Pjätt

Vet ni vad? Det går bra nu. :)

Har ett bekymmer bara. I ren desperation sprang jag ner till tävttstugan nu efter jobbet och fann den ledig. Ren och skär lycka då jag var i stort (mycket stort) behov av att tvätta mina jobbarkläder. Slängde in två maskiner och kollade sedan i kalendern. Till min stora förvåning var den ledig även i morgon och eftersom jag inte börjar förens två då OCH verkligen behöver tvätta så bokade jag den fram tills dess.

Behöver jag gå ner och ta ut kläderna ur maskinen när de ändå inte torkar om man hänger dom i torkrummet? Hänger jag dom ute är det säkert någon som snor dom bara för att jäklas med mig.

Ska fundera lite till.. samt se om jag kanske kan uppbåda lite ork och ändå chansa på att det torkar om jag hänger upp kläderna i det icke så bra (enligt min mening) torkrummet. Ska bara.. sitta lite till.

Istället för att göra något vettigt fördriver jag tiden

                

      

Varmt, hett, stress, jäkt och slit

Min planering att cykla till hästarna till klockan 06.00 på morgonen gick i stöpet. Jag var för trött helt enkelt (ja faktiskt!). Kom inte iväg förens kvart över sju men var hemma här igen vid nio så det blev inte så sent ändå. Kort men intensivt ridpass på grund av satans så jobbiga blinningar och bromsar som gjorde både mig och Greger totalt galna.

Nu sitter jag mest och väntar på att jag ska börja jobba, börjar halv tolv idag så det är typ som att kastas rakt in i elden. Lunchrusning och onsdagsprepp på samma gång och jag kan lova att det är ganska mycket kaos på jobbet just idag. Stänger dessutom, förhoppningsvis klockan åtta så att jag kommer hem till halv nio typ men det kan man inte riktigt lita på. Kan lika gärna bli halv tio-tio vilket inte är så ovanligt som det låter.

Det finns liksom dom som inte förstår att stängning klockan åtta innebär att man städar, slår ut dagskassan och går hem. Har man slagit igen dörren är det minst tre personer som kommer fram och rycker i dörren för att sen stå och knacka frenetiskt på glas rutan "Vi vill bara köpa lite glass, det går väl bra och sen ska vi ha kaffe och...".

Ja, då kan jag bli lite irriterad faktiskt. Dessutom ska folk inte klaga på att de då får ta take-away muggar till kaffet ("meh, det är ju godare att dricka kaffe ur en riktig mugg") och papptallrikar till kakorna. Var glad att jag överhuvudtaget låter er köpanågot när vi egentligen har stängt för dagen.

"Jag är tacksam för att du orkar lyssna..." (Winnerbäck är lite av en magiker)

Humor i sin bästa skepnad

"1337 eliiiiiit."

"Man kan va här, man kan va här...."

"Benjamin!"

(Ja jag är en sucker för Björn Gustafsson)

"Det var en olycka..."

Jag är mycket tacksam över att det inte bara är jag som skrattar åt sådana saker som jag skrattar åt. Thanx to the Shrimp/mr Grahn och Jecka. Ni är fina.

En mycket fin dag

Jag har haft ledigt idag (mycket skönt med tanke på de kommande tio dagarna..) och jag har haft det toppen! Sov tills jag ville gå upp själv, åkte in till Jessica och Micke och gjorde rabarberpaj, käkade upp den och drack kaffe. Gjorde sen ett försök till att hitta en ny bikini men gav upp.

Jag hatar att leta kläder, bikini what so ever. Fanns inte särskilt många kvar heller då det är ganska urplockat vid den här tiden på året. Ja, jag är för sent ute. Den gamla får duga tills vidare faktiskt.

Fick med mig J och M in till Vadstena också och vi spelade minigolf, handlade picknickmat på Könsa och satte oss i hamnparken. Supernice och fruktansvärt kul som vanligt. Sen skulle vi göra ett försök att bada, eller Micke skulle fota som vanligt och hålla på så först var det bara jag och Jessi som klev i. Krampkänning dock så vi var snart upp igen.

Kan ju inte säga att jag känner mig bekväm med en kamera upptryckt i ansiktet men det fungerar. Värre i bikini men när det bara är motsolsbilder som ska fotas kan man genomlida det hela. Syns ju inte att det är jag ändå.. hehe.

Vi blev i alla fall kvar nere på vid pumpen på stenarna (varken tattigt eller romantiskt faktiskt) tills det var dags att bege sig hemåt så att mina kära vänner skulle hinna med bussen. Snart blir det sängen tror jag.

Ställ en i stället istället

Nä för sjutton gubbar. Jag somnade förut och vaknade till och i tron om att det var i mitt i natten stängde jag av datorn, drog ner rullgardinerna och låste dörren. Kollade på klockan och såg att den bara var nio...

Givetvis piggnade jag till då (och gjorde ett försök att käka chips till kvällsmat men insåg att det inte var gott och inget jag ville ha) och drog igång datorn igen.

Internetnörd yes I am.

Men nu gott folk blir det sängen och sova läääänge. Ledig i morgon, vilket jag tror är enda dagen nästa vecka men har inte full koll så då ska jag försöka göra allt jag inte hunnit eller orkat göra nu i helgen.

"ameh jag kan ju inte rå för att det heter skrev och jag skrev skrev för att jag hade skrivit!"


Ännu en söndag

Jobb, häst (älska), sent premiärdopp i Vättern och nu redlöst slappande. Tills jag blir rastlös om cirkus tjugo minuter igen.

Blir nog Västervik nästa helg jag är ledig. Inte den här helgen som kommer utan helgen efter (tre på raken är fina grejjer) och det blir nog supernice. Jag och Jonna mot resten liksom. Egentligen är det jag och Jonna mot osinglarna (ni vet sådan där som jag har god lust att springa fram och sparka på när jag ser hur de håller handen eller bara sitter näranära och ser såååå lyckliga ut, dom menar jag!) men det låtsas vi inte om.

För övrigt tycker jag att det är ganska komiskt med folk som försöker krångla till det och få saker att låta mer komplicerade och underfundiga än vad dom är. Sådär så att jag skrattar lite och skakar på huvudet faktiskt.

(och det jag just skrev är inte ett försök till att få någonting att låta konstigt eller göra mig mer intressant för jag vet att jag är ganska så tråkig)

Jag har en lite för varm lägenhet förresten men jag behöver åtminstone inte frysa sommartid.

Night

FLK... (mohahhahaha), gravida män (den/det/han/hon?), pratpratprat.

Trevlig kväll. Jobb i morgon bitti. Underbart!

After work eller vad man säger

Okej, ingen kan klaga på att jag tar lång tid på mig när jag ska fixa iordning mig i alla fall. Duschat, klätt mig, sminkat mig på typ 15 minuter och har dessutom hunnit käka m&m´s (hungrig men orkar inte laga mat, blir tapas istället).

M&M´s är väldigt gott förresten. Inte lika gott som riktig mat dock men ett gott substitut (åh herregud vad jag skulle vilja ha en grillad, rejäl köttbit just nu!) och det lurar iväg hungern litegrann.

Nu kommer Sofi insläntrande snart. Hörnet då. Fett nice. Dricka bärs, snacka skit och bara ha det allmänt trevligt. Det är sånt vi är bra på jag och mina kompisar nämligen. Vi kan till och med roa oss satlöst mycket på jobbet vilket resluterar i en hel del skratt, lite förvirring och lyckokänslor trots att man är totalt slut i både kropp och knopp typ.



SAKNA Västervik förresten. Västervik for the win.

In the Corner of Main Street (kind of)

Ikväll blir det
H
Ö
R
N
E
T
.
Hoppas på att hitta någon mer som vill följa med för annars blir jag (som vanligt) femte hjulet under vagnen. Jäkla kompisar att ha puttenutt sällskap. Damn you Sofi. (*blinksmile*)

Nu är duschen ett måste för jag känner mig rätt så äcklig. Jobbet kryper in så att säga.


Ja det är mest jobbprat

Mycket kul dag på jobbet men också en sådan som inte går att förklara eftersom det var som roligast just då och att ingen annan skulle fatta vad som var så roligt...

Malin; "Den är såhär mysig inuti!" (Hon pratade om en croissant och menade mjuk och klar typ.)

Linda; "Nu ska jag försöka bli klar med något jag tar mig för." (Varvid hon börjar med disken och sen vandrar vidare och fyller på glass istället.)

Skrattanfall vid minnet av femtio färdigjorda räkmackor som inte var färdiga. Räkmackor utan ägg är inte så mycket till räkmackor på något vis. Mest minen på Annette som var obetalbar.

I kassan på Östenssons med sex dubbelpaket färdigskivad Goudaost på bandet;

"Här vare ost ser jag."
Jag kommer med lång förklaring som inkluderade frukostbuffen, ostfrallor samt skinka och salami. Slutade med fnitter och slutligen gapskratt från både mitt och kassörens håll. Det blev helt enkelt väldigt förvirrat.


Bli inte som oss bli värre

Hör och häpna men jag har varit ute och sprungit uppvärmingsrundan tillsammans med lillasyster (ett tag var två tappra själar till med men de drog ifrån ganska snart) och jag DOG INTE!!!!!! (fem kilometer för den som är intresserad av att veta)

Det var tillochmed så att det inte var särskilt jobbigt bara förbannat tråkigt. Vet inte varför det är tråkigare att springa än att gå en promenad (jag älskar promenader) men så är det i alla fall. Trots detta så har jag i alla fall bra mycket bättre kondis än vad jag själv visste om och det känns ju bra mycket bättre än om det skulle vara tvärtom.

På tal om snigelbajs så vet jag inte riktigt hur vi ska överleva onsdagen om två (?) veckor. Superintelligent planering då det är Nostalgi (som alltid) OCH Diggilo på slottet med Ola, Brolle, Lasse Holm och jag vet inte alla. Blir säkert jättekul på ett sätt men om jag måste stå i glassen mer än nödvändigt tror jag inte att jag pallar det faktiskt. Min nacke är väldigt mycket som den inte ska och även om jag inte vill klaga och bara bita ihop och köra så är det inte så lätt eftersom jag i stort sett gnyr av smärta fast jag försöker att låta bli.

Sliter hellre med annat om man säger så. Jag är stark som en häst (både positivt och negativt eftersom jag orkar hur mycket som helst i stort sett men ser ut som en ladugårdsvägg mellan axlarna) och jag gillar att jobba så att det känns. Bara inte ont känns utan trött och slit-känns.

Åh vad mycket dravel det blev nu. Over and oooouuuut.

Eller hörs och störs!

Världens mest underbara kollegor

De hade köpt tårta, samlat ihop all personal och gav mig en bukett med rosor och ett tal som bland annat innehöll; "vi hoppas att du inte jobbar här i höst!"

Fint är det. Känns väldigt bra att vara uppskattad och få så goda vitsord när jag inte ens har utbildningen i bagaget, då känns det verkligen som om jag gör rätt val genom att börja plugga. Dessutom får jag jobba på (mina) lov och andra lediga dagar och de vill att jag lägger en del av praktiken hos dom. Får väl se hur det blir med det, tror på att testa att jobba på andra ställen men jag skulle inte ha något emot att komma tillbaka.

Jag kommer sakna alla så himla mycket att det inte är klokt.

"Det blir 67 kronor.. eller ehh... vänta..."

"Jag tycker det är helt fantastiskt att du ser så glad ut och är så trevlig när det är såhär mycket folk. Det är jämt!" (och ger mig en femtiolapp när glassen bara kostar hälften så mycket.)

Jaja, de 25 kronorna ligger i kassan nu och går till mina arbetsgivare istället men det känns bra i alla fall.

Besöksrekord igår och det känns idag men ännu mer igår. Nu blir det hejdå fika eller något annat lurt på gamla jobbet då de ringde och sa till mig att komma dit idag klockan tio. Vi får väl se vad som händer.

Hoppsan

Nu har jag två lägenheter i två olika städer. Klippte till direkt (mycket fiffel och båg kändes det som men nu är allt svart på vitt men inte svart så att säga) då lägenheten var helt okej. Inte mysig och "hemma" som min nuvarande lägenhet i och för sig men det är nog svårt att hitta. Centralt belägen, mycket nära skolan, fräscht badrum (med badkar!!) och hyfsad kokvrå. Bebolig och relativt billig hyra.

Dessutom får jag ha katten med mig och lägenheten är bara fyra kvadratmeter mindre än den jag bor i nu så det går nog bra.

Så nu är det bara att hålla tummarna för att jag verkligen kommer in på utbildningen annars får jag väl flytta till Norrköping i vilket fall. Å andra sidan är det nog inga större problem att hitta ny hyresgäst för just den lägenheten när intagningsbeskeden väl har kommit...

Fick just en ångestsläng men det går över.

Om bara mina hyresvärdar kunde svara så jag kan säga upp lägenheten också...

Hallå därute!

Allt händer på samma gång nu. Turisterna har anlänt (vilket innebär att man verkligen vet att man lever när man jobbar), jag ska iväg och kolla på en lägenhet i Norrköping i morgon bitti klockan 8.00 och jag måste hitta någon som vill ta över min lägenhet i typ augusti.

Någon som vill hyra en mycket mysig etta på 38 kvadrat med stort kök och gemensamma uteplatser på en mysig innergård så hojta till tack. Nära centrum, belägen i ett äldre hus och med trevliga grannar. Hyran är låg.

Japp, jag hintar galet mycket här men jag vill inte stå med dubbla hyror längre än nödvändigt...

"Biff a´la Lindström"

Jag och Frida var ute och åt igår men som vanligt när vi ska hitta på något blir det inte riktigt som vi tänkt oss. Levins kök var stängt och Skutan var stängd (och det enbart på mpndagar, hur stor är chansen liksom?) så det slutade på Valven. God mat och god öl och efter den förtäringen drog vi oss vidare till Raststugan och åt glass. Träffade på Martin som såg ungefär lika sliten ut som jag kände mig efter helgens arbetspass (slitigt att vara rockstjärna, alldeles för mycket alkohol...;) men det var trevligt. Plus känns bra att höra att det finns fler som inte har semester utan jobbar som sjutton istället.

Fast hans jobb är ju utomhus och när vädret är soligt och varmt skulle jag inte ha något emot att byta...

Funderar på om jag ska dra ihop en parmesandressing nu och förbereda för någon sorts mat till kvällen efter jobbet men eftersom jag vet att jag ändå inte kommer vara hungrig eller ha orken att laga något vettigt så struntar jag i det tror jag. Om det är något som finns på jobbet så är det ju ätbara saker (dvs. mat, fikaoch glass) så det reder sig nog ändå.

Over and out.

p.s Angående rubriken så döljer det sig en ganska sjuk historia, så är det när man har Anders i släkten. d.s

Jag lurar plånboken och mig själv

Jag brukar dela upp det lite när jag ska betala räkningar. Ta lite i taget och betalaen del med pengar som jag fortfarande har kvar från förra lönen och resten med pengar från den nya. Då känns det som om jag inte blir av med lika mycket pengar och jag kan låtsas som om jag inte har så många räkningar som jag har.

Jag gillart.

Tilläggas kan dock att jag faktiskt bara har räkningar man inte kommer undan från. Typ hyra, el, radiotjänst, telefon och bredband. Jag gillar inte att ha för mycket utgifter.

Like it alot


Know How

Jag saknar barnen på mitt jobb. Eller ja, föredetta jobb då. Jag vill spela bandy och brännboll, rita teckningar och diskutera spelstrategier och hur mycket olika kulor är värda och reda ut bråk och slagsmål som uppstår när någon tar en annans legogubbe. Skratta åt många kommentarer som kläcks.

Turligt nog är det ganska många som kommer och äter mat, fikar eller köper glass på andra jobbet. Att jag blir gladare av att se dom än vad dom blir av att se mig är en annan sak. ;)

Nu blir det cykeltur till Gregos och Pingu. Medhamra och ta sig ett dopp i Vättern kanske?



Them, Australia, Vargarnas pakt eller Dawn of the Dead?

Jag och Malin har varit lite aggressivt peppande på jobbet idag. Vi ska nämligen ta ett snack med vår arbetsgivare om en del saker som behöver tas upp och klargöras samt redas ut. Vi vet hur man argumenterar till vår fördel så det ska nog ordna sig. Banne mig att det ska bli ordning på det.

Jag höll på att klippa till en kund som hälsade på mig med ett "heeeeej gumman". 50 plus, sliskigt utseende och allmänt mystisk.

Hade även lust att svara relativt snäsigt åt en gäst som kom in och högdraget kom in och klagade på att hon fått vänta på sin varma toast jääääättelänge. Japp superlänge, sju minuter tror jag det var max om jag ska vara ärlig. Hade dock bara en och en halv timme kvar att jobba då så jag log och var trevlig som vanligt.

Väldigt trött nu så det ska bli skönt att vara ledig i morgon. Blir nog film och slappande ikväll efter avklarad diskning.

Fasiken, måste duscha med för jag är otroligt icke-fräsch just nu. Heldagsjobb plus ridtur direkt därefter bidrar visserligen till bättre ekonomi och lyckokänslor (min häst är mitt lyckopiller) men det gör också att man luktar en blandning av matos, ajax, grönsaker, häst och flugspray. Inte den bästa kombinationen om jag ska vara riktigt ärlig.

Over and out!

p.s Grannbarnet mitt var inne och handlade glass men jag vet inte vad som hände där. Var knappt att hon vågade hälsa på mig och annars brukar hon vara rätt så duktig på att prata. Är jag så skrämmande i mitt andra element? ;) d.s

Det kunde blivit en ny rätt på menyn

Lyckad som jag alltid är (turen följer mig och allt går vägen) så åkte jag ju på att jobba just hela den här helgen. Som två midsomrar tidigare, alltså tredje på raken. Fint äre.

Inte så farlig ändå, festen igår blev lugn trots hot om att folk minsann skulle supa mig under bordet. Upplysningsvis kan jag faktiskt säga att det brukar vara tvärtom för trots att jag sällan dricker och är relativt liten så tål jag ganska mycket. Tragiskt nog ligger det kanske i generna men skit samma. Så nej, de lyckades inte den här gången heller eftersom jag heller inte har några problem för att säga att nu ska jag inte dricka mer och sen inte göra det heller. Jag faller inte för grupptryck och har aldrig gjort det heller.

På jobbet igår;
"Sarah du måste nacka den!"

En stackars liten sparv lyckades flyga in i ett fönster, ramla ner och fastna i ett av borden (med "hål" i). Ungefär lika lycksam som mig med andra ord. Djurvän som jag är också så började jag nästan gråta när Emma ropade "du måste nacka den" meningen (för hon vågade inte) och allt jag kunde tänka var att jag ringer pappa, jag ringer pappa. Han löser det mesta. Som att döda skadade fåglar till exempel.

Som väl var räckte det med att jag lyfte ut Sparre (min nya vän) och la honom på gräsmattan. Han hämtade sig och flög iväg. Fri som fågeln.


I´m a bomb

Min katt ska steriliseras/kastreras så snart som möjligt. Hon är fan spritt språngande galen.

Jag börjar jobba 7.30 i morgon och jag är fortfarande inte trött men borde sova. Sjukt jobbigt faktiskt eftersom morgondagen inte direkt innebär vila utan jobb-hem snabbt-fest och sen försöka att överleva lördagen på jobbet. Hur det går får vi se men jag har i alla fall lyckats bli hästledig så jag kan gå hem och sova direkt efter jobbet om så behövs.

As if.

"It's my life
It's now or never
But I ain't gonna live forever
I just wanna live while I'm alive (It's my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said "I did it my way"
I just wanna live while I'm alive
It's my life"

"Go to the left."

Gårdagens arbetspass var intensivt milt sagt. Det fina vädret var på plats och med det måååånga besökare både med och utan finbil eller motorcykel. Maria var nära att strypa mig ett flertal gånger när jag titt som tätt sprang in efter mer kaffe (som inte hanns med att koka innan det tog slut återigen) och våffeljärnet användes frenetiskt.

Amanda och jag funderar starkt på att trycka upp tröjor med texten; "Nej vi har ingen korv!" (men så kom vi på att det kanske kan missuppfattas även om det är sant på både ett och annat sätt) eftersom folk envisas med att ställa sig i våffelvagnskön istället för den till korvmojjen. Dessutom skulle vi vilja ha en tröja där det står "Vi jobbar bara här" på framsidan och "döm oss inte" på baksidan då ett flertal kunder blir ganska otrevliga och klagar på priserna.

Det är inte vi som bestämmer vad saker och ting kostar och jag tvivlar på att det är mycket billigare någon annan stans faktiskt. Man får gratis musik, kan kolla på massor av fina bilar och du kan sitta där utan att köpa något. Gratisnöje med andra ord.

Idag har jag även gjort den perfekta 50 g glasskulan (ren lyckträff) och så har vi haft personalmöte och planerat och diskuterat inför slitet som kommer. Det blir bra, vi kommer jobba arslet av oss och det tycker vi om. Eller jag gör det åtminstone.

Hujeda mig

Vi kan väl säga som så att det enda jag ska göra är att köra bilen hädanefter och sedan enbart lyssna på vad medpassageraren/medpassagerarna säger. Vi kom fram tillslut i alla fall trots hål i huvudet och efter ett antal förtvivlade samtal till våra gps:er.

Det är nog det där med Frida, mig och bilar tillsammans. Fungerar inte så bra alltid, tro mig. Fast den här gången var det ingenting som började ryka och det var ingen som krockade heller. Det ser vi som något mycket positivt!

Har i alla fall handlat klart för ett tag framöver. Mest nödvändiga (tråkiga) grejjer men också lite naturligtvis. Spikmatta till exempel, fina grejjer.

När jag äntligen kom hem var jag nära att bryta ihop av trötthet. Två miljoner saker att packa upp (kändes det som) och så såg det ut som skrutt i boet. Städade av och plockade frenetiskt så nu kan jag andas ut lite och strax blir det den spikade mattan som får all min uppmärksamhet.

Börjar inte förens klockan två i morgon så gissa om jag ska sova. Säkert ända till halv åtta. Yesyes.

Snajsigt

Tidig men trevlig kväll summeras;

- Öl och sprit var det bara att dricka för Markus skulle tömma förrådet inför flytten tänkte han. Typiskt nog ska jag ju köra om (räknar på fingrarna) sex timmar drygt så jag tog bara en öl.

- Smörgåstårtan var god, Östenssons for lajf.

- Jezper lekte galet med sin nya kamera. Antar att bilderna hamnar på Facebook och jag hoppas att de mindre smickrande bilderna som togs raderas.

- Adam lekte naturligtvis också med kameran och som vanligt togs det då kort på hans mer privata delar vilket ledde till en djup diskussion mellan honom och Jezper. "Det där ser fan inte bra ut du borde gå och kolla dig." "Men det är ju bara för att jag svänger med dom *såhär* fram och tillbaka!"

- Första omgången kubb ägdes av mig, Pontus, Jenny och Håkan och delvis även Adam som hoppade in på slutet. Sen stack mina kamrater (till ölen) och jag tvingade Håkan och Adam att ta upp kampen på nytt. Vi förlorade dock mot Eric, Lisa och Gussie då men det var mest för att vi ville vara snälla. Jag talar sanning.

Sen gick de andra upp till lägenheten för att fortsätta förferren och jag gick hem. Upp ungefär samma tid som när de andra ligger och krälar på toalettgovet i vånda kanske.

Nightnight. Over and out!

Födelsedagsbarn



Grattis mr M nu har du inte så långt kvar till 30... ;)

Vi har levande GPS:er att ringa så det är lugnt

Till min mammas stora lättnad (jag har vant mig vid synen) så ska jag i morgon inhandla nya blommor till köket. De som står i fönstrena nu är lite sådär smått döda.

Jag och Frida drar iväg vid fem halv sex sådär och hoppas på att hitta rätt, Ullaredsresa liksom. Yesyes. Annars ska jag till Marcus och äta smörgåstårta ikväll, han fyller år och det ska firas. Resten av gänget går vidare till Måndagsklubben men jag får gå hem tidigt annars vet jag hur det slutar och det är inget bra. Ska man köra bil tidigt behöver man vara på alerten och det tvivlar jag på att jag är om jag kommer hem vid sådär klockan tre halv fyra på morgonen, vare sig jag är nykter eller ej.

Ska dricka kaffe nu. Ja igen.

Dagens snyggaste

Jag lyckades nyss snubbla på min katt, ta ett steg framåt bara för att slå tån i tröskeln och därefter vifta ner min lampa från fönsterbrädet.

Slå det om ni kan.

This is the new shit

Jag har tack vare Myra hittat en (för mig åtminstone) ny favorit. Tackar Spotify och lyssnar vidare. 


Trappan

Just nu vill jag spola fram tiden två månader, flytta och börja plugga. Känns för stillastående just nu och jag blir bara frustrerad, ännu mer otålig och lite (mycket) dum i huvudet. Jag är taggad till tänderna för att studera tills ögonen blöder, nollas och springa runt med overaller i rött och grönt. Speeda upp sommaren nu och kasta in mig i hösten. Aja, sommaren kommer flyta på bra också nu när jag börjar på schemat på andra jobbet. Digert schema brukar det bli men jag tycker om det.

Kaffe nu (igen) och sen tänkte jag mig en långpromenad för mina ben har spring i sig. Mycket spring.

Venezia!

Då regnet har satt stop för mina planerade kvällsaktiviteter (for the record; film, mys, godis, lek, spel och nattning/sitta uppe hela natten med pappasjuka barn) så har det tänkts om. Jag ska käka pizza med min bror (japp, samma bror som inlägget nedan handlar om, har bara en) och sen får vi se vad som händer. Beror på om man träffar på något folk (händer faktiskt 3/10 gånger i Vadstena om man inte bestämt något innan) eller hur min hals väljer att bete sig.

Tråkigt att inte få träffa Mattias, Bastian och Leia men förstår Matte som inte vill cykla i ösregn. Sannolikheten att man drunknar är rätt så stor tyvärr så jag lider med alla dom som cyklar runt Vättern idag/i natt.

Eller nä, det gör jag inte förresten. Att betala för att kava runt på en cykelsadel utan något annat mål än att ta sig i mål på samma ställe man startade ifrån är för mig en svårlöslig gåta. Visst, jag kan inte säga att jag aldrig skulle kunna tänka mig att cykla någon av rundorna men då skulle någon få bjuda mig på det. Typ "elak" födelsedagspresent.

Pizza som sagt. Jag måste se över mina matvanor, de är inget vidare bra numera.

True story

En gång för några år sedan var det bara jag och min lillebror hemma. Jag skulle gå en promenad med hundarna och Patrik skulle cykla iväg till någon kompis men först efter det att jag gått iväg. Vi hade bara en nyckel så jag låste givetvis inte in honom utan sa till honom att låsa dörren när han skulle iväg och lägga nyckeln på vårat "hemliga nyckelställe" (jag vet att ni också har ett sånt där hemma om ni bor i hus) och gick sedan iväg.

Det här låter ju inte så svårt att genomföra eller hur?

När jag kommer hem sitter det en post-it lapp på ytterdörren med några nerplitade krumelurer;

"Nyckeln är under den högra blomkrukan på trappen."

Good to know. För vetskapens skull så är inte det vårt hemliga nyckelställe. Har aldrig varit och kommer heller aldrig att bli men tydligen var det för jobbigt att gå och lägga nyckeln på det rätta stället. Jaja, eventuella tjuvar hade ju klarat sig galant i alla fall och vi hade sluppit få dörren sönderbruten. Alltid något.

Usch och fy. Gråväder, överallt dessutom.

Jag grät inte men jag var tårögd. Jag kommer sakna alla barnen så enormt mycket, vissa mer än andra men så är det. Fick dock kramar av alla plus flera som jag inte ens jobbat med så jättemycket (det vill säga jag kände inte att jag själv kunde tvinga till mig en kram från dom men de kramade mig frivilligt) och nu sitter jag och väntar på att högstadieeleverna ska gå ut ur kyrkan och klättra upp på vagnarna. Såg på tåget till kyrkan men min nacke skulle inte palla att sitta inne i kyrkan i ytterligare en och en halv timme. Lite värme och horisontalläge för utsträckning och nu är den rätt okej igen.

Over and out.

Skagen och godis och bara vanligt vatten

Jag och Frida är proppade mätta som galna tunnor just nu. Godis och Kingdom of heaven på det. Plus en hel del prat, vi gillart.

Ren och skär lycka

Har träffat en helt underbar person idag. Det kommer bli bra det här, nu har jag (typ) en sak mindre att oroa mig för inför hösten. Är så himla glad just nu att det är tokigt. Plus kanske blir av med lägenheten på smidigt sätt utan dubbla hyror och allt nu går som det ska göra. Livet är fantastiskt.

Dessutom kommer Frida nu, precis nu hon parkerar cykeln i skrivande stund. Kan inte bli bättre!!! Plus att jag får barn mellan fredag och lördag och på lördag kväll så blir det Källarn. Jag ääääälskaaar när det känns så här fint!


Sista "nu så är det slut för idag"

Jag kommer gråta i morgon. Sjutton också, sista dagen jag (visserligen våldgästar kan man säga eftersom jag inte jobbar egentligen) är i skolan hos alla fantastiska barn. Naturligtvis lär jag väl lära känna lika underbara individer de kommande åren (om bara utbildningen blir min) men dom här barnen då? Vattenfast mascara, ja tack.

Idag gör jag i alla fall sista arbetsdagen (betalda vill säga) och det märks hur mycket sommarlov det är i kidsen. Inte mycket som fastnar i huvudet, lite mer högljudda än vanligt och fulla i fan är dom. Jag skrattar mest. Hemma på rast nu och ska snart tillbaka och tillbringa eftermiddagen på tivoli. Vi har gått ända till Liseberg nämligen, eller ja det var målet i alla fall.

"Sarah jag vill inte att du ska flytta för du är den bästa fröken." Åh jeez. Tror ni föräldrarna märker om jag kidnappar deras barn?

Onsdagsavslut

Efter en halvsnabb räkning kom jag på att jag arbetat sammanlagt tio timmar idag. Inte så farligt tidsmässigt men det är ju inte konstigt att det känns som om jag har hål i huvudet och inte orkar tänka ordentligt. Att jobba i skolan tar på krafterna faktiskt och lägg på min onda hals på det så blir det en rejäl kaka. Lugnt på nostalgin men en hel del att göra ändå, som vanligt.

Mycket som händer just nu och det gör att jag verkligen håller tummarna för att fredag-lördagsplaneringarna blir som jag tänkt. Det skulle kännas bra. Plus två typ. Fint.

Una mesa por la ventana por favor. Så att jag kan se ut.

Lily Allen


Sexlaxarienlaxask

Jag har just avsutat en måltid som nog var den godaste jag ätit i denna lägenhet. Herregud. Välbehövlig och mycket lyckad, fina fisken.

och ja.. det var lax. Fast för att försvara mig själv så var det evigheter sen jag åt lax, senast var laxknytena som vi grillade hemma hos Jonna när vi körde på grillmiddag. Länge sen, mycket länge sen.

Jag gillar skrikmusik. Den får mig att må bra. Skrikmusik, D:s blogg och en nystädad lägenhet ger dagen ett bra avslut.

(Jag vet, jag är konstig)

Varför ha tid över när man kan använda den istället?

Day one. Day two. Day three (and so on).

Tvätten är snart klar, har mest letat efter tvätt bara för att tvätta känns det som. Känns miiicket bra. Har dessutom hunnit med promenad med Lisa och ätit några jordgubbar plus gjort upp helgplaner så jag är på spåret. Dessutom skurning av stallet på lördag så jag lär vara uppbokad. Yesyes.

Ridtur senare på galet överpigg häst antar jag. Förstår inte riktigt vad som är felet med honom, normala hästar blir slöa och tunga av alldeles för mycket mat (dvs sommarbete) men inte min. Han blir överpigg och hoppig och flygig istället. Galen men bäst är han. Såklart.

Spotify - Three days Grace - "I hate everything about you".

Bara att gilla läget?

Aldrig mer marklägenhet. Jag säger bara det. Never again.

Gärna hus med trädgård (på landet). Bara ingen marklägenhet. Älskar min lägenhet men inte läget så att säga.

On A Tuesday They Locked Me In The Jail

Funderar allvarligt på att utrota förkylningar på något vis. Nu har jag varit snorig, haft ont i halsen och halvkrasslig i vad som känns som tre månader och jag är fruktansvärt trött på det. Fruktansvärt.

Tvättar i dag, yey!

Nä nu ska jag dra upp rullgardinerna, dra på kaffebryggaren och låtsas som om jag känner mig friskare än vad jag egentligen gör. Kanske kasta ut katten också för hon har levt rövare sen halv fyra i morse. Uuuunderbaaart. Speciellt som hon lugnade ner sig och kröp intill mig och spann lagom till alarmet satte igång och det var dags för mig att stappla mig ner till tvättstugan.

Jag blir nog mer positivt inställd när jag fått i mig lite kaffe, det svarta giftet fungerar på mig.

"Nä inte så värst."

Jag och Sofi har lekt målarmästare idag igen (Jonna dissade oss för Måndagsklubben och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det...) och vi gjorde som vanligt ett suveränt jobb. Simply the best you know.

Blev bjuden på mat också och det var riktigt gott, gick nog upp typ fem kilo men va sjutton? Det hade ju kunnat vara värre, det hade kunnat vara tio... POSITIVT TÄNKANDE kallas det. Yesyes.

Förutom målande av väggar så fördrev vi tiden med rappa svar och lite (små, vi kunde varit värre) elakheter och lömska skratt som fortplantade sig genom lägenheten och ekade ut över nejderna. Mycket nöjda med oss själva (nåväl, glada att vi är typ likadana) avslutade vi kvällen och jag började promenaden hemåt. Överlevde den trots fulla blivande studenter som var påväg till Måndagsklubben och skrålade:

"Vart är mössorna, chalalalala?" och så vidare. Töntar tänkte jag, det där är såååå 2006. Alla studenter efter det året räknas liksom inte för det var då eliten gick ut. Så det så.

(Upplysningsvis så hänger min mössa hemma hos mamma och pappa och antar en allt gulare färg men med alla hejdå fraser fortfarande präntade i fodret.)

Japp, ikväll känner jag mig lite egotrippad. Ni kan ta det med en nypa salt och du Jonna, Måndagsklubben var ett bra beslut tycker jag. I morgon vill jag höra allt. Id-kort på plats? Pratade du svenska? Kött? ;)

"Lakritsbåtar! Får man ta?"
"Neeej för i helvete!"´
"Tack!"

Sunes sommar for lajf.

En jädra fart

Ja min dag går i en ganska hög hastighet och jag gillart skarpt. Uppe strax innan sju, skjutsade mamma till tåget som gick kvart i åtta från Mjölby och sen vidare till hästen. Ridtur på en timme ungefär vilken inkluderade en hel del svävningsmoment och gnäggningar pga av ekon plus hopp och studs över både stockar och stenar. For hem och duschade och drack kaffe för att sen åka in till Motala och Teliabutiken.

Kan sammanfatta det så här; Jag tackar Robert för att han räddat mitt meningslösa liv. Haha. Eller ja, mitt modem är ivägskickat för lagning och jag har ett annat till låns. Enligt Robert brukade det inte vara några problem med det mobila bredbandet och de hade fått in typ två modem på ett år som varit trasiga.

Upplyste honom om att om det rör sig om 1 av 1000 så är jag den enda. Att jag borde bo i en stuga i skogen utan vare sig el eller rinnande vatten och kommunicera genom röksignaler.

"Eller burktelefon kanske."
"Ja det vore ju nått!"
"Fast då kan ju snöret gå av i och för sig..."

Det skulle snöret säkerligen göra om jag skulle ha en burktelefon.

Skulle säkert inte ens kunna få fyr på brasan för att kunna göra röksignaler heller.

Dagen efter det

Seg idag men ny vecka i morgon, typ nya tag och ett bättre liv. Eller ja, förhoppningsvis piggare än just nu och med mindre biverkningar av Jonnas fenomenala vin innanför västen.

Ska hem strax (mat hos mamma och pappa är uppskattat) och göra mig i ordning för kalas i eftermiddag. Farfar fyller 90 och tjocka släkten ska dit och fika plus att det ryktades om grillning framåt kvällen. Jag för min del hoppas på en relativt tidig kväll för jag längtar redan efter att parkera mig i soffan framflör teven och kolla på film. Det är en sådan dag liksom.

Jobbet igår var som att glida på en räkmacka för övrigt. Mycket lugnt och vi torkade ur kylar och städade lite extra och chillade en del. Halvtråkigt men med tanke på att man inte ens hinner sätta sig ner och äta den resterande delen av sommaren så uppskattas sådana dagar ibland också.

Hey ho.

Happy!

"Om man aldrig ger upp behöver man heller inte ångra något."

Jag är glaaaaad.

Fast det fungerar fortfarande inte som det ska. Teliabutiken nästa!

Men som sagt; GLAAAAD!


Handikappad

På flera sätt kan man nog säga.

Lämnade datorn och mobila enheten nr 1 för fixning hos mammas jobbarkompis och han fixade med den. Dessvärre fixade han inte så att det fungerade (inte nu längre i alla fall) och det känns åt helvete faktiskt. Inget ont om P alltså för han gjorde säkerligen vad han kunde men jag vill ju ha tillgång till nätet... Eller framför allt så vill jag kunna leta lägenheter i "Peking" och betala räkningar utan problem.

Förutom detta ack så tragiska handikapp (jag är ironisk och det hoppas jag ni förstår) så har jag dessutom rätt så rejält ont i ena höften och smalbenet/foten typ. Vad som har hänt är egentligen för pinsamt för att avslöja men eftersom jag bjuder på mig själv och aldrig kan hålla tyst om pinsamma grejjer som jag själv gör så ska jag försöka beskriva det för er.

Jag är en rätt så ordentligt engagerad fritidsledare och under gårdagen kastade jag mig in i en fotbollsmatch. Gick jättebra i typ tio sekunder för sen skulle jag sparka på bollen (det har herr T. Arnemyr lärt mig på gympalektionerna i högstadiet att man ska göra..) och lyckas glida upp på bollen med foten samtidigt som jag liksom stannar upp och försöker stanna farten. Hastigheten var dock ganska hög, gruset under bollen och andra foten slirigt och jag drar omkull med ben och armar åt alla håll.

Det gjorde inte ont då, jag skrattade mest och alla barnen med mig när de upptäckte att jag faktiskt inte grät men smärtan kom fram senare. Lyckat nog var det ju också Nostalgipremiär igår så på slutet när alla bord och stolar skulle plockas ihop och bäras in så ilade jag runt och såg ut ut att vara stelbent.

Fast ni skulle sett fallet.. Jag hade gett er ett flertal fler livsår. Garanterat.

(Nu har jag snyltat Internet hos familjen L också där jag är barnvakt. Pure evil, som sagt.)

I need to grow up

Herregud vad jag känner mig töntig. Sitter och tycker synd om mig själv bara för att mitt internet inte fungerar som det ska (jag vet mycket tjat om den skiten för tillfället). Har i alla fall försökt göra något åt det, avinstallerat och installerat om vilket inte fungerade. Åkt hem till paranteserna för att tjuva lite på deras nätverk så att jag skulle kunna ladda ner ett uppdateringsprogram för Vista vilket jag gjorde. Felet var det att själva programmet inte är gjort för min dator. Tydligen.

Jag blir galen.

Mammas jobbarkompis ska lösa problemet åt mig på torsdag om det inte fixat sig innan dess och det ser jag fram emot. Har nämligen noll tålamod vad gäller sådan här saker och jag fattar ingenting alls fast jag låtsas som det ibland.

Frågan är ju vad jag ska tillbringa tid med nu? Tragiskt nog så är internet mitt liv (njae inte riktigt kanske men nästintill) och jag har glömt hur man gör utan det. Okej nu överdriver jag. Jag klarar mig men jag gillar det inte, har man betalat för det ska man väl ändå kunna använda det korrekt (ja Jonna, där kom min ekonomiska sida fram igen)?

Äh, fick hem Sunes sommar idag så jag kan alltid uppleva en nostalgitripp. Plus åka och måla väggar hos Sofi om det inte redan är gjort, vi var riktigt duktiga på det igår (speciellt efter ett glas eller två av Jonnas vin...) och det är ett mycket bra tidsfördriv.

(För tillfället sitter jag framför lillebrors dator för att trösta mig själv och stilla begäret en aning.)

Hysterisk matte

Ja jag är överbeskyddande. När hästen fick en (tyckte jag) stor bula på halsen så trodde jag att han skulle falla död ner vilken sekund som helst. Ringde hysterisk och gråtfärdig till mor min som kastade sig in i bilen och åkte från jobbet och ringde till veterinären åt mig.

Greger dog inte, han hade lekt lite med sina kompisar bara och hade troligtvis fått ett "läppnyp" som bildade en liten bula. Bara att massera på den så försvann den efter ett par dagar. Jaja.

I morse när jag satt och drack morgonkaffet så lekte Tyra med en tröja som hängde på en av köksstolarna. Helt plötsligt skriker hon och väser och för ett himla liv, drösar ner på golvet och släpar sig bort en bit på köksgolvet. Tiden (tre sekunder typ) det tog för mig att slänga mig ner på golvet och fram till henne hann jag tänka på både operation, akut avlivning och hur ont det måste göra på henne. Som tack för att jag försökte hjälpa henne väste och spottade hon åt mig och kröp fort som fasen iväg in i andra rummet och gömde sig under sängen.

Försökte locka fram henne med fara för mitt eget liv (tydligen var det jag som gjort henne illa för jag satt ju på stolen bredvid) och lyckades tillslut fiska fram henne genom att dra bort hela sängen (fram kom ganska många dammråttor kan jag erkänna) och då visade det sig att det nog inte var så farligt.

Vet inte vad som hände men hon kanske bara fastnade med bakklorna på något vis. Ont gjorde det i alla fall men värst var det nog för mig för jag trodde att jag skulle dö på riktigt.

Ska nog varken ha djur eller barn i mitt liv egentligen. Jag tror inte det är bra för mitt psyke.

Men det är sol ute i alla fall!

Just nu är jag fruktansvärt lättirriterad. Ja, faktiskt värre än vanligt och jag har humör som heter duga det kan ni fråga min kära mor och far om ni inte tror mig.


Allt på grund av mitt satans snablar dumma mobila bredband. Det vill inte fungera och jag har verkligen försökt att behålla tålamodet och inte svära högt. Ringde Telia Support och kom efter många om och men fram till en hjälpsam och trevlig kille med norrländsk dialekt (underbart, jag är svag för den sävliga jargongen och den sjungande tonen) som gav mig olika förslag på vad jag kunde göra.


Okej, han var trevlig men inte fan har det hjälpt. Tyvärr Mikael eller vad du heter men mitt problem är inte löst. Ska dock prova att programmera om hela alltet och hoppas att det löser sig därefter. Jag hatar att jag är så beroende av Internet som jag är. Inte bara på grund av msn, bloggar, Facebook och annat tjaffs utan på grund av jobbet. Jag bekräftar och skriver tider, får scheman via Vikariebanken.


Svårt utan uppkoppling kan jag lova och som det är nu så fungerar det en och en halv minut åt gången ungefär.


Så om jag är frånvarande mer än vanligt beror det på att det inte fungerar som det ska här hemma just nu. Ska iväg till Sofi och kolla nya lägenheten plus dricka vin med henne och Jonna bara för att trösta mig lite. Plus att det är mycket trevligt sällskap.