Semester

Jag ska vara sådär töntig och skriva att jag tar semester från bloggen (som om den vore ett heltidsjobb och inte bara ett ställe för mig att spotta ur mig onödiga inlägg..haha)! Semester på obestämd tid men regniga eller ouppbokade dagar (väldigt få) kanske det kommer inlägg lite sporadiskt. Ha en underbar sommar mina drygt 50 läsare och ha ett fint liv om vi inte hörs igen.

Glöm inte: Tomorrow is today. Lev nu helt enkelt.Ungen på bilden är min lillebror. Han fastnade i grinden på något vänster och ropade på pappa efter hjälp. Pappa sprang givetvis och hämtade kameran innan han hjälpte honom loss. Det är så vi jobbar i vår familj.

Slutet är nära...

Idag är sista dagen i skolan innan sommarlovet, om man nu kan kalla det sommarlov när man läser på universitetet. Det här året har varit jobbigt, hektiskt, stressigt och förjävla jobbigt men samtidigt underbart, roligt, intressant, spännande och utvecklande. Det tog ett tag att komma in i studietekniken igen och vissa dagar har jag velat ge upp och skita i allt vad lärarutbildningen heter. Inte allt vi varit tvugna att lära oss har varit så relevant och en del saker har upplevts som omöjliga att klara av. Vi har dock lyckats och det med bravur.

Jag har träffat nya vänner för livet. Min arbetsgrupp har varit med om både med-och motgångar i grupprocessen men hur det än har varit så har vi alltid haft varandra. Det har bara inte fungerat hundra alla tillsammans men även det har löst sig om än inte på något vidare tillfredsställande sätt.

Hararna är underbara människor. Vi har kunnat vända tråkiga saker till något positivt med djävlar anamma, spydiga kommentarer och elaka ord till varandra. Låter väl kanske inte som något vidare roligt gäng med tro mig, det är vi. För under vår DÄNG-yta, vårt kaxiga uppförande gentemot varandra och vår retsamma attityd så bubblar skrattet och vi har så roligt tillsammans att det är inte klokt. Efter varje gruppträff känner man sig glad och uppmuntrad. Jag är rädd för att jag aldrig kommer få en så bra arbetsgrupp igen, eller jag vet att det inte är möjligt. Bra artbetsgrupper och trevliga kollegor hoppas jag på men ingenting kommer vara som tiden med Hararna. Det största problemet är väl hur sjutton jag ska kunna introducera UNO på vårt vis för andra människor? Folk kommer tro att jag är dum i huvudet och helt galen.

Det är inte bara i arbetsgruppen jag har träffat nya vänner, det finns andra människor som jag har träffat också. Vi har festat ihop, våndats ihop och pratat om allt mellan himmel och jord. Jag nämner inga namn för jag tror att alla vet vilka jag menar. Ni betyder massor för mig och jag är så glad över att ha träffat er.

Till hösten väntar studier i Linköping för mig, inriktning Svenska och i och med det splittras vi. Tursamt nog har jag och en av Hararna valt samma inriktning och det känns jättebra.

Livet i Norrköping är över, jag flyttar tillbaka till min älskade lilla hemstad. Ett beslut som inte alla kan förstå men det är helt rätt för mig. Det har varit en nyttig frånvaro, jag har hamnat med båda fötterna på jorden igen och det känns bra så nu är det dags för att min tillvaro ska bli stabil också. Att bo på ett ställe, där jag vill bo, och slippa bo i en resväska ska bli finare än fisken.

Tack alla, ni vet vilka ni är. Ni är bäst.

Packad

Två och ett halvt köksskåp är urplockade och två flyttkartonger är därmed fyllda. Jag känner att jag har svårt att organisera packandet eftersom jag ändå behöver ha lite porslin och glas kvar då jag har hört att mat kan vara bra ibland. Dessutom fick jag skattepengarna idag så nu kan jag ju faktiskt slå till på riktig mat! Annars har rostade mackor med stekta ägg varit riktigt fint de här dagarna faktiskt, mat studentstyle om jag får säga det själv.

Mitt mål är ändå att lyckas packa sammanlagt fem lådor till imorgon så det ger mig tre lådor till att fylla innan den här dagen är slut. Det är tur att jag har så mycket saker, beroende på vad jag väljer att packa så kan det gå väldigt fort!

Våndas lite över den enorma klädhögen som ligger på soffan... Den behöver åtgärdas snarast men jag avskyr att vika och packa kläder. Får bli en framför-teven-syssla. Nu har jag sån träsmak i arslet av att sitta på golvet och skriva på min inte så välfungerande dator så jag måste nog resa på mig. Kan även tillägga att jag annars numera har datorn på kökspallen och använder en resväska med hjul som stol. Ergonomiskt som bara den!

(Kökspallen är numera upptagen eftersom jag inte når sakerna i köksskåpen annars eftersom de är gjorda för en människa som är närmare 2,5 meter lång.)

Sweet dreams

När man somnar på eftermiddagen vid tretiden och vaknar upp vid fem och tror att man sovit till klockan fem på morgonen som man har sovit väldigt skönt. Det tog ett tag innan jag förstod att det fortfarande var den åttonde juni, jag fick ta mobilen till hjälp.

Förvirrad skulle jag beskriva mitt nuvarande tillstånd. Eller kanske lite smått utbränd och överstressad.


Sim sam summit

Igår tillbringade jag dagen hos Ronja tillsammans med resten av arbetsgruppen. Vi gjorde/förberedde en schematisk modell till kursseminariet, spelade UNO, åt kakor och mat och bytte kläder med varandra. Ja alltså, de kläder vi rensat ur garderoberna och inte längre ville ha själva. Resten gav vi bort till en klädinsamling så vi gjorde alltså tre flugor på smällen.

1. Vi blev av med kläder vi inte ville ha.
2. Vi fick kläder vi ville ha istället.
3. Vi gav bort kläder som var i fint skick. Dagens goda gärning.

Det allra bästa är att det inte kostade ett dyft, vilket är något jag gillar i dagsläget.

Nu har vi en fjuttig sak kvar i skolan på torsdag och sen är det "sommarlov" som gäller. Fantastiskt, underbart och lite vemodigt. Jag kommer sakna grupp 1:1 H fruktansvärt mycket.

Oregelbundet eller oavbrutet

Man (jepp, jag använder ordet "man" mina studentvänner) säger ju att någon är rolig eller att man själv är rolig, även om folk i omgivningen kanske inte alltid tycker att ordvitsar är så hysteriskt roligt som jag kan tycka att det är.

Till saken. Om man inte är rolig så är man ju inte orolig. Det betyder ju en helt annan sak. Det heter ju inte heller irrolig, såsom relevant --> irrelevant. Tror jag inte åtminstone för det låter helt befängt.

Sådana här tankar far runt i mitt huvud på söndagskvällarna. Det och så funderar jag på om jag borde läsa igenom uppsatsen till opponeringen vi har på tisdag. Eller om jag ska vänta med den tills imorgon. Djupa tankar. Mycket djupa tankar.


Knäckt

Idag är min nacke inte att leka med. Ajsomfan. Har i alla fall tagit mig upp ur sängen, efter ett kort fall tillbaka för att få världen att sluta snurra och värken att för tillfället lägga sig. Måste få arslet ur vagnen och ringa kiropraktorn nästavecka för det här går inte.

Snart (eller senare?) kommer bil och släp för att frakta bort en del av mitt bohag till mitt "nya" hem. Ska bli fint tycker jag. Kanske borde se till att hinna slänga ner lite mer grejjer i några fler lådor först men det är svårt när man inte har tidningspapper. Saker och ting går sönder så lätt.

Igår var alla harar hemma hos J. Vi spelade spel, käkade mat, sjöng och pratade. Himla trevligt, som alltid, men alla (förutom just J) var trötta och sega efter dagens bravader. Var hemma vid ett och fick sällskap hem av M och N som följde mig. Här i Norrköping vill jag inte gå ensam hem även om jag aldrig haft några problem med det förut. Ny nojja kanske? Eller så har jag blivit smartare. Tackar och bockar i vilket fall som helst.

Kaffe var det ja.

 

"Jag vill berätta för er att jag känner..."

Om jag klarar tentan imorgon har jag min kära granne att tacka för det. Han tar (tog?) nämligen studenten idag (igår?) och firade det ordentligt. Det dundrade i väggarna och det gick inte att undvika att höra att det var ungefär samma genre på den musiken som det var när jag tog studenten. Även om det för min del var fyra år sedan. Boten Anna, Kobojsarna, Rosenström etc.

Tillbaka till varför jag skulle tacka min granne om jag klarar tentan. Jo det gick inte att tänka på att sova fören klockan var typ halv ett så jag låg och pluggade istället.

När jag väl kunde sova låg jag istället och hostade fram till småtimmarna. Trevligare på det viset om man jämför med natten innan när jag vaknade av att jag dregglat ner hela kudden eftersom jag var tvungen att sova med öppen mun för att kunna andas överhuvudtaget.

(Jag vet att fler har upplevt det även om ni inte vågar skriva det rent ut eftersom det är så äckligt.)

Nu ska jag, mina nysningar, mitt snorande, mitt hostande och min kraxande hals ta oss ner till Bomull för att fynda tröjor. Jag vet att det är nördvarning att köpa en tröja där det står LÄRARE på men jag har tre slående argument:

1. Om jag ska sticka ut bland eleverna kan det vara bra att ha en tröja att ta till, annars smälter jag in väldigt bra eftersom många är längre än mig redan när det går i trean.

2. De kostar mellan 15-25 kronor och det har till och med jag råd med.

3. Jag vill ha en och jag bryr mig inte om att andra ser mig som en tönt. En tönt har jag varit hela livet och jag har inte brytt mig hittills. Varför börja nu?


/care


Mycket öl blir det

Idag har H:ararna haft en pluggdag i äkta H:ar-anda. Med andra ord så har vi mest spelat spel och pratat om saker och ting som defenitivt inte har med den stundande begreppstentan att göra. Mer sådant blir det på fredag då vi ska fira (läs för min del sörja) hemma hos J med öl och mer prat och skoj.

Vi avslutade den så kallade pluggdagen på en uteservering där vi åt mat och drack öl vilket inte var dumt alls. Det är sådant som är så bra med vår arbetsgrupp. Vi tar inte så allvarligt på plugget men vi klarar oss bra och klarar av det som ska klaras av ändå och det med bravur. Vi kommer aldrig att få en så bra arbetsgrupp igen, det är vi alla övertygade om.

H:ararna i mitt hjärta. Ni är bäst!

P.S Jag vann en banan när vi körde plump!D.S