jag har sju dagar på mig....

Det går framåt med uppsatsen men just nu är jag lite irriterad. Det blir nämligen inte som jag vill vilket kanske låter helt befängt med tanke på att det bara är jag som skriver och att det är en uppsats jag kan bestämma ganska mycket själv om vad den ska handla om.

Saken är den att den ska utgå från ett inspelat boksamtal jag lett och just nu skriver jag bara om läs- och skrivutvecklingen hos barn. Vet inte riktigt hur jag ska smalna av det hela för att komma in på vikten av att läsa högt för barn och ungdomar.

Avlastar hjärnan med tvätteri tvättera i tvättstugan ibland, skönt med lite intelligensbefriat arbete (inte för att jag är särskilt aktiv på den fronten i uppsatsskrivandet just nu heller).

Best weekend ever

mitt hjärta

Pratade med mamma nyss om Tyra och om att hon kissar där hon inte ska kissa ibland. Så nu sitter jag här och tjuter för jag vill inte behöva ta bort henne.

Hon är inte precis världens mysigaste katt, hon är ganska bitchig och kelar bara när hon själv känner för det och bits när det inte passar. Typisk honkatt alltså, åtminstone vanligare att honor beter sig så än hanar.

Men hon är min katt. Jag vet hur hon fungerar och läser av hennes humör som en öppen bok. Hur knäpp hon än kan vara så älskar jag henne för alla ideér hon har för sig.

Fan. Jag går en promenad nu så jag kan lugna ner mig.


Tänd ett ljus

Å herregud vilken morgon (för att inte tala om kvällen igår)! Det började lugnt med frukost och de vanliga bestyren, sen insåg mina kära vänner att klockan tickade på och tåget gick snart. Då skulle det kollas bussar från Mjölby och Linköping till höger och vänster för vidare hemfärd och allt slutade tillsist med en rusning till buss 113 med två minuters marginal.

Det var efter att Tyra kissat på Emmas stövlar (jag blir faktiskt orolig för Tyrson för jag vet inte vad jag ska göra med det där, jag vill inte göra mig av med henne) och all disk var undanröjd.

Nu ska jag plugga lite och när telefonen har laddat färdigt ska jag ut på en promenad och njuta av den friska luften för att sen återgå till pluggandet igen. Min ambition är att uppsatsen ska bli klar den här veckan och jag hoppas verkligen att jag fixar det.

(och jag menar givetvis veckan som kommer efter den här söndagen...)

Gooomorrron!

NU har dom vaknat! NU! Över en timme senare. Sweet.

Hoppsan hejsan

Det är tur att jag jobbat i skolan och på fritids och har en lärares tålamod. Nyss redde jag ut sovsituationen.

"Den som ligger ytterst får ha täcket och den som ligger innerst får sova med huvudet mot fönstret." Eller hur det nu blev, nu är det utrett i alla fall.

Puh. Typ som jag och mina syskon när vi var... sju? Jaja, jag tycker om dom små liven ändå. Det är rätt komiskt faktiskt, spikmattor och öppnande av Azti-flaskor kan göras så mycket roligare om det är vi tre som umgås antar jag. Det tog till exempel ungefär 20 minuter att öppna flaskan (kan bero på att både Jonna och jag var för fega för att ta i ordentligt och Emma sa att hon "var för klen" för att ens göra ett försök).

Nu blir det snart sängen eftersom vi ska på stan imorgon och hitta något fint åt mig som jag kan ha på mig under kvällens festligheter. Kan tasin ringa tid alltså... Hoppas på att filura fram en julklapp eller två också.

"Nu är det dags för reflängen!" som Jonna skulle säga.

p.s Jag tror att damerna planerar att flytta in hit för de har med sig dubbelt så mycket packning som jag hade med mig för två månaders jobb på Fuerteventura. d.s

"Folk verkar ju vara lite tröga..."

Jag och Johanna kom idag fram till att vi kan slå oss in på rörmockarsvängen om lärarstudierna skulle gå helt åt fanders. Jag plockat isär och hon sätter ihop har jag bestämt eftersom jag visst inte var så duktig på det sistanämnda som jag trodde. Alla delar sitter där de ska men det läcker och ingen packning är borta och JAG tycker i alla fall att delarna gängat rätt.

Fast tydligen inte då... Jaja, det jag och Johanna har gemensamt är mest att vi tycker det först är fruktansvärt äckligt när man börjar rensa avloppet och sedan övergår äcklet till en faschination. Helt otroligt hur mycket hår och (typ) slajm som får plats där i! Förmultningsprocessen är ju ganska intressant med för jag tror inte att det är så mycket mer än hår i rören och ändå är det mer som en geggig (och slemmig) massa. Mysigt!

Idag har jag varit duktig tycker jag själv. Jag har:

- Varit i skolan på val information mellan 8-10.
- Handlat drycker på systemet, handlat mat till kvällen på ICA i centrum.
- Städat klart lägenheten och fixat fint i katternas skitlåda.
- Tränat express-spinning och varit nära att dö.
- Duschat.

Nu ska jag skriva lite på uppsatsen (haha) innan tanterna kommer hit och förbereda lite mat.

Cry me a river

Vi fick gå gratis på bio idag, kanske inte precis lika kul som det låter. Inget fel på att gå på gratis bio alltså men klockan halv nio på morgonen är inte min bästa bio-tid. Speciellt inte som vi fick vänta ungefär en timme innan personalen behagade släppa in oss i salongen och dra igång filmen.

Då vi inte visste vad det var för film fick vi (läs jag) för oss att den hette "Flykten från Tibet" efter snokande hos de som redan sett filmen. Hmm. Så var det inte riktigt för den hette "Bron till Therabita".

Jag roade i alla fall mina arbetsgruppmedlemmar som hade mycket roligt på bekostnad av mig. Det är lugnt, jag bjuder på mig själv.

Filmen var fin. Sorglig också och som vanligt så reagerar jag konstigt när jag blir gråtfärdig i stora folksamlingar. Ja alltså, när jag befinner mig i till exempel biosalonger och ser en snyftfilm. Det kvittar hur sorglig den är för jag börjar skratta varje gång. Kan oftast hålla mig från att asgarva men endast tack vare att jag nyper mig själv i armen/benet/handen eller kör in mina egna (icke-existerande) naglar in i nagelbanden.

Jag håller på och städar här hemma nu eftersom jag får finbesök i helgen. Det går inte så bra för jag har bara rensat handfatsavloppet och torkat ur fönsterna plus satt upp ljusstakarna än så länge. Kan ju tycka att det borde gå fort att städa 34 kvadrat men så är inte fallet. Ska jag göra någonting ska jag göra det ordentligt annars kan det lika gärna vara.

Två dagars städning is the shit. Både bokstavligt och bildligt talat.

Karta? Nej den kan jag inte läsa...

Jag ska troligtvis läsa inne i Linköping nästa år. Ja det hade jag tänkt tills jag var på campusområdet idag alltså. Jag har insett att det är rätt så rejält mycket större än campus här i Norrköping där allt ligger runt strömmen plus en liten del inne i centrum.

Jag kommer gå vilse! Jag har lokalminne som en papperssvala och det är ren och skär sanning. Hade jag inte gått med mina kompisar idag så hade jag inte varit hemma än om jaginte haffat någon och frågat efter vägen till campusbussen.

Jag måste diska. Hatar. Diskade när jag kom hem precis och sen lagade jag mat vilket inte var så smart såhär i efterhand. Visst, jag blev mätt men nu är det ju ännu mer disk att ta hand om. Diskmaskin, ja tack!

Jag har lurat mig själv för många gånger nu

Tänkte skriva något riktigt klyschigt men jag hoppar det. Jag vet i alla fall och det är fan så underbart rent ut sagt. Betalda räkningar på det och ändå några slantar över till julklappar och uteliv de två kommande helgerna så nu känns det mesta på topp faktiskt.

Laddar för att traska ner till Norrtull i regnet, det är kanske inte så toppigt i och för sig. Fast bor man i Sverige så är det ju på detta viset så att säga och jag tycker egentligen om regnet. Fast mest när jag inte ska vidare till campus i Linköping för det är inget vidare att se ut som en dränkt katt i korridorerna på universitetet.

Sladden, musik och åksjukehämmande medel. Bring it on!


Jag kräks inte av svinis i alla fall (peppar peppar)

Jag som skulle vara så duktig efter dramalektionen idag. Jag skulle transkribera boksamtalet, få ordning på referenserna till loggarna, börja spåna på uppsatsen.

Vad jag har gjort (med risk för att låts som världens gnällspik)? Kämpat för att inte kräkas på grund av smärtan i nacken, badat så hett jag kunde utan att skålla mig (vilket lindrade en liten stund) och chattat med Jonna för att det är bra för själen (inte för rygg och nacke).

Nu väntar jag på House så jag tänkte att Helander ska få göra mig sällskap i soffan tills klockan slår 21. Jag pallar inte att sitta och skriva vid datorn just nu.


Jag gillar lappar, listor och struktur

Vill ha lite mer ordning på tillvaron. Vill ha lite mer ordning på livet. Vill ha lite mer ordning på mig själv.

"Nu ska jag blotta ner Patlik!"

"All the small things" var min melodi igår (men inte "Should I stay or should I go" kan jag väl erkänna) och Marie var väl den som gick in mest för New Kids on the block. Lappar och kroppsdelar - spelet vanns inte av mitt lag (och jag skyller på Pia som flyttade på sig hela tiden) men ostbrickan och allt godis var gott.

Virrigt men kul. Ännu bättre hade det varit om jag sluppit att få så djävulskt ont i nacken men det är som det är med det helt enkelt. Ipren och vetevärmarkudde hjälpte i morse i alla fall. Plus att jag fick mysa med Iris under gårdagskvällen, snällare unge får man nog leta efter. Kliade mig på axeln gjorde hon också (inte illa att veta att det är rätt skönt när man bara är elva veckor gammal) och allt dreglande på axeln såg jag som en bonus.

Och ja, jag är sugen. Fast det får vänta ett tag till. ;)

Idag skulle det blivit ridtur med Frida och Baldur men det gick inte. Baldur var halt och eftersom det blev som det blev så hoppade jag över ridningen helt, gråmulet och regn. Inte vidare inspirerande faktiskt.

Kom hem från Jimmy för en stund sedan, Liam fyller nio i morgon så vi firade honom idag. Jag fick motion genom att lära Adrian gå skottkärra. Dessvärre var det jobbigare för mig än för honom (eller okej, hans energinivå var nog högre) men kul var det ändå. Två riktiga yrväder bröderna Busé.

Back on track. I morgon blir det Norrköping igen och en ny vecka. Uppsatsen ska påbörjas (och gärna komma framåt ordentligt), estetiska lärprocesser ska skrivas. Dessutom är jag sugen på några pass på gymmet och till helgen blir det festligt värre eftersom Jonna och Emma kommer hem till mig. Jag gillart!

"STORT problem!"

Vandrade runt i Ingelsta galleria, gick vilse på Maxi och åkte fel hem till lägenheten med hemsläpet igår. Åt tacos, åt choklad och kollade på "Män som hatar kvinnor" eftersom hemsläpet inte sett den.

Det var trevligt och nu är det tomt här hemma. Dammsuga, duscha, packa och till tåget. Fira kusinbarn och träffa katterna igen.

Kort och koncist.


artonde vember


Okej, schnitzel och stekt ägg var ingen höjdare till lunch men nu har jag provat det med.

Ska unna mig något godare ikväll (och i och med det även i morgon) eftersom jag fyller år. För 14 år sedan var jag insnöad vid den här tiden och idag spöregnar det. Min födelsedag gillar nederbörd kan jag tänka.
Bajs

Jag känner mig nere just nu. Humöret bara dalade efter glädjerus under dagen. Ska helt enkelt inte vara för glad, åtminstone inte alldeles för glad.

Jäkla 30 årskris som infinner sig innan jag ens fyllt 22. För det är faktiskt inte förens i morgon.

(Alltså, det är inte så illa som det låter, är bara inte på topp just nu och det beror mest på att jag inte orkar/vill göra matlåda och skriva frågeguide till boksamtal plus fylla i lärtillfälledokumentet.)Är det FÖR fattigt att bara ha med sig en schnitzel till lunch?

Jag hamrar och spikar jag bygger en bil...

På fredag fyller mitt kusinbarn Axel 11 år. Han har ett mattehuvud som inte är av denna värld (jag önskar mig 20 procent av den kunskapen i födelsedagspresent för det skulle öka mina färdigheter med ungefär 100...) och han har hittat på fler hyss än Emil i Lönnerberga.

Vad säger ni till exempel om den demolerade rosenrabatten? Svaret mamma Pernilla fick när hon upptäckte förödelsen var: "Jamen jag har ju harvat ser du väl?!"

Eller sanden i bensintanken, pulversläckaren som han testade på parkettgolvet i vardagsrummet eller märkningen av bilen som genomfördes med hjälp av gatustensspray?

Bästa var i alla fall en treårskontroll på BVC när sjuksköterskan frågade honom hur en bil låter när man vrider om nyckeln: "Motorn går ju runt!"

Fira gossebarnet på fredag, längtar till att träffa folket igen.

På torsdag är det ärtsoppa.... eller hur det nu går

Jag har nog världens mest (icke) intressanta matlåda i morgon. Fullkornspasta med hamburgedressing låter väl fint va? Jag ska skriva inköpslista och planera måltider i förväg när jag får pengar...

Jag gillar att Jennan och jag har samma inställning till både skola, mat och kött. Likaså Jonna och ingen förstår mig lika bra som Frida och ja.. kan fortsätta länge. Mina vänner är de bästa helt enkelt.

Nu funderar jag på att knacka på hos grannen och fråga om han vill diska åt mig för ett glas rött eller en Tuborg som står ensam och alena i kylskåpet. Eller så tar jag tag i det själv helt enkelt och sen tar mig ett bad och därefter myser upp mig i soffan och ser på The Holiday för hundraelfte gången. Älskar den filmen.

Kan dock hända att jag slocknar redan innan jag hunnit komma fram till det tillfälliga husbytet, jag är så sjukt trött.

Kortare än kortast och osammanhängande

Organiserat kaos

Ge en elevklass en bilduppgift som får dem att gå i taket av skratt och vattenfärg så kan jag garantera att ni upplever känslan av en briserande bomb. Jag gillar´t. Det blev lyckat och det var givande så nu känner jag mig nöjd. En av tre uppgifter klara. Fejnt!

Hunger

Ja, jag är hungrig helt enkelt. En planka vore inte fel faktiskt.

Trötthet

Ungefär en åtta av tio.

Bye. Jag bara svamlar och får ingen ordning ändå.
Far ända in i baljan

Åkte hem till Vadstena lite oplanerat igår och hann med både Jessi, Micke, mamma, pappa, Patrik, Jonna, Nisse, Greger, mormor (plus trevliga stallmänniskor), Lisa, Marcus och Jonna. Hektiskt men kul och nu sitter jag här vid en tidig födelsedagspresent från mor och far, nämligen ett skrivbord!

Om det är någon som är mer glad än jag så är det väl min kiropraktor.

Heartbreak hotel nu, ett glas rött och lite avslappning. Ny vecka i morgon och många saker att se fram emot.

"Blanda inte in mig i vårt förhållande"

Det är rätt grått och trist ute. Tandläkarväder som Winnerbäck sjunger men jag gillar det. Inte för att vädret speglar mitt humör, nej jag är glad, lugn och tillfreds för tillfället och jag sitter uppkurad i soffan med en snarkande katt bredvid mig (och en på stolen ute i hallen). Sov länge utan att få dåligt samvete och känner att jag hinner med skolarbetet ändå, jag kan ändå inte börja på uppsatsen förens jag spelat in samtalet och kommit underfund med vad den egentligen ska handla om.

"Kurshandledningen kan tolkas på olika sätt." Ibland vill man ställa sig upp och skrika: "Men säg vilket sätt som är rätt då för i helvete!"

Fast det gör jag såklart inte för jag är väluppfostrad.

Har pratat i telefon med Jonna i över en timme om både ditten och datten. Mysteriet med mannen med guran ska lösas (jag tror jag vet) och annat avhandlas.


Don't be alarmed, it's only my wife laughing.

Ett sjujäkla ståhej kring faktumet att det är fredag den 13:onde idag. What´s the deal? Jag har inte haft mer otur än vanligt (faktiskt riktigt bra flyt hela dagen istället) och jag spottade ändå inte när den svarta katten sprang över gångbanan när jag kom till S-skolan där jag har min VFU.

Skönt att vara ute i verksamheten igen, ska planera en bildlektion tills på måndag och läsa "Det brinner" av Olov Svedelid till på onsdag. Tyckte boken passade bra eftersom de arbetar med Stormaktstiden och... nä nu ska jag vara tyst. Jag ska göra bra ifrån mig på VFU-veckan igen, precis som förra gången. Punkt.

Har även hunnit med en sväng på gymmet och att röja av här hemma så nu är det tipptopp. Eller det var nog att ta i men det är åtminstone dammsuget, skurat och undanplockat. Bättre än ingenting helt enkelt.

Nu blir det fredagsmys!

Trainspotting


"Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, Choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose fixed- interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisure wear and matching luggage. Choose a three piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing sprit- crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing you last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked-up brats you have spawned to replace yourself. Choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that?"

Mark Renton, Trainspotting, 1996

Helt sjukt bra!

Idag har har jag kommit fram till att det bara är jag och L i arbetsgruppen som vet vilka Mora Träsk är. På musikverkstaden skulle vi arbeta med barnsånger och jag hade ett flertal förslag som jag glatt började sjunga på (trots att jag sjunger hellre än bra). Den enda som hängde på var L och de övriga såg ut som frågetecken ungefär.

Varken jag eller L har gått på dagis, undrar om det kan ha med det att göra? Skandal tycker jag i vilket fall, alla borde få sjunga Lilla Olle, Hänger huvudet på dig ner, Kaviar och vricka tungan i Tigerjakt.

Nu ska jag trolla ihop en matlåda till morgondagen.

Ciao.

Fick 17 av 18 poäng på tentan förresten. Sjukt chockad och sjukt glad. Sjukt helt enkelt.


Då var det snart helg igen

Härmed kan jag stolt säga att jag faktiskt inte hade några problem att gå upp för att ha tvättstugan i morse. Jag har nämligen vaknat med ungefär en halvtimmes mellanrum sedan klockan halv fem.

Jag har även nyst som en tok hela morgonen (och även om det låter jobbigt så har det mest varit underbart med tanke på gårdagen) och ätit två kokta ägg och druckit två koppar kaffe till frukost. Bra start på dagen, ska hämta ut tentan vid tolv och sen ska jag har musikverkstad hela eftermiddagen. I morgon går jag ut på VFU igen och jag hoppas det ska gå bra. Har nämligen inte fått tag på min handledare trots ihärdiga mail och telefonsamtal så jag hoppas det inte hänt henne något.

Läsa lite Chambers, Steinberg och skriva lite om estetiska lärprocesser nu tror jag. Ner till tvättstugan först bara.


Steg upp på morgonen innan min dag var riktigt vaken

Om det är någon som har missat det så kan jag upplysa om att det är extremt irriterande att gå en hel dag med kittlande näsa utan att nysa.

Gjorde något dumt förut också, bokade tvättstugan till i morgon, klockan sju. SJU! Varför i hela friden gjorde jag det för? Behöver visserligen tvätta men jag tror jag behöver sova också (min morgonpigghet är inte lika stor när det inte är stallet jag ska ut till).

 Bilden har ingenting med texten att göra men det är ena tjejen på bilden som har skrivit inlägget. Inte Lisa.

snacka går ju

Chambers bok "Böcker inom oss" är faktiskt ganska intressant. Den ger ett ett vidare perspektiv på boksamtalens funktion och gör mig ännu mer pepp på att gå ut och diskutera "Eldens hemlighet" med "min" klass ute på VFU:n.

Japp, det var lärartönt-snacket som dök upp igen.

Jag är så fruktansvärt träningssugen så det är galet. Jag sitter mest hemma och tjockar på mig nu känns det som men jag har lärt mig av tidigare misstag. Ska med andra ord inte gå och träna förens jag är helt frisk från förkylning och hosta.


Kreafantifullitet = Elefanten EinarDet är det här jag ser när jag tänker på ordet kreafantifullitet. Det blev dock inga hickbubblor eftersom den rosa elefanten just för tillfälligt enbart är salongsberusad (det är ju inte lill-lördag förens i morgon). Sugröret håller på att åka upp ur glaset på grund av den kolsyrade drycken i glaset (så kom inte och klaga på att det inte "står" rätt i glaset).

Jag tror han heter Einar. Han är nog släkt med Ganesha-elefanten, tror de kan vara kusiner. Einar tycker i alla fall om gröna, bubbliga drycker och att åka vattenrutschbana (han har tyvärr blivit portad från vattenlandet i Skara Sommarland eftersom Bert Karlsson ansåg att han tog för mycket plats i äventyrsforsen plus att han råkade orsaka översvämning i bebispoolen när han skulle göra bomben).

Einar är även singel och sökande, precis som Pölsa. Är du elefant (och gärna grön eller gul eftersom det är Einars favoritfärger) så hör av er med bild och en beskrivning av dig själv.

----------------------------------------------------------------------------------

Jo, egentligen borde jag plugga. Fast eftersom jag här använder både min kreativitet och fantasi här så är det okej, för Vygotskij säger så. Dessutom är skapandeprocessen viktigare än slutprodukten (så inga anmärkningar på min konstnärliga förmåga nu för det har jag faktiskt ingen).

"Här kommer vi!"

Gillar inte den låga utbetalningen som kommer ske i december. Hoppas verkligen på att få hoppa in och vikariera lite på St:per den månaden när jag ändå kan passa på att vara hemma i Vadstena samt hålla många ridlektioner. Annars veti sjutton hur jag ska ha råd att leva.

Sitter och fryser lite. Ska ta ett bad tror jag och läsa lite om Herr Roos (Håkan Nesser är fortfarande kung) och sen mysa lite till dr. House senare. Snajsigt.

Vi uppfann ett nytt ord på dramaverkstaden idag också. Kreafantifullitet. Jag vet ju vad vi menar men bilden jag får upp i huvudet är en tecknad rosa, full elefant med en hatt på huvudet och en drink framför sig. Sådana där "hickbubblor" svävar ovanför. Har jag för mycket fantasi tro?

Lite Kicki Danielssonfestis också kanske.

Sarah

Utmana 5 personer och berätta det för dem,
samt för personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord.
Om personen som utmanade dig har ett namn som
börjar med samma bokstav som ditt,
får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar 2 ggr.
eller skriva ditt namn som svar
(förutom fråga 1)

1. Vad heter du: Sarah
2. Ett ord på 4 bokstäver: Sota
3. Flicknamn: Silje
4. Pojknamn: Sebastian
5. Yrke: Stensättare
6. Färg: Sandré (?)
7. Klädesplagg: Scarf
8. Mat: Studentkäk (pasta, nudlar, ketchup, hamburgedressing)
9. Sak i badrummet: Spray
10. Plats/Stad: Stallet
11. En orsak att vara sen: Stoppad av polisen
12. Något man skriker: Suveränt!
13. Film: Slumdog millionare
14. Något man dricker: Saft
15. Band: Smashing Pumkins
16. Djur: Stekel
17. Gatunamn: Storgatan
18. Bil: Skitbil
19. Sång: Stans värsta plåster - Magnus Uggla

Jag utmanar den som vill.

I say no no no

Jag kan visst inte skriva referat idag för jag kommer inte igång. Synd eftersom det måste vara klart tills i morgon. 3000 tecken kan jag slänga ihop... senare.

Ska nog roa mig med att dammsuga, torka golv och dricka kaffe istället. Träna blir det inte tal om eftersom den här jämmerliga förkylningen mest verkar öka i styrka. Den lyssnar inte på mig när jag säger åt den att försvinna.

Ohyfsat tycker jag det är.

Livet och evigheten

När jag var hemma i helgen höll jag i några ridlektioner. Har gjort det under några år, eller ja egentligen sedan jag var typ nio-tio men jag kan väl inte påstå att det var så seriöst då. Tyckte mest att det var roligt att hjälpa till med "småbarnen" som då fick rida på Pingu och jag ledde runt dom och försökte lära dem att rida lätt.

Ja men i alla fall, jag tycker att det är hur roligt som helst och kombinationen hästar och undervisning är perfekt. Det är fantastiskt att se hur de som jag håller lektion för utvecklas och vågar mer och mer. Lär sig att hantera olika situationer och samspelar bättre och bättre för varje gång. Att stå och frysa i en lerig paddock med regnstänk i ansiktet uppväger liksom allt när du får någon att galoppera ett halvt varv i paddocken efter att förut ha varit livrädd för att göra det.

Det är synd att det inte är så lätt att försörja sig på att jobba enbart som ridlärare. Det får fortsätta vara mitt extrajobb helt enkelt. Fungerar det med.


"Vart ska vi, nej det är enkelriktat, höger.. JAG RINGER VIKTOR!!"

Ja gårdagskvällen bjöd på en hel del snack, skratt och udda företeelser. Jag orkar faktiskt inte utveckla inlägget nedan utan ni får använda er fantasi istället. Jag ser allt framför mig och skrattar för mig själv så ni som inte ens var där måste få upp lite roliga bilder i huvudet i alla fall.

Hade turen att få skjuts av Hanna tillbaka till Norrköping idag, hon skulle ändå hit så det är inte det att jag tiggt till mig skjuts utan det var faktiskt hon som föreslog det. Lovar. Väldigt snällt och trevligt i alla fall även om vi höll på att hamna i Skärblacka efter ett besök på McDonalds i Klinga men det är liksom vi i ett nötskal. Vi tillbringade två månader på Fuerteventura tillsammans när vi jobbade där och egentligen kan det nog kallas under att vi överhuvudtaget lyckades ta oss dit och dessutom lyckades leva där... haha. Finns inlägg från den tiden kvar, november-december 2006. Det var kul och Hanna är verkligen en av mina bästa kompisar, vi skrattar till oss ett par extra år varje gång vi umgås åtminstone.

"Åh vilka fina ögon han hade!"
"Hanna, han hade solglasögon på sig..."

        


"Alltså jag har bollar i halsen!"

Ehh... jo. Det är alltså Jonna som står för överskriften, fortsättning följer när jag inte är så trött längre (efter att jag har sovit för er som inte förstod det). Kan avslöja att det även handlar om fårskinnsfällar, repris på rysk bensprättardans och en gammal gedigen och trofast blå Jetta från 1983.

To be continued... För er som vill.

Tadaa!

Med det här inlägget vill jag mest vara säga:

JAG KLARADE TENTAN! Jag slipper därmed sitta och plugga på två tentor över jul och nyår och be min älskade släkt förhöra mig på begrepp såsom kvalitativ forskningsansats, yrkesmässig autonomisering och annat dravel.

Sitter här och är helt upprymd och skakig av glädje och chock. Jag trodde verkligen inte att jag skulle klara den! Jag är visst inte så dum som jag tror att jag är!

FAN VAD BRA DET KÄNNS! Ikväll ska det firas!

Now I don't blame him 'cause he run and hid, but the meanest thing that he ever did,was before he left he went and named me Sue

Han heter Ture nu. Den stackars lillkillen kommer vara schizofren innan han blir ett år men jag antar att det är så när man bor hos mig. Rudolf blev för jobbigt även om jag gillar´t. Nu är det Tyra och Ture som gäller. Tyra, Ture och Greger.

Stackars mina barn när jag får några. Jag hoppas jag kan besinna mig för annars slutar det väl med att de heter Engelbrekt och Rutger eller något liknande.

Väntar just nu febrilt på tentaresultatet som aldrig verkar komma. Har i alla fall samlat ihop 3 HP i form av utvecklingsplan och sociala och didaktiska förmågor. Uppsatsen ska kompletteras och likaså portfolion men det är inte mycket som behöver göras. Det dumma i kråksången är att du inte får komplettera (eller åtminstone veta resultatet) förens vecka 2 nästa år. Galet.

Lyssnar på Winnerbäck och har det fint just nu. Ska iväg till skolan om en stund på VFU-intro och senare blir det Linköping och hem till Milla på lite festligheter. Fin fredag helt enkelt.


Snuskigt

Folk bestämmer själva om de vill röka inne i sina lägenheter. Jag tycker visserligen att det är vidrigt, äckligt, ohygieniskt men fine, vill de göra det så får de väl det. Gör bara inte så att äckellukten sprider sig till min lägenhet! Antar att någon idiot öppnat ytterdörren och bolmat vidare utan att tänka sig att lukter sprids ganska bra i trapphus.

Fy sjutton! Tugga i dig paketet istället så du kräks.

KOLLA!

Nu är min kompis Sanna på teven! Kanal 4:a, Förkväll! SLÅPÅ NU!

Bubbel

Å hoj vad det snöar här idag. Dessvärre ser det ut att gå över i regn eller åtminstone väldigt blöt snö så något fluffigt täcke på marken blir det nog inte. Tyvärr.

Trodde jag fått tentaresultatet nu på morgonen och blev hur nervös som helst. Visade sig dock att det var portfoliobedömningen som skickats ut per mail men den fick vi reda på redan förförra veckan. Typiskt.

Under natten kom jag underfund med att jag måste skaffa nya öronproppar eftersom mina kära katter tycker det är helt okej att leka mitt i natten. Mina kära grannar tbörjar tydligen jobba hur tidigt som helst och tycker det är helt okej att högljutt stå och prata utanför hissen (det vill säga även precis utanför min ytterdörr) vid halv fem på morgonen också.

Borde storstäda här hemma ser jag. Usch. Gillar inte mitt lilla "kök" eftersom det inte går att ha någon ordning där alls. Fy bubblan.


Jag trodde jag kunde lyckas

Saker jag irriterar mig på hos mig själv:

1. Om jag pratar med någon eller några människor och det kommer in en ny person i rummet som börjar prata och avbryter mig så säger jag aldrig ifrån. Jag menar inte att jag ska babbla på om strunt om det är något allvarligt som har hänt men om det nu är ännu mer strunt denna person kommer med så önskar jag att jag höjde rösten. Efteråt kan jag sitta och tänka för mig själv hur jag skulle ha gjort men just i den stunden så blir jag tyst, mumlar kanske lite och låtsas som ingenting.

2. Att jag är för mån om att ha ett hem och en stabil tillvaro. Det gör det svårare att leva som jag gör just nu när jag inte känner att jag bor någonstans. Jag vill ha ett hem för mycket.

3. Att jag har ett så tydligt mål i mina drömmar. Jag börjar tro att jag inte kommer att lyckas med det och det på grund av att folk inte verkar ta mitt mål och mina drömmar på allvar. Det är deprimerande.

4. Att jag inte orkar vara social hela tiden. Jag tycker det är så skönt att bara vara hemma ensam och glo på teve eller slösurfa på nätet. Mina vänner tycker säkerligen att jag är urtråkig.

5. Att jag inte kan låta saker rinna av mig när de inte har betydelse och att jag aldrig låter mig själv misslyckas utan att tycka att jag är en jävla idiot.

Nej nu ska idioten sova. Nattinatti.

saru?

Dagens föreläsningar var riktigt intressanta och jag kan lova att de flesta faktiskt lyssnade på föredragshållarna. Det har hänt att folk somnat av ren tristess annars, eller bakfylla också i och för sig. Jag upphör aldrig att faschineras över hjärnans funktioner och hur stort allting är i världen. Du kan nås överallt hela tiden om du bara vill (och även om du inte vill...) och du lär dig av ALLT som händer.

Nu blev det en grötig text såg jag men jag orkar inte ändra om den. Var ni där förstår ni, var ni där inte så att säga så kanske ni förstår mindre.

Nu jädrar!

Jag och Jennifer ska sluta bita på naglarna. Tror ni vi klarar det?

KLART VI KAN! ehh... förhoppningsvis.

Borta bra men hemma bäst

Sovit gott, ätit frukost, varit på promenad med en galen hund och världens bästa pappa. Life is good.

"Jag är hellre en anka i en liten pöl än en anka i ett stort hav. Gu va bra sagt, gu va bra sagt. Jag tror jag måste skriva nert!"


I´m in!

Jag är med i en tävling om ett sött litet melodiägg. Vore perfekt då jag inte är något vidare bra på att koka ägg så de blir som jag vill ha dem.

Det är 
Karin som håller i det hela.

 

Så var det måndag igen

Jag gillar den här nya kursen måste jag säga. Att läsa och diskutera böcker (såväl skönlitteratur som facklitteratur) är intressant och relativt kravlöst och det kan vi behöva efter den förra kursen kan jag lova. Idag har jag uppmanat mig själv att verkligen plugga, så det ska jag väl ta tag i snart antar jag (och en kopp te på det då jag nästan bestämt mig för att bara dricka kaffe på morgonen).

I morgon ska jag hem och rida och det ser jag fram emot. Dessutom ska jag försöka hinna med en kaffe (oj nu motsäger jag mig själv redan) hos Jonna och Ullis. På tal om Ullis så kan jag tala om att min nya Bosse numera heter Rudolf efter Sunes pappa, plus i kanten är att jag inte behöver accosiera honom med Fridas pappa då. Blir lätt lite fel.

Nu ska jag börja läsa boken "Hur barn lär sig läsa och skriva", jag tror att den kan vara riktigt intressant!

SaknarJag saknar det dagliga hästlivet. Jag saknar Greger och Pingu. Alldeles för mycket för att det ska kännas okej.