Galet irriterande

Okej dagen hade väl kunnat börja bättre. Först väckte katterna mig genom att dundra fram likt en flock elefanter som flyr från diverse farliga saker. Eller okej, det var nog mest Bosse som dundrade, det räcker med att han kommer gående lite fint så låter det som en hel (vuxen människo)karl är ute och går i kängor.

Vid 7.15 ringer de från skolan och undrar om jag kan komma och jobba och jag mitt nöt kommer ihåg att jag glömt att plocka bort mig som tillgänglig i vikariebanken. Så jag fick be om ursäkt hundra gånger att jag inte kunde eftersom jag ska visa lägenheten idag för ett antal som var intresserade av den. Så himla typiskt att de ringde just idag, kunde de inte ringt igår istället. Så nu sitter jag här på plats i lägenheten i Norrköping och väntar på att tjejen som är först ut ska anlända. Grämmer mig och hatar mig själv litegrann men vad gör väl det om hundra år?

Fast jag hade hemskt gärna jobbat. Att vara lärare är ju det jag vill, och får jag vara det en dag då och då gör att jag blir ännu mer sugen på att plugga som ett as och ta Lärarexamen om 2,5 år.

Nu ska jag läsa på lite om geotermisk energi, tror jag vill vara för det av de alternativen som finns i morgondagens rollspel.

Awesome

Vi gjorde en kick-ass redovisning idag! Eller nåja, riktigt bra för att ha stött på en del komplikationer på vägen och för att ha prioriterat andra arbeten istället.

Min skogshuggarhjälm (tack för lånet pappa), tumstock i bakfickan och BM t-shirt gick hem i all fall. Ska det vara så ska det vara ordentligt kan jag lova. På torsdag har vi sista seminariet i kursen och därefter kan vi pusta ut ett par dagar. På kvällen ska H:arna träffas hemma hos K för att köra Wii men jag kan tyvärr inte vara med. Fast jag är med dem i tankarna i alla fall!

I morgon ska jag och Greggan ta en tur neråt grusvägarna i Brustorp och Aska och jag längtar sjukt mycket. Fast med min vanliga tur så ringer de väl från skolan och ber mig komma och jobba just som jag svingat (läs kravlat/dragit/kämpat) mig upp på hästryggen. Fast då får jag skylla mig själv som skrivit upp mig som tillgänglig i vikariebanken. Extra pengar behövs ju alltid i vilket fall.

Söndag

"Kröppen vill inte allti dä huvvet vill."

Och huvudet vill inte alltid det kroppen vill. Sprang iväg för att träna direkt när jag kom hit till Norrköping men det gick inte så bra. Har nog inte laddat upp med tillräckligt bra mat eller så tyckte kroppen att det räckte med ridningen och stallgörat på förmiddagen. Körde på ett tag i alla fall och sen gick jag hem igen. Ingen mening att tvinga sig när det inte stämmer överens i kroppen.

Ikväll ska jag förbereda för morgondagen och ta ett varmt bad med tända ljus. Badkaret är typ det enda jag gillar med den här lägenheten för tillfället, och att vattnet blir ordentligt varmt förstås. Annars längtar jag mest till "huset" dit jag flyttar i sommar. Jag är en "bonnatös" (fast egentligen inte men alla som bor på landet kallas ju bönder av statsfolk) och en hustomte. Hoppas på att mina nya studentvänner vill komma och grilla i sommar, plats för övernattning finns det i överflöd!


Missförstånd (i rubriken med ja)

Jag har lämnat in min mobil på lagning eftersom den inte fungerar att sätta på.

(Inga snuskiga associationer nu, ni vet vad jag menar.)

Har en lånetelefon som jag inte förstår mig på, alla telefonnummer är borta och jag kan inte ens skriva meddelanden utan att de hux flux försvinner. Tror inte det är något fel på telefonen, det är bara jag som är klumpig och oteknisk. Jag känner mig lite smått handikappad i vilket fall men Barre sa att min (not) älskade telefon var i goda händer.

Ska trösta mig med en middag ute ikväll tillsammans med både en, två och sex vänner. Ja inte ute som i trädgårds-ute (även om en grillkväll vore gött) utan ute som i att äta ute på restaurang. Och numreringen i antalet vänner är just antal. Inget annat.

Nu ska jag bära skräp och hyllor. Hörs då!

Dum kombo

Jag är just nu trött och rastlös på samma gång och det är oerhört frustrerande.

Sugen på att baka men då måste jag åka och handla först och det orkar jag inte. Funderar på att bjuda in mig själv till någon. Får nog bli så.

Ska fixa´t också.

Svammel

Jag blir lite rädd när jag är hemhemma och har fullt upp hela tiden men utan att för den delen göra något skolarbete. Jag skulle inte kalla det lathet, det är mer som en känsla av att jag hela tiden borde göra någonting annat fast jag inte gör det. Ja, en anings förvirrande. Jag har två examinationstillfällen nästa vecka och det ena är i stort sett klart, det andra gillar jag inte riktigt så det skjuter jag på framtiden. Jag kan nämligen inte se någon som helst koppling till min framtida lärarroll när vi ska debattera i ett rollspel om geotermiska energikällor eller vad det nu var. Jag ska vara en ortsbo i alla fall så jag tänkte köra med kortet "mina (icke existerande) stackars barn".

Min mobil är för övrigt helt körd i huvudet just nu (om den nu har något huvud). Jag hoppas på att få en ny för det här går inte. *massor av svordomar.*

Annars är våren på väg och det är helt otroligt, fantastiskt underbart!


Balsam för själen

Greger är världens mysigaste häst. Fy sjutton vad glad jag är över att han är bara min! Små, billiga skrutthästar som ser ut som fjolårskalvar när man köper dem kan också bli något. Det har jag beviset på.

Idag blir det fix och trix och så ska jag njuta av känslan över att vara där jag trivs bäst. Livet är fint!

They say memories are golden

Ibland förbannar jag mitt goda minne på samma sätt som jag förbannar min morgonpigghet då och då.

För det mesta gillar jag båda delarna men ibland inte, som sagt. Varför jag laddade upp en bild på min balfrisyr vet jag faktiskt inte. Kände för´t bara.


Det händer saker även i små hålor

Väpnat rån i vadstena och jag var inte där! Frågan är ju vem idioten är som kommer cyklande till stället han tänker råna och har med sig en machete?

Nåja, det får vi säkert reda på förr eller senare. Skulle inte bli ett dugg förvånad om jag gått i samma klass som honom en gång i tiden eller diskuterat meningen med livet med honom och ett gäng andra över ett par öl på Hörnet eller Källarn. 

Vadstena är ju inte så stort precis. 


Respekt och fostran

På coachingseminariet idag diskuterade vi lärarollen. Den profession vi är på väg mot innebär många val, dilemman, gränsdragningar och psykist påfrestande händelser som kanske inte har med dig själv att göra utan egentligen bara gäller en av dina elever.

En annan sak som vi pratade om är hur vi ska gå tillväga när klassen är i uppror, när eleverna inte lyssnar och när det rent av blir farligt att jobba.

Jag vet att det inte är så lätt som det låter när jag säger det. Jag vet att jag inte kan anta att alla har en mamma och pappa som bryr sig där hemma och jag vet att det finns massor andra argument att väga in. MEN. Om barnen lär sig att respektera vuxna redan från början och blir uppfostrade med vanligt folkvett så skulle vi slippa många av de här jobbiga situationerna i klassrummen. Självklart ska lärarna också respektera eleverna, det är en självklarhet men som det är idag så är det så ofantligt många ungar därute som inte har någon respekt alls för de vuxna. De är uppkäftiga, otrevliga och odrägliga.

Jo jag vill ändå bli lärare så inte för det. Men om alla föräldrar kunde vara lite mer som mina (och en hel del andras) föräldrar så skulle allt bli mycket bättre. Disciplin och lydnad är faktiskt inte så elakt som det låter.

Planeter och fixstjärnor

Pluggandet går helt okej, jag läser igenom hela häftet med jämna mellan rum och gör annat där i mellan. Fungerar för mig och förhoppningsvis sätter sig det som behövs för tentan också.

Var och tränade på morgonen så musklerna har fått jobba och flåset utmanas. Skönt! Har seminarie 15-17 och efter det funderar jag på att gå en promenad om solen fortfarande är så lysande som den är nu. Skönt väder och så slipper jag kanske rastlösheten ikväll, vilket vore fantastiskt underbart!

Saknar det dagliga hästlivet mer och mer. Jag skulle aldrig klara mig utan häst, helt ärligt. Kan bero på att jag haft egen häst sedan jag var sju år, det sätter liksom sina spår. Nåja, i sommar återställs det mesta till det normala och jag längtar!

Snabb genomgång

Som vanligt när jag är hemma hos föräldrarna så har jag fullt upp hela tiden. Idag har jag hunnit med att göra stallet på morgonen (runt halv åtta, jag tog faktiskt sovmorgon), städa hos mormor (puh), plugga, kolla på en handbollsmatch som tyvärr inte vanns av rätt lag och sen var vi iväg och handlade. Efter det har jag pluggat lite till, varit ute på en rask 4 kilometers med Nisse, pluggat lite mer och nu sitter jag här. 
Tänker inte plugga mer ikväll och jag funderar starkt på att gå och lägga mig tidigt lördagen till trots. Jag är inget stort fan av Melodifestivalen men eftersom min mor och syster har ockuperat soffan och fjärrkontrollen är det inget jag kan undvika. 
I morgon ska jag upp till stallet på morgonen igen. Det tråkiga just nu är att det inte går att rida för det är blankis på grusvägen och alldeles för mycket snö (och dessutom skare på den) så Greger har en ofrivillig viloperiod. Vi tar tag i allt snart igen, bara lite snö försvinner. På eftermiddagen ska vi fira mormor som fyller 75 och sedan ska jag ta tåget tillbaka till Norrköping för att tentaplugga som ett as och gå på ett coachingseminarium som vi säkert sent kommer att glömma...

Inget kul alls

Egentligen ska jag inte dra upp en massa skit här. Vill bara säga att jag avskyr när folk snackar runt för att få andra att framstå i dålig dager utan grund. Åtminstone ingen grund att stå på.

Dessutom: Tro inte alltid att den första versionen är den rätta. Det finns två sidor på samma mynt. Att ta reda på saker och ting och fråga hur det ligger till är inte alltför svårt.

Hemmahelg i Vadstena snart. Ska bli underbart.


Don´t let the bed bugs bite

Jag är trött klockan 21 ikväll igen. Funderar på att gå och lägga mig och drömma om vampyrer. Inte för att jag är sådär hysteriskt fjortis-vrålförtjust i vampyrer som alla 13-14 åringar som sett Twilight är. Det är bara det att jag nyss såg Vampire Diaries på 6:an (himla bra i vilket fall) och jag brukar lyckas blanda ihop ganska konstiga drömmar då. Alltså när jag sett ett program som gör att jag sitter och är beredd på att bli rädd hela tiden.

Bara för det så minns jag inte vad det var för konstigt jag drömde inatt mer än att det inbegrep både en och två och tre välbekanta ansikten och massor av lådor som var fyllda av sängkläder. Tror vi skulle sortera dem av någon anledning men aldrig kom överens om hur.

Nighty night. I morgon ska jag försöka hinna med gym, packning och dammsugning innan lunch på Paus med girlsen 11.30. Ska nog klaras av.

Räkna med mig

Jag är en ganska mystisk person för mig själv. Ja alltså, jag förstår inte mig på mig själv i alla lägen. Jag är usel på matematik, procent och delar, division och vinklar, omkrets och kubikmeter. Jag kan bara inte knäcka koden och förstå meningen med sådant. Jag vet att det är viktigt men det känns meningslöst och idiotiskt för det blir precis blankt innanför skallbenet när jag ska försöka räkna ut hur många delar vatten och hur många delar ris det ska vara i en kastrull för att få något ätbart att servera.

Jag brukar ta de portioner som står på paketen och lägga till lika mycket till istället för att försöka räkna ut hur mycket jag behöver.

Däremot är jag rätt fenomenal på att komma ihåg sifferkombinationer, årtal och liknande. Jag kommer ihåg portkoder utan problem, minns även gamla som bytts ut för länge sen och som inte ens de som bor i fastigheten minns. Jag kommer ihåg härstamning och födelseår på i stort sett alla hästar som stått uppstallade hos oss.

Nästa vecka är det dags för tenta och den handlar om idéehistoria. Big Bang, olika teorier och världsbilder. Vi behöver inte (ska inte) lära oss några årtal men ändå vet jag att teleskopet uppfanns 1610 och att Descartes dog hos drottning Kristina i Stockholm år 1650. Tydligen på grund av lunginflammation som han ådrog sig då slottet var alldeles för kallt att vistas i på vintern.

Det där med att ta in det viktigaste har aldrig riktigt varit min grej.


I say hello

Min kompis satte det perfekta ordet på den här dagen: Omtumlande. Jag skulle behöva gå till gymmet och bli av med lite energi men sitter här och försöker skita i det istället. Känner mig inte helt okej fortfarande, hoppas dock på ett gymbesök plus promenad (jag önskar solsken!) i morgon. Ja blandat med tentaplugg och annat tråk förstås.

Om jag bara ser rakt ut genom fönstret som sitter i balkongdörren, så kan jag faktiskt nästan inbilla mig själv att det är vår ute. Föreställer mig hur jag går ut på en kvällspromenad. Det är lite kyligt, träden har knoppar och buskarna har skira blekgröna blad. Fåglarna kvittrar, solen står lågt på himlen och det doftar vår. Ni vet asfalt, klar luft och lite grönska blandat med något annat svårdefinierat men som fulländar upplevelsen.

Japp våren. Du är välkommen!


Sötnos
Read the letters

Donken, runt två mitt i natten. På de automatiska dörrarna som vanligtvis öppnar sig själv sitter en lapp där det med stora bokstäver står: "ÖPPNA OCH STÄNG EFTER ER SJÄLVA TACK!"

Två killar går fram mot dörren och ska ut. Backar, kollar uppåt och går framåt igen. Dörrarna öppnas inte. Proceduren upprepas och killarna ser alltmer förvirrade ut. Jag stegar fram och skjuter upp dörrarna och killarna ler brett. När vi går därifrån hör jag:

"Allt som behövdes var lite kvinnlig touch!"

Ja. Eller lite kvinnlig intelligens.

Orkar inte skriva mer om helgen just nu, måste nog gå och kräkas igen (och nej det är inte bakisrelaterat utan mer influensarelaterat är jag rädd för)...

Fredagsmys!

Segstartad idag. Har åkt på en förkylning som heter duga såhär lagom till helgens festligheter och mina planer att skriva klart arbetet innan Jonna dyker upp om några timmar verkar skita sig. Ja alltså, det är ju inte förkylningens fel utan mitt eget. Jag orkar inte, vill inte och tycker inte det är kul. Reagerar därför väldigt moget genom att bli som en tjurig barnunge som vägrar göra vad som ska göras. Inom mig står jag med armarna i kors, blänger, skjuter ut underläppen och är högröd av ilska i ansiktet. Stampar med foten i marken också och beter mig allmänt omoget.

Jag ska skriva ett par hundra ord i alla fall. Sen får jag väl försöka knyta ihop säcken när Jonna står i duschen.

Ikväll blir det mat och spel hemma hos O och J. Laddar upp lätt inför morgondagens bravader (och jag funderar starkt på att gå ut och dansa i gympadojjor). Trevlans!


Hux flux så kom inte våren idag heller

Jag hatar is. Jag hatar att halka omkring när jag är ute på promenad. Jag hatar att de inte vet hur man GRUSAR helvetsgatorna här i stan. Jag hatar dessutom att mina skor är usla att promenera i.

Isens fel att jag köpte godis för att trösta mig själv. Bara isens fel, inte min självbehärskning. Den är alltid på topp nämligen.

Idag är det lill-lördag

Jag lyckas då alltid krångla till mitt liv. I helgen är det fest här i Norrpan och på måndag ska jag på arbetsintervju klockan 8.00. Hur som haver, det ordnar sig nog men allt skulle underlätta om jag hade en körbar bil. Vilket jag inte haft på två år. Kan tycka att det är dags att skrota den vita faran men hon står så fint hemma på mamma och pappas gård att hon får finnas till ett tag till.

Eller tills snön har försvunnit så att jag hittar henne.

Dagens träning är avklarad och nu är jag sådär härligt lugn i kroppen som jag aldrig lyckas vara annars. Det varar väl en timme eller två till men jag får vara glad för det lilla.

Torsdag och fredag har jag inga obligatoriska moment i skolan, faktiskt inte ens någon schemalagd aktivitet, så jag ska skriva klart min HU-uppgift och börja förbereda till tentaplugget tänkte jag. Håller tummarna för att jag får något vettigt gjort i alla fall! På fredag kommer Jonna hit och på lördag sällar sig även Sofi. Vi ska röjja (och inte i min garderob)!

Effektiv dag

Idag har vi haft artikelseminarium (hur givande det var vet jag inte...) och verkstad. Skrivit konstiga berättelser och tillverkat ett fantasidjur som nog inte sett dagens ljus. Vi har även fått reda på att gamla ägg flyter lättare än färska och att ett okokt ägg fortsätter snurra när man stannat det.

Vi har undersökt om vi har "normala" kroppar och det hade visst jag men inte M och J. Kan bero på att vi inte gjorde riktigt rätt men det må så vara. Vi står ju upp alla tre åtminstone och kan föra oss som folk. Jag har också lyssnat på mitt hjärta och det var läskigt.

Bananer blir äckliga när de doppats i saltvatten, sötvatten och vanligt vatten förresten. I alla fall när de är skalade.

Har snart skrivit en sida på min HU-uppgift och det flyter på bra, om jag bara kände kunde känna mig säker på att jag gjort rätt. Det är ju sånt jag ser efter inlämning annars, jag skriver i alla fall. Tack och lov för hållbar turism säger jag. Hellre det än aluminiumproduktion.

Ni oinsatta fattar inte så mycket va? Det är lugnt, det gör nämligen inte vi insatta heller.

"Min katt åt min uppgift... artikel... ehhh..den brann upp!"

Tycker nästan att det är otäckt hur snabbt det går att bli beroende igen efter ett uppehåll.

För övrigt går det mindre bra med min HU-uppgift men den tar sig i huvudet i alla fall. Ska bara försöka vinkla in den på hållbar turism och de negativa aspekterna av icke-hållbar turism plus de negativa konsekvenserna av turism överhuvudtaget med en social utgångspunkt. Ja just det, jag ska bli lärare på "låg och mellanstadiet" (som det inte heter längre). Ungar av idag är nog (måste vara) snäppet intelligentare än min generation.

Eller bara mig.Det får gärna bli vår eller sommar igen NU.Tack.

Nu då!

Dagen har kickat igång för länge sedan. Möte med arbetsgruppen klockan nio är avklarat och upplägget för seminariet (när vi nu har det) är klart. Resten av dagen ska jag ägna åt träning (om en stund, när alla lunchtränare farit hän) och plugg. Får se hur det går med det för jag är så trött just nu att ögonen faller ihop.

Fast det är ju tanken som räknas, som vanligt.