Kickstart

Jag förstår inte varför jag envisas med att gå på spinningpass när jag tycker att det är så dödligt tråkigt. Även om det känns bra såhär efteråt.

Kunde sprungit på löpbandet ett tag istället och kört lite styrka.

Frukost nu då.

Torsdaaaag


Idag är en slapp dag. Jag gick upp för länge sen men går fortfarande i sovkläderna och känner inte för att göra så mycket annat egentligen. Ska röja ur skafferiskåpet och badrumsskåpet tänkte jag för det ser ut som om ett tredje världskrig brutit ut där i.

Ikväll blir det bio igen, fast med annat sällskap den här gången. Snabba Cash blir det, ska bli fint.Fan vad fejnt

Gick in på Gina idag och såg ett par jeans det första jag gjorde. Tänkte "Jamen varför inte?" och hoppade in i provhytten. Till saken hör att jag avskyr att prova/köpa/leta kläder men jag är i stort behov av byxor. Tog med mig ett par i storlek 38 in i vilket fall.

De var för stora! Tog storlek 36 istället och de passade perfekt, de var till och med lössittande.

Det firar jag med baugetter, skagenröra, räkor och godis. Jag kan träna i morgon också.


Dream on

I natt sov jag oroligt av någon anledning. Vaknade stup i kvarten och kunde inte somna om, och när jag väl gjorde det drömde jag mystiska och förvirrande drömmar. Jag skulle till exempel klippa håret på en av mina studiekamrater och då lyfter hon av allt sitt hår från huvudet som en peruk. Jag tar med "peruken" in till badrummet hemma hos mamma och pappa och klipper av den långa flätan sen ångrar jag mig och blir rädd för vad hon ska säga. Försöker limma fast flätan igen så det inte ska synas. Eller om jag använde tejp.

Jag drömde också att jag var ute och gick på en lerväg med en av lillebrors lagmedlemmar och han klev upp på en stock för att balansera och ramlade ner på andra sidan och försvann. Jag fick skäll för det eftersom de sen förlorade matchen som spelades och jag försökte låtsas som att jag inte var där när det hände.

Det var även något om tentan, disken och att jag tappat bort mitt körkort (vilket jag inte hade när jag såg efter i morse).

Helkonstigt.


Stora i orden men små på jorden

Jag tror jag gillar den här kursen. Universum är intressant och de föreläsare vi hade idag var hur bra som helst. Mycket lyckat när ingen av deltagarna håller på att somna på grund av mässande röst och stakande meningar. Som sagt, det här känns bra.

En riktigt stjärnklar natt utanför stadens alla ljus så kan du se omkring 6000 stjärnor. Det finns ungefär 100 miljarder stjärnor i Vintergatan och vi kan med andra ord bara se en pytteliten del av något fantastiskt.

Vi människor är små fisar i universum.

Apelsinerna är förövrigt väldigt goda just nu om någon ville veta.

Sleep tight

Jag behöver energi. Inte vanligt att jag önskar mig det precis för i vanliga fall brukar det vara tvärtom. Visst att jag kan vara sova-trött men energin i roppen brukar finnas där ständigt och jämt.

Idag är en sådan dag som jag bara vill sova. Orkar inte göra någonting, kroppen är slut.

Bättre dag i morgon! Yesyes!

Run Sarah, run!

Precis som jag själv förutsåg så blev det inte något gym i morse. Kom hem vid tolv och det efter att ha småsprungit hem med andan i halsen och halkat (nästan) omkull cirkus fem gånger. Jag brukar inte vara rädd om jag går hem ensam om kvällarna/nätterna, vilket i och för sig kanske är idiotiskt, men igår var jag det. Jäkla Teleborian och Niederman. Eller okej, jäkla livliga fantasi.

Slog mitt eget rekord i alla fall och var hemma på fem minuter och det med uppförsbacke hela vägen och mer eller mindre isgata. Cred till mig, jag kan.

Skulle betalat räkningarna på morgonen tänkte jag men tji fick jag. Csn betalar nämligen ut några cash förens registreringen är klar vilket jag inte hade någon aning om och inte hälften av mina kamrater heller. Trodde att de var smarta nog att förstå att man fortsätter en 3,5 årig utbildning även termin två speciellt som studieförsäkran var lämnad. Tydligen är de inte av det intelligenta slaget och jag får vackert vänta på mina pengar till fredag kan jag tänka mig. Tur att jag jobbade i skolan i december och januari så att jag får lön på onsdag i alla fall. 

Ehh.. ja. Idéernas historia och lite thé nu tror jag. 

Ont om rutiner, gott om dåliga vanor

Kom tillbaka hit till Norrköping runt lunch och beslöt mig för att ta tag i allt tråkigt innan jag gjorde ingenting, vilket varit mina planer mest hela dagen. Packade upp, dammsög, plockade in den diskade disken i skåpen och tog fram en matlåda.

För den som vill veta så var det köttfärsås och det går alldeles utmärkt att äta enbart det. Speciellt som jag inte hade pasta hemma (eller jag trodde att jag inte hade pasta hemma, vilket visst var fel upptäckte jag när jag öppnade skafferiskåpet för att leta efter godis som naturligtvis inte fanns).

I morgon börjar nya kursen klockan 10 (eller ja kvart över eftersom vi är akademiker tydligen) och jag funderar på gymmet där innan. Förstår bara inte vad det är som gör att jag inte orkar gå upp tidigt när jag är här i Norrköping eftersom jag inte har några problem med när jag ska upp till stallet på morgonen. Så antagligen kommer jag inte gå till gymmet i ottan utan sparar det till kvällen.

Denna kväll blir det i alla fall bio. Jag är väldigt mycket efter och har fortfarande inte sett "Luftslottet som sprängdes" så det ska fixas ikväll. Är väl ungefär sista föreställningen så det gäller att passa på.

Hör jag i höre?

Det går en reklam på radion just nu som handlar om IKANO-huset. Reklamrösten pratar om "extra" bra erbjudanden, "extra" mycket erbjudanden och så vidare.

Undrar om det är någon mer än jag som tycker han säger "äggstra". Ungefär som om han vill göra en lite "spejsad och rolig" reklam i påsktider.

Fruktansvärt irriterande att höra på faktiskt.

Back to buisness

Jag har haft en bra vecka här hemma men på söndag måste jag tillbaka till Norrköping igen, ny kursen börjar på måndag. Med andra ord är det bara att hugga i redan från start och eftersom jag är övertygad om att jag får göra omtenta på senaste tentan så gäller det väl att jag hugger i lite extra.

Funderar på att skaffa en skitstor whiteboardtavla där jag ska skriva upp alla moment som ska klaras av, alla uppgifter som ska skrivas och vilka böcker som ska läsas till tentan. Synd bara att jag inte har någon plats för den, väggarna är ockuperade. Får väl nöja mig med almanackan som vanligt trots att det är mycket roligare att stryka saker från "att-göra"-listan när det syns för andra än mig själv.

Jo precis. Bara för att jag ska få lite fart på mig själv och kunna visa mig duktig för mina kompisar. Hehe...


Nightmares

Jag vet inte varför, jag vet inte hur och jag tycker själv att jag ör oerhört hysterisk. Jag avskyr spindlar och är livrädd för dem. Har alltid gjort och kommer troligtvis alltid att göra eftersom jag fortfarande inte vuxit ifrån det.

Igår kom pappa springande med händerna ihop som om han höll i något och ropade:

"Har du sett en sån här, har du sett en sån här?"

Jag reagerade mycket lugnt och sansat och sa: "Det vet jag inte." Eller nej. Jag blev hysterisk, höll för öronen (av någon konstig anledning så gör jag det när jag blir rädd istället för att hålla för ögonen), och skrek rakt ut samtidigt som jag försökte sparka honom.

Han höll i en chokladbit som han skulle ge mig. Kul hade han i alla fall, precis som de sjuhundraelva andra gångerna han gjort likadant. Jag går på det varje gång.

Min bror har jag gett ett knytnävesslag på käften (men han låtsades att han skulle slänga en spindel på mig och den var riktig så han får skylla sig själv). Jag har sprungit fruktansvärt fort inne på slottet när jag dammsög en av alla stentrappor och lyckades pricka ett spindelbo. Slottspindlar är inte små kan jag lova, i storlek som en liten hund ungefär.

Ska sluta skriva om spindlar nu för jag sitter här och ryser för mig själv.  

(Fast jag tycker om Spindelmannen-filmerna. I och för sig så är det inte Spindelmannen själv som är snygg utan hans bästa vän/värsta fiende Green Goblin, James Franco. För att prata om annat.)


En bulle i ugnen

Bullar blev himla stora och goda. Om ni ville veta.

Inte mer med det

Jag och Jonna bakar bullar och jag har mjöl i hela ansiktet. Fint är det.


För övrigt har det varit en ganska hektisk dag med hämtande och skjutsande, snabbfika och lasarettsvisit.

Bara för att

Det finns ingen bättre start på dagen än att tillbringa morgonen i stallet. Helst alldeles ensam eller med någon enstaka vän, så att man ändå har möjlighet att gå i sina egna tankar. Både Greger och Pingu fjäskar alldeles galet för mig för att få gå ut först av alla samt få bunkarna först vilket, kan jag väl erkänna, de brukar få.

Marigold tyckte nog det var lite mörkt för att gå ut just idag eftersom hon inte hängde på Miranda tillräckligt fort så att hon såg vart hon tog vägen. Marigold vände istället och gick tillbaka till sin box som redan var stängd. Hon klurade ut hur hon skulle vända sig tillslut, lugnt och sansat och med ingen brådska alls ska tilläggas. Alla hästar kom ut tillslut i alla fall. Greger med benen flygande åt alla håll i full galopp så fort han kom utanför stalldörren, precis som vanligt.

Idag ska jag skriva klart mina arbeten hade jag tänkt. Ska åka iväg och låna en bok av Jennifer nu och sen ska jag banne mig sitta vid datorn tills allt är klart. Eller ja, jag måste vara klar innan sju för då ska jag på match.


Boooyaa

Åh hej här kommer ett irritationsinlägg återigen.

Jag irriterar mig på människor som inte kan skriva ordentligt. Som tycker att talspråk är det rätta sättet att skriva på och som inte vet skillnaden på de och dem (när de väl använder dessa istället för "dom"). Att läsa en skriven mening som lyder: "Dom som inte va med fick sitta på bänken men ja va med." eller "Han o hon e tillsammans."

Särskrivningar är dessutom något som borde förbjudas.

(Nu syftar inte jag på de människor som lider av dyselexi eller liknande läs-och skrivsvårigheter. Jag syftar på människor som bara är lata och inte har hängt med på svenskalektionerna ordentligt.)

Jomensåattdet

Opponeringen avklarad, packningen färdig och diskandet.. är till 93 procent klart. Handbollsmatchen jag skulle på i morgon är inställd, vilket inte förvånar mig sådär jättemycket. Inte för att vara partisk, men Motala verkar inte ha samma standard på matcher/domare/spelare som Vadstena. Det blir inställt ständigt och jämt och inga domare dyker upp för att dömma trots att de blivit inkallade och bekräftat.

Lite mystiskt för hur det än är så borde inte missuppfattningarna återkomma hela tiden. Jaja, shit the same. Jag ska på 35 års fest hos min kusin på kvällen och det kan bli livat. Lite väl livat kanske men sådant är ju kul det med. Så länge det inte är jag som däckar på toalettgolvet eller spiller ut all öl i soffan vill säga. Jag brukar dock vara städad för det mesta. Man lär av andras misstag.

"Adda mig som vän, sexxiiibabe14"

Jag har nu gjort klart opponeringen på uppsatserna. Blev kanske inte sådär jättebra men jag tycker inte om att komma med kritik, även om den är konstruktiv. I och för sig så fanns det inte direkt något att kritisera i M:s uppsats så jag har fått leta bara för att jag är tvungen att ha något att säga.

Sen så har jag skrivit lite på digitala möten-skiten vilket mest resulterat i att jag surfat runt på bilddagboken och kamrat i jakt på konversationer som kan relateras till kön, klass och etnicitet. Ja, det är en skoluppgift och jag känner mig som en snokare som sitter och läser och kollar på bilder. Funderar även hur många det är som är de de egentligen är. Hur många 53 åriga, halvfeta gubbar med överkammad flint är det som sitter framför sin dator där hemma och utger sig för att vara "Danneboii94"?

Att jag sedan blir helt förskräckt över bilder som barn och ungdomar som lägger ut bilder på sig själv och andra är en annan sak. Vet inte om det är jag som är gammal och har blivit en moraltant men jag tycker inte att det borde kännas okej att lägga ut bilder på sig själv i bara underkläderna och med sju kilo smink i ansiktet.

Tonårstiden är ingen lätt tid, bekräftelsebehovet är stort och osäkerheten är ännu större. Jag önskar bara att unga tjejer och killar inte exponerade sig själva på det viset, jag tror inte att det kan komma något gott ur det på något vis. Jag misstänker istället att det kan gå käpprätt åt helvete.

RAOWRRRRRR

Jag är så rastlös och uttråkad just nu att jag tror jag dör. Jag förbannar min överskottsenergi något så grymt. Ett hemmagym vore inte helt fel, eller helt enkelt att slippa tvättstugan så att jag kunde gå och träna på World Class NU.

JAAAAAAAAAAAAAAG BLIIIIIIIIIIIIIIR GAAAAAAAAAAAAAALEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!

Att göra det eller inte göra det

Jag har inte ett lika bra pluggflow idag. Jag kom inte iväg till gymmet på förmiddagen och nu klockan 12 har jag tvättstugan och den varar till 16. Efter 16 är det smockat på gymmet och det gillar jag inte. Får se om jag tar ett expresspass lite senare ikväll men eftersom jag behöver packa och fixa alla skoluppgifter innan i morgon så tror jag inte jag hinner.

Jag är himla bra på bortförklaringar när jag inte har någon träningsmotivation. Jag ska rida i helgen istället. Mycket roligare.


Lathet är min största last at the moment

Maten smakade faktiskt bra.

Och ja mamma, jag är mätt och belåten och har ätit ordentligt även om kombinationen var lite lustigt. Är någon villig att pröva så fungerar bacon, keso med rödlök (plus svartpeppar) och några stekta champinioner alldeles förträffligt ihop.

Dessvärre är jag fortfarande sugen på choklad men orkar fortfarande inte gå och handla någon. Det är ju visserligen positivt både för plånboken och mina fettdepåer som inte behöver bli större (detta gäller dock bara depåerna, inte plånboken).

Jag får... göra thé istället för inte har jag något smetigt att röra ihop heller och mjölk har jag bara en liten skvätt kvar av så jag kan inte göra någon varm choklad.

Dessa ständigt återkommande i-landsproblem.


Nu räcker det!

Jag har skrivit 6753 tecken på Estetiska lärprocesseruppgiften och typ två meningar på uppgiften om Digitala möten. Nu räcker det, jag orkar inte vara mer ambitiös.

Ska istället tillaga en kulinarisk läckerhet innan klockan blir halv åtta då jag planerar att läskas av god mat som tillagas i "Halv åtta hos mig". Hos mig serveras det klockan halv åtta knaperstekt bacon och keso med rödlök och lite kryddor. Kan hända att jag slänger in ett par oliver och lite smörstekta champinioner också.

Jag är inte, om ni inte förstått det redan, ett stort fan av att laga mat till mig själv.Jag kan faktiakt laga annan mat också, lax till exempel och hemgjord kall sås. Åt nästan bara det här förut (jag var lax-kvinnan och mina kompisar frågade inte vad jag skulle äta till mat utan HUR ska du tillaga laxen). Det var tider det. Vadstenatider. Hoho.


Hola amigos

Jag gjorde en ganska dum sak nyss när jag pratade med Milla. Jag kan aldrig vara stilla när jag pratar i telefon så jag går runt runt i lägenheten, ställer mig på stolar eller kliver över massa saker. Grannarna har nog ganska roligt åt mig och det är ju trevligt för dem.

Nåväl, jag passade på att arbeta med lite benmuskler på min kökspall (ni vet en sådan där suverän från IKEA som är ett måste för alla pygmeér som jag) och lyckas trampa ner på golvet hårt och skoningslöst med rakt ben. Inte bra. Nu har jag ont i hela benet och foten är svullen, samma fot som jag brukar få inflammation eller vad det nu är i titt som tätt när jag gått i fel skor. 

Jag är så duktig på att ställa till det för mig. Go Sarah! 

(Tror att det går över snart, jag kan ju alltid låtsas det i alla fall.) 

Ich bin ein dummkopf unt ein klantarsel. Hoho.

Sånt är livet

Så var det bara jag kvar. Giving up. Hoho. Ser på Grynet istället och skrattar.


Strunt från femte våningen

Okej det här kanske är gnällinlägg också men jag vill poängtera att jag inte tyck-synd-om-mig-gnäller, jag gnäller istället om sådant jag stör mig på eller ogillar. Stor skillnad. Right?

Saker jag har svårt för:

1. Kramar

Missförstå mig inte, jag tycker det är mysigt med kramar. Får jag en spontankram av något barn, blir kramad av mina syskon eller liknande så är det fint. Det jag har svårt för är kompiskramar. Jag kramar alltid fel! Höger? Vänster? Krama eller inte krama? Dessutom känns det för det mesta falskt och glättigt även om tanken är god och även om man är goda vänner. En annan nackdel är att jag är kort vilket leder till att jag måste stå på tå för att nå eller så måste den andra peronen böja sig ner en halvmeter och få ryggskott på köpet.

Ni kan krama mig om vi inte hörts av och träffats på ett tag annars räcker ett hej lång väg.

2. Shopping

Det är jämt för mycket folk som alltid är i vägen och är inte de i vägen så är jag i vägen. Jag hittar ytterst sällan det jag behöver och avskyr provrum så mycket att jag nästan kräks när jag måste bruka dem. Dessutom så är det jobbigt att packa upp det jag får med mig hem och jag samlar på sig ytterligare ett par meters kvitton som jag pressar ner i plånboken som redan är fylld till bristningsgränsen. Tyvärr inte av pengar utan, precis, kvitton.

3. Thé

Jag älskar thé. Skulle kunna köpa nya sorter hela tiden (vilket jag också gör) och har samlat på mig en diger samling. Det jag stör mig på är att jag även dricker kaffe så thét står mest bara där tillslut eftersom jag glömmer bort att dricka det. Har på något sätt fått för mig att jag bara ska dricka varma drycker på morgonen (och då dricker jag just kaffe). Försöker lösa problemet nu genom att mer eller mindre sätta upp tider då jag ska dricka mitt thé. Fungerar bra för tillfället men har fortfarande fyra kartonger kvar att använda upp plus de påsar jag har i after-eightburken.

Så om jag bjuder upp någon på en kopp thé en kväll så betyder det troligtvis det på riktigt också.


Bara de som vågar misslyckas stort kan lyckas stort.

Jag har svårt för människor som vill att man ska tycka synd om dem. Jag menar inte att det inte är synd om dem (även om det inte är så synd om många som de tror) men jag tycker inte om när de försöker få folk att skriva "stackare vad synd det är om dig och du måste ha det värst i hela världen".

Självklart finns det perioder då jag tycker himla synd om mig själv, till exempel när jag är sjuk, känner mig ensam eller tycker att vi har för mycket i skolan. Dock brukar det hela sluta med att jag blir förbannad på mig själv för att jag är så löjlig. Om jag skulle "be" någon om att tycka synd om mig så sparka för sjutton upp mig ur all självömkan.

Det är klart att man har all rätt att vara ledsen men det finns en gräns och den går vid gnäll. Är man ledsen över något så är det oftast något som det är svårt att göra något åt men det hjälper med världens bästa vänner och en underbar familj som ställer upp tjugofyrasju. När man istället börjar gnälla om ditt eller datt så blir det inte bara jobbigt för de som behöver/råkar höra svadorna utan också ganska patetiskt.

Jonna och jag kan gnälla och klaga tillsammans för det slutar ändå med att vi skrattar åt att vi är så patetiska. Det är dessutom ingen annan som behöver höra på vårt prat. Vi sitter i samma båt och behöver hjälp av varandra att hoppa i vattnet ibland.


En dröm ger åt tanken vingar

I morse ångrade jag faktiskt köpet av de två små söta mössen jag hittade på IKEA. Ja, det var alltså inga levande möss som jag lyckades fånga i hopp om att de skulle vara lika hjälpsamma som Askungens möss, utan de hittades på barnavdelningen vid mjukisdjuren.

Jag köpte dem inte till mig själv (jag ville ha en väldigt kramgo hund istället men besinnade mig) utan till Tyra ch Bosse. Tyra bevärdigade dem knappt med en blick, hon anser sig vara lite förmer än alla andra och kan således bara leka när hon tror att ingen ser, men Bosse kastade sig gladeligen över dem.

Det gjorde han också i morse runt klockan 06.00. Inte lika gulligt.

Idag tänkte jag ta en promenad och sedan försöka skriva tills fingrarna blöder, eventuellt även (faktiskt!) läsa i någon av de fyra böcker vi har i nästa kurs. Om det blir så vet jag inte än men jag kör på det där med att det är tanken som räknas.

Jag tänker väldigt mycket så jag antar att de uppväger allt jag inte gör.

Körtt och gött

Hej.

Idag blir det IKEA.

Hej då.

Sweetheart

Gabriel: "Kom, klättra upp i min säng!"
Jag: "Nej, jag är för stor för det."
Gabriel: "Nej du är inte tjock. Du är smal som min mamma. Eller hur?"

Gotta löööv them.


Belle and Sebastian


Keep on running

Ja det där spinningpasset i morse 6.45 blev det ingenting med. Sängen var alldeles för skön och för en gång skull vaknade jag inte och var rastlös. Min teori är att jag har tentan att tacka för det. Åt frukost i lugn och ro, gick ner till centrum och köpte lite drycker på the Bolaget och lite smått och gott på ICA. Vä hemma vågade jag inte sätta mig ner utifall att en akut trötthet skulle drabba mig så jag sprang iväg till gymmet istället.

40 minuters Crosstrainer och 20 minuters (helvetisk) jogg på löpbandet fick det första träningspasset detta år bjuda på. Tackar min envishet och att jag njuter av att trotsa mjölksyran och att ta upp flåset ännu ett snäpp. Golvet fortsatte att röra sig efter att jag klivit av bandet och detta resulterade i att jag höll på att gå in i väggar och att jag krockade med en kille som reste sig från golvet vid stretchingplatsen.

Det var lite pinsamt men han var snygg så det gjorde inte så mycket. Hoho. Synd bara att jag inte direkt visar mig från min bästa sida, med luggen klistrad i pannan av svett och med mycket rosiga kinder. Lägg till min mycket snygga tröja "Vissa val är för evigt - don´t drink and drive" som jag fick på en mässa för fem år sedan och som är tre nummer för stor. Japp jag är ett kap. Ehh... va?

Nu ska jag dammsuga och torka golvet samt hoppa in i duschen och fräscha till mig innan "my girls" dyker upp här ikväll. Ska bli riktigt nice!

Dagen med stort D

Jag som alltid brukar vara nervös när jag har prov i skolan (numera så kallade tentor då...), så nervös att jag inte kan sova natten innan och knappt få i mig någon frukost, har sovit underbart gott hela natten och bara chillat på morgonen. Kan inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt med tanke på att jag kanske borde plugga frenetiskt just nu egentligen. Kan vara så att jag bara accepterar faktumet att det med 99 procents säkerhet blir omtenta.

Ska ordbajsa som sjutton i alla fall. Sen får det bära eller brista.

Ska slänga in mina få julsaker i garderoben ikväll tänkte jag. Det kanske blir sommar snabbare då?

Hooked on a feeling

Är tillbaka i Norrköping igen med blandade känslor. Visst, det är skönt att vara tillbaka i min lägenhet igen där alla mina saker bor (även om jag helst vill bo i ett hus på landet) men det är ju ändå inte hemma på det vis som mitt riktiga hemma är. Jag är sjukligt beroende av ett hem där jag trivs, tycker inte om att bo tillfälligt på andra ställen. Japp, jag är världens största tönt.

I morgon har jag tenta och den kommer gå åt fanders. Jag har inte orkat plugga så mycket som jag borde gjort så jag får skylla mig själv. Egentligen skyller jag själv på att jag har jobbat så mycket, det har varit fritids hit och ridlektioner dit men jag har mått toppen av det så jag ångrar det inte. Det finns omtentor faktiskt.

Helgens projekt blir att ta upp träningen igen, tror på ett spinningpass klockan 6.45 på fredag som start, röja i min garderob, fixa någon sorts ordning i köksskåpen och i badrumsskåpet. Ja, städa resten av lägenheten får jag väl göra också för den har mer eller mindre dammat igen i min frånvaro.

Läsa lite till på tentan, gå upp skapligt i morgon och läsa lite till. Ska möta upp tjejerna vid tolv för att käka något ihop också vilket jag ser fram emot. Har inte träffat dem på evigheter och jag har dessvärre inte heller direkt hört av mig till någon. Ber om ursäkt för det på mina bara knän och jag har dåligt samvete men jag har haft så mycket annat i huvudet.

Sarah, säg hej till Vygotskij, Stier och Helander nu. De ska bli dina bästa vänner!

Stackarn

Mina katter planerar någon sorts kupp mot julgranen och dess prydnader. De tänker inte på att det kommer gå ut över mig.

Jag ger dem mat, husrum och låter dem trasha min lägenhet när jag inte är hemma.

Otacksamma jävlar.

Tjugohundratio-tvåtusentio whatever

Antar att det är nu jag skulle knåpa ihop någon sorts årskrönika för att få en överblick av året som gått. Bye bye 2009 och hejhej 2010.

Skriva att året började med snö och minusgrader och att jag och kusinen dagen efter tryckte i oss varsin pizza och gick upp alldeles för tidigt om timmarna vi sov överhuvdtaget räknades.

Att jag mestadels jobbade och inte hann göra så mycket mer. Jo jag red och fortsatte jobba med min fina häst som utvecklats något enormt under 2009.

Skriva att jag tröttnat så till den milda grad på att jobba i restaurang/hotell-branchen att jag tackade ja till sommarjobbet som jag blev tillfrågad även detta år med ångest i tankarna. För att spä på ångesten ytterliggare blev jag i juni erbjuden sommarjobb på fritids som jag var tvungen att tacka nej till. Bättre sent än aldrig brukar man säga men i det här fallet var det verkligen försent.

Med mig själv har det varit upp och ner och hit och dit och det har hänt en hel del. Både bra och dåligt och något mitt i mellan. Slutsatsen är väl att jag verkligen hoppas att det nya året blir bättre än det förra. Winnerbäck sjunger att han "älskar sitt meningslösa liv" men jag avskyr mitt och jag har inga stora förhoppningar om att det skulle ändras.

En positiv sak är dock att jag börjat plugga. 14/8 var det upprop i TP1 vid Linköping Universitet - Campus Norrköping. Jag vet att jag vill bli lärare, jag älskar att arbeta i skolan och nu ökar mina chanser avsevärt att bli fast anställd någon gång i framtiden.

Att flytta till Norrköping var bra för mig, ett tag. Nu vill jag tillbaka hit igen för det är i Vadstena jag trivs bäst. Jag har träffat fantastiska, underbara människor men dem kan jag hålla kontakten med och träffa även om jag flyttar tillbaka igen. Vi får se hur det blir med allt.

Nu låter det säkert som att jag har varit deprimerad under hela året men så är det inte. Jag har varit glad, arg, ledsen, förbannad, lycklig, nedstämd och så vidare. Det är just nu som jag bara vill slippa pluggångesten, pressen och spola fram tiden ett par tre år och leva det liv som jag önskar att jag får någon gång istället.

Ciao.