Jo precis

Oh la la. Kasta inte bäver i trähus och säg inte sånt du inte menar. Tell the truth.

Du skulle få det mycket lättare då, jag lovar. Alla andra också för den delen.


Mina sambosar

Just nu är det lite spänd stämning här i min (läs vår) lägenhet. Tyra blänger och morrar mest åt "lille" busen som inte förstår riktigt vad han har gjort för fel (MEN han morrar tillbaka lite halvhjärtat bara för att). Samtidigt blir hon jättenyfiken och sugen på att joina när grabben sätter igång och leker med diverse saker som han hittar på golvet eftersom det ser så roligt ut. Dessutom leker gärna Tyra med allt hon hittar också men för tillfället låtsas hon som om det är det barnsligaste i världen. Fast hon gömmer sig i hyllorna och bakom gardinerna för att kunna se vad han han håller på med.

Ibland smyger Bosse efter Tyra för att se vad hon håller på med. Hon hoppar upp på micron via köksfönstret och så fort hon gått därifrån försöker han göra likadant (med resultatet att han drar ner påsarna med mandariner som ligger uppe på micron och missar själva plattformen). När Tyra vässat klorna och vilat en stund på klösbrädan försöker Bosse göra likadant men han ramlar mest bara ner istället. Det märks att han är bäbis med andra ord, han vill vara stor och duktig men det går inget vidare.

Inatt har de turats om att sova hos mig i sängen och jag har väckt ungefär en gång i timmen av att någon av dem kommit och kurrat galet rakt in i örat på mig.

Nu har de faktiskt lekt lite. Eller lekt var nog att ta i men de har jagat och gömt sig för varandra lite. Det ska nog bli bra det här, de kanske till och med kan bli bästisar sent omsider.

Ikväll är jag bjuden på 25-års kalajs och jag hoppas jag kan gå. Har fått mer ont i halsen, vilket jag är så fruktansvärt trött på just nu, så jag får se om det går över litegrann åtminstone. Kanske sprider svinan annars, vem vet?

I-landsproblem

Systembolaget är stängt imorgon, jag och J är lite desperata om inte K fixar något. Min vodka är kvar i kylen av en anledning (och det är för att jag inte vill ha den) men den anledningen får väl strykas och användas helt enkelt.

På söndag ska jag i alla fall unna mig en pizza. Husets special med oxfile, beasås och massor annat. Jag längtar redan.

(Ja jag är besatt av mat och just nu av alkohol fast i mildare grad.)


hem, hemma?

Nu har Bosse flyttat in och det har gått bra även om det både har morrats och frästs en del. Det komiska är att Bosse är lika stor som Tyra nu och hon är ett år äldre än honom... Pygmeékatt är vad hon är min lilla darling.

Rämnade lite förut, jag längtar hem men nu känns det lite bättre. Det är som det är helt enkelt och jag är lite dum i huvudet och fånig.

Jag älskar min mamma i alla fall. Tack för att du finns.

vill!

Jag vill äta smörgåstårta och dricka vin med Jonna.

Banne mig.


Skissa och gissa

Jag är inte friskare idag än igår tyvärr. Det enda positiva är att det snarare har satt sig i halsen nu istället för i huvudet vilket gör att jag åtminstone inte är jättetrött hela tiden. Det negativa är att när jag pratar så låter det som om jag hade ett halvt kilo gröt i strupen.

That´s life liksom.

Hade bildverkstad idag och prestationsångesten satte in i ungefär samma ögonblick som vi äntrade salen eftersom vi fick höra att vi skulle måla porträtt av varandra. Jag är inget vidare duktig på att teckna (i bästa fall ser man att teckningen ska föreställa en brevlåda och inte ett träd) så även om jag kan tycka att det är avkopplande att rita så gillar jag inte när teckningarna ska bedömas. Det är en sak att rita figurer som inte ska vara verklighetstrogna för det kan jag. Ja, åtminstone enligt barnen på fritids när jag jobbade där.

Nu var det inte så farligt, vi fick rita av personen rätt över bordet men utan att kolla på pappret. Det var med andra ord ingen (undantag M som ritade av mig och har en övernaturlig känsla för hur man ska gå till väga) som lyckades skapa ett normalt porträtt.

Önskar ibland att livet kunde vara som hos WoW-Jocke: "Här kan man va, här kan man va...". Jag vill vara överallt hela tiden, eller åtminstone här och hemma och det är svårt att få ihop.

Svart och vit som en fågelskit (men denna var grön)

Jag är inte sjuk ofta men så fort jag blir det så känner jag mig eländigare än eländigast. Ja jag tycker synd om mig själv! Framförallt med tanke på att jag inte hinner vara sjuk eftersom vi har ännu en obligatorisk verkstad i morgon och ett referat på 3000 ord att skriva till på måndag av en bok som är lika klar som en skogssjö. Inte alls med andra ord.

Var på en föreläsning mellan 8-10 men därefter tog jag min tillflykt till apoteket och hoppade över dagens andra predikan. Kände att det var bäst eftersom J hälsade mig med orden; "Värst vad pigg och fräsch du ser ut då!". Lagom kul när jag hängde utanför dörrarna till apoteket och en fågel skiter på min arm också, försökte lite dikret torka bort äcklet med en tröja jag hade i väskan (ja den ligger i tvätten nu) men jag är övertygad om att resten av skocken som stod där såg vad som hände. Kul.

När jag väl stapplat mig hem och in i lägenheten så satte jag tänderna i den mycket avancerade boken "Kaspar, Atom-Ragnar och Gäddkungen" och läste ut den på 45 minuter eller så. Den ska i alla fall diskuteras på måndag den med och det blir inte svårt alls tror jag. Om det inte ska vara något dolt budskap som ska läsas ut eller så för då har jag missat det.

Därefter däckade jag i sängen och sov i tre timmar. Drömde att jag hade hade håret i en tofs och att det bröts av precis vid nacken vilket resulterade i att jag blev kortklippt och ingen brydde sig när jag försökte få hjälp att få fast det igen. I någon annan dröm låste jag in folk i mitt rum i Västergården (vilket visst var en toalett) och i en annan så hade jag och 
Jonna bestämt oss för att hoppa fallskärm/flyga luftballong men vi fegade ur och gick till Hörnet och åt Poppers istället. 

Feberförvirring is the shit.

I´m alive!

Jo faktiskt! Jag har bara haft så många andra (bättre) saker för mig än att sitta framför datorn de senaste dagarna. Var hemma i Vadstena och trivdes med livet.

Fast med tanke på vilket krut det var i Jonnas groggar i fredags så är det ett smärre mirakel att jag inte var bakis på lördagen. De var av den kalibern att snurrandet ökade även ett par timmar efter att sista glaset var tömt. Innan dess kläcktes kommentarer som: "Jag vill träffa en kille och känna att han ska föda mina barn".

Vi behöver i och för sig inte vara onyktra för att säga något liknande.

Jag har haft kvalitetstid med hästen också och ridturen i lördags kan jag leva på länge. Det är inte alla som förstår känslan men lyckan över att Gregorius faktiskt besinnade sig och galopperade i kort galopp hela sträckan efter järnvägen får mig att le. Det behövs inte mycket mer. Jag älskar min häst.

Har även hunnit med besök och övernattning i Ullared och kom hem några gula kassar rikare och några tusenlappar fattigare. Värt!

Nya kursen i skolan har börjat nu, Kultur och kommunikation heter den och är redan bra mycket roligare än den förra. Idag har vi haft musik och rörelseverkstad vilket i stort sett mest har inneburit mellanstadienostalgi, hårt prövad kordinationsförmåga, en (på 25 minuter) komponerad rapsång och en helsikes massa lekar och samarbetsövningar.

I helgen flyttar det in en till individ hos mig för övrigt. Han heter Bosse och är just nu lika stor som Tyra fast han bara är bäbis. Jag måste komma på något nytt namn bara för annars kommer jag bara att tänka på min kompis pappa (för övrigt även min före detta rektor/bildlärare) och det fungerar inte riktigt. Har ni några förslag är det välkommet, tänk bara på att jag är insnöad på "fula" namn då hästen kallas Greger, katten Tyra och hunden Nisse.

Höll till och med på att köpa en till häst en gång för ett par år sen bara för att han hette Hubert. Greger och Hubert, det hade varit något!

sweet

Ärlighet är något som jag gillar. Det är bara så fruktansvärt jobbigt att vara ärlig ibland.

Jag har "städat" (med andra ord diskat och torkat spis och diskbänk), duschat och packat på 40 minuter. Cred till mig måste jag faktiskt säga. Nu hinner ju till och med håret torka innan jag ska iväg på portfoliouppföljningen. Uppföljningen har jag för övrigt ganska mycket ångest över eftersom tvärgruppen vi mötte igår sa att det var ungefär fyra loggar av 49 som var godkända i deras grupp. Jag vet att jag strulade till det med referenserna så jag får säkerligen traggla lite till med både den ena texten och den sjunde...

"Don´t take your guns to town."

Minnen

Lyssnar på Disneysånger och blir glad. Minns tidiga lördagsmorgonar i Västergården när jag smet ner och kollade på film i väntan på att de vanliga barnprogrammen skulle börja (ja jag var väldigt överdrivet morgonpigg). Efter ett tag kom pappa ner och började göra frukost, vilken för min del bestod av rostat smörgås med apelsinmarmelad och oboy att dricka, det vill säga började med att dra igång kaffebryggaren.

Mamma kom ner efter ett tag och så åt vi frukost tillsammans tills jag blev rastlös och for iväg för att göra något annat. Springa tio varv runt huset eller byta om för att åka till hästarna till exempel.

Iband saknar jag att vara liten så himla mycket.

Vi trampar ständigt mot nya mål

Det har rullats cyklar på Bomull idag. Eller ja det har rullats EN ganska så rostig men fin och gedigen gammal Cresent från 60-talet. Den fick symbolisera vår uppfattning om kursen.

Ja det är ganska flummigt på Lärarutbildningen och ännu flummigare blir det när man har en sådan arbetsgrupp som jag har. Den bästa med andra ord (ringklockan var vinflaskorna men det sa vi inte till examinatorn).

Lyssnar på Jumper nu och försöker peppa för att ta tag i disken vilket inte lockar särskilt. I morgon åker jag hem till Vadstena och det ser jag fram emot.

Skrattar så jag får ont i magen


onsdag

Idag känner jag mig ganska tom. Jag har varit så oerhört fokuserad på tentan att allt bara försvann ur huvudet när jag väl skrivit den. Kändes helt okej för övrigt men jag vet inte om det var såpass okej så att jag klarar den men jag gjorde mitt bästa i alla fall.

Idag har vi kursseminarium och på sätt och vis kan man väl säga att det avslutar den här fördömda kursen. Det är åtminstone den sista examinerande delen och det känns så skönt att jag typ svävar på små rosa moln. Kan vara allt kaffe jag redan hunnit bälga i mig också i och för sig. Ikväll ska jag boka in mig på ett träningspass för jag har i stort sett inte hunnit träna på två veckor förutom ett par snabba besök på gymmet och några raska promenader runt strömmen. Längtar efter att anstränga kroppen lite och få vila huvudet.

Sen gillar jag inte mig själv riktigt eftersom jag tror att allting ska vara och kännas perfekt. Jag måste försöka lära mig att perfektion inte alltid är det bästa för man ställer så höga krav på allting då.


Citat

 

"På ett moget och väldigt pedagogiskt sätt vill jag bara säga: -BAJS PÅ DEN HÄR TENTAN!"
(En av mina gruppmedlemmar)

Det är väl ungefär så jag känner nu också. Jag sätter mig där i morgon och skriver vad jag kan. Jag är ganska bra på att vrida och vända saker så att det låter som om de kan kopplas ihop i alla fall och jag kan en del begrepp. Får hoppas att jag vet vad de betyder i morgon, annars blir det jobbigt.


Jaja för att se något positivt med studerandet just nu så är jag väldigt nöjd med vår uppsats om barns rättigheter och opponeringen är över och godkänd. Check.

Tenta
Kursseminarium (didaktisk modell dra åt helvete!)

Mysa lite med begreppspapprena nu. Sen skiter jag it.


Pooofff

Jag punkterades precis. Cykeldäcket rullade över en spik, ballongen smälldes av en nål och någon hoppade på ett tomt festispaket.

Jag har absolut ingen ork kvar för tillfället. Huvudet bara spränger, det enda positiva med det är att det fakiskt är alldeles vanlig huvudvärk och ingen värk orsakad av min idiotnacke. Med andra ord; relativt hanterbart men ändå sjukt jobbigt. Mina ögon faller typ ihop när jag försöker läsa uppsatserna och begreppen är det inte ens någon mening med att jag tänker på just nu.

Jag tror jag sprang in i väggen men det är bara att bryta ihop och gå vidare som någon klok människa sa. Jag tror det var Mark Levengods mormor. Han pratar mycket om sin mormor den mannen.

Jag är inte van vid det här. Känslan av att absolut inte orka göra någonting har nog aldrig excisterat hos mig förut, åtminstone inte om man lyssnar på mina föräldrar.

Jag är inte ens lite rastlös. Jag skyller på kombinationen: Uppsatsopponering, tenta, kursseminarium och orden: "75 procent av deltagarna förra året klarade inte tentan." Uppmuntrande

Jag vill så mycket

Idag ska jag plugga. Mycket ovanlig eller hur?

Saknar familjen idag (eller ja det gör jag väl hela tiden egentligen för de betyder så oerhört mycket för mig) och så saknar jag Frida och Jonna. Jonna pratade jag med nyss men att "ta en kaffe över telefon" är inte samma sak som att sitta och bubbla vid köksbordet om allt mellan himmel och jord. Att smsa lite med Frida är inte samma sak som timmar av terapisamtal, som vi ibland behöver mer och ibland mindre.

Det är fint väder och ett sådant där ridväder som gör att det spritter i kroppen och jag vill bara ut och galoppera på Greger (och vara nära att flyga av när han tvärstannar för något sankt parti på gräsvägarna eller för en buske som växt för mycket) och känna vinden mot ansiktet.

Framförallt vill jag ha tentan avklarad. Sen vill jag åka till Ullared nästa söndag med mamma och moster. Som sagt, familjen är det viktigaste i mitt liv.

Bomull nu för uppsatsopponering, vidare tentaplugg och så ska jag äta päronpaj med pepparmint tills jag storknar bara för att den blev så god.


Fokusera mera.

Jag har lite svårt för att förstå upplägget i vissa kursböcker. Vi läser till lärare men i böckerna (som är skrivna för lärarutbildningen) så finns exempel om båtbyggare, arkitekter och andra orelevanta yrken i just det här sammanhanget. Är det konstigt att man blir förvirrad när man tänkt sätta sig in i "professions" begreppet och det börjar handla om läkare och psykologer istället?

Jag förstår förvisso vitsen med det, exemplen dras för att man ska kunna relatera till sitt eget kommande yrke. Problemet är att jag då svävar ut i min egen fantasi och tankegångarna blir istället; "Ja att vara ute på sjön är ju fint även fast jag bli sjösjuk om det gungar för mycket och hamnen i Västervik var fin å sen var det den där boken som handlade om arkitekten...".

Jag håller inte riktigt fokus med andra ord.

Dessutom har jag stora föraningar om att jag kommer få göra omtenta faktiskt. Sorgligt men sant.


som alla andra: fredagsmys!

Det är fredag.
Freitag.
Viernes.
Friday.

Okej att jag MÅSTE plugga. Det är fredag ändå och imorgon är det LÖRDAG.

Bättre kan det knappast bli.

"Även du min Brutus"

Morgonen började bra med kaffe och peppande sms. Började plugga vid nio och satt ett par timmar och försökte få grepp om begreppet "kunskap" och svor över alla jäkla filosofgubbar som det stod om hela tiden. Filosofi är inte min grej riktigt (fråga Ludmilla som vi hade i ämnet på gymnasiet) och jag bryr mig inte särskilt mycket om de olika kunskapsstilarna techne och fronesis faktiskt.

Tog en promenad och blev nog kallad "förrymd mentalpatient" av de jag mötte eftersom jag mumlade begrepp lite halvhögt för mig själv där jag stegade fram i min vanliga höga hastighet trots mina korta ben.

Tog svängen förbi ICA och inhandlade lite proviant plus kattsand. Det är aldrig roligt att handla kattsand för påsen är alltid så tung och handtagen går (för mig) alltid sönder utan undantag. Dessutom gick just den här påsen sönder på något annat mystiskt sätt när jag skulle slänga upp den på bandet för betalning så sanden spred sig lite lagom fint överallt. Fick skena iväg efter en ny påse. Kul. Tänkte på godispåsen jag plockat åt mig och blev lite gladare.

Eller gladare, jag är faktiskt glad ändå men trasiga kattsandspåsar är aldrig roliga. Åtminstone inte om det är jag själv som drabbas, bättre om det är andra. Skadeglädje är den enda sanna glädjen har jag hört.

Jag ska plugga lite till innan jag ska dra upp musiken på högsta volym och städa lägenheten så den blir fredagfin. Ska försöka lära mig begreppen jag plockat ut innan jag letar nya. Pluggar lite begrepp på facebook också, fungerar bra faktiskt.

Jag är en plugghäst och stolt över det!

Var iväg på ett trevligt och välbehövligt avbrott i studierna men nu är det bara att ge sig på det igen. Känns inte så jobbigt i alla fall och jag funderar på att belöna mig själv med en chokladbit eller två ikväll framför teven trots att det inte är lördag än.

Det är inte det att jag kan alla begrepp än, inte på långavägar. Jag känner bara att jag faktiskt är ganska duktig som gör så gott jag kan. Jag tänker inte tillåta mig själv att sitta på tentan och känna att jag kunde gjort mer på tisdag. För jag ska göra allt jag kan innan och jag ska göra allt jag kan när jag väl är där och sen får vi se om det är tillräckligt.

Fram till sju är det som gäller nu och sen ska jag avrunda pluggandet. Go Sarah, go Sarah!


Borde jag ta en kurs i sömnad?

Ni får ursäkta att det mesta handlar om skolan nuförtiden men det är liksom det jag gör. Sover, äter, pluggar och tränar när jag hinner. Idag var det VFU-uppföljning och didaktisk modellsnack mellan 8-11 och därefter gick jag och tränade en kortkort stund. Blev bara en halvtimme på CT:ern men det räckte. Eller ja, för stunden och någonting är bättre än ingenting.

Väl hemma igen satte jag igång och pluggade och det känns rätt bra. Har i och för sig bara läst i böckerna, plockat ut begrepp och skrivit ner dem utan att direkt lära mig dem. Det är det repetitionerna är till för.

Fryser fortfarande och har kommit på den största anledningen, det drar som sjutton från balkongdörren. Fodrat draperi även i denna boning kanske? Synd bara att jag är urusel på att sy och att jag inte orkar ta tag i det. Raggsockor, många tröjor, täcken och té fungerar fint det med.

Nä nu blir det lite mer plugg och sen ska jag slappa galet resten av kvällen.


Don´t let the cat out

Oj nu blev jag lite nervös.

Pluggandet har gått sådär måste jag erkänna. Ska skriva ut lite nödvändiga papper (bland annat ett stort varningspapper så att inte bredbandsgubbarna släpper ut min katt) nu och försöka lära mig de stora begreppen i "Respekt för läraryrket" åtminstone. Klockan nio blir det House MD. Me like.

Skulle vilja åka och fira systeryster på lördag men det blir svårt. Måste plugga så mycket jag bara kan och det hinns inte om man ska åka tåg och diverse annat. Får väl ta det någon annan dag helt enkelt, till exempel efter den 20:onde.

JAG FRYSER.

och vad vi kom fram till var didiaktik

ÅNGEST.

Jag vill ut och rida på Greger nere i Medhamra (trots älgjakten) och så vill jag jobba istället för att plugga. Jag hatar begrepp och jag gillar inte att frysa. Dessutom vill jag träna men hinner inte och orkar inte eftersom jag måste ge mig i lag med Colnerud, Thornberg, Maltén och alla deras vänner.

Jag måste ringa vaktmästaren om elementen. Förstår inte vad det är för fel på mig och element tillsammans? Kan jag inte bara få ha en normal rumstemperatur någon gång?

Respekt för läraryrket eller hur man somnar på fem minuter

Jag orkar inte plugga. Var på promenad i en timme förut och sov i två. Jag HAR pluggat idag så inte för det jag bara önskade att jag hade mer självdiciplin så att jag satt lite längre stund, lite oftare och lite effektivare. Äh det ordnar sig. Jag kan faktiskt mer än vad jag trott från början, problemet blir att skriva utifrån böckerna när jag förklarar begreppen. Inte använder förförståelsen för begreppet utan faktakunskapen helt enkelt. Fast hur lätt är det egentligen att komma ihåg att beskriva "yrkesmässig autonomi" som det som "professionella utövare av ett yrke har rätt och skyldighet att själv bestämma arbetsredskap och metoder i yrketsutövandet"?

Självklart måste man då också få in att man måste vara legitimerad i yrket för att få auktoritet att göra detta.

Yeahaa jag har bara tre år kvar typ.

12 oktober

Jag är inte bra på att plugga när det är ljust ute. Var uppe innan solen i morse och då pluggade jag en stund men nu när det är ljust ordentligt så får jag ingenting vettigt gjort. Weirdo.

Har hunnit med att lämna in portfolion, köpa tandborste (min gick av i helgen, jag är för aggressiv när jag borstar tänderna) och ha tvättstugan. Eller ja jag hade tvättstugan mellan 7-12 för man får ha den fem timmar då istället för de normala tre.

Träning ikväll och försök till plugg nu. Går det inte så går jag en promenad och gör ett nytt försök efter det eftersom jag inte får bli rastlös om jag ska lära mig något.

Lättare sagt än gjort eftersom jag är rastlös för det mesta...

Mat också förstås. Frågan är om jag ska ta resterna efter Jennans matlagning till lunch eller resten av pizzan från igår? Ack dessa beslut hela tiden...

Grattis till världens finaste lillasyster som fyller 16 år idag också. Älskar dig.


"...om man låter som en motalarevy.."

Det blev ingen fotboll igår men vad Jennifer än säger så var det inte mitt fel. Hur skulle jag kunnat veta att matchen sändes på femman? Jag var övertygad om att det var fyran och då hade det inte varit några problem men eftersom jag inte har femman så uppstod det ju ett problem så att säga.

Vi hade kul ändå, vi lyssnade på östgötacasanovan, sången till Carina Berg och drack vin. Sen körde vi "Sanning eller konsekvens - den elaka versionen" utan konsekvenser och passade på en del sanningar. Ehh jo. Den är lite väl grov ibland.

Vi gav oss iväg till Trappan och dansade till konstig musik och blinkande ljus. Kom hem vid fyra eller så efter en mini-efterfest hos Madde där det diskuterades om Obamas vinst av Nobels fredspris och lite annat smått och gott.

Jag var uppe vid nio i morse, diskade och städade undan efter förfesten medan Jennifer sov sött som en prinsessa i soffan med håret på ända. Hann göra frukosten och börja inta den innan kvinnan vaknade till liv. Jag som trodde att det var jag som var gammal och inte borde orka vara ute och svira runt.

Ikväll ska jag unna mig pizza, i morgon ska jag ha tvättstugan, lämna in portfolion, plugga begrepp tills jag spyr och sen träna så att jag svimmar.


hej och hå och en flaska med likör 43

Vi har pluggat. Vi har ätit. Vi har öppnat vinflaska nr 1.

Vi kom, vi såg, vi segrade ungefär.

Nu är Jennifer i duschen och jag sitter här och väntar. Ikväll ska vi lösa världsproblem, snacka skit, se på fotbollen och dansa på Trappan. Jag är inte intresserad av fotbollen men jag får väl.. ehh.. dricka mer vin istället. Begreppen kan dra dit pepparn växer för tillfället för vi vill inte se dom eller höra dom.

Nu kör vi gott folk. For real.

Brucan


Listen up
Jag är bara så sjukt glad.

:-)


"Leva i världen"

"Leva i världen" är kursen som snart, mycket snart är över. Tackochlovochprisagud ungefär. Jag har i och för sig aldrig studerat på universitetet tidigare men det här har varit (är fortfarande) TUNGT. Åtta loggar, en uppsats om barns rättigheter, vfu-uppgifter, litteraturseminarier och begreppstentamen. Tio veckor är ingen lång tid så jag kan ju säga som så att det har varit skapligt intensivt ett tag och intensiteten kommer gå upp ännu några snäpp fram till den 20:e.

Det är tur att jag har så underbara människor att umgås med under tiden. Igår till exempel. Det var meningen att vi skulle plugga frenetiskt men efter ett par diskussioner om begrepp (som mest ledde till utläggningar om annat inom skolvärlden såsom skolplaner och konflikthantering) så öppnade vi vinflaskorna istället. Vad samtalen sedan handlade om låter jag stanna inom gruppen för det var inte något som var rumsrent. So to speak.

Vi drog en runda på stan (eller mer eller mindre in på närmsta fria entré ställe) också innan jag, Johanna och Madelene tog pendeln hem till Norrköping igen. Ja Johannas Kalle och hans kompis var med också och jag tvingade dem mer eller mindre att följa mig hem eftersom statsbussarna slutar gå innan sista pendeln gör det. Tack!

Det konstigaste på hela kvällen/natten var att när vi gick över övergångsstället från resecentrum här hemma så ser jag en bil som dras av en annan bil och utbrister; "En sån där bil har min mamma och pappa!".

Ser sen registreringsskylten och inser att det ÄR den bilen. Världen är bra liten.

Och nej den var inte stulen, den var såld på kvällen och hamnade i ett nytt hem här i min nya hemstad. Ödet?


Pluggbubbla

Idag ska jag:

- Finslipa och göra klart hela portfolion.
- Skriva frågeställning utifrån samarbetsövningen.
- Skriva ner ett och annat begrepp.

Wish me luck för det är jobbigare än vad det låter.

Förvirrad men inte psykopatisk längre

Okej jag är inte hemma riktigt sådär som jag skulle vilja. Fick dock tokryck när jag kom innanför dörren här fem trappor upp i Norrpan och röjde över lägenheten som en galning så nu är det åtminstone städat och fint på så sätt som jag vill ha det.

Har hunnit med att plugga lite också så jag ska med gott samvete kolla på film sen.

Jag har lite funderingar kring mycket just nu. Ska man välja det smidigaste alternativet och ha det lite jobbigt eller ska man välja det mindre smidigare alternativet och ha det lite lättare? Allt beror egentligen på hur det blir med saker och ting och hit och dit.

Ja, jag är lika förvirrad som jag låter. Allt ordnar sig, tror jag.

Slut på det roliga

Det har varit väldigt skönt att tillbringa några dagar hemma i Lyckhem. Mindre pluggångest (även om den börjar närma sig toppen igen) och mer hemkänsla. Jag har kommit till någon dum fas i livet där en av de viktigaste sakerna för mig är att bo på riktigt någonstans. Just nu bor jag bara tillfälligt överallt känns det som och jag har inget riktigt hem, lägenheten är bara ett tillhåll.

Ja alltså, jag är alltid hemma hos mamma och pappa men jag vill ha mitt egna hem. När jag är hemma hos Jonna och Frida så känns deras lägenheter som riktiga hem, ett växande hem på något vis. Ombonat (och SOVRUM), gemytligt och mysigt som sjutton.

Home is were the heart is. Jag vet inte riktigt hur det är med det just nu.

Jag har för övrigt fått en reprimand av min kiropraktor. Jag måste skaffa skrivbord, gärna ett riktigt tangentbord om det finns att koppla in till laptopen och sen måste jag fixa bokstöd. Det var ganska mycket som inte var helt okej i rygg och nacke men det ör ju i och för sig inget ovanligt. Det var bara lite värre än vad det brukar.

Jag har världens bästa pappa också förresten.

Må kraften vara med dig (mig)

Okej det här kommer att bli ett jättetråkigt inlägg. Vet intevad jag ska skriva och det beror mest på att jag sitter med tre loggar i huvudet som ska skrivas ner och reflekteras över. Mindre kul men pluggandet går rätt bra när man varit ute och ridit innan regnet började falla, fått mat serverad och Winnerbäck sjunger lite lätt i bakgrunden sådär.

Det hjälper till och med att regnet smattrar mot rutorna och att det är lite kyligt härute i kontoret. Jag ska vara seriös ett tag till och sen ska jag ta lördag för det är jag värd. Jag kommer faktiskt hinna med alla skrivuppgifter, plugga till tentan och allt annat som måste göras innan kursen är slut. Jag gillar bara att vara klar långt innan jag behöver vara klar för då kan jag vara lite mindre stressad för en stund.

Tror faktiskt att jag börjar få magsår men det är ju inte så konstigt eftersom jag aldrig kan vara helt lugn och ostressad. Det konstiga är väl att jag inte fått det ännu tidigare.

Ikväll blir det wii och festligheter. Om jag gillart? Klart!