Aggressionsproblem

Då mitt internet inte alltid gör som jag vill (det vill säga det fungerar inte) så blev jag fly förbannad och drog mig ut på en ordentlig promenad istället och gick och svor för mig själv ett tag. Japp jag reagerar väldigt moget när tekniken inte gör som den ska (ni ska bara se när jag börjar slänga saker omkring mig också, då gäller det att akta sig).

Gick i alla fall runt lite överallt och passerade minigolfbanan nere vid slottet varvid jag blev lite gladare. Familj som inte var överens om hur reglerna egentligen var utan (pappan tror jag) läser inantill på pappret som hämtades ut i butiken. Högt och tydligt så att alla ska höra att det faktiskt var han som hade rätt, för att sedan bli mer och mer lågmäld och tillslut tyst. Okej, det var dom andra som hade rätt.

Fortsatte en bit till, hejjade på lite bekanta och pratade ett par ord. Fantastiskt väder och riktig sommarvärme ute. Gårdagskvällen spenderades i hamnparken med picknik och vi satt där tills klockan var halv tio-tio och det utan att frysa (det var inte ens alkohol inkluderat som annars brukar bidra till att man åtminstone tror att man inte fryser) och sen gick vi hem och såg på film. Bättre kunde liksom inte lördagen bli kändes det som.

Har fortfarande ingen lösning på hästfronten inför hösten. Det kluras och luras och hoppas. Fixar sig nog någon gång men som den organiserade människa jag är så vill jag gärna ha allt klappat och klart på en gång.

Fan vad snygg du är!
Over and out.


"Det här ska han få fan för"

Folk bloggar mycket om diverse kläder de har "klickat" hem från olika affärer. Ja, onlineshopping då. Själv vågar jag inte mig på det då min kropp inte alltid (för det mesta) är överens om vilken storlek som är den rätta, vilken längd som det ska vara (byxor är det i och för sig skit samma vilken längd det är på dom för de behöver kapas av vid normallånga folks knän ungefär) och ja, jag gillar inte att köpa kläder överhuvudtaget helt enkelt utan ser det mest som ett nödvändigt ont.

Fördelen i sommar är att jag har mina vita oformliga pikétröjor och blåa förkläden (alternativt svarta falcon) att se fram emot. Den lilla lediga tiden jag har får jag väl... rota fram något.

Sidospår, vad jag skulle komma fram till var; Jag har "klickat" hem något idag. "Sunes sommar". Nostalgi på hög nivå, nu vill jag bara ha "Sunes jul" också.

Jag är barnslig. Jag vet.

"Det är inte undra på att jag inte blir insläppt på krogen när jag ser full ut nykter"

Ibland fattar jag ingenting men det kanske är så för dom flesta? Antar det, förmodar det, hoppas det. Konstigt är det i alla fall. Dessutom är min katt halvgalen här och springer runt och jamar konstigt och mycket. Pratar med mig och stjäl pennor som ligger utspridda här och var. Sterilisering nästa skulle jag nog säga...

Promenad med Frida snart, därefter avlöses hon av Jessi för en stund och sen back to Frida så att säga. Hästledig dag blir kompisdag hela dagen. Jag gillart.

Om bara min förkylning kunde ge med sig också, den är satans så jobbig faktiskt.


Det var det

Jaha och hur blev det? Hemgång halv tolv.

Jäkla dissare... Morgondagen?

Tur att man har folk på msn i alla fall. M och O till exempel. Trevliga grabbs.

Cocaine

Folk uppfattar mig som en ganska trevlig och "rar" människa tror jag. En sådan där person som inte gör så mycket väsen av sig men som inte är socialt handikappad utan faktiskt kan konversera med både kända och okända personer.

Jag är ganska falsk. Jag tycker faktiskt inte om alla människor men jag låtsas som om jag gör det för då slipper man en massa tjaffs. Förvisso undviker jag att umgås med personer som jag inte gillar men ibland kommer man inte undan. Jag ler och är glad ändå och pratar hövligt.

Är jag full i fan och känner att jag skiter i det mesta så kan jag uppfattas som bitsk (bitchig?). Pikar och säger lite elaka saker till människor men alltid med glimten i ögat som säger att jag skämtar.

För det mesta gör jag det men ibland inte. Man kan aldrig riktigt veta.

Ikväll blir det fest och det ska bli kul (ingen ironi) och jag ser fram emot det. Får hoppas att folk är på min linje att fortsätta ut en sväng för annars blir jag nog på dåligt humör. Det är då jag ringer/smsar folk för att leka terrorist. Tvinga ut folk ur sina bon för att umgås med mig.

Sa jag att jag är ganska självisk också?

Våga vara svinet

Ibland när jag vill läsa något som är aningens elakt, öppet, "jagskiterivaddutycker" och idiotiskt så brukar jag logga in på en skrivarsida och läsa D:s texter. Jag känner honom inte, vet bara vart han bor och jag vet vart en del av hans texter finns. Han är en stor jävla idiot egentligen. Tror jag. Han är ärlig, för ärlig och han skriver och tänker verkligen precis vad han själv har lust med. Dessutom KAN han skriva riktigt bra, formuleringar över det vanliga.

Jag vet inte om jag gillar att jag gillar´t så att säga men det gör jag i alla fall. Kan inte låta bli att garva. Kan inte låta bli att tänka att det måste innebära att jag också är dum i huvudet.

Bryr mig icke.

Just cause I stand over you don't mean you understand me.

Som D skulle säga.


Smells like red wine and garlic, yummie

Naturligtvis så hittade jag inga kläder att inhandla idag när jag för en gång skull verkligen var ute efter att hitta något. Det slutade med inköp på Systemet för att trösta mig själv. Eller snarare för att fylla på förrådet inför morgondagen.

Kläder lånade jag av lillasyster istället, tur att man har henne ibland. Eller jämt faktiskt, hon är finare än dom flesta.

Mitt hem är städat ganska så noga (allting är relativt) och jag har ätit mat. Sugen på vitlöksbröd något så grymt men det kanske kan hjälpas rätt lätt. I stort sett bara att få arslet ur soffan, gå ut i köket, dra på ugnen och slänga in en baugett.

Fast jag sitter så skönt...

Nu jävlar

Skakar på huvudet, ler för mig själv och undrar vad det är som ska göras egentligen.

- Städa
- Duscha
- Handla

Först i alla fall. Ridningen är avklarad för dagen och det gick riktigt bra så inte är jag osams med hästen heller dagen till ära. Bättre kan det ju inte bli.

Nu sätter jag igång kaffebryggaren, höjer Johnnys röst till högsta volym och sätter igång med röjandet. Hey HO let´s GO!

IQ fiskmås ungefär

Har (ovanligt va?) jobbat idag och då varit i ettan några timmar plus elevassistent på eftermiddagen. Jag föredrar att inte jobba som assistent i vanliga fall, då jag kan känna mig otillräcklig när situationer uppstår som är svåra och ibland omöjliga att reda ut men idag har det känts så himla bra! Fick kontakt med barnet i fråga och lyckades avleda uppmärksamheten från sådant som inte ska uppmärksammas och så vidare.

Svårt att förklara då man har tystnadsplikt men i vilket fall som helst så kände jag att jag hanterade uppdraget bra idag. Sen att det är ungefär en gång på hundra och säkerligen kommer skita sig totalt nästa gång är en annan sak. Allt går upp och ner.

Var inne på Expert för att lämna telefonen på lagning också då kontrollerna börjat släppa i kanterna. Barre fixade biffen på en gång och den behövde inte skickas tillbaka. Tack tack tack!

Åkte in till stora staden Motala och tog en kaffe hos Micke och Jessica så kvällen har varit fylld med magkramper och nacksmärtor eftersom det liksom inte går att undvika asgarv när man umgås med dom. Vi diskuterar allt och det ganska vilt och sen skrattar vi hysteriskt. Åkte iväg och käkade på McDonalds (känns som om jag gick upp fem kilo ungefär) och gjorde bort oss som vanligt. Eller ja, vi garvade högt, länge och mycket så det var mest det. Kul hade vi i alla fall. Tillgodose alla behov, svartpeppar mellan tänderna, klätterväggar och diverse annat som inte är värt att nämna i bloggen då inte allt är lämpligt för samtligas öron och ögon.

Nu ska jag slappa med film, filt och galen katt som rusar runt i 190 genom lägenheten. Eller rättare sagt försöka ignorera den sistanämnda.

Wow känsla

Har varit på introduktionsdag för lärarprogrammet  i Norrköping och jag bara svävar på moln. Helt sjukt alltså men jag vill så himla gärna börja plugga NU. Fantastiska människor, engagemang, intressanta kurser och nya kompisar. Allt på bara en eftermiddag.

Pratade med en tjej som heter Hanna som jag också sällskapade med på tåget hem, hon bor i Linköping. Vi tjattrade så mycket och blev helt exhalterade så att de andra personerna i väntrummet och på tåget tillslut blängde lite på oss. Vi ska ändra världen typ. Fantastiskt att man kan träffa någon med samma tankar, idéer och som är lika engagerad i ämnet barn/skola/fritidshem som en själv.

Undrar bara om hon kunde avsluta diskussionen där i sitt eget huvud för vi pratade fortfarande febrilt när hon var tvungen att gå av. Jaja, annars tog väl sambon över med hummanden och nickanden kan tänkas.

Som sagt. Hoppas det blir så till hösten.. Jag vill jag vill jag vill!

Guldgossen


Shorty

Nä. Det blev inget mer idag.

Har jobbat, ridit, klippt mig. My day.

Nu vet ni!

Visste du att...

Isaac Newton bara var 23 år när han upptäckte gravitationslagen.

En fullväxt björn kan springa lika fort som en häst (tur att det inte finns björnar hos oss..)!

Charlie Chaplin var en gång med i en Charlie Chaplin look-a-like tävling. Han kom trea.

Nöten är en frukt, bananen är en ört, äpplet är en skenfrukt/falsk frukt, och melonen är ett bär.

Islam var den första stora religionen som gav rösträtt till kvinnor.

Vi föds utan knäskålar. De är först utvecklade vid sex års ålder.

När Finland blev självständigt ville Åland bli en del av Sverige. (Jag antar att de menar individerna på Åland)

Cigarettändaren uppfanns före tändstickan.

Energidrycken Red Bull är förbjuden i Danmark. (Redbull vodka någon? Eller Pitbull som min kära mor säger)


So it is

I need some fine wine and you, you need to be nicer.

Jag har fint vin. Eller ja, det är gott i alla fall. Billigt OCH gott. Good combination.

Jag ska klippa mig i morgon förresten och det är verkligen på tiden. Det växer lite väl fort mitt hår.


Plusmeny typ

Fördelen med att jobba där jag gör är att jag gör lite vad jag vill. Jag har nämligen ingenting emot att gå och städa rummen, torka borden eller stå i disken (vilket många andra liknar vi pest eller kolera). Jag gillar att jobba på i mitt tempo, vilket för det mesta är högt om jag ska vara ärlig och veta att det som behöver göras blir gjort och det blir dessutom gjort på ett bra sätt.

Inte lite halvdant fixande här, jag gör allt plus lite till och det på kortare tid än vad många andra gör de normala sysslorna. Faktiskt. När jag jobbar så jobbar jag och jag gillar det faktiskt (även om jag vill slippa att jobba med mat egentligen).

Lite sådär att jag tragiskt nog lever för att jobba och inte jobbar för att leva. Om jag skulle vara arbetslös skulle jag bli tokig, det kan jag garantera. Dessutom skulle alla i min bekantskapskrets få lida av det också så det är bäst att jag fortsätter göra som jag alltid har gjort. Tar alla jobb som erbjuds ungefär.

Nu ska jag äta, känner mig svimfärdig här.

Höger, vänster eller rakt fram ("vi tar ett helt varv i rondellen!")

Jag har aldrig skrattat så mycket under en biltur som jag gjorde i natt när jag hämtade Daniel och Helena. För det första säger Daniel; "Sväng vänster i rondellen och fortsätt nerför backen bara."

Gjorde som han sa men hans vänster var inte mitt vänster (och jag körde faktiskt rätt vänster från mitt håll sätt, jag provade vilken hand jag brukar hälsa med och det är höger och jag svängde åt motsatt håll) och hittade till Preem-macken. Efter ett antal telefonsamtal och ett par felkörningar till så hittade jag rätt, bröllopsparet kom efter ett tag på plats och vi började resan till övernattningslägret.

Daniel som precis innan han gick ut genom dörren för att åka, tog sista racet på dansgolvet gick där ner i split/spagat och spräckte byxorna citat; "Jag tror att revan går från svanskotan till där pungkulorna slutar ungefär."

Fick idag höra att Helena hade fått hela huvudet genom hålet. Slutar spekulera där. Händerna på täcket och allt det där ni vet. ;)

Ungefär hundra tackningar senare, en fulltankad bil, ytterliggare några skratt och kram och puss-hej då så drog jag hem till mig igen och gick och la mig. Ställde klockan på kvart i sju (kom i säng vid tre) för att åka upp till stallet innan jobbet. Det orkades dock inte med så jag får åka dit efter jobbet istället. Inte så kul men nu kommer jag vara levande bakom kassan i alla fall och det är ju alltid positivt.

Fyra av fem toasters

Och nej... jag har inget bättre för mig än att skriva blogginlägg just nu. Innan någon anmärker på den stadiga inströmningen..

Jag har ätit sen sist i alla fall. Det är ju positivt på ett sätt. Dricker cocacola, funderar på kaffe. To keep me awake. Hur dags kan det tänkas bli hämtning? Två, tre, fyra? Sällskap vore ju fint dit, blir tomt i bilen men dessvärre blir det desto trängre på tillbakavägen då. Klarar mig nog. Ska bränna en ny skiva för att variera lite låtar då jag för tillfället har en skiva i bilen som jag lyssnat på i tre månader snart tror jag. Självklart är det låtar som jag tycker om men det blir lite tradigt i längden.

Eller om jag tar med mig Cash. Fungerar alltid och så kan vi ha lite allsång på tillbakavägen. Kan tänka mig att brud och brudgum är lite runda under fötterna, kan bli livat.


Give me some

Jag gillar verkligen inte att vara hungrig (har man bara ätit frukost och därefter två kakor så tenderar det väl att bli tomt i magen antar jag) men inte orka laga mat. Istället sitter jag här och blir mer hungrig.

Snacka problem alltså. Seriöst.

Bara de kom ihåg att säga JA nu också

Fullt ös hela eftermiddagen. Mycket lugnande prat och uppmaningar som "glöm inte att andas", "nej, drick ett glas vatten istället för whiskeyn", "svimma inte i kyrkan och kom ihåg att du ska säga JA".

De var underbart fina i alla fall, Daniel och Helena och jag önskar dom all lycka som man brukar säga. Fina människor på alla sätt och vis, om än en smula nervösa dagen till ära. Fast det är så det ska vara (men jag hoppas som sagt att ingen av dom svimmade, Daniel var likblek sista gången jag såg honom).

Tydligen hade det varit en hel del diskussioner om skjutsen också. Någon kille var tydligen på tapeten men det gick absolut inte enligt Daniel.

"Han är ju tidsoptimist! Jag litar inte på att han kommer i tid, kan vi inte fråga Sarah? Jag litar bara på Sarah. Snälla vi kan väl fråga henne." Typ. Skönt att folk tycker att de kan lita på mig och att jag är klarar ut alla situationer.

Kan tillägga att varken Daniel eller Helena känner mig sådär jättebra. Annars hade de nog inte varit fullt så nöjda med mig som chaufför.. Men det de inte vet lider de inte av och jag redde ju faktiskt ut allt. Då var det ändå kaos på stan på grund av bal plus då bröllopet. Underbart (ni som känner mig vet ju hur lugn och sansad jag är i trafiken)! Jaja, rattade över kyrkogården därinne i city och släppte av bruden utanför portarna och sen drog jag därifrån, glad att jag överlevde.

Nu ska jag bara... vänta på att få åka och hämta dom i Borensberg sent i natt eller tidigt i morgon bitti. Film och mat fram tills dess kanske.

Yo ho

Nu drar jag iväg på mitt uppdrag. Wish me luck!


och så en baileys på det

Ett glas vin. Precis. Börjar man bli vuxen på riktigt när man känner av just bara ett glas vin eller super man för sällan?

Nerå. Jag gillar inte att dricka ofta men ibland är det gott med betoning på GOTT för jag dricker inte för att bli full. Jag dricker för att det är gott och det är en stor men väldigt viktig skillnad. Jag vill inte sluta på fel vägar.

För övrigt vill jag lära mig att spela gitarr väldigt bra och jag tänker lyssna på Paperweight femhundraelva gånger till innan jag ska krypa ner i sängen. Lite annat med Joshua Radin också, hans röst (och gitarrspel) är fantastisk(t).

Väljer och velar också. Haha.

Mest bara massa skit (fast inte i negativ mening)

Fick en släng av feberfrossa strax innan jag gick hem från jobbet men det har nästan gått över nu. Gömt sig i alla fall, en dusch fungerar fint och snart ska jag ta mig ETT glas vin och sen blir det en tidig kväll tror jag. Full rulle väntar i morgon och mycket måste klaffa.

För bröllop är viktiga grejjer så jag måste memorera automatkörningstekniken hela natten.

Skapligt lugn dag på jobbet i alla fall då vi var först två och sen tre personal på fem barn. Vi chillade, jag spelade gitarr och Fräddä stod för maten. Mycket goda hemgjorda hamburgare med pommes och (givetvis också hemgjord) dressing. Är man kock i grunden så är man, hur gärna man än vill slippa därifrån... Mohahaha.

Hästen gick fint också. Har fortfarande inte fått tag på medryttare men om ni vet någon pärla därute så hojta gärna till!

Tog en sväng till affären där vin och sånt inhandlas ni vet (internt; "Min affär leksaksaffärn och sen till din affär Bolaget") och som vanligt blir jag betraktad som potentiell till minderårigt handlande. Så att säga. Tragiskt nog inte av tjejen i kassan som vid det här laget känner mig. Jag behöver alltså inte visa legg på Systemet, inte på Källarn (men mina kompisar får det) fast jag knappt urskiljs bland barnen på jobbet.

Som Tommy sa; "Sarah, kan inte du ha den där västen hela tiden (reflexväst som används när man är rastvakt) så vi vet vart du är!"

Svar nej, fatta hur mycket skolgårdskvaller jag får reda på? Vem som frågat chans på vem och vilka som är ihop med fler än en samtidigt. Jag vet allt...

Nörrköping here Aj kom

Åh hey jag kan köra automatbil. Fast både jag och Jimmy höll på att skratta ihjäl oss ibland men jag tror att han mest skrattade åt och inte med mig. Lugnt, bjuder jag på oss kusiner i mellan.

Vet vart jag ska på tisdag också, hittade efter lite felkörningar till Bomullsspinneriet (efter att ha fått vända och köra runt vid upptäckten av gågatan) så nu känner jag mig lite lugnare. Bästa var i alla fall när vi ser en gult, stort och fint hus beläget på en liten höjd därinne i stan.

Jimmy: "Det där måste ju vara universitetet.."
Jag: "Ja, det ser det ju ut som i alla fall."

Krypkör fram.

KRIMINALVÅRDEN. (asgarv)

Jaja, instution som instution som Jimmy sa. Kanske hamnar där en vacker dag så det är ju bra att veta vart den ligger.

Fast jag är tjej så jag kan stanna och fråga efter vägen...

Gårdagens promenad blev rätt.. blöt. Himlen bestämde sig för att öppna sig precis när jag påbörjade mitt försök att bli mindre rastlös och åskan mullrade på rätt bra. Jag tror jag blev idiotförklarade både en och två gånger av folk som åkte förbi mig i bil. Jag hade i alla fall Tycklingrundan för mig själv och efter ungefär en halvtimmes traskande slutade det regna och solen började skina och det kändes helt underbart.

Idag ska jag övningsköra. Ja, inte övningsköra som i övningsköra för körkortet, det har jag ju faktiskt haft i över tre år nu, utan övningsköra som att köra automat för första gången någonsin. Får väl se hur det går, bara att gasa och bromsa men känner jag mig själv rätt så kommer jag försöka koppla hela tiden och då lär det ju bli bromsa av... Dessutom är Jimmys bil stoooor i jämförelse med lilla Golfen så vi får helt enkelt hålla tummarna för att jag överlever.

Norrköping också, ska kolla in vart högskolan ligger eftersom jag ska dit på tisdag på introduktionsträff för Lärarprogrammet. Kan hända att det slutar med taxi från stationen eftersom jag har lokalsinne som en papperssvala och inte känner en kotte (ännu) som sökt samma utbildning.

Ibland blir man rätt så frustrerad och arg på saker man inte kan styra över. Bara gilla läget och bita ihop. Damn.

Jiahaaa

GAAAAAAAAAALEEEEEEEEEET GAAAAAAAAALEEEEEEEEEEN just nu. Mohahahahahhaha.

Jag måste verkligen söka hjälp snart, det kan inte vara bra att gå runt med såhär mycket energi hela tiden. Det damp i och för sig ner precis efter jobbet och jag la mig och sov en stund men nu är jag på språng igen.

Jobbat.
Tvättstugan (ja den lär vara kvar till klockan nio åtminstone).
Skriva på jobbpapper.
Fika.
Hoppa och studsa.
Springa?
Cykla?
Intensiv promenad?

Jag vet inte men jag har energi för sjuhundraelva personer så något ska jag göra. Kanske allt?

När du får (o)välkommet besök

Fick tokrycket och sprayade med hårspray. Fungerade, de blev stela i alla fall. Tyra gick till attack men övergick sen till att mest leka med inkräktarna. Ja hon åt upp några så jag ska väl inte säga att hon inte skötte sitt jobb men hon kunde lagt ner lite mer energi på just själva dödandet...

Myrinvasion på min toalett och det är väl sådär trevligt kan jag tycka. Myror i all ära men de får gärna hålla sig där de ska, alltså utomhus och inte inne i min lägenhet...

Blir till att inhandla myrdosor för tillfångatagande eller möjligtvis införskaffa mig en flaska Fun Light och skvätta ut outspädd lite här och var. Det dödar tydligen.

Har man gett sig in i leken får man leken tåla...


Lycka

Här var det livat i holken!

Vaknade upp fortfarande sprudlande glad och cyklade ut till stallet för att släppa ut hästarna och njuta en stund. Stallet är min fristad, även om det ibland kan vara ett stressmoment och ganska jobbigt. Det finns ingen bättre plats att vara på och jag fylls av en inre ro när jag mockar skit, sopar stallgången, ställer i ordning på redskap (pedant javisst!), fyller och släpar på höpåsar, skurar vattenkaret och fyller det med färskt rent vatten.

Jag kan stå i evigheter och bara betrakta hästarna i hagen och förundras över hur vackert livet är. En dag ska jag återigen flytta ut på landet, jag ska ha stall och jag ska bo i drömmen. Kosta vad det kosta vill. Det ultimata vore förstås att kunna köpa mormors gård, går inte det så hittar jag något annat.

När jag ser mina älskade två prinsar gå runt där i hagen så pyser jag nästan över av stolthet. Dom är så fina och klart de finaste hästarna som gått på denna jord. Jag är inte ett dugg partisk, nejdå.

Jag skulle utan tvekan ta ett stalljobb (eller starta egen hästverksamhet) om det bara gick ihop sig ekonomiskt. Tyvärr är det inte vidare lönsamt att ägna dagarna åt att mocka skit och slita som en varg. Fast visst vore det fint.

Full i fan

Jag sitter här och skrattar för mig själv. Skrattar på riktigt, ni vet när man får skrattanfall för att någon säger något riktigt roligt eller slår i backen (skadeglädje är den enda sanna glädjen även om jag naturligtvis inte vill att folk ska skada sig) och jag frustar till för mig själv då och då. Skrattar så att jag nästan får ont i magen.

Jag har ingen aning om varför eftersom jag sitter här alldeles för mig själv i lägenheten om man inte räknar med TigerTyra som ligger och snarkar på sin gråa favoritpläd här bredvid mig i soffan.

Det kan ha varit något som Jonna och jag diskuterade förut. Typ min överskottsenergi som räcker till fjorton. Det kan bero på att jag har kikat in för ofta på 
Tjuvlyssnat och Konsumbloggen. Det kan bero på att jag sitter och glor på Family Guy samtidigt som jag sitter framför datorn.

Eller så är jag helt enkelt så full i fan att jag skrattar åt en massa saker som bara jag vet vad det är.

Vad det än är så gillar jag det skarpt. Det är kul att vara glad.

Ingen rast och ingen ro

Jag är sjukt rastlös just nu och det känns som om pulsen går i 190 bara för att jag har så mycket överskottsenergi. Sådär; måstemåstemåste hitta på något för annars sprängs jag.

Springa, hoppa eller gå ännu en promenad? En snabb promenad i alla fall för något MÅSTE jag göra annars tror jag att jag dör faktiskt. Jag har ingen ro till att göra ingenting och jag har absolut ingen ro att göra ännu mindre. Har dessutom lyckats tjaffsa (bli lite osams?) med min kära bror vars ohyfsade sätt att bara anta att jag ska köra runt på honom när det passar honom gör mig förbannad så jag har lite lätta aggressioner att bli av med.

So, hey ho let´s go!

Frida vet, jag vet, han vet inte

Frida sa förut att Magnus Betnér är min typ av man. Jag tycker detsamma.Jag gillar ironin, pokerfacet, rösten och (är väl ganska självklart) utseendet. Vi gifter oss till sommaren nästa år och alla som vill får komma. Jag ska bara övertala Magnus först.

Check

Stallet avklarat.
Ångest moment påbörjat.
Åka och handla strax.

We sing, we dance, we steal things.

So what?

Att gratisarbeta litegrann har ingen dött av. Man får se insidan och baksidan av saker och ting och man påminns om hur en del saker triggar igång jobbinstinkten. Med andra ord, det går inte bara att se på man måste hjälpa till.

Så det så. Rätt trevligt på ett sätt också.

 "Well, my daddy left home when I was three,
and he didn't leave much to ma and me,
Just this ole guitar and an empty bottle of booze.

Now I don't blame him 'cause he run and hid,
But the meanest thing that he ever did,
Was before he left he went and named me Sue.

Well, he musta thought that it was quite a joke,
An' it got a lot of laughs from lots a folks,
Seems I had to fight my whole life through."

Johnny Cash är mannen.

"Det blir alltid värre framåt natten..."

Sitter och känner mig lite ensam just nu men inte sådär förskräckligt ångestensam som jag kan känna mig ibland. Mer avslappnat vilket kan bero på att jag faktiskt blandat till en grogg som står och balanserar på en tjock tegelstensbok bredvid mig här på soffan. Eller så börjar jag faktiskt vänja mig vid att ta det lugnt.

Skulle inte tro det även om det vore skönt men jag antar att även jag någon gång måste komma till en punkt där jag faktiskt kan slappna av en aning och njuta av nuet. Acceptera det åtminstone.

Tacka nej till sällskap skulle jag ju inte göra men det fungerar så här med. Festen dissar jag men någon annan gång kanske. När jag inte är halvkrasslig och opepp. Det är liksom inte någon bra kombo när man ska parta, det är bättre om man är på topp under sådana tillfällen...

Kollar lite bloggar, facebook, Berg flyttar in i bakgrunden och det blir nog tidigt i säng. Så rolig är jag, 21 år gammal och ägnar en fredagskväll åt ingenting alls.

Men vet ni, jag tycker inte att det gör ett endaste dugg.


"Simsalabim! Eller vänta.. Kolla inte då!"

"Okej du får väl behålla lönen då men du får den på kredit kan vi säga."

Hur kasst jag än mått idag (panodil ger dock lindring) så måste jag säga det att jag verkligen älskar mitt jobb. Underbara barn som har lösningar på allt, funderar på så mycket saker och som kommer med så klockrena kommentarer. Leksaksdag för förskoleklassen idag och samtliga barn skulle naturligtvis förevisa sina leksaker för mig och de blev väldigt imponerade när jag faktiskt visste vad det var för leksaker det rörde sig om. Ja, Turtles och barbiedockor lekte jag också med när jag var liten och min lillebror hade en Bionickole (stavas?)-period så lite koll har jag allt.

Trollerishow också som var mycket spännande. Visste ni att man kunde trolla bort en gosekanin i en trollkarlshatt (genom att vända sig om så att ingen ser och knöla in den i fodret..)? Det hade jag ingen aaaaniiing om. Sa jag till trollkarlen i fråga i alla fall.

Partyparty eller göra ett försök att ta det lugnt och bli av med febern? Jag får se...

Live Free or Let me Die

Imperfection.

Galet och patetiskt.

Filmen igår var tyvärr inget bra. Har ni läst böckerna så rekommenderar jag er inte att se filmen. Har ni inte läst böckerna så antar jag att filmen är helt okej. Änglar och Demoner alltså.

Krasslig idag så det var rätt tungt att jobba faktiskt, orkade inte så mycket precis. Lite febrig och förkyld och bandymatchen (som för övrigt vanns av mig, Agust, Axel och Simon) tog slut på mig och jag slängde mig i soffan och läste för några av tjejerna istället. Fick sluta när jag höll på att somna (vad är det med barnböcker och sömntunga ögonlock?).

Samma som nästan alltid. Jaha ja. Klura på den och kom fram till en lösning.

Give me some

Jag är väldigt sugen på äppelpaj med vaniljsås just nu.

Sjukt sugen.

Today is gonna be the day (nananana)

Hade tänkt skriva en ordentlig, genomtänkt, intresseväckande och smart text här om någonting men min hjärna dog precis. Jag skyller på en dag fylld av brännboll, bandy, komplicerade diskussioner om allt och ingenting, hundra frågor, pyssel, raska promenader och för lite kaffe.

Kort och gott; idag har jag jobbat och det var en väldigt bra dag. Senare blir det bio (Änglar och Demoner!) men först ska jag springa genom duschen lite snabbt. Man tenderar att känna sig relativt ofräsch efter en dag på fritids då man går in för alla aktiviteter man företar sig med hela sitt hjärta och hela sin kropp.

Man kan ju inte låta ungarna vinna... ;)

Leker med eldenÅh. Brolle.

Meddelande

Jag är ingen fjortis som skriver eller säger finns utan att egentligen mena det. Jag vill inte att folk ska ringa till mig för att jag ska få reda på massor av saker, tankar och incidenter bara för att gotta mig i andras bekymmer. Jag vill att folk ska ringa till mig för att de känner att de behöver prata, ventilera och jag vill att folk ska veta att allt stannar hos mig.

Att de vill prata med någon som lyssnar på riktigt.

Ring mitt i natten om ni behöver det. Jag finns här på riktigt och närhelst ni behöver det, bara så att ni vet.


Vamos

Ctrl+A+Delete.

Av en hel del.


Ljusglimtar

"Sarah du är den bästa fröken fröken faktiskt för du spelar så bra bandy! Och så springer du snabbt."

Tack S, du är ett charmtroll. :)

(And please) stay young

Stockholm igår sög musten ur mig. Jag är inte gjord för storstäder helt enkelt, för mycket människor, för mycket armbågar i sidorna, för mycket ytlighet och för mycket avgaser.

För mycket av det mesta faktiskt. Jag är en småstadsbo men det kan ju hända att jag skulle kunna uppskatta staden på ett annat vis om man tillbringade tid där med någon som vet vart man ska gå, vad man ska göra och hur man ska bete sig för att passa in bättre. Eller passa in och passa in förresten det är inte det jag menar. Gilla läget.

Slösade i alla fall bort en hel del pengar men inte så mycket som det kunde blivit. Jag har i alla fall pengar kvar på kontot och kommer ha råd att leva resten av månaden också. Det känns bra.

Jag är på lite dåligt humör idag. Muntra upp mig tack.

Änglar och Demoner på onsdag. Yesyes.

Keep on roooolling

Fredagen har spenderats med jobb, häst (som är förkyld och det är jättesynd om honom), kaffe och däckbyte hos paranteserna samt även kvällsmat där.

Okej, pappa bytte däck men jag klistrade i alla fall på det nya kontrollmärket... Ägnade även drygt en och en halvtimme åt att lyssna på musik och skicka låtar över bluetooth, skratta åt saker som bara Jonna och jag tycker är roliga (brödrostar, lakritsbåtar, våra sk. "liv" och vårt samboliv).

I morgon blir det upp tidigt, bil till Linköping och vidare mot Estocholmo där dagen ska spenderas springandes i affärer antar jag, vad jag gör med på resan vet jag inte egentligen eftersom jag inte tycker om Stockholm. Fast vad gör man inte för sin lillasyster som vill ha med sin storasyster på jakt efter avslutningskläder?

Bara borta över dagen i alla fall, kan ju inte låta min stackars katt vara ensam hur länge som helst...

Vi vet var

Jaha, jag och lillasyster Jonna är tydligen sambos enligt Eniro. Detta har jag nu suttit och skrattat åt i en kvart ungefär och dessutom ringt och försökt förklara det roliga för resten av familjen (det var bara Jonna som tyckte det var lika roligt som jag och det ser jag som ett tecken).

De kanske kan sia om framtiden på Eniro? Fast det är ju inte här i Vadstena vi ska bo ihop om allt går som vi tänkt såklart... Även om jag hellre bott kvar här om jag ska vara riktigt ärlig.Finaste systern är hon i alla fall.

Det var mitt fel!

Ibland kan det bli så att när man försöker göra rätt så blir det fel.

Som till exempel när man ska vara godhjärtad nog att se till att fritidsbarn K inte bevittnar en ihjälslagning av utputtad/skadad/halvdöd kajunge.

Nej, jag lyckas istället lura ut honom på en stock över en gyttjepöl för att håva efter spännande saker att undersöka varvid K vänder sig om, slinter på den hala stocken med sina gummistävlar och hamnar i sagda (stinkande på grund av sumpmark) gyttjepöl istället, iklädd jeans och inga överdragsbyxor.

Yesyes, fritidsledare I am. Kan man säga i alla fall.


Vi tar en till...


Take a chans

Regnar ute just nu och om det är som det brukar vara med regn så blir det väldigt blött. Jag jobbar inomhus till klockan två så därefter får solen titta fram tycker jag. Vi ska nämligen dra ner till Skinnarängen med fritids och där finns ingen möjlighet att vara inomhus. Håva i bäcken, leka krig i skogen, grilla pinnbröd över elden och undvika att några fästingar hoppar på en är väl ungefär vad det handlar om.

Trevligt kanske men inte när det regnar. Tur att jag har gummistövlar i alla fall.

För övrigt har jag lite blandade känslor inför hösten. Att få in nya rutiner, vanor och levnadssätt kommer nog bli ganska jobbigt. Mycket annat också som måste stämma med hästen, yrkesval och det övriga livet. Det är inte så att jag inte vill utan det är snarare så att jag ser fram emot att göra något nytt lite för mycket ibland, det är inte så bra eftersom jag då oftast lyckas bli besviken när det väl kommer till kritan.

Aja, det reder sig. Jag vet att jag har människor i min närhet som jag alltid kan ringa eller besöka när det är jobbigt eller om jag bara behöver prata av mig om massa saker. Eller för den delen bara sitta tyst och kolla på teve tillsammans när man bara vill ha sällskap, någon mer som andas i samma rum som en själv. Varken mer eller mindre.


Hål i huvudet

Jag är så borta i huvudet efter ett härligt arbetspass på elva timmar mellan klockan 6.30-17.30 att jag inte vet vad jag gör. Att undervisa, se efter, leka, prata med och underhålla ett sextiotal barn tar på krafterna kan jag lova. Att man även ska agera fredsmäklare, se till att alla plockar upp efter sig och samtidigt vara trevlig och tillmötesgående mot föräldrarna (samt på en gång kunna peka ut vart just deras barn befinner sig när det är hämtningsdags) gör inte det hela mindre uttröttande.

Jag jobbar fler timmar i sträck än det här på andra jobbet när det är som mest men det är inte jobbigt på samma vis. Att jobba med barn är mer psykiskt påfrestande, man tar på sig ett så stort ansvar och det är så mycket allvar i atmosfären även om man håller uppe en lekfull stämning. Händer det något med en elev på skolan så ska man bemöta de resterande eleverna på ett smidigt sätt och hjälpa dom igenom något som kan vara jobbigt även för de som inte är drabade.

Även om jag "bara" är vikarie så får man vara med om en hel del, ta tag i saker och vara delaktig om något behöver redas ut. Att inte ta med sig jobbet hem är svårt, man går alltid och tänker på vissa barn som har de svårare än andra och som man bara vet kommer få problem senare i livet.

Jag älskar att jobba med det jag gör, det är därför jag väljer att vidareutbilda mig naturligtvis. Fast ibland är det tungt.

Bland skärvor och krossat glas

Skjutsade runt lite på min kära mor idag efter jobbet, innan stallet och ja sådär. Hamnade hemma i Lyckhem och tog en fika (kunde tillochmed sitta still utan att fara upp och ner som en duracellkanin utan chans till rast och ro) bestående av... kaffe. Pappa hade tydligen ätit upp glassen som det ryktades om först.

Vi kom i alla fall fram till att det är konstigt hur tre syskon (jag, Patrik och Jonna vill säga) kan vara så olika och samtidigt lika. På vilka olika sätt vi är lika och olika är oväsentligt, summan av kardemumman är att jag är den som (alla tror) är mest ordningsam, seriös, ordentlig, snäll och försiktig.

Ja, tråkig kan man väl säga också. Dessutom mest klumpig för de dumma saker jag har gjort under min levnadstid har jag inte gjort med flit. Typ hjulat ner ett ställ fullt med diskad disk (diskat porslin?) i Västergården (första hjulningen gick bra men köket var inte tillräckligt stort för två..), slagit sönder en svindyr och gammal porslinslampa när jag skulle göra ett svanhopp (fråga mig inte varför) och så har jag kräkts i hela mittgången på skolbussen hem när jag gick i lekis.

Det där sista kan man faktiskt egentligen inte säga var på grund av klumpighet utan det berodde på en åksjuka av sällan skådat slag. En enda grej kunde mamma komma på som jag hade hade gjort med flit var en grej som vilken treåring som helst skulle kunnat hitta på. 

Målat typ hela den nytapetserade tapeten i huset med olika fina färger krita. Mamma och pappa satt och spelade TP, litade på "snälla lilla Sarah" som satt i rummet bredvid och lekte för sig själv. När mamma skulle kolla till mig började hon gråta, ringde morfar och fick tips om hur hon kunde få bort färgen utan att förstöra tapeten. Efter mycket om och men, slit och pill var tapeten ren.

Att det inom en kort stund även upptäcktes att jag dekorerat alla trämöbler med samma finess behöver vi ju inte prata om...

Devil in disguise

Pizza på ingång med hjälp av en lillebror som gör allt för sin storasyster. Känns bra att vara omtyckt och snart ohungrig måste jag säga.

Under gårdagen vandrade jag runt i Vadstena med Micke för att fotas och planera fler fotogrejjer. Kan säga som så att det är tur att det ändå fattas minst två decimeter på mig för att jag ska kunna bli fotomodell (och att jag inte ligger viktmässigt rätt heller skulle jag gissa..) för jag vet inte vad jag gör. Skrattar mest, dummar mig och gör konstiga miner när jag (som sagt) inte brister ut i asgarv.

"Sarah, du skulle vara en sån där liten djävul som ställer till det för alla med andra superkrafter!" (Ideér och spekulationer från Mickes sida.)

Lite "Ballar av stål"- djävulsk. Mohahaha.


Min humor = bra humor
Haha. Älskart.

The angels path

"Änglar och Demoner" går snart upp på bioduken.

Om jag ser fram emot det?

Som fan.


Mirakel händer

Hör och häpna och kors i taket så har jag faktiskt putsat mina fönster idag! Jag är fortfarande förvånad själv. Gick snabbare och smidigare än jag trodde (med vissa undantag) eftersom det bara är två av fyra som går att putsa på samtliga sidor (dvs. insida, utsida och inutisida) eftersom det växer gröna och fina buskar utanför de andra två.

Jättesynd verkligen, jag älskar ju att putsa fönster... Eller nä, jag dansade nästan en glädjedans faktiskt. Undantagen på smidigheten hamnade dock just där, vid fönstrena med buskarna så att säga. Då det fattas en decimeters längd på mig för att kunna putsa fönstrena utan att använda stol så placerade jag en köksstol där i rabatten (ber om ursäkt till blommorna men jag tror faktiskt inte att jag dödade några...) och klev upp på den.

Hade säkert gått jättebra om det nu inte varit som det brukar vara i rabatter. Jordunderlag alltså. Sagda stol sjönk nämligen ner rätt ordentligt i marken och jag var inte direkt beredd på det utan höll på att åka igenom fönsterrutan istället. Finfina finger/handavtryck blev det i alla fall på glaset. Så det var bara att putsa lite extra mycket. Bättre än innan blev det i alla fall.

Dammade, dammsög och plockade i ordning i lägenheten sen så nu är det fint här. It feel´s good, nananananana..

Over and out sötnosar!
S

So far so good

Jag vill hitta på något. Något kul. Nu på en gång eller om en liten stund för annars kreverar jag här. Äta lite först bara och dricka kaffe, läsa lite i boken och sen dra ut på... ja en promenad blir det väl. Trevligt är det även om det vore ännu bättre med promenadsällskap. Hint javisst.

Slänga iväg ett par promenadinbjudningar per sms. Vi går vart vi vill och vi kan sätta oss och njuta av det fina vädret och tanken på att det är söndag i morgon (mao lördag idag). Källarn till och med kanske? Fast det är nog ingen mer än jag som är med på det... Tyvärr.

"All världens storheter väger inte upp en vän." (Voltaire)

Over and out snyggon!

Satans glädjedödare

Har inte haft tid med mycket annat än allt jag företagit mig idag. Så är det ibland och nyss är jag hemkommen från Jonna där vi åt mat, pratade och spelade ett konstigt spel. Fick ge upp nu eftersom min nacke och mitt huvud gör djävulskt ont efter att ha suttit ner för länge plus skrattat en hel del.

Ibland har jag lust att bara knäcka nacken rakt av för att se om det hjälper. I och för sig skulle väl det leda till en förlamning av resterande kropp men ibland känns det som om det vore ett litet pris att betala. Det är jobbigt att få såhär ont men jag överlever, dessutom finns det dom som har det betydligt värre och alltid har haft det. Det är inte synd om mig, även om jag tycker det ibland när jag har dåliga dagar.

Ska slänga mig i bingen nu och hoppas på att det har gått över tills i morgon. Värktabletter använder jag inte så sömnen brukar vara det allra bästa, är man avslappnad släpper spänningarna antar jag.