Fundering

Varför blir man arg på tröskeln, fläkten, skåpet eller vad man nu lyckas slå huvudet/foten/armen i? Det är ju liksom inte sagda hörn eller whatevers fel att det sitter där det gör. Det är ju en annan som är i rörelse liksom.


Surt sa räven

Jag måste handla mat. Är hur bra som helt på att handla frukostrelaterad kost men inte riktig mat. Syns i kylskåpet och frysen nu.

Problemet är att jag oftast köper hem en massa grejjer som sen hinner bli för gammalt innan jag kommer på att jag kanske borde äta upp den. Massor av goda grönsaker till exempel, eller typ gräddfil, mjölk eller sånt. De är inte lika attraktiva med ett lager vit/grönt mögel på sig eller klumpar som man kan tro härstammar från medeltiden.

Sugen på laxknyten också men måste införskaffa mig en grill först. ÖB snart kanske. Yesyes.

Nu ska jag snörvla vidare. Och hosta lite till.


Underbart med måndag (eller inte)

Inatt trodde jag seriöst att jag skulle hosta sönder mina lungor. Sådär så att man inte kan sova för att man hostar konstant och inte orkar gå upp och dricka lite vatten. Man ger upp efter ett tag och stapplar upp ur sängen (bara för att inte lyfta foten ordentligt av ren lathet och få en, två eller tre stickor i den av det förbannade trägolvet som inte är iordninggjort på år och dag) och ut i köket för att dricka vatten ur en mugg, ett odiskat glas eller vad man nu får tag på där i mörkret eftersom man inte idds tända lyset.

På vägen tillbaka lyckas man förhoppningsvis undvika fler stickor. Istället har katten vaknat och vankar i godan ro mot dig för att säga hej. Som tack trampar man naturligtvis på den fyrbenta kamraten och sagda katt skriker till och far iväg upp i närmsta draperi eller fönster. Vägrar att sluta fred med dig de närmsta timmarna. Eller tills hungern sätter in.

När man väl kryper ner i sängen igen upptäcker man att det där vattnet inte hjälpte. Hostar på precis likadant som förut och dessutom behöver du gå på toa. Så börjar hela proceduren om igen. Yeeey vad man blir glad av sånt här.

Turligt nog har jag bara jobbat fem timmar idag och det var tur att jag inte behövde gå extra någonstans. Droppen hade varit om jag fått gå upp på PM igen och ha ytterligare lektioner som handlar om preventivmedel och könssjukdomar.

Skulle inte förvåna mig om det blir så i morgon istället. Det känns som en sån där vecka som man egentligen borde stänga av telefonen och inte låtsas om ihärdiga mail från jobbet. Bara sova.


Söndagsshit

Tjockade i mig mat för en stund sen och hamnade i någon sorts matkoma. Ja ni vet, man äter så att man blir alltför mätt och sen kan man knappt hålla ögonen öppna. Blundade i tre minuter och så gick det över. Powernap yesyes.

Min kära mamma har förgyllt dagen genom att ge mig en jättestor Toblerone. Tackar för den och leendet sitter fortfarande kvar men orkar nog inte äta något av den ikväll. (Vem försöker jag lura egentligen, den är säkert slut senast i morgon.)

Dagen har varit lugn. Ute i stallet och red en sväng och sen fick jag mat hemma hos mamma och pappa. Fruktansvärt bortskämd är vad jag är. Fika hos Jessica och Micke sen och det var nice. Kaffe och kaka på söndagar har ingen dött av.

Väldigt mycket ätande idag. Mat, fika, godis. Jaja, sånt är livet.

Väntar på Van Veeteren nu.


Kom i form genom att agera flytthjälp

Jag tror inte att jag kommer kunna gå i morgon. Känner redan nu hur ont det kommer att göra i mina lär, hur stela mina axlar kommer vara och frågan är om jag överhuvudtaget kommer kunna lyfta armarna över huvudet för att tvätta håret.

Har hjälpt Jimmy att flytta idag och det kändes. Han bodde på tredje våningen och skulle flytta till ett nytt område till en lägenhet på fjärde. Turligt nog var det med hiss så det enda man behövde göra där var att kånka grejjerna från lastbilen och packa in i hissen för att sen trycka på knappen så den for upp. Och själv ta trapporna upp då jag inte har tålamod nog att bara vänta på att den ska tömmas av de andra som hjälpte till.

FRÅN den gamla lägenheten däremot var det jobbigare. Tur att man bara behövde bära allt neråt då i alla fall för där finns ingen hiss nämligen.

Kan lova att det finns en hel del att bära när familjen består av en vuxen person och två barn som bott i lägenheten ett x-antal år. Man samlar på sig en hel del.

När det var som jobbigast darrade benen av ansträngning och jag var typ sjöblöt av svett. Mysigt, verkligen mysigt. Tur att det var likadant för alla och att jag ändå var den som orkade mest... Aningens bättre kondis än alla macho-grabbar som var med. mohahaha.

Som sagt, jag inväntar smärtan och välkomnar den som min vän. Jag har ju gjort ett fyrdubbelt träningspass för sjutton!


Älskar er

Jag saknar min syster och jag saknar min bror just nu. Massor. Älskar dom.

  


Lite ludd är väl ingen anledning till idioti?

Jag blir så trött på folk ibland. Dessutom förstår jag precis varför det årligen anmäls ett antal fall med misshandel, skadegörelse med mera på grund av en sabla tvättstuga. Ja, även mord har inträffat.

Jag tvättar inte så ofta. Behövs liksom inte eftersom det bara är jag som bor här och att jag faktiskt har en förmåga att kunna använda kläder både två och tre gånger innan det är dags att tvätta dom igen.

"Min" tvättstuga delas av kanske 7-8 lägenheter så att säga. Kan tänka mig att det är så många som är inblandade i alla fall. Titt som tätt går maskinerna sönder och det är knappt någon värme i torkrummet men det är inte det jag ska spy galla över nu.

Bara alla dessa jäkla lappar som skrivs! Anonymt ibland, spydiga kommentarer och allt är rent ut sagt bara löjligt. Visst, jag blir irriterad om jag bokat tvättstugan och möts av maskiner som inte tömts på tvätt eller leriga avtryck på golvet. Ludd i tumlaren likaså.

Men inte fan skriver jag lappar med arga ord och påhopp. Det är bara omoget och så töntigt att jag vet inte vad. Hur lätt som helst att se vem det är som har haft tvättstugan innan eftersom man skriver upp sig på tider så det är ju bara att gå och prata med människan i fråga. Fråga om det verkligen är dom som inte städat och be dem (hövligt) att städa bättre nästa gång. Inte ett dugg krångligt faktist.

Herregud väx upp.

Sen är det faktiskt inte svårt att städa efter sig heller. Max tio minuter gör jag det på och då torkar jag ur tvättmedelsfacken, luddar av tumlarna, torkar av ytor, sopar golv och våttorkar.

Klart. Sen skakar jag på huvudet åt de lappar som kommit upp sen sist och längtar tills dagen då jag har en egen tvättstuga som jag slipper dela med så kallade vuxna människor som inte kan ta en seriös diskussion om sådant de irriterar sig på.

Nu ska jag ta det glas vin som blev kvar efter onsdagens frossande. Ha en trevlig fredag gott folk!

Fredagseffektivitet

Nytt ord kanske?

Börjar jobba klockan elva så hade kunnat ha sovmorgon läääänge.

Vad jag har gjort? Jo, upp halv sju och sprang ner till tvättstugan. Tänkte därefter krypa ner och sova lite till men det gick inte. Ni vet, för mycket spring i benen och för mycket som egentligen borde göras.

Så jag har ägnat tre och en halv timme åt att städa, tvätta, diska, chatta, bädda rent, betala räkningar och kolla på teve samtidigt. Underbart med energi som räcker länge.

Springa iväg i snöstormen till jobbet nu. Gillar´t. Dessutom inte jag som stänger så idag kan jag mobba A lite eftersom det är han som gör det. Jag är ondskefull. Mohahahaha.

p.s Min katt har försvunnit. Någonstans i lägenheten men hittar henne inte. Hon gillar inte snabeldraken men har förmodligen vågat sig fram när jag slutar för dagen... d.s

Dansa över tangentbordet

Läser en mängd texter som jag skrivit då och då under en lång tid. Skrämmande hur man kan uttrycka sig i ord och långa ringlande texter.

Och att det hjälper att skriva av sig. Få ut alla tankar alla ideér och sätta pränt på det istället för att hålla allt innanför pannbenet. En del saker kommer jag inte ens ihåg att jag skrivit, det känns som om någon annan tapprat på tangenterna.

Mystiskt. Trance. Eller helt enkelt väck i huvudet.

Nuförtiden är namnbyten ganska vanliga ju

Min katt döptes förretsen om en stund igår.

Jag såg ut som ett frågetecken när A började prata om att Tanja säkert skulle vilja hänga med till Hörnet. Vem fan är Tanja liksom?

Nä, Tyra skulle det vara.

Jag ska bara...

Underbart härlig, uppfriskande, skrattfylld och lättsam kväll igår. Mycket trevligt med andra ord.

Har sovit typ fyra timmar i natt, nyss kommit hem från stallet och har inte ätit lunch än. Jag är med andra ord ganska trött och fruktansvärt hungrig. Kan inte riktigt förstå människor som "glömmer" att äta. Jag skulle kunna äta hela tiden tror jag om jag släppte mig själv lös.

Tur att jag har en gnutta självdiciplin och ibland är för lat för att orka laga till något. Ja, när jag egentligen inte behöver det alltså.

Idag borde jag ha en sån där "att-göra-lista" dag. Ni vet, städa, diska, tvätta (har faktiskt bokat tvättstugan men har den inte förens i morgon...) och lite annant. Typ vandra bort med alla glasflaskor som på något mystiskt sätt växte sig till en relativt stor klunga under gårdagskvällen.

Men jag börjar jobba om en och en halv timme. Sen ska jag gå på promenad med Frida. Efter det ska jag hämta pappa på jobbet eftersom jag stulit hans bil och han inte gärna kan tvingas att gå hem.

Så, jag kanske diskar och därefter stoppar resten av de aktiviteter jag borde göra. Eller sparar det till senare i alla fall.

What happens in Västervik...

Ja det var väl våra slagord under de där fyra dagarna av frihet, svensk sommar (dvs regn mestadels) och samboliv i Västervik sommaren 08. Det som sades och det som hände håller vi tyst om inför andra. Folk skulle kunna tro att vi är galna och lite sjuka i huvudet.

Det är vi visserligen men det räcker väl med att vi fem vet om det?

"Jag är en sån där knarkoman."

Ikväll blir det nog en form av mini-favorit-i-repris. Fast den här gången stannar allt inom mina lägenhetsväggar (om vi inte pratar alltför högt för det är rätt så lyhört här hemma..). Ser fram emot det men jag måste slänga ut en varning till brudarna (jag vet att ett par läser här åtminstone);

Jag har inte städat. Ingen sanitär olägenhet förvisso men inbränd mat på spisen, saker lite överallt och en galen katt som tycker om att riva ner saker från hyllor. Men, jag har kommit på en kanonlösning!

1. Släcka så många lampor som möjligt och tända ljus istället.
2. Ni får dricka mer vin. Synd om Anna bara som måste köra bil men det kan inte hjälpas. Ögonbindel?

Hey ho, jag längtar.

J***a, fö*******e snö!

I morse var bilen täckt av vad som såg ut att vara en meter tjockt snötäcke. Underbart. Eller inte.

Stallet snabbt, började jobba halv tio. Barnen var om man jämför med igår, helt underbara och jag klarade till och med promenaden till, undervisningen och promenaden från simhallen utan att få ett nervsammanbrott på grund av sjuåringar som löper amok ut i vägbanan eller försvinner någonstans in i en trädgård där de inte ska vara.

Alla 18 barnen var med hem också, cred till mig. Lagom antal att hålla reda på menar jag. (Nej jag tycker det är helt sjukt att man ska ha hand om så många barn alldeles själv.)

Sitter här och gör mest ingenting nu. Lyckades laga till fruktansvärt smaklös köttfärsås förut men så blir det när man är knäpp nog att inte smaka på maten under tiden man gör den. Då försvinner min aptit och jag orkar inte äta något när maten väl är klar. Jag hoppas helt enkelt att det smakar bra och det brukar det faktiskt göra. Idag var ett undantag.

Lyssnar på Kent, Winnerbäck, Cash och Bullet just nu. Bra blandning. Nickelback också förresten.

Tror det blir House sen.

Oväntat

Skulle jobbat 8-14.30 idag.Yes tänkte jag, inga problem att orka/ha tid att åka till stallet sen.

Vem är den första som dyker på mig när jag släntrat in innanför träportarna och börjat vandringen till klassrummet? Jo chefen. "Kan du gå över till fritids efter lektionerna sen och stänga?"

Yesyes. Tre timmar plus och mer pengar. Tur det. Och tur att jag har folk som kan hjälpa mig med dom ädla springarna. Som det är nu så orkar jag inte göra något alls. Alldeles för trött så nu ska jag stänga av datorn och slänga mig i soffan.

Sweet.


Lill-lördag på onsdag då

Tjejkväll med vin och räkor mitt i veckan och det ska bli så himla kul! Hur det än är och hur mycket man än lovar att man ska umgås med sina vänner så mycket som möjligt så lyckas man inte alltid.
   Pandoras ask kanske? Hehe.

Smart drag

Jonna ringde förut och vi pratade en stund, stod dock redo att ge mig ut med min ädla springare Greger så jag bjöd in henne på kaffe nu i eftermiddag.

När jag kom hem kom jag på att det kunde vara bra att ha kaffe att bjuda på också. Ilfart till affären för att inhandla sagda vara och hem igen.

Så, 
Jonna. Du får komma hit nu. 

Och förresten så förbannar jag det här skitvädret. Jag vill inte ha snö längre, jag vill ha vår. På grund av detta skert sig även cyklingen till stallet som jag lovat mig själv och jag lånade bilen istället. Dumma, dumma, lata mig.


Inget att bry sig om

Egentligen ska man inte tänka så mycket. Synd att man aktiverar hjärnan så mycket när man inte behöver det egentligen. Bara vara liksom.

Sena kvällar ensam är lika med att man blir rädd för en del saker. Som inte är nödvändigt överhuvudtaget. Och det vet jag egentligen.

Ja...

Flytta ihop med lillasyster, bråk om vem som ska diska, vems tur det är att dammsuga, vem det var som åt upp det sista brödet och allt annat.

Fast jag tror faktiskt att det skulle fungera och att det skulle kunna bli bra. Har ju ändå den bästa systern ever (brodern också men han läser ju i motown..) så överleva skulle vi nog.Kollar lite nu, treor finns det gott om faktiskt... och jag ska givetvis ha det största sovrummet om det nu blir något. mohahaha

Lördag och jag gillar´t

Uppe halv sju, frukost och sen cykeln till stallet. Underbart morgonväder med ingen vind alls och vår i luften. Fantastiskt.
Ordentligt pass med Greger, spagettiben därefter och det kändes bra det med. Gillar känslan av att ha gjort något riktigt jobbigt och klarat av det.

Cykeln vidare hem till mamma och pappa (medvind dit och jättehungrig, får alltid mat där..) och satt där och pratade en stund. Fick efter ingen övertalning alls med mig min kära bror in till Vadstena på järnhästen. Roligare att cykla med sällskap och snacka skit. Väntar på att han ska sluta pumpa muskler på gymmet nu och komma hit för att vara lite social.

Har faktiskt kommit på en ganska bra idé inför hösten. Först tänkte jag absolut inte i livet och sen har jag funderat lite till. Vore bra tror jag. Gick det att lösa skulle jag inte behöva vara utan hästen alltför mycket trots plugget. Frågan är bara om syster fortfarande ska gå gymnasiet där hon tänkt sig... Och om jag skulle orka med att dela lägenhet med henne. Vår uppfattning om ordning och reda är rätt delad kan jag väl milt uttrycka det...

Mamma, bli inte arg (och säg inget till pappa)

Jag har ätit en bulle till kvällsmat.

over and out.

p.s Ska höja ribban och äta ett par smörgåsar också och jag åt faktiskt fisksoppa till lunch. d.s

Det vackraste jag vet
Hästar, sommar, lycka, kvällstur, tillit, kärlek.

Hästarna, de finns alltid där och Tårtan är en av de vackraste jag träffat. Inget emot 
Greger  men han är mer söt och har ett inre som få kan slå.

Veckans utmaning var det vackraste jag vet  

Hujeda mig

Jag insåg nyss att jag är gammal. Attans så gammal till och med.

Grannbarnet var över, gillar att hänga här I guess och hon är åtta. Vi kollade in lite musikvideor och jag klickade fram två med Rednex, "Cotton Eye Joe" samt "Old Pop In An Oak" och log lite sådär nostalgiskt.

"Den här har du väl hört?"
"Nä och vad sjunger dom på för språk?"

Herrejesus ungefär. Det var ju den här musiken som alltid spelades när man var på Dalsgårdens disco mellan 18 och 21 nollnoll en gång i månaden ungefär. Dansade loss för danstävlingarnas skull och vann en sådan där liten chipspåse eller en dricka från kiosken. Kostnad 20 kronor och för det fick man en stämpel gjord av tuschpenna som de där tuffa stora, snygga killarna som var två-tre år äldre fixade vid bordet precis innanför entrén.

Jag var väl ungefär åtta år på den tiden, precis som grannbarnet. Tyckte inte att det var så farligt tills jag (efter en halvsnabb räkning på fingrarna) kom på att det var tretton år sedan. Tretton år! Och då fuskade jag genom att inte räkna med det här året, då skulle tiden plusats på med ett liksom.

Frågan är väl när ålderskrämporna sätter in, när demensen smyger sig på och när jag börjar svamla om olika konspirationsteorier inom den amerikanske senaten eller i den svenska riksdagen.

En vanlig fras som jag patetiskt nog redan använder är "det var bättre förr...". Hujeda mig, som sagt.Remember this?

To pick you up each time you fall

Att ha vänner är helt fantastiskt. Riktiga vänner, sådana som man alltid har roligt med, om det så rör sig om en vild festkväll eller en regning dag bestående av kaffe och djupa diskussioner.

Vänner man kan prata med om allt utan att det känns jobbigt. Vara ärliga mot varandra och säga vad man tycker och tänker. Det är så skönt att få prata om allt mellan himmel och jord utan att det bli konstigt eller jobbigt. Så otroligt skönt faktiskt eftersom man alltför ofta bara går och håller saker för sig själv annars, vilket tillslut blir en börda. Ibland behöver man bara prata för pratandes skull också även om man inte har något speciellt att prata om eller reda ut.

Och vet ni, jag har dom bästa vännerna i världen. Det har jag skrivit förut men jag skriver det igen. För så är det och jag vill att ni ska veta det - alla fina och underbara människor i min närhet. Ni är bäst.

                         

Alla vänner fastnar inte på bild, det här är bara ett urval. Det betyder inte att de andra är mindre viktiga. Underbara är de. Allihopa."Den goda nyheten är att jag hittade navkapseln ute på leråkern"

Städa, äta, ut och gå.

Jobba en liten stund. Well, något har jag att göra i alla fall.

Ska försöka brotta ner katten också och klippa hennes klor för just nu är hennes favoritställe soffan. Den är såååå rolig att klättra på att ni inte kan förstå.

Inte jag heller.

Då var det bara att vänta

Nu har jag sökt utbildning till hösten. Känns bra. Yesyes.

Intelligensbefriat inlägg

Hej solen, hej blå himmel och hej vårvindarna som drar runt över slätten.

Jag tror att våren faktiskt är på väg även om jag förutsätter att det blir ett bakslag om en vecka eller två. Fast just idag är det vår och det känns riktigt nice.

Funderar på mat till kvällen. Lax eller.... lax. Ja, jag har inte så mycket att välja på. Eller snitzel (stavas?) också förresten. Den som lever får se. Mat i alla fall.

Nu blir det slappisch ett tag med kaffe tror jag. Promenad eller simhallen senare om jag orkar. Som magneten som mormor fick av mamma igår "jag skulle kunna gå långt om jag inte satt så skönt".

Hoppsan

Hur blev det såhär? Måste nog stänga av datorn och krypa till kojs nu.

So what

Herregud. Datorn styr mitt liv, msn är ondskans verktyg (Frida du vet vad jag menar) och jag är beroende av Facebook.

Nä, msn kan vara bra. Eller det är bra. Saken är den att man har så många att prata med att man aldrig plockar upp telefonen och ringer eller träffar någon för en fika på stan istället.

Kan tillägga att min katt bits och sparkas just nu och hon har extremt dålig andedräkt. Hur göra? Borsta tänderna eller lära henne att tugga tuggummi kanske?


I find it very, very easy to be true

Larmet ringde, jag försov mig inte och jag hann äta frukost innan jag som i en dvala vandrade vägen ner till jobbet. Ja, jag brukar vara morgonpigg men den här morgonen var tydligen ett undantag. Kan bero på att sömnen inte varit högsta prioritet i helgen antar jag. Sova igen är nog det jag skulle behöva göra.

Väl på jobbet, där det naturligtvis hängde en förälder med tillhörande unge på låset (jag var där 06.20 och jag började egentligen 06.30). Man känner sig försenad och dum som inte varit där just när de anlände. Även om jag inte har någon anledning till det egentligen. Det känns som om halv sju är en ganska tidig tid att börja trots allt. Speciellt nr man jobbar på fritids.

Dagen löpte på bra, slutade redan klockan ett och cyklade ut till stallet sen. Gick hyfsat där med även om min 
häst för tillfället är som en tickande bomb. Vårkänslor antar jag.

Ni har jag planer på att ge mig ut och springa, hör och häpna. Det är så att jag chockerar mig själv, speciellt med tanke på att jag redan cyklat typ en mil och ridit i över en timme. Har man överskottsenergi och vill bli i bättre form så vill man.
 


Problem?

Just nu är jag stressad över att jag absolut inte under några som helst omständigheter får försova mig i morgon. Jag öppnar på jobbet och varken föräldrar eller barn kommer bli glada om jag inte finns på plats klockan halv sju. Inte litar jag på min mobil heller, den är ondskefull för tillfället och larmar inte alltid som den ska.

Ni vet känslan som man får ibland när man liksom känner på sig att det är något som inte stämmer. Klockan borde ha ringt, jag har sovit för länge. Sen kollar man upp vad tiden egentligen är och så upptäcker man att man visst sovit en kvart för länge.

Har hänt måste jag erkänna. Men eftersom jag är en neurotisk människa så sätter jag alltid larmet en bra stund innan jag ens behöver tänka på att kliva ur sängen. Snooza kan jag göra ett antal gånger under den där extratiden jag lägger in. Med andra ord så försover jag mig nästan aldrig. Två gånger har det hänt i hela mitt liv. Känns ganska bra eftersom jag faktiskt levt i snart 22 år.

Tur att jag har en pappa som börjar tidigt på morgonen. Ska be honom ringa och kolla så att jag är vaken.

Hoppas han kommer ihåg det bara. Fan, nu blev jag stressad över andras dåliga närminne också.

En pinsam grej

Idag plockade jag ner mina julgardiner i köket. Bättre sent än aldrig brukar man säga har jag hört.


Endorfiner I like

Att man ska glömma bort hur bra man mår av att träna, att svettas och att bli av med överskottsenergi. Cyklade ut till stallet idag (mest, kan jag väl erkänna att det berodde på ett måttligt alkoholintag under gårdagen och att jag inte gillar att köra bil dagen efter) och det kändes så härligt!

Man blir gladare av att röra på sig faktiskt. Så de dagarna jag har tid och det inte ösregnar eller är storm så ska jag banne mig cykla ut till stallet. Jag gillar det ju egentligen men man glömmer så lätt efter en vinter i dvala. Tränar inte på gymmet längre heller så det känns att det behövs.

Nu ska jag käka soppa. Yummie.

Den här fyrbenta saken gör mig också väldigt lycklig.  

Källarn is the shit

Trevlig och spontan utekväll istället för något annat. Nice.

Liiite vin, lite Wild Africa, lite cider och en drink från D, trevlig kille. yesyes. Hemma nu och nyss var jag pigg som en mört. Nu är jag lika trött som åttahundra sengångare som inte sovit på fyra dygn.

Så god natt och sov gott, gott folk.

Förresten. Jag tror jag träffade en Beckkändis ikväll. Ryktet gick... Tror jag.

På en parkbänk med en bira

Jobbade idag och ett antal skrattanfall, morrningar åt besvärliga kunder, exploderande mat (i ansiktet på Sofie) och diskret nedsläckning och städning av lokalen så hade vi tankar på en egen after work i hamnparken.

Tills vi kom på att det var mars.

Och kallt.

Och att vi skulle se ganska tattiga ut om vi satt i parken med varsin öl den här tiden på året. Lite desperata, lite halvkonstiga och lite alkisvarning. Typ.

Så vi tar ölen i parken senare. Vi väntar till slutet av april/början på maj i alla fall. Sen får det banne mig vara vår!


Det där med lyx

Läste denna blogg och i ett av inläggen stod det om lyx. Helst ligga hemma på soffan och se på teve eller "gå ut och lyxa till det"? Annan lyx är ju kanske dyra kläder, fancy woman-nights med vin och snittar. Resor och diverse.

Hrm. Ja inte vet jag. Är det bara jag som tycker att lyx är om någon lagar mat åt en, att man får ta ett varmt bad. Tända ljus överallt och bara gå omkring och njuta, eller sitta i soffan och prata med någon man tycker väldigt mycket om?

Vad fasen, jag tycker det är lyx bara någon annan än jag diskar upp min disk eller gör hästarnas höpåsar i stallet så att man slipper den delen.
    Det där med att spendera massvis med pengar för att man ska (antar jag) känna sig välbärgad och framgångsrik känns bara fel och konstigt. I alla fall för min egen del. Jag skulle bara få ångest över att ha slösat pengar på en så onödig sak som mig själv.

Sådana saker beror väl kanske på att jag inte är uppväxt med massor av pengar omkring mig. Jag har aldrig känt att jag missat något på grund av det, tvärtom faktiskt. Istället för att åka utomlands några veckor om året eller åka på skidsemster varje vinter så har vi gjort en massa andra saker istället. Otaliga picknickar i en underbar hage fem minuters promenadväg från vårt gamla hus. Vi åt leverpastejsmackor och drack saft, letade sniglar och såg på när Briska dödade årets första getingar.

Pappa skottade snö och byggde stora högar av den. Utmärkt pulkabacke eller berg där vi rymde från de elaka människorna som var ute efter oss bara för att vi kunde flyga.

Ja, fantasi kan man ju säga är en lyx också eftersom det inte är alla som har det.

Lyx = pengar
eller
Lyx = de små underbara stunderna av lycka här i livet.

Det sistanämnda, det är min lyx det. Pengar underlättar kanske men man kan inte köpa sig lycka. Lyxartiklar visserligen men gör dom verkligen allting bättre?


Älskade lillebror

Okej Patrik. Här kommer din "lilla blaffa" som du önskade.

Min lillebror är som småbröder är mest. Ganska odräglig och uppkäftig med andra ord, han är ju trots allt sjutton år.

Nävars, så farligt är det inte faktiskt. Även om jag ibland har lust att strypa honom eller slå honom hårt i huvudet med en träklubba. Han är en fantastisk människa och utan tvekan världens bästa bror.
    Han är aldrig sen på att ställa upp och hjälpa till om det så rör sig om att skruva upp en ny hylla eller vara katt- eller lägenhetsvakt.

Det där sista är väl i och för sig ganska uppenbart att han tjänar på. Föräldrarfritt, lagom centralt (ja jag vet att allt egentligen är centralt i Vadstena...) och mat. Inte i överflöd precis men något man kan livnära sig på under två dagar eller så.

Ett av de finaste minnena jag har med Patrik är när han var sex år gammal och skulle börja lekis. Första gången han skulle åka skolbussen höll han stadigt mig, sin fem år äldre syster, i handen och var så nervös att han nästan skakade fast han inte vågade erkänna det. Min vana trogen så gick vi i god tid (hehe) och fick stå och vänta på bussen ganska länge. När den sen kom svängande in mot oss från korsningen så kunde inte Patrik hålla tillbaka ett leende.

Ni vet ett sådant där leende som man alltid kommer att minnas så länge man lever. Trevande, mungiporna ett par millimeter upp så att skrattgroparna framträder, ner igen för att behålla allvarligheten och sen ett så stort smile att det går från öra till öra.

Underbart.

Han har plockat kalkoner (fast det var egentligen tussilagos), han ändrade tillfälligt sitt efternamn till Bock (eftersom han inte kom ihåg vad han hette), han döpte om mig till Haja (för att Sarah var för svårt) och han har knackat på min dörr ett flertal gånger mitt i natten för att få en sovplats.

Och jag älskar honom för allt han är. Jag älskar honom för att han visar att han behöver mig extra mycket. Jag behöver honom också. Jag älskar honom trots våra dispyter, elaka ord som sluppit ur i vredesmod och relativt usel diskning när han då och då fixar sådant efter ett besök.

Patrik, om du nu läser det här: Jag älskar dig och jag finns alltid här. Bara så att du vet det.

/Syster
Tyra vs. ChuckJag gillar den här bilden. 
Jonna och E var här och hälsade på efter att vi tagit en fika på stan. E hade med sig sin nioveckors valp, Chuck. Korsning mellan chiuauaua (stavning?) och dans-svensk gårdshund och en storlek mindre än Tyra ungefär. Ni ser ju hur lycklig hon är över att ha honom  i sin lägenhet...

 Nä, det gick faktiskt rätt bra- De enda hundar hon träffat hittills är ju Kalle och Nisse och dom gillar hon inte. Man får mordhålla henne och hon spottar, fräser och morrar det värsta hon kan så fort de vänder näsan mot henne. Eller ja, när Kalle gör det för Nisse han håller sig så långt ifrån henne som han kan. Han är livrädd för henne. Världens mest larviga schäfer.

Sablar

Min katt förstör min soffa just nu och hon bryr sig inte ett skit om att jag gormar på henne som besatt eller sprutar vatten på henne.

Hon är en tuff tjej. Tycker hon själv.

Jag önskar att allt vore klart och att allt var precis som det skulle vara men jag antar att det dröjer

    

Jag vill verkligen, verkligen ha en hund. Inte för att det är något fel på min TyraTiger utan för att man får ett helt annat band till de där större fyrbenta djuren. Tyra är en självständig individ som gärna hänger med mig och gärna kryper upp i mitt knä och myser men bara när hon själv känner för det. Inte alltför ofta tycker jag.
 
En hund innebär större ansvar. Visst, jag har hästar och har haft det i hela mitt liv i stort sett men eftersom jag inte har dom i mitt alldeles egna stall så räknar jag inte det hit. En hund behöver promenader, uppmärksamhet och träning.

Jag har inte tid. Inte än i alla fall.

Men någon gång ska jag ha en schäfer. Gärna i rakt nedstigande led från Kalle (bilden t.h) eftersom han är en sådan fantastisk hund att det inte finns ord för honom. Hans son är världens mes och har minne som en guldfisk men det är det som bidrar till hans charm (bilden t.v). Han är också underbar.

Om han bara kunde få till det också, så att det där rakt nedåtstigande ledet kunde fortsätta. Han har inte kommit på hur man gör än. hrm...

Syster Tindra eller Ida kanske skulle vara ett säkrare kort om jag tänker efter...

Alla vägar leder någonstans

Jag har haft en bra dag idag. Riktigt bra faktiskt, antar att det är de små sakerna som gör det.

Skjutsade pappa till jobbet förut (allt för att få låna bilen ännu mer än vad jag redan får göra.. ;) och bestämde mig lite sådär hastigt för att ta en sväng till Sharpman också. Ja, är man i Skänninge kan man lika gärna fortsätta till Mjölby, svänga mot Hogstad och.. ja ni fattar. Jag kände mig dragen.

Till hästgrejjerna alltså, inte dragen av någon sorts vuxendricka.

Funderade på att köpa en ny grimma till
Greggan men avstod. Det räcker nog med de tio vi har hemma. Eller hur många det nu är. Nytt, blått jättefint schabrak var jag också inne på men snålheten tog överhanden. Jag betalar inte närmare 500 spänn för ett tygstycke när jag kan ge runt en hundring för ett nästintill likadant nere i Ullared.

Jaja för att komma till saken så gick jag därifrån med en ny mjukmjuk borste och en halsförlängare. Här ska putsas och byggas muskler (ja, jag tänker fuska genom att använda hjälpmedel).

Nu sitter jag som vanligt här och gör mest ingenting. Ganska skönt faktiskt för än så länge har inte rastlösheten infunnit sig. Kan bero på att jag varit ute och gått en rejäl sväng i solskenet idag men jag vet inte. Jag har inte druckit för mycket kaffe heller så det har nog en bidragande orsak.

Ingen skrivinspiration just nu så därför blir det såhär trista "dagensomgått" inlägg.Svammel

Jag följde med papi till Ikea dagen till ära för att köpa "lådinredning" och diverse andra köksattiraljer till Nya Köket som sakta men säkert tagit form och snart är klart där hemma hos dom. De blev så glada när jag flyttade att de såhär i efterskott firar genom att bygga nytt kök.

Okej, de fick en vattenläcka.

Har insett att jag verkligen inte är en shoppingmänniska. Neverever att jag någonsin kommer tycka om att springa från affär till affär för att handla kläder eller så. Usch säger jag bara. Människor överallt och stressstressstress överallt.

Sitter och osar vitlök här i min ensamhet, såsen jag gjorde till laxen (igen, ja jag vet) blev extremt vitlökig so to speak. Inte mig i mot eftersom jag gillar vitlök, det är ju bara det att man inte kan umgås med någon annan levande person under en rätt lång tid efteråt. Fast träffar man en vampyr lär man ju lätt döda den genom att bara öppna käften.

Igår var jag på bio med Jessica och såg på Benjamin Buttons otroliga liv. Riktigt bra film tycker jag, dock lite väl segdragen i mitten. De kunde gott ha kortat av den rätt rejält. Fast som sagt, klart godkänd och en ganska annorlunda film.  
   Vi hade också lyxen att ha en hel biosalong för oss själva. Inte många som väljer bio framför krogen sådär en lördagkväll. Killen som jobbade under kvällen undrade till och med om vi inte hade något bättre för oss. På ett snällt sätt.

Nix. Vi gillar bio. Billigare än krogrundor och defentivt trevligare, lugnare och mer gemytligt.


Tidsfördriiiiiv

Svara på alla frågorna och se till att första bokstaven i ditt namn börjar svaret på frågan. Get it?

1. Vad heter du?:
Sarah
2. Ett ord på fyra bokstäver: Sova
3. Flicknamn: Sofia
4. Pojknamn: Sebastian
5. Yrke: Sjuksköterska
6. Färg:
Svart
7. Klädesplagg:
Sarong
8. Mat:
Sparrissoppa
9. Sak i badrummet:
Smink
10. Plats/stad:
Sundsvall
11. En orsak att vara sen: Stickaifotenkundeknapptgå
12. Något man skriker:
Stanna!
13. Film:
Släkten är värst
14. Något man dricker: Spr.. eh.. saft!
15. Band: Sugarplum Fairy
16. Djur: Strömming
17. Gatunamn: Storgatan
18. Bil: Skrotig (min)
19. Sång: Soulmate (Natascha Bedingfield)
20. Aktivitet med mer än en deltagare? Sten-ta

Jag pratar inte lika brett...hoppas jag ;)


Viernesfridayfreitagfredag

Innan jag glömmer; Grattis Pontus på 25 årsdagen! Hoppas du får en drös av presenter.

Just nu sitter jag och gör en hel massa saker. Jag ser på teve samtidigt som jag sitter med laptopen i knät och tänker på vad jag ska käka för mat. Har fullt upp med andra ord. Har redan tryckt i mig en godispåse (baklängesmiddag) så jag är egentligen inte hungrig. Har dessutom inte kunnat äta ordentligt på hela dagen på grund av idiotisk och djävulsk magvärk på grund av all stress som jag lever med hela tiden så jag känner att jag behöver något matigt. Godis gör bara ont värre och jag börjar ångra mig nu. Magsår kanske? Får man ont i magen så fort man ätit då?

Jaja, har kycklingsallad med fetaost, soltorkade tomater och rödlök kvar sedan igår så det får nog bli det.

Naturligtvis så är det typ ingen online på msn såhär en fredagskväll för alla har något vettigare för sig. Å andra sidan har jag haft så fullt upp med farande och festande hit och dit de senaste helgerna att det egentligen borde vara skönt att göra ingenting.

Det är tråkigt att göra ingenting ensam. Kissekatten sover ju bara och inte kan man lösa världsproblem tillsammans med henne heller. Hon svarar säkert men inte så att jag förstår.

Tråkdag

Jag vet inte vad det är med mig idag. Really. Förvirringen håller i sig kan jag väl säga. Den är på topp liksom.

Är så himla trött att det bara snurrar i huvudet och jag mår illa. Typ åksjukeilla. Jag har ingen ork alls men ska försöka att slänga ihop lite mat, tror att jag behöver lite matenergi.

Sov 45 minuter förut innan jobbet, kunde absolut inte hålla ögonen öppna utan satte bara larmet på mobilen och sträckte ut mig i horisontalläge på soffan. Somnade direkt.

Jag vill ju vara pigg som en mört och glad som en lärka. Inte såhär för det tycker jag inte är något kul alls.

Ska man verkligen gå utanför dörren igen innan dagen är slut?

Vaknade med alla kuddar utspridda i sängen, en annan tröja på mig än vad jag hade när jag gick och la mig och med ett glas med vatten farligt nära att vippa över på mitt s.k nattduksbord som egentligen bara är en upprättstående gammal sockerlåda.

Jag tror jag har gått i sömnen faktiskt, jag minns ingenting av det här.

Dessutom lyckades jag slänga min plånbok i soptunnan när jag bara skulle slänga reklamen. Fick vippa på tunnan i fråga och typ åla mig in i den. Inte så trevligt och jag vill inte göra om det. Tur att allt skräp ligger i knutna plastpåsar i all fall, det hjälpte även om det luktade vidrigt.

Börjar jobba klockan två men frågan är om det inte vore säkrare att gå och lägga sig och sova eller ockupera soffan resten av dagen. Ringa och säga att jag har en konstig dag, inte värt att jag försöker ta hand om och aktivera närmare 50 barn. Kan bli farligt.


Dagen överlevdes

Idag har det varit fullt ös medvetslös på jobbet och jag var väldigt tacksam över att jag fick sova ut i morse, annars hade jag aldrig pallat med hela dagen. Jag älskar barn men när de är uppkäftiga, kaxiga, ohyfsade och rent ut sagt respektlösa så tappar jag tålamodet. Det är tur att man jobbar tillsammans med bra människor i alla fall annars vetifan hur dagen skulle slutat. Jag hade nog kastat ut en unge eller två genom fönstret.

Okej, något sådant skulle jag aldrig göra men jag visualiserar och då känns det bättre. Ett tag.

Nu sitter jag här i soffan och gör mest ingenting. Orkade inte laga mat så det fick bli mackor. Borde diska men jag tror inte att den går någonstans, disken alltså. Tyvärr finns den säkert kvar i morgon bitti också.

Attans.

Lillebror kommer hit om en stund, kanske även syster antar jag. Jag nämnde något om att jag skulle käka glass och då hade han helt plötsligt ingenting att göra utan kommer hit med sällskap och filmer. Jaja, det blir trevligt. Kanske kan övertala honom att diska också...

Jag har ett problem också. Ni vet, kläder som man använder men inte behöver tvätta har en förmåga att bara hamna i en stor hög på golvet. Jag kommer aldrig uppbåda den där energin som krävs för att vika ihop sagda kläder och lägga in dom i garderoben.

Vart ska jag göra av dom så att de inte syns? Funderar på någon stor låda av något slag som ser snyggare ut än själva klädhögen. Synd bara att min lägenhet är så liten att den troligtvis skulle se ganska överbelamrad ut.

Dagens i-landsproblem, I know.

kvällen gör att ganska mycket syns tydligare 

"Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas."
(Goethe)


Spacade words in the kiddos lifes

Halvdeppad kille på åtta ligger utslagen i soffan i fritidsets spelrum.


Jag: "Hur är det med dig, vad har hänt?"
Killen: "Elin, sparkade mig. *snyft*"
Jag: "Varför då, bråkade ni?"
Killen: "Nä, hon sparkade mig bara helt totalt random!"

Vad hände med "utan anledning"?

Andra ord som förekommer alltför ofta är sådana där "Four-letter words" som man inte ska skriva för mycket på bloggar och sådant. Det kan man få fan för förstår ni*.


(Sunes jul, Sunes sommar någon? ;)


Kyskhetsbälte kanske det är?

Idag har jag tagit ett steg upp på min karriärsstege (jovisst) och vikarierat på Petrus Magni, högstadieskolan här i stan. De ringde klockan sju i morse (då var jag mer än halvvägs till stallet på cykeln) så det var bara att vända och cykla i ilfart hem igen. Slog nytt rekord i att duscha, klä mig och slänga på lite make-up. Drygt 12 minuter. Yesyes.

Väl framme i de välbekanta korridorerna som jag själv lämnade för sex (!) år sedan kände jag mig en aning nervös måste jag erkänna. Är liksom van vid att undervisa ettor och tvåor ungefär. Dessutom hittade jag inte stencilen som jag skulle använda mig av utan ryckte tag i närmsta pappersbunt som innehöll ett par frågor om kolhydrater. Erkänner att första lektionen blev lite hipp som happ då jag inte hann kopiera sagda papper utan fick låta eleverna skicka dem i mellan sig istället.

Många klasser försöker köra med de vikarier som hoppar in och är förvirrade till tusen och klasserna jag hade de två första lektionerna var inga undantag. "Fan, vi går nu det är ju inte långt kvar av lektionen", "Måste vi jobba med det här, det behöver vi inte göra" osv. Glöm det. Inte med mig bakom katedern. Trots att jag är liten kan jag skrämma dom som är typ två huvuden längre än mig.  De satte sig ner snabbt igen när jag spände ögonen i dem och sa att då skriver jag upp er på skolk, bara så ni vet. Ha! (*elakt skratt inne i huvudet*)

Det är inte lätt att vara vikarie när man inte vet vad man ska göra egentligen.

Fick även i uppdrag att hålla i sex- och samlevnadslektionerna och det var ju.. ehh.. intressant. Eller hur man säger. Försök till exempel att förklara vad livmodersinlägg och barriärhinder/medel är för något slags preventivmedel när du själv inte har en aning. Helt ärligt. Har aldrig hört talas om det förut.

Fast eleverna jobbade på bra i alla fall. Antar att intresset hölls högt eller något. Vissa lektioner är de nog mer mottagliga än andra. Kul var det i alla fall och jag kan defenitivt tänka mig att hoppa in på PM igen men med kanske lite längre förberedelsetid än drygt en timme. Fast, mina barn på St:per är ju bäst såklart.


Domedagen

Om jag inte skriver här på ett tag beror det antagligen på att jag kommer ligga halvdöd av trötthet och träningsvärk i morgon. Bara så ni vet.

Frida och jag ska cykla ut till stallet i morgon bitti. Jag har inte cyklat sen första snön kom ungefär. Visst, jag har faktiskt gått ut till stallet (typ en timmes promenad) ett par gånger men att cykla är jobbigare. Jag trampar som besatt för att komma fram så fort som möjligt och för att det är tråkigt att cykla sakta. 

Jag ignorerar mjölksyran i benen, hjärtat som dunkar hejvilt och svetten som typ dryper om mig när jag kommer ner på stallplanen. Flåsa som en blåsälj kommer jag säkert göra också. Kondisen är inte direkt på topp längre så jag behöver verkligen cykelturer. Ja, träning överhuvudtaget. Det räcker inte med att bara rida eftersom min kropp är van vid att röra sig mycket mer egentligen.

Jag välkomnar med andra ord träningsvärken. Den är min vän.


Jag är bra

Tänka positiva tankar. Se allt från den ljusa sidan.

Man ska berömma sig själv och man ska ta till sig positiva saker om sig själv. Så, nu ska jag slänga ut några komplimanger om mig själv som jag fått från andra människor. Hur egotrippat det än är. Fast det är svårt eftersom jag själv inte tycker likadant. Hur som haver:

- Jag har fått höra att jag är lik Angelina Jolie. (KIllen i fråga raggade inte på mig alltså, hans flickvän stod bredvid.) Har också hört Hilary Duff, Cameron Diaz och Ashlee Tisdale. Vilket i alla fall jag ser som något positivt.

- Att jag har fina ögon.

- Att jag är snäll och omtänksam.

Egoegoegoegoegoegoegoego.


Förresten, jag avskyr verkligen att handla kläder. Typ in i provhyttar och så. Det gillas inte. Fast på Carlings förut så hade de stora plakat uppsatta där det stod "Fan vad snygg du är!". Även om det står så till allmän beskådan så att säga så känner man sig faktiskt jäkligt snygg då. Sen att just Carlings har snygga kläder är en annan sak. Man blir glad i alla fall.


La fiesta

Riktigt trevlig och rolig kväll igår. Vi åt mat hemma hos Tildolini först och det blev lax med klyftpotatis, kalla sås, sallad och Balder-bröd. Efterätten bestod av glass med varma bär. Gott.

Drog till Harrys sen där det var smockat med folk, lönehelg är partyhelg. Ja det var många som var kungar i baren igår skulle jag tro. Träffade massor med folk som jag känner men inte träffat på evigheter och det är alltid lika roligt.

Ja det var en lyckad kväll och jag gick väl och la mig vid tre i morse. Var tvungen att hoppa in i duschen när jag kom innanför dörren mitt i natten för jag bara stank av cigarettrök. Så blir det när man ska ta lite "frisk" luft och har kompisar som inte är icke-rökare.

Ibland är jag lite mer förvirrad och dum än vanligt. Yesyes.