helt egna pengar).
Jag har flyttat hemifrån (men äger inte bostaden).
Jag diskar efter att jag har ätit, inte innan (för det mesta i alla fall).
Jag jobbar.
Jag har en bil (även om det är körförbud på den).
Jag skulle föredra en kulturell resa till Skottland framför en suparresa till Ibiza.
Jag betalar tv-licensen.
Jag bokar tvättstugan regelbundet eftersom jag inte gillar att ha massa smutstvätt liggande.

Det är ju konstigt att jag känner mig ungefär likadan som när jag var sexton.

Kött är gött

Jag och Jonna ska ut och jaga kött. Jajjemän det ska vi.


  

Fylleri är frivilligt vanvett.

Var ju bjuden på middag igår hemma hos Micke och Jessica och det var mycket trevligt. Potatisgratäng, kött och sallad och glass till efterätt och jag blev så mätt att magen stod i fyra hörn och jag säkerligen gick upp fem kilo under kvällen. Men så är det, lyxmat är ju lyxmat. 

Party stod på schemat, jag gick ut hårt och festade loss på cider och..kranvatten. Agerade med andra ord chaufför eftersom jag ville ta mig hem senare sen. 

Vi spelade kort och det urartade i en aggressiv (fast ganska mycket på skämt) diskussion om hur man kör kortspelet sjuan. Jag, Jessica, Micke och Pontus hävdade bestämt att i sjuan får man kolla på korten och Jim tyckte vi var dumma ihuvudet för så spelade man inte alls, korten skulle man ju plocka upp ett efter ett från en dold hög.

Tills han äntligen kom underfund med att det faktiskt var ett annat spel han pratade om. 

Efter ett par partier till, några omgångar Guitar Hero med Mickes CP-gitarr och en biltur senare var vi framme hos Rydiz där det var festfestfest. Jag insåg ganska snabbt att fulla människor är roligare om man själv inte är helt nykter men stannade kvar en stund eftersom jag träffade på Matilda som jag tyvärr inte ser alltför ofta. Träffade även på min gamla psykologilärare hör och häpna. Så kan det vara.

Tog bilen och åkte hem innan allt blev värre. Festfestfest kan jag köra på någon annan gång.

Dessutom mår jag ju alldeles utomordentligt idag vilket alltid är ett plus.