How to create Pettson och Findus

Är man totalt stämplad som lärarnörd när man surfar runt på lektion.se och skogsreflexen.nu för att hitta roliga aktivteter och intressanta övningar för framtida elever?

Ehh... ja.

På fredag ska jag hälsa på mina fd kollegor och alla "mina" barn och det ska bli jättekul. Har dessutom lovat Martin att ta med mig godis och film (That 70th´s show) så det är väl bäst att jag gör det så att han blir nöjd och glad. Han skulle tydligen sitta inomhus och kolla på när barnen lekte ute i regnet. Nu vet jag att han inte gör det för han är lekledare av den högre graden men jag fattar vad han menar.

Ska nog köpa honom en påse gott och blandat i alla fall, något måste han ju trösta sig med nu när vi inte är kollegor längre.


Älska 1:1 h

Diskussion om hur man kan gå till väga för att samarbeta så mycket som möjligt i arbetsgruppen även om arbetetet är individuellt.

Liza: Jo men som till exempel så ska vi i gruppen ha tentaplugg inför begreppstentan någon kväll. Då kan man sitta och diskutera begreppen, se om vi har uppfattat det hela på samma sätt.

P-A: Ja det är ju ett jättebra sätt.

Liza: Å sen ska vi dricka lite vin med...

Japp vi är helseriösa.


Det är lill-lördag!

Okej idag känns det som en bättre dag faktiskt. Bodystep kombo bodybalance-passet igår gjorde nog sitt åtminstone på humöret och viljan.

Dessvärre blev inte skoluppgifterna klara på ett magiskt sätt av sig själva utan jag får väl ta tag i dom själv ändå. Suck.

För övrigt anser jag att de borde anställa någon på Corren som korrekturläser texterna ordentligt och ser till att hela texter kommer med så att artikeln inte avslutas mitt i och lämnar någonting hängande i luften som inte borde behöva hänga där. Jag ber om ursäkt för den långa meningen.

Måste tråkhandla sen också. Jag har liksom bara smör, ost och gammal youghurt i kylen om man räknar bort de drickbara sakerna. Eller ja det fungerar ju så inte för den sakens skulle men jag behöver.. ehh... bröd tror jag. Diskmedel.

Påt igen helt enkelt. Gruppträff, annan träff, mataffärsträff, träningsträff och sen ska jag stifta närmare bekantskap med en tråkbok eller två.

Självdiciplin önskas

Just för tillfället är jag så jävla trött på mig själv. Jag har suttit och försökt plugga sedan klockan tio i morse och allt jag har åstakommit är en halvdan icke-färdig lifehistorylogg. Jag orkar inte, jag vill inte och jag är helt enkelt så trött på allt vad skolarbete heter just nu. Orkar inte bry mig, tänker att det blir nog färdigt någon gång och försöker förtränga att det bara är jag som kan göra klart de förbannade arbetena, skriva om processen, plugga in två miljoner begrepp och läsa alla tråkiga facklitteratursböcker som jag snart kräks på.

Jag har kört fast och jag kommer inte loss. Jag älskar att arbeta i skolan men just nu känns det som att det fan inte är värt det. Vi gör så mycket som är SÅ onödigt att det inte är klokt. Ute i verkligheten är det inte på det här viset, allt låter så fint på pappret men jag kommer inte ha särskilt mycket nytta av ens hälften. Helt ärligt.

Jag gillar inte att jag inte har inspiration nog att ta tag i skiten och få det överstökat. Att sen all den där litterturen måste finnas med som referens i samtliga loggar gör det hela ännu värre för böckerna är så tråkiga och uppstyltade att man bara har lust att drämma bokjäveln i väggen. Eller ja, alla 25.

Och jag hatar att jag inte hann ta adjö av Kalle. Det är nog mest det egentligen som spökar. Fanfanfan.

Ska träna vi 18. Ny energi, bättre humör och kanske lite mer sug efter att skriva efteråt. Eller om någon vill komma hit och hålla mig sällskap. Om någon nu vågar det trots mitt nuvarande sinnestillstånd.

Förlåt för tråkigt idiotiinlägg. Det är bara det att jag är en idiot just nu. En stor en.

Nostra Love - Ängel


Min älskade vän

Du kommer få det bra i hundhimlen. Springa runt och få stolleryck, punktera tennisbollar, sova ute i gräset och bara ha det bra. Desstom kommer du kunna äta apelsiner precis så mycket som du vill och få kyckling att käka varje dag. Jag kommer sakna dig så mycket älskade, älskade Kalle.


Magsår

Sovit gott i natt trots att grannen hade fest och att katten ansåg att plastpåsarna med kläder som jag lämnat på golvet var extra roliga klockan halv två mitt i natten.

Kan ha att göra med att jag slapp mardrömmar om begreppstentan som jag har haft ett par nätter nu. Jag vet, det är inte normalt men jag är van vid att vara förberedd på saker och ting. Drömde att jag gick in i en sal (som mer såg ut som en hotell lobby av någon anledning) där jag skulle ha ett seminarium (med andra ord=exemination som du i stort sett klarar av bara du pratar om nästan vad som helst) och då stod "tentatanter" där och sa att vi var tvungna att ha tentan då istället för att vi inte skulle hinna veckan efter.

Panik.

Jaja, nu ska jag fixa mig och springa en snabbis på stan. Sen ska jag PLUGGA och dansa i eftermiddag. Sista VFU- dagen i morgon på ett tag och det känns surt. Vill inte tillbaka till min egen skola. VILL INTE!

Lika som bär (fast helan och halvan)

Jag och J hade det trevligt värre igår och vi kom fram till att vi har många gemensamma nämnare. Vi har likadant köksbord, likadana salt och pepparkar, likadant sängöverkast, varsin halvgalen katt, stalkar folk på facebook (vem gör inte det visserligen?) och tycker att det är tråkigt att laga mat åt bara en själv.

Dessutom anser vi att Dove är typ den godaste tvålukten i världen och att det är illa när 118100 inte kan svara på "vilka djur är det som äter människor, utan att spotta?". Fick till svar att isbjörnar äter människor och så finns det några fler djur men det var det enda djur vi redan var säkra på själva.

Vi gissar även på alligatorer och späckhuggare men vi är inte säkra. Inte gick det att googla fram det heller, fick mest bara fram bilder på späckhuggare och hajar som gjorde att J fick rysningar och höll för skärmen istället.

Nästa gång planerar vi för fest med lite mer röj då det var rätt så dött på Trappan trots att det var den 25:e. Satt i alla fall och diskuterade facebook, lärarjobb (konstigt va?), musik, öl och fotboll med två guys varav den ena var full som en kastrull och den andra mest besviken över att det inte var mer ös på det hela plus att den sagda fulla killen tydligen lovat att spela fotbollsmatch dagen efter trots att han egentligen skulle ta hand om den besvikna killen i fråga eftersom han bara var på besök.

Ja, jag fattar i alla fall vad jag skrev där även om inte alla andra hänger med.

Hallåååååå!

J kom hiiiiiiit! Vinflaskan är öppnad och Trappan hägrar om en stund!

Hur svanlig är du?

Har hunnit med ganska mycket idag. Forslat en 6:e klass till Linköping för en föreläsning om Klimathot och miljömärkningar. Transportmedel buss och pendeltåg vilket som vanligt inte klaffade utan det blev vissa förseningar. Det är tur att man har raska ben och en stämma att göra sig hörd med så att kidsen fick lite fart på benen. Har dessutom hunnit komma hem, träffa Jonna med syskon på stan, springa en runda i affärerna (och det enda jag hittade i klädväg var ett par träningsbyxor i en så liten storlek att jag blev mycket förundrad över att de faktiskt satt löst!) och vikt kläder och diskat här hemma.

Som vanligt så påverkas jag av att se alla hemska bilder på isar som smälter, översvämningar, orkaner och människor som förlorar sina hem i naturkatastrofer. Nu kör vi Fairtrade och Svanenmärkt ett tag tills ekonomin körs i botten.

Köpte vin på systemet. Rättvisemärkt yesyes.

Ikväll gör jag och J Trappan. Eller först min lägenhet och sen ner till Trappan. Blir fint, måste städa nu. Tjing!

Vill du se en stjärna se på mig

Det där med höger och vänster är inte min starka sida. Eller jag har i vanliga fall inte så stora problem med det men när det kommer till gruppträningpass då ledaren är vänd MOT deltagarna så snurrar hjärnan ihop sig.

"Så erat höger är mitt vänster, ni ska göra samma rörelser som jag fast spegelvänt. Ni ska göra som jag säger, inte som jag gör helt enkelt."

Hörrö. Barn gör som man gör inte som man säger och detsamma gäller vuxna människor faktiskt. Eller ja, det gäller mig åtminstone och huruvida jag kan kalla mig vuxen är en helt annan sak. Jag dricker kaffe och jag betalar tv-licensen så jag har ett par vuxenpoäng i alla fall.

Bodybalancepasset satte med andra ord både min kropp och min hjärna på prov (det var värst för sistanämnda) och jag fick ett antal gånger göra snabba odiskreta byten från höger till vänster ben och tvärtom. För att inte tala om armarna. Jaja, ska prova på bodypump också och sen nästa vecka ska jag sätta igång med min älskade step igen. Riktigt nice.

Imorrn ska jag på föreläsningar i Linköping, träffa Jonna på stan en snabbis, inhandla ett och annat, hem och röja lägenheten lite snabbt och sen kommer J hit. Vi ska göra Trappan osäker lärarstyle. (det är den allra värsta för er som undrar för vi måste vara proffessionella när vi jobbar och beter oss därmed som drägg när vi är ute)

Parantesen var ett skämt. För er som inte fattade det.


Ja just det

Skulle gått och tränat idag var det tänkt men så blev jag plötsligt väldigt omotiverad av någon anledning.

Film och mat istället. I morgon ska jag träna. Lovar!

(Sen har jag faktiskt sjukt ont i axlar och skuldror från Bodybalancepasset igår)

Ät inte snön som blivit gul...

Ogillar att mitt vatten är gult. Jag hoppas att ingen har kissat i det, fast isåfall måste människan i fråga ha jätteblåsa och vara väldigt dum i huvudet.

Ska ta reda på om fler har samma problem. Kan bli ett sött samtal om önskan av vattenfixning till någon av mina fastighetskötare i morgon. Får väl helt enkelt gå och träna i morgon igen (helt okej faktiskt) och duscha där. Fast jag chansar och rygger kaffe i morgon bitti anyway nu när jag äntligen köpt nytt efter att ha varit utan i tre dagar. Snacka kaffebrist av den allvarligare sorten...

Saknar Greger. Han är min andra hälft (vi har dock inga problem med att blanda in andra i vårat förhållande;).

tisdagsdepp blev till onsdagspepp!

Jag hittade till fältseminariet som hölls på förskolan mitt inne i ett villasamhälle. Vem fan placerar en förskola där förresten utan att SKYLTA dit? Sprang dit efter att ha haffat en stackars stressad mamma för att fråga om vägen och kom bara tre minuter försent.

Dagen har mest därefter spenderats med att knåpa ihop pusselbitar av kartong från temaveckan, kollat på en film om skövling av regnskog (från -94, det är ju bra att dom uppdaterar sig) och med intervjuerna. Sen har jag diskuterat skoljoggen och bara trivts allmänt.

Det är så roligt att vara ute i skolan och "jobba"!

Nu har jag transkriberat en intervju, känns bra att det är klart även om det tog sin lilla tid. Mitt i all munterhet (gårdagens dåliga humör är som bortblåst och jag låtsas som om jag inte är trött) så bokade jag in mig på ett pass bodybalance/poweryoga eller vad det nu var 18.15. Så packa träningsväskan nu och läsa lite i böckerna kanske. Efter träningen blir det mat, bad och mys framför teven typ för då tar jag kväll på riktigt.


Lite tisdagsdepp

Jag behöver inspiration. Moroten just nu är att jag om ett antal år kan titulera mig lärare och det med examen från en av de bäst beryktade lärarutbildningar i Sverige och att jag då kommer vara behörig att jobba med det jag vill mest av allt.

Men det är långt kvar, det är sjukt mycket att göra och jag kan bara inte ta mig för att göra något. Inte likt mig alls men så är det. Jag är bara så trött hela tiden och det är inte heller likt mig. Morgonpigg javisst men trött som attan men jag kan inte sova heller.

Jag behöver ett hus på landet med skogen runt hörnet och lugnet i luften. Kanske skulle hjälpa.

Tessilering, 36-leken osv...

Jag kom upp ur sängen faktiskt, träningsvärken är inte av den graden jag hade efter träningspasset på Kvarn a ´la militäridioti. Fast finns där det gör den så senare ikväll ska jag unna mig ett varmt bad. Mest bara för att det är skönt egentligen.

Min mattelektion idag gick mycket bra. Jag har en (enligt mig mycket användbar) förmåga att kunna förklara saker ordentligt utan att egentligen fatta så mycket av det själv. Alltså det mesta jag förklarar och visar hur man ska göra kan jag ju men en del är rena grekiskan. Eller matematiken.

Ja ni fattar.. haha.

Nu blir det plugg som attan, gå ut med soporna (mer avancerat än man kan tro såhär i källsorteringens högborg), handla mat för det var visst tomt i kylskåpet, skafferiet och frysen. Ja och så har jag den där roliga (äckliga, avskyvärda, otäcka, dåliga) tvättstugan 19-22 också.

Träning igen imorgon för jag hinner faktiskt inte idag.

Ja just det förresten. Jag har gjort en smörkniv på träslöjden idag, av enträ. Kändes som om jag var tillbaka hos herr Roshamn på S:tper igen och stod vid min bänk som var den andra i raden längst fönstret. Det doftade likadant av olika träslag, målarfärg och ljudet av slipmaskinen skar likadant i öronen.

Antar att en träslöjdssal på ett ställe inte är helt olikt någon annan egentligen.

Aha aha I like it

Jag har inte styrketränat på länge. Alldeles för länge...

Marcus skrattade lite mordiskt när mina ben skakade som skallror på väg ner från "fria vikter" våningen och ner till de andra maskinerna.

Jag kan sammanfatta det hela så här; Jag är mycket glad om jag överhuvudtaget kommer att ta mig upp ur sängen i morgon.

Jag gillart. Jag vet att jag är knäpp men jag tycker att träningsvärk är en härlig känsla även om den gör att man rör sig som en stelbent ko ungefär.

Znaaark

Sjukt trött men jag lever (knappt men det gills har jag hört).

Helgen har varit super. I fredags tog jag mitt pick och pack (och katten) och drog hem till Vadstena. Jag har superföräldrar så de hämtar och skjutsar som galningar på mig när jag kommer hem (så TACK!). Resan på pendeln till Mjölby var i alla fall relativt smärtfri, bara en mystisk man som pratade och skrattade för sig själv om Kimstad, Linghem och "den och det var han" typ.

Nej han pratade inte i telefonen. Han pratade med rösterna i sitt eget huvud tror jag. Bra det för man får oftast de svar man själv vill ha.

På lördagen tog jag och Frida en tidig morgontur nere i Medhamra och Greger slog hastighetsrekord på sträckan längst vattnet tror jag. Inte riktigt meningen men ibland får han hållas den lilla spjuvern, vi jobbade ordentligt idag istället.

Kräftskiva på kvällen och det var "fejnt värre". Snygga hattar, studentiga alkoholsånger, spel, poolbad och grymt fina människor så det kan knappast bli bättre.

I morse mådde jag fint men nu är jag helt slut. Jag må vara ohälsosamt morgonpigg men till och med min kropp protesterar framåt eftermiddagen när den bara fått sova i  knappt fyra timmar. Ja sen blev det hästen då och upphämtande av 
Jonna och vidare färd med tåget till Norrpan igen. "Flickan som lekte med elden" är klart sevärd men en del fattas och är osammanhängande.

Ja precis, böckerna är bättre men filmerna är bra.

Nu ska jag sova, VFU-vecka i morgon och jag är laddad till tusen. Dessutom gymmet vid 18 och jag kommer antagligen att somna redan när jag drar kortet genom läsaren.

Nightnight.

För jag är lycklig

Jag erkänner att jag faktiskt inte trodde att jag skulle klara av hela passet när jag klev på spinningscykeln där vid 6.45 i morse. Jag var åtminstone inte ensam om att vara galen nog att boka in mig på ett pass vid den tiden (en del var bra mycket värre än mig och hade värmt upp genom att "jogga en lätt runda på fem kilometer") så jag behövde inte idiotförklara mig alltför mycket.

En sak är säker och det är att det är tur att jag är så jäkla envis och att jag inte vill att andra ska se mig ge upp. Svetten lackade och ibland liksom flimmrade det för ögonen (när jag höll blicken stadigt riktad mot en tavla på väggen gick det bättre) men jag överlevde faktiskt.

Riktigt skönt när passet var över och stretchingen tog vid. Förvisso så höll jag knappt på att komma av cykeln eftersom jag lyckats sätta fast fötterna lite för bra i tramporna men att känna fast mark under fötterna igen var befriande.

Vandrade sen hem (de 300 meter det rör sig om ungefär), duschade och käkade frukost och tänkte att jävlar vad bra jag är.

Have a nice day!


(Baldur och Greger, foto: 
Frida

Ska träffa dom här killarna ikväll, den till höger är finast i världen och den till vänster tillhör den finaste vännen någon kan ha.

Orelevant men mystiskt

Vart går egentligen Harry Potter karaktärerna i skolan innan de börjar Hogwarts?


Allt om min mamma

Jag, J, H, L och J2 var på "Allt om min mamma igår". Det är något visst med teater och man borde verkligen gå oftare! Speciellt när vi endast betalade 45 kronor var tack vare studentrabatten. Det gillas.

Pjäsen var bra, lite förvirrande i början men det var mest för att jag egentligen inte visste vad den handlade om. Sunes mamma var med men Rudolf saknades.. haha.

Käkade på Steves innan och det var lika gott som alltid. Kycklingfilé, klyftpotatis och två dippsåser till det. Lite lagom att täppa till blodkärlen med sådär på lill-lördagen (som att vi aldrig gör det annars menar jag).

Nu blir det plugg fram till ett då föreläsningarna för dagen börjar. Jag kan vara seriös ibland.

Have a nice day


Just do it

Tre killar går på trottaren, en av dom pratar i mobilen och verkar ha gjort det ett bra tag.

"Ameh, jag lovar. Jag svär vid gud fan. Jag tuggar av mig mina händer annars, jag lovar!"

(Samtalet avslutas och kompisarna ser frågande på honom.)

"Ehhh.. Jag glömde ta ut soporna i morse. Hon sa att jag lika gärna kunde tugga av mig händerna för jag använde dom ändå inte till något vettigt."


Nä va träligt döh

Klockan 17.30 ska jag infinna mig på träningsplacet lite längre bort för rundvisning och träningspass. Ska bli skönt att börja träna igen, det var ett tag sen jag hade tid att gå på gym/pass eftersom jag jobbade dygnet runt och när jag inte jobbade så hade jag hästen. Nu jobbar jag inte och har tyvärr inte hästen mer än de gånger jag hinner åka till Vadstena (vilket inte är tillräckligt mycket när man är van vid att vara i stallet nästan dagligen) så nu känns det som om det passar.

Vet dessutom att om jag har en sak till att anpassa mig efter så effektiviserar jag mitt pluggande. Dessutom älskar jag att träna även om det är jobbigt. Faktum är att det ska vara jobbigt, det ska kännas.

Skulle jag inte kunna gå efter passet ikväll så är det inte så farligt. Krypavstånd hem.

Sen måste jag sluta säga na (istället för henne) och träligt. Plus att jag och J måste sluta svära och J måste sluta säga "skit" om allt. Det är vad vi har kommit fram till idag ungefär. Kreativt må jag säga.


Far hän!

Fuck.
Hittade TOPPENpresent till min lillasyster som fyller i oktober. Verkligen perfekt.

"Rekommenderas inte till diabetiker..blablablabla.."

Så nu måste jag ju tänka ut något nytt lika bra. Typisch.

(och nej det var inte godis ofc.)

Glödlampa! Frågetecken? Utropstecken!

Den här veckan är späckad. Späckad som sjutton faktiskt men med roliga saker och intressanta saker. Ja alltså, de intressanta sakerna behöver inte nödvändigtvis vara tråkiga bara mindre roliga i underhållningssyfte. Det är (förutom föreläsningar, introduktioner, uppsatsskrivande och lektionsplanering) middag med fina människor, teater, fest och bio som står på programmet.

Idag är dock en dag som ska ägnas åt pluggande och det går helt okej. Läser mest för tillfället, ska ta en promenad sen bara för att jag gillar det.

Saknar Gregorius rätt mycket. Hemskt mycket om jag ska vara ärlig men jag tar en sväng till honom på fredag kväll.

Han är fin.


Grr...

Killar som kan skriva och spela gitarr alltså. My god.

Let's dance in style, let's dance for a while
Heaven can wait we're only watching the skies
Hoping for the best, but expecting the worst
Are you gonna drop the bomb or not

Let us die young or let us live forever
We don't have the power, but we never say never
Sitting in a sand-pit, life is a short trip
The music's for the sad men.Förresten; 
Han kan skriva, Han kan skriva och Han får mig alltid att skratta. Tyvärr har sistanämnda övergett bloggvärlden men inläggen finns ju kvar och så finns han på ett annat ställe. Han är så jäkla ärlig, skiter i allt och ja, jag har helt enkelt sjuk humor.  


det är ju bara att ta tag i konflikterna!

Jag har äntligen lyckats plita ihop en logg av två. Det är inte det att jag har skrivkramp som är problemet (skulle kunna skriva sjukt mycket mer om jag inte var begränsad till en sida...) utan problemet är att få in litterturreferenserna på ett bra sätt.

Nu ska jag ta lite paus från skolarbetet och ägna mig åt andra aktiviteter.


(och innan ni får för er något annat så ska jag diska, plocka i ordning, bädda rent och gå ner med soporna)

Cheers mate!

koffeinpåfyllning

Tog en morgonpromenad innan frukost och det var fint. Ja, förutom den delen då jag missade de tre sista trappstegen på grund av fixande med musiken i mobilen och istället ramlade in i räcket och gav mig själv ett riktigt stort och fint blåmärke plus ont i axeln.

Nu skriver jag och skriver, chattar och läser på samma gång. Å just det. Teven är på också. Loggarna börjar ta ordentlig form men för tillfället flyter det inte på sådär jättebra faktiskt. Tror jag behöver kaffe.


Nu är det fredagsmyyyyys

PIZZA NU! Napoli here i come. (Dom vinkar faktiskt åt mig ibland men jag har faktiskt bara ätit där två gånger...)

Det finns jobb och så finns det (givande) jobb

Gick skitbra på vfun idag. Jag ä ba bäst asså! Äh skämt åtsido. Jag passar faktiskt i det här yrket. Varje gång jag fick lönebeskedet (samt såg hur många timmar jag hade jobbat) förut när jag jobbade på skolan så blev jag förvånad över att det var så mycket. Det var så intressant, jag hade så roligt och fick en så bra kontakt med eleverna att det knappt kändes som om jag jobbade. Jag tänkte liksom inte på att jag jobbade så mycket som jag gjorde tillskillnad från på restaurang/café/hotell jobbet.

Jaja, nu skriver jag lite loggar, kollar lite på Family Guy och surfar runt på nätet samtidigt. Jag är ju tjej så jag kan göra flera saker samtidigt faktiskt.

Åh lite skryt också. Fick massor beröm från min handledare för att jag var så bra på att förklara olika saker för eleverna. Jag gillar min handledare. Haha.

Story of my life

Jag är så jäkla bra, tralalalalala!

Okej scenariot är följande den här gången (ingen katt inblandad, hör och häpna!):

Sarah ska ta ner en handduk från tokställningen över badkaret (ni vet en sådan man fäller ut). Sarah har en badkarshylla som man lägger på kanterna till karet och där kan man ha ljus, böcker, fötter etc. Sarah halkar, tappar taget om handduken och håller på att handlöst falla ner i badkaret och typ dö (eller åtminstone få en rejäl hjärnskakning) MEN lyckas få tag i duschslangen och dra sig upp igen. Sarah knäade hyllan.

Den gick inte sönder konstigt nog.

Sarah blir glad.

*The end* punkt


Ett kall?

Det är ju tur att man gör lite reaserch innan man hoppar in i kollektivtrafikens värld. Har fått (av mina kära, underbara Norrköpingsvänner) höra att "min" buss till Vfu:n går från Södertull och dit hittar jag. Tacksam för all hjälp tog jag i alla fall en runda för att kolla vilka tider bussen gick med och sen promenerade jag hem. Upptäckte då att bussen faktiskt går från busshållsplatsen bakom min lägenhet. Förvisso bara en promenad på drygt 500 meter men ändå (till Södertull alltså).

Man ska lära sig något nytt varje dag.

Vfu:n är för övrigt redan hur rolig som helst. Nu kommer jag ihåg varför jag valde att börja utbilda mig till lärare, det är ju för att jag älskar jobbet! Har haft läxförhör i engelska, presenterat mig själv ungefär hundra gånger och faktiskt kunnat hjälpa till med matematiken!

Det där sista är jag imponerad av mig själv över.

Föredrar att åka bil med mig själv som chaufför

Imorgon gäller det. Då ska lyckas med konstycket att både gå på rätt buss och gå av vid rätt hållplats för att sen påbörja min vfu-period. Ni som känner mig ordentligt anar nog ungefär hur hysterisk jag kommer vara över just det momentet i morgon bitti.

Jag gillar inte att behöva förlita mig på saker jag själv inte har kontroll över. Såsom bussar. Jag litar på mina närmsta vänner men jag har fortfarande inte hittat någon som jag vågar falla för. Nu pratar jag inte om falla för som att bli kär och galen utan sådana där lita-på-övningar när man blundar och faller baklänges och någon fångar en i fallet.

Jag vågar inte lita helt enkelt.

Nu börjar det bli mörkt här, ska tända lite mysbelysning, fixa matlåda till morgondagen, plocka fram allt jag ska ha med mig och sen kolla på några avsnitt av Gossip Girl. Det förtjänar jag efter en (ja faktiskt) arbetsam dag som denna.

"Det är inte tjejen med bloggen som har skrivit låten" (så lyssna bara)

Drink coffee - do stupid things faster with more energy!

Har ägnat morgonen åt att försöka sova mer än vanligt (nej jag klarade det inte den här gången heller), dricka kaffe, äta smörgås, läsa om gruppsykologi och chatta med Frida.

Hon har äntligen fått internet vilket jag tackar gudarna för (eller internetbolaget) eftersom vi kan prata om allt utan att säga något och ändå förstå varandra fullt ut. Vi förstår nog till och med varandra bättre än oss själva. Med andra ord är det nödvändigt med kontakt så ofta det finns möjlighet.

Nu blir det snart litterturseminarium, ska möta upp bästa arbetslaget halv ett men först ska jag dricka lite mer kaffe.

:)

Big smile. True smile.

Red wine. Red lips.

Live high. Give me five.

It´s my life. I love it.


Förresten...

Vad är det här med ridbyxeleggins? Först blev det modernt med knästrumpor som är ett stående inslag i hästklädesmunderingen (även golf antar jag men det spelar jag inte), sen kom stövlar som såg ut som ridstövlar och nu ridbyxeleggins.

Jag är fruktansvärt modern i alla fall. Fast mina (riktiga) ridbyxor är skitiga och slitna förstås. Jag använder dom ju liksom. Jag kör visserligen med jodphurs och inte stövlar men det ligger några sådana och skräpar någonstans också... Dessutom har jag bästa accessoaren man kan ha i form av en riktig häst så jag ligger steget före.

Har även konstaterat att grannarna över mig gillar "Pirates of the Carribean" (går dagligen), EMD, att inte stänga av alarmet på klockradion på mornarna samt att skvala så mycket som möjligt vid morgonurineringen.

Jag älskar verkligen att bo i stan.

En tanke blir till två blir till tre blir till en uppsats

Efter en ganska intensiv pluggdag (samt konstaterande att det är oerhört roande att köpa ät och drickbara saker ur automater) så tog min pigghet totalt slut och jag somnade med katten på magen och boken bredvid mig. Det tar på krafterna att vara student, allt i skolan är så seriöst när man studerar på den här nivån att man vill så mycket hela tiden fast man kanske inte har koll på det stora hela.

Sen att vår grupp lättar upp det digra arbetet med både ett och annat skrattanfall och att vi relativt ofta kommer in på samtalsämnen som inte direkt har något att göra med vad vi SKA göra är en helt annan sak.

Ska fixa lite inför VFU:n, läsa en och annan bok och socialisera lite nu tror jag.

Ska försöka i alla fall.

Att få rensa tankarna och mest bara vara

Det har varit skönt att vara hemma i helgen. Jag har inte fått mycket skolarbete gjort (läs; i stort sett inget, bara läst några kapitel i diverse böcker) men jag har träffat kompisar, umgåtts med familjen och jag har ridit min underbara häst.

Så just nu är det lite downhumör här hemma i lägenheten. Det är inte det att jag vantrivs utan mer att jag verkligen inte har några av mina gamla vanor och rutiner kvar nu när jag bor här. Skulle vara morgonkaffet då. Jag saknar den dagliga hästdosen, jag skulle vilja flytta hit Greger så att jag kunde rida oftare men det går bara inte. Jag har inte tid och jag har framför allt inte råd att ha honom någon annan stans. Dessutom vill jag egentligen inte flytta från stallet heller för det är ju också där som jag mår så bra. Jag behöver bara kliva innanför dörrarna för att en känsla av trygghet, välbefinnande, lugn och harmoni.

Hur mycket tid av mitt liv som jag tillbringat där ska jag nog inte ens tänka på. Tur att man även kan skylla på att man faktiskt hälsar på mormor också och inte bara ägnar sig åt hästen när man är där.

Äh det blir bättre i morgon för då är det skola och NYA rutiner igen. Funderar på att stanna kvar på Bomull också och plugga där för risken finns att jag inte gör ett jota här hemma sen.

Just det. Träningskort också.


Ta det sansat för min egen skull

Har hunnit med frukost med föräldrarna, hästen, färgat håret på mormor, ätit lunch med brorsan, fikat hos Jonna och nu ska jag plugga. Eller ja, jag ska läsa en del och sedan umgås med familjen för det är faktiskt därför jag är hemma också.

Sova-trött just nu men det ska jag råda bot på. Promenad i Skeppstaskogen med Nisse kanske eftersom Kalle numera är för gammal för längre promenader eller något annat mysigt.

Åh förresten, jag har en skrivare nu! Vet bara inte om den fungerar eftersom jag inte har provat att koppla in den. Jag tycker inte om staden Motala men jag tycker om Claes Ohlssons i Motala för där finns det åtminstone skrivare till skillnad från i Norrköping.

Svammel, yes box men så är hjärnan mos och behöver semester också. Förut försökte jag bjuda med ner Jonna till Jönköping för utgång vad vi nu skulle göra där eftersom jag bor i Norrköping. Tur att vi båda har ganska grava stunder av förvirring och ångest i alla fall. Lättare att dela på bördan liksom.

Jag är anti-rökning, är du?

Jag har aldrig ens provat att röka och jag är stolt över det. Vill du tända en cigg efter det här?Sluta NU!

And after all you´re my number one

Jag är tröttare än tröttast men lyckligare än lyckligast just nu.

Om ni ville veta. :)

Nightynight säger jag och smell you later eller något. Första helgen utan fest på alldeles för länge (för att min kropp ska orka med) så i helgen ska jag vila kroppen (men träna!) och trimma hjärnan.

Wiiiie

Eric har fixat designen på bloggen. TACK!

Jag ska packa nu. Det har jag tänkt för mig själv sen jag kom hem vid halv sex men nu SKA jag verkligen det. Sen ska jag sova och drömma om barnkonventionen. 

Nej fan. Måste kika in hos barnombudsmannen också. SEN ska jag stänga av och packa ner datorn. Lovar.

KaLaS

Moneybrother var helt okej, inte ett band jag lyssnat sönder precis men jag kände igen ett par låtar i alla fall. Längst fram stod vi i alla fall (blivande pedagoger vet hur man ska bete sig för att få de bästa platserna...) och skrattade oss fördärvade till spexen, människan-som-jag-inte-kommer-ihåg-vad-han-heter-men-har-varit-med-i-Parlamentet och åt oss själva.

Inte bästa platsen för min nacke eftersom man fick kolla uppåt för att se något men det gick ändå. Ska det vara så ska det vara ordentligt.

Kom hem rätt skapligt inatt, tog första bussen hem med alla gratispennor jag snott åt mig och nu väntar föreläsningar mellan 11 och 17. Så... ja jag måste springa.

Hörs och störs!

Gata upp och gata ner

Ni vet när man sitter och tar in mer och mer information i huvudet, diskuterar och reflekterar, kommer överens och enas om någonting och slutligen knyter ihop påsen och går hem med miljoner tankar i huvudet? Så har jag haft det idag.

Jag är helt psykiskt slut och det första jag gjorde när jag kom hem var att somna på soffan med boken "Respekt för läraryrket" som ett litet, litet täcke på magen. Vaknade av ett par sms, varav ett meddelade att jag kunde hämta ut mitt bokpaket på "postens utlämningsställe".

Sagt och gjort så vacklade jag i alla fall iväg (räknade ut så mycket som att jag i alla fall skulle ta höger utanför porten) och gick och gick och gick. Kändes lite som en sådan där dröm när man aldrig kommer någonstans. I och för sig kändes det som om jag fortfarande sov så det kan ju bero på det.

Nu har jag böckerna i alla fall, måste bara köpa två till tror jag och en kunde jag troligtvis låna av Oscar (jag gillar att mina f.d kollegor också läser till lärare nu...) så det ordnar sig nog mycket smidigt.

Jag ska vakna lite till innan jag börjar skumma igenom den nya litteraturen. Kaffet kickar snart in och då är jag snart på topp igen.