Lilla fågel

Jag hade planerat att tentaplugga vidare när jag kom till Norrköping. Kanske även packa en flyttlåda eller två. Istället sitter jag i soffan, nybadad och med datorn i knät (dum som jag är eftersom jag får ont i nacken). Planer kan ändras helt enkelt.

Jag skyller på att jag inte kom hit fören strax efter åtta och efter åtta ska man inte göra något vettigt har jag hört.
Dagens goda gärning: Jag räddade en chockad fågel som flög in i fönstret. Eller det var två men den ena flög iväg nästan direkt. Den lille flugsnapparen plockade jag upp och kollade till innan jag satte den i en buske för att piggna till. Han satt inte kvar senare så han flög nog iväg.

Eller så blev han uppäten av grannens katt, men det behöver jag ju inte ta som första alternativ.

Bäst

Jag har världens bästa bror. Han är så fin att det inte är riktigt klokt.


Doh!

Hur ska det gå?


Har fixat det sista (hoppas jag) med uppsatsen. Eftersom jag inte närvarade vid onsdagens möte så tyckte jag att det var det minsta jag kunde göra. Får väl se om det blir godkänt också!

Tentapluggat har jag gjort om än inte så mycket som jag borde. Betade hästen lite extra länge, skjutsade på folk, dammsög, agerade hinderpersonal och myste ett tag istället. Det är konstigt att allt är så mycket roligare än att plugga även om jag vet att jag blir lugnare om jag gör det. Paniken och hysterin ligger på snäppet över den övre gränsen för tillfället och den där jäkla tentan hägrar som ett svart moln i slutet av nästa vecka. Jag kan dock inte göra mer än mitt bästa (och lite till) så då gör jag det också hoppas jag.

Nu blir det pizza och lite annat smått och gott.


Jag ramla omkull

Fick just en flashback från Västergården, som vi bodde i när jag var liten:

 Jag står längst upp i trappan och funderar på om jag skulle kunna göra kullerbyttor nerför den. Det kunde jag, och fort gick det också. Jag tänkte dock inte på konsekvenserna såsom blåmärken, bulor och allmän smärta.

Jag tror inte jag är smartare nuförtiden tyvärr.


Fullt ös medvetslös

Jag börjar visst bli dålig på det här men jag har så mycket annat för mig hela tiden. Trevliga saker och mindre trevliga saker - upptagen är jag i vilket fall som helst.

Tentaplugget snurrar för fullt, uppsatsen är typ klar och flytten närmar sig. Nytt jobb, gammalt jobb, nya kollegor och gamla kollegor. Jag trivs väldigt bra med att jobba överhuvudtaget och det är skönt att "vila sig" från studierna.

Livet rör sig helt enkelt.

Slutspurt!

Nu är det dags igen, ska åka hem ikväll efter skolan och packar därför väskan ytterligare en gång. Jag blir ner och mer stressad för varje gång eftersom jag är livrädd för att glömma något. Även om det inte tar mer än en timme att åka hit så är det lite långt för att hämta en tröja eller ett par skor...

Snart är det slut på packandet och flängandet i alla fall och det ska bli så himla skönt. Har visserligen STORA packningen kvar (dvs hela lägenheten) men efter det ska jag bara njuta. Jag är så trött på att bära på mitt liv hela tiden!

Kaffet är snart slut i koppen så då måste jag väl ta tag i det sista och springa (med alla mina väskor) till föreläsningen. Därefter blir det (om jag får bestämma) lunch i solen med tillhörande UNO-spel och resten av eftermiddagen kommer ägnas åt verkstäder i pedagogiskt drama och rörelse. Slutar 16.45 och 18.30 ska jag vara på plats på Dackeskolan i Mjölby för familjemiddag då min lillasyster utbildar sig till kock där.

Det är inte precis så att jag har lite att göra i mitt liv... Fast jag gillar´t!


Vill du visas upp för hela världen?

Att plugga på universitetet gör mig lite skadad. Jag läser texter och undrar om författarna har belägg för det de skriver, vad deras källor är (nej Wikipedia räknas inte) och om forskningsetiska principer har beaktats. Det där med de forskningsetiska principerna snurrar även runt i huvudet när jag ser på Unicefs reklam på tv. Vet barnen om att de exponeras i media? Är mammorna som sitter med sina undernärda barn i famnen medvetna om hur många människor som kommer se deras hemska situation?

Jag vet att det är för en god sak och jag förstår att reklam är det mest effektiva sättet att nå ut till massorna. Reklamen berör och jag skulle vilja hjälpa dem. Om exponeringen i media är helt okej är dock frågan.

I vilket fall som helst och utan någon slutsats alls så har jag bidragit med en droppe i det stora havet åtminstone. Jag har köpt Unicefs nål "för varenda unge" och kan ingenting annat än hålla tummarna för att pengarna går dit de ska och inte ner i någon annans ficka.


Hey there!

Skrivkrampen har lättat och nu känns det inte längre omöjligt att få klart alla uppgifter.

Undrar vad den egentliga orsaken är? Vår, stundande flytt eller alla andras färdigställande av uppgifterna kanske? Sötaste systern och så jag.

NostalgiDet här är barndom för mig. Jag hade ett kassettband med Mora Träsk och jag tror fortfarande jag kan spellistan utantill om jag tänker efter. "Lilla Olle", "Fader Abraham", "Hänger huvudet på dig ner", "Jag är ett litet ylle", "Hemma på vår gård", "Tigerjakt"... Ja det tar inte slut där.

Håller därför på att göra lektionsmaterial till "Vi ska gå på zoo". Eller ja, jag planerar i alla fall. Lärarnörd och Mora Träsk-tönt = Stackars mina elever. Ska jobba i FK-klassen nästa fredag, de lär ju inte få det lätt alltså.

Blahablaha

Plugget flyter inte på för tillfället men det betas av sakta och ganska osäkert med hjälp av svordomar och "jag har lust att slå ihjäl någon"-dagar. Någon gång blir det väl klart kan man hoppas.

Jag är trött som sjutton på grund av en jäkla förkylning som härjat i min kropp sedan förra söndagen. Kan väl erkänna att fredagens (lördagens också..) utekravall med sjukt mycket andra studenter inte direkt gjorde saken bättre. Sen får jag för mig att jag har blivit pollenallergiker men har jag det dör jag för det finns inget bättre än att vara ute i naturen mest hela tiden faktiskt. Så nä, det är nog bara en vanlig förkylning ändå.

Funderar på att bota mig med te och ostbågar. Crazy combo.


Inget kul

På seminariet idag, då seminarieledaren ropade upp oss i grupperna, sa hon att jag inte skickat in någon frågeställning "och då är hon ju inte här." Jag sa att det var jag visst och att jag hade skickat in frågeställningarna på tisdagen redan eftersom vi hade vfu hela onsdagen. Hon hävdade bestämt att jag inte skickat någon och jag sa det motsatta för jag visste ju att jag hade gjort det.

Jag fick vara med hon sa att "hon väl fick tro på mitt ord" och att hon skulle kolla upp om hon hade slarvat med mailen. När jag kom hem nu på eftermiddagen hade jag fått ett mail från henne där hon skrev att hon inte fått in någon frågeställning från mig. Hon hade gjort ett misstag som litade på mig och nu var det mitt fel att de deltagare som "erkände" att de inte skickat in någon frågeställning fick lämna rummet, att det var orättvist. Hon ångrade att hon låtit mig vara med, jag hade ju ljugit.

Sådant här upprör mig för jag ljuger inte, jag hade skickat in frågeställningen och jag vet att det stod att mailet var skickat. Jag gick därför in och kollade skickade mail och mycket riktigt - där fanns ett mail till seminarieledaren med datum och klockslag och allting. Sedan kollade jag på adressen och då visade det sig att isv inte fanns med i mailadressen. Mailet var dock skickat och inget felmeddelande hade kommit upp.

Nu har jag bifogat det mailet, förklarat att det tydligen blivit fel och bett så hemskt mycket om ursäkt. Men det är ett bevis på att jag inte ljuger i alla fall - jag är inte och har aldrig varit en sådan människa. Nu har jag dåligt samvete för de övriga deltagarna (som inte fick vara med) och samtidigt är jag förbannad. Jag hade gjort vad som skulle göras och jag hoppas att seminarieledaren inser att fela är mänskligt. Det var inte precis som att jag gjorde det med flit.

FAN. Nu är hela dagen förstörd.


.....

Just nu känns det som om hela min tillvaro rämnar. Jag har vanligtvis inga problem att reda ut skolarbete som står mig upp i halsen och som jag måste vada mig fram igenom. För tillfället drunknar jag. Hästen blir inte bättre, han haltar fortfarande massor och har ont. Hovslagaren säger att det vore bra om skon kom på igen så snart som möjligt och det håller jag fullständigt med om men vi ska ringa veterinären först och höra om de är inne på samma linje. Saken är den att det inte kommer att gå att få på honom någon sko om han inte drogas ner. Han har ont, han kommer resa sig och leva rövare. Jag känner honom utan och innan. Och i mitt huvud målar jag upp scenarion som slutar med att jag måste avliva honom. Jag drömmer om det och jag vaknar av panik och ångestkänslor.

Så just nu ska jag egentligen försöka få ihop ett reflektionsdokument där jag utvärderar mina vfu-perioder och istället gör jag ingenting och har lust att be allt skolarbete att DRA ÅT HELVETE. ¨

Jag vet inte om jag orkar det här.

Ibland är det bara för mycket för mig

Jag har ett problem. Eller "problem" ska jag väl egentligen säga.

Jag kan tydligen inte vara arbetslös. Från att ha sagt upp mig från mitt stående sommarjobb har jag helt plötsligt tre jobb. Jag måste tacka nej till ett, två går att kombinera.

Antar att det är många därute som skulle vara glada för att vara i mina kläder, det är inte lätt att få jobb idag. Jag är glad att jag är efterfrågad, det skulle bara vara skönt att slippa bestämma sig för saker och ting. Hur det än är så känns det dumt att tacka nej till jobb även om man omöjligt hinner med alla erbjudanden.

Jag kommer säkert inte ens kunna ha någon betald semester när den tiden väl kommer. Då uppenbarar sig säkert ett bra extrajobb. Det skulle vara så typiskt mig.
Vfu

Oj vad jag har varit dålig på att uppdatera. Nu vfu-period i alla fall (verksamhetsförlagd utbildning = praktik för oss vanliga dödliga) och det är den sista för det här första året på Lärarprogrammet. Sista veckan hos min klass som är mer högt än lågt ibland och med fullt av hormonstinna soon to be teenagers. Jag gillar dem, de kommer saknas.

Vi har sjukt mycket att göra i skolan, egentligen borde jag inte göra någonting annat än läsa, skriva och planera. Jag läser, skriver och planerar. Dessvärre är böckerna av det mer skönlitterära slaget, texterna mer tankar som inte har något med skolan att göra och planerna inbegriper mig och mitt liv. Livet utanför plugget vill säga.

Det ordnar sig, det gör det alltid. Det är bara så jobbigt att få arslet ur vagnen och sätta igång ibland. Men det är lugnt mamma, du vet att jag fixar´t!