Blandad kompott

Jag är skitdålig på det här numera. Löjligt nog beror det mycket på att jag tröttnat på den mörka färgen på bloggen och skulle vilja ändra till något ljusare men vet inte hur man gör. Jag är handikappad när det kommer till webbdesign och liknande, de tre åren på Spik var ganska bortkastade på mig. Det enda jag fortfarande kommer ihåg är hur man använder sig av APM och där skriver man bara texter.

Idag går jag på det näst sista passet på mitt ena sommarjobb (sommarfritids är slut sedan några veckor tillbaka men nu jobbar jag på "vanliga" fritids igen) och jag är rätt glad över det faktiskt. Jag trivs med kollegorna men inte med arbetet i sig och verkligen inte med att arbeta kvällspass själv. Men snart slipper jag ju det så då behöver jag ju inte klaga längre. Jag vet att jag låter väldigt otacksam men det är jag inte. Jag är glad att ha jobb och jag är tacksam över att jag aldrig egentligen har saknat jobb men just det här är inte min grej. Mitt rätta element är där jag har ett x-antal barn att hålla reda på hela tiden och få dem att förstå det fantastiska i att kunna läsa, skriva och lära sig andra språk. Det är underbart.

Bara för att prata om något annat så var jag på Öland i helgen. Underbart, lugn och skönt och vi gjorde egentligen inget särskilt. patrik och jag tog en tur på lördagskvällen för att kika runt lite. Vi såg en skylt där det stod "Runsten" och vi svängde gladeligen in där för att vara leka lite kulturmänniskor. Vi hittade dock ingen runsten och slutade istället på ICA Kvantum i Färjestaden. Dagen efter fick vi reda på att det visst inte alls var någon runsten där vi svängde. Det var nämligen namnet på den lilla byn som vi åkte igenom. Så kan det gå, inte tänkte vi på att det inte fanns en fornminnesskylt där.

Syskonen Gustafsson i ett nötskal.

Ordbajs

Snart börjar pluggandet igen. Inriktning i år och jag som har valt svenska läser numera på campus Valla och jag skulle redan nu vilja ha lyckönskningar för jag kommer aldrig lära mig hitta. Första kursen heter Barn - och ungdomars språk om jag minns rätt. Ska vi kanske lära oss de rätta slangorden i form av "tiiieph", "bah", "serii" och liknande. Fjortisspråk alltså.

Nej jag var inte seriös (serri) med spekulationerna. Tiiieph.

Blir nog bra när jag väl kommit igång igen men just nu är jag inte så pepp på det. Vill bara fortsätta jobba för det är det som är roligast och mest givande i mitt fall. Utbildningen ska naturligtvis klaras av så jag får min examen men det är jobbet som gör att motivationen stannar kvar.

Usch vad tråkigt jag babblar på. Snart ska jag iväg och fika hos LindaM och det ska bli trevligt.

Kind of semester

Idag fyller mitt kusinbarn 10 år. Grattis Lydia!
Bilden är gammal som synes. Herregud vad tiden går fort. Jaja, efter gårdagens spontana ölande och drinkande (just drinkande inte drickande) med JonnaT så är jag lite seg även om det absolut inte gick överstyr under tha night. Skyller på sömnbrist och att jag är utarbetat. Ikväll blir det kalasigt i Väderstad för att fira födelsedagsbarnet och i morgon blir det festligheter i Linkan med några av mina underbara studentkamrater. Tanken är att vi ska till måndagsklubben så vi får väl hoppas att vi får plats. Antar att vi avslutar på donken och att Milla skäller ut de stackars arbetarna för att hon får bröd som smakar frigolit. Det har gått bra förut. (Haha.)

Torkarblad

När jag kör bil och det regnar så har jag alltid problem med vindrutetorkarna. Hur fort ska jag låta dem svepa bort vattendropparna? Sällan, mitt i mellan eller jättefort? Det känns töntigt att låta dem vina över rutan oftare än nödvändigt. Ungefär som om det vore coolare att låta det gå så långt som möjligt innan man drar igång dem. Ju mindre du ser desto fränare är du. Typ.

Jag granskar varenda mötande bil och ändrar oftast hastigheten på torkarbladen beroende på vad majoriteten av de mötande bilarnas torkarblad sveper fram i. Undrar om jag har börjat falla för grupptryck på senare år? Jag som stått emot förut. Ska försöka skärpa mig för vem fan bryr sig om hastigheten på mina torkarblad? Skulle de göra det är det snarare deras problem. Jag behöver ju inte göra det till mitt.