Jaha...

Morgon (eller snarare förmiddag) igen och ännu en spännande dag att gå till mötes... Eller kanske inte.
   Blev väckt med ett ryck i morse av lillebror som dundrade nerför källartrappen vrålandes på Jonna:
"- Du måste gå upp nu!!"
   Tack för den tänkte jag och försökte somna om. Hade väl varit en sak om jag varit Jonna och faktiskt behövde kliva upp klockan halv sju men nu är så inte fallet.
   Ska dock upp till mormor och städa hos henne idag och det tar nog några timmar. Sedan ska jag hålla ridlektion vid fyra tiden så min dag kanske blir meningsfull ändå. Man får väl hoppas det. Ska försöka ta en extra lång promenad också så jag kommer upp i åtminstone två-tre timmar idag. Då kan jag känna mig duktig.:)

Katten, Jonas och jag

I dag har jag varit med om något jag aldrig trodde jag skulle få uppleva. Jag, en icke-kändis har blivit förföljd!
   Började känna mig iaktagen redan när jag gått förbi simhallen och var på väg hem till Jonas hus. Alltså lill-Jonas som jag är barnvakt åt. Helt plötsligt kände jag hur någon stirrade på mig fast jag inte kunde se någon levande själ i närheten. Jag såg mig omkring. Nej det var ingen där. 
   Vi fortsatte gå längst gångvägen som tillslut skulle ta oss in i det trygga blå huset sju minuters promenadväg längre bort. Omedvetet tror jag att jag ökade stegen.
   Sedan fick jag syn på honom! Katten! Ledsen att göra er besvikna men det är ingen maffiaman i min lilla hemstad som har det som smeknamn. Det var helt enkelt en katt. Ett sådant där fyrbent djur med päls. Han verkade lite vimsig och halvgalen för han följde efter oss hela vägen hem och ända in i trädgården. Vi stängde snabbt dörren efter oss och jag kunde äntligen pusta ut. För hur det än är, om det är en katt eller en människa som förföljer en så är det en skrämmande känsla. Tur att jag aldrig kommer att bli känd för jag skulle inte klara av att ha en stalker eller att papparzzis skulle gömma sig i min vinbärsbuske. hehe.

Dagens motion. 1 och en halv timmes promenad. Mer har inte hunnits tyvärr.

En lista som hos många andra...

Senaste impulsköp: En film. A love song for Bobby Long.
Bästa fikat: Stor muffins från Lilla hem och en kopp kaffe eller te med mintsmak. Men ska egentligen inte äta fikabröd...
Färg du hatar: Inte så förtjust i rosa som jag var när jag var liten.
Nåt som gör dej förbannad: Syskon, när saker inte går som jag vill. En hel del kan man väl säga.
Så får du motion: Rider 3-4 dagar i veckan på ena hästen och springer 2-3 dagar i veckan med den andra. Promenerar sedan förra veckan i stort sett  varje dag. Cyklar till och från stallet när jag inte är för lat och tar bilen istället.
Om du var en blomma: Skulle jag plockas och sättas i en vas. Antar jag.
Det dyraste du äger: Det måste var hästen.
Tidigaste barndomsminnet: När min kusin drog mina armar rakt upp i luften och jag tippade bakåt och slog i golvet. Tror jag.
Första frågan du ställer till ny bekantskap: Beror på situation och person.
Samlar på: Dammråttor i mitt rum.
Underskattad grönsak: Tomat, paprika you name it.
En bil är: Ondskans verktyg om man frågar Lisa. Mkt bra att ha om man frågar mig.
Pryl du inte kan vara utan: Mobiltelefonen. I - landsproblem.
Ditt livs aha-upplevelse: Ridturen på Tårtan i torsdags. Hon gick heelt underbart!
Lyx är: Att kunna göra vad man vill när man vill.
Tidningar du prenumererar på: Hälsa någonting.. Fast bara tre nummer pga kroppsångest och skaplig prenumerationspremie.
Du gör med 100 upphittade kronor: Sparar. Börjar bli snål nu när jag inte har någon stadig inkomst.
Nån du saknar: Frida! Borta alldeles för länge åt gången.
När grät du senast: Några dagar sedan kanske. Vill inte att Tårtan ska åka "hem".
Du tycker det är tantvarning: När man börjar klaga på "dagens ungdom". Gah, jag är nästan där ibland.
När är du gammal: Jag är den eviga ungdomen.;-)

Kaffet räddar min dag

Helt sjukt vad glad och uppåt man kan känna sig efter en kopp helt vanligt bryggkaffe.. Helt sjukt är också att jag överhuvudtaget dricker det eftersom det allt som oftast liknas vid en drog menmen. Gott är det i alla fall men allra godast att dricka i sällskap med någon nice person.

   Har idag (nu när jag är inne på min tredje arbetslösa vecka om man räknar bort jobbet som kontaktperson) lagat mat (köttfärssås), röjt undan i köket, suttit ute på Internet alldeles för länge, hämtat med posten och lekt med hundarna ute i trädgården. Ännu inte en så lyckad dag men klockan är ju bara tjugo i tre så vad som helst kan fortfarande hända...

Måste berätta om något helt sjukt som hände inatt. Har ganska ofta svårt att sova men för en gång skull somna jag nästan direkt när jag lagt mig och sov hur gott som helst. Tills klockan var typ ett-halv två. Då "vaknade" jag. Jag skriver "vaknade" för dte gjorde jag egentligen inte. Kände att jag var törstig så jag skulle kliva upp och dricka vatten men jag kunde knappt röra mig. Det kändes som om hela kroppen var gjord av bly och att skallen innehöll bomull eller nått. Riktigt scary faktiskt och när jag väl kunde stappla mig ut till toaletten så kändes det som jag gick i sömnen även om man inte borde veta hur det känns när man går i sömnen. Efter att ha druckit vatten stappla jag mig tillbaka till sängen och somnade på en gång. Huh. Jag som brukar bli pigg som en lärka så fort jag rest på mig och inte kunna somna på minst en timme... Att jag sedan sov ända till kvart över nio kan ses som ett under. Annars klarar jag inte av att sova längre än till halv åtta- åtta..
    Något mystiskt håller på att hända.

"Tyvärr är det för sent. Sarah has left the building."

Längtar, längtar och längtar lite till. Vill åka iväg nu. Det är dags.

Dagens..

Motion: 1 h och 20 minuters ridning. Sammanlagt 30 minuters cykling. 1 h och 15 minuters promenad. Det var det.

Förbannelse: När inlägget jag först skrev försvann. Hade skrivit massor. Damn.

Räddaste ögonblick: När den största grodan jag sett ever hoppade fram på stigen där jag gick i godan ro med musik i öronen (jag hörde på min mp3 spelare, jag hör inte röster. Så ofta i alla fall.). Jag skrek och var glad att ingen såg mig. Grodor är inte farliga men själva överrasknigsmomentet är det.

Musik: Blandat. Ted Gärdestad, Greenday, Good Charlotte. Lite Winnerbäck.

Blåmärke: Egentligen fredagens. Dunkade en bräda i huvudet på mig själv. Fråga inte hur. Jag vill inte berätta.

Lugn: Så länge familjen inte var hemma. Underbart med huset för sig själv.

Samtal: Samtal och samtal. Msn med Frida. Bästa människan som finns.

Önskan: En pojkvän vore inte helt fel. Eller att Frida kommer hem från Jönköping redan idag. Måste få älta lite och det är vi mycket bra på. Annars kan jag gärna ta emot en miljon. Vore inte heller helt fel.


Nej nu blir det grönt te med mintsmak. Mycket bättre än vanligt grönt te. Det smakar päckel.


Gårdagen

Förfest med mig, Elin, Carro, Liza, Sabina, någon jag inte kommer ihåg namnet på, "Doris" (Oskar) och en till jag inte kommer ihåg namnet på. Jättetrevligt ute i garaget (som var en jättefin lägenhet) förutom att mitt sår eller vad det nu är på foten gick upp och jag blodade ner hela golvet innan jag fick stop på vad som liknade en massaker mer eller mindre.
   Fick sedan skjuts av Hanna ner till Harrys. Jag och Hanna rättare sagt. "Doris" och Liza lovade att se till att Carro kom ner i helt skick. Den damen hade fått lite väl mycket att dricka även om hennes kommentar hela tiden löd "jag hatar verkligen vin", och sen tog hon ett glas till...

   Aja det var trevligt på Harrys också. Träffade massa gamla klasskamrater och andra vänner som det var nice att prata med. Lisa (utan z) var där och gapade, hehe. Härliga syssling.
   Träffade även min "stora" kusin som var lite lagom dragen. Pratade ett tag och fick hans drink som var god och snart slut. Inte när han hade den alltså utan när jag fick den i min hand. Då var den snart slut. Kom hem vid halv tre tre efter en lyckad festkväll.

Nej nu ska jag till P. Sweeti. 

Tips till dig

Här kommer lite uppmuntrande och faktiskt ganska kloka tips:
Känner du som jag att livet bara är jobbigt just nu. Du känner dig fet, misslyckad, slö, tråkig och asocial. Ta då en promenad! Helst ut i skogen klädd i mysbyxor, tjock tröja om det blåser och är kallt och med några bekväma skor på fötterna. Det räcker med en halvtimme eller en timmes promenad för att du ska må bättre, det hjälper i alla fall för mig. Vill du inte gå och njuta av naturens ljud så dra med mp3: n och ladda den med Ted Gärdestad låtar. Kanske inte världens bästa artist tycker många men hans låtar är rogivande på något sätt och passar när man vandrar under granar och tallar på skogsstigarna.

Tips #2: Ring någon. En vän, din farfar, farmor, mormor eller morfar. Någon som du vet skulle uppskatta ett samtal samtidigt som du får känna dig snäll och glad över att ha pratat med någon du inte pratat med på länge.

Tips #3: Om du inte orkar göra något av föregående förslag så släng dig på soffan eller sängen och dagdröm. Låtsas att du är en superhjälte som räddar alla i hela världen eller något annat. Låter kanske töntigt och omoget men jag tror att alla människor har behov av att känna sig som en hjälte någon gång i sitt liv. Varför inte redan idag?

Hoppas ändå att ni mår bra därute!

Kloka kommentarer från intelligenta personer

Var barnvakt mest hela dagen igår. på fm lämpade kusinen över Liam pga arbetsintervju. Efter att ha kollat lite på film började mitt femåriga kusinbarn diskutera Tivoli. Han sa att de byggde upp ett Parisehjul i stan och då frågade jag om han hade åkt i ett Parisehjul någon gång. "Äh, jag har ju aldrig varit i Paris", svarade Liam och började sedan prata om ngt annat.

Samma Liam frågade för omkring ett år sedan hur bebisen kom in i mammas mage (han skulle precis bli storebror). Hans farmor Pia skulle då förklara det på ett så smidigt sätt som möjligt, han var hos henne vi det här tillfället. "Ehh, jo du vet bebisen kommer ju först från pappans snopp...", började Pia och såg på Liam som såg mycket fundersam ut. Sedan kläckte han ur sig; "Nähä, där får inte ett så stort huvud plats!". Klockrent men kanske inte så logiskt.

   Vilka berättelser man kan dra upp sen om man vill jäklas med dem när de kommer med första flickvännen/pojkvännen. Alla mina kära kusinbarn.

Jag själv är inte tillräckligt ung för att ha svar på allting.

Ikväll

Ikväll blir det Zorro för hela slamten. Ska krypa ner under en filt i min sköna soffa, dra igång DV-spelaren och ägna mig åt en maskerad man som börjar på Z. Känns som en helt ok tisdagskväll för en singel som jag. Hade annars gärna haft sällskap där i soffan.

   På fredag blir det Harrys och Club Exposed. Dyrt som fanken att gå in (varför ska man behöva betala 80 spänn för att gå in genom dörren?) men det brukar bli kul. Satsar på att inte behöva köpa ngt att dricka själv där inne utan bli bjuden istället. Funkar faktiskt över förväntan och blir bra mkt billigare...

   Ska iväg och jobba ett par timmar. Behöver åka om ca 10 min. Tur att man får ha bilen iaf.

Förövrigt blir jag med häst och får hästägare som benämning efter torsdag om Kolan går igenom veterinärbesiktningen. Visserligen har jag ju Pingu redan men där står ju mammsen som ägare... Och lilla Tårtan åker snart. Sorgligt men sant. Kommer sakna henne något enormt den lilla spralliga sparven. Varför kunde vi inte bara fått köpa henne efter att ha haft henne på foder i fyra och ett halft år? Från 7 till 11 år har hon hunnit ändra på sig en hel del så frågan är hur bra ägarna kommer klara av henne.. Hon är ju häst nu och ingen liten nickedocka.

Inte så illa som man kan tycka

Har kommit på det. Mitt liv är inte så jobbigt som jag ibland kan tycka. Hur jobbigt saker än är så kan det alltid bli värre.
   Läste en blogg häromdagen skriven av föräldrar till ett barn som har cancer. Han har inte långt kvar att leva och när jag läste om honom så grät jag. Hur kan jag tycka att mitt liv är jobbigt när man läser om sådant? Vad ska man säga och vad kan man göra? Ingenting tyvärr om inget mirakel sker. Försöka glädjas åt det man har och det man kommer att få uppleva. Vilket långt och rikt liv jag redan har levt jämfört med så många andra som rycks bort alldeles för tidigt.

Känner för er alla därute som har det jobbigt. Önskar jag kunde göra något men tyvärr är ju inte det möjligt. Tänker på er.

Pisse Nisse

Pisse Nisse

Här är Pisse Nisse i egen hög person. Ett år gammal och full av spring och bus i hela kroppen. Han har själv gjort själ för sitt namn genom att pinka när han blir glad, rädd eller annat. Värre när han var valp då han kissade överallt... Heter på pappret Jacksson (pappa heter Karlsson och honom har vi också i vår ägo och mamman heter Jackie) men det kommer knappt vi ihåg och allra minst han. Mkt kelig "liten" hund som bara kastar sig i ens famn om man sätter sig på golvet.
   Kanske inte den vackraste hunden på jorden med sina skelögda ögon och von Anka polisonger men absolut den charmigaste och snällaste.

Heldag

1. Vaknade 08.35.
2. Gick upp 08.59
3. Åt frukost från 09.10 - 09.55 (Härligt med långfrukost)
4. Åkte till stallet 10.05
5. Slängde ut en kärra hösilage i hagen 10.25
6. Satte betfor 10.35
7. Hämtade kattmat och blev kvar på kaffe hos mormor 10.40 - 11.25.
8. Ner till stallet igen och tog in Tårtan,
9. 12.00 (ca) gav mig ut på en ridtur nere i Medhamra tillsammans med Evelina i 1 h och 10 min.
10. Gjorde i ordning Tårtan och släppte ut henne i hagen igen 13.30.
11. Tog in Pingu och körde honom (okänd tidpunkt)
12. Avslutade stallet för dagen med ännu en kopp kaffe hos mormor.
13. Hemma 15.45.

Ska nu bara städa mitt rum, bädda rent och tvätta. Rösta någon gång innan åtta och gå en promenad. Sedan har jag varit nog duktig för idag. Hej hej och tack för idag.

Efter mat och lite dryck

God mat med goda vänner. En xider med smak av pomelo och ngt mer. Ganska god men gratis drinkar är alltid bäst.

Frida; Jag måste få prata av mig ordentligt, älta och vrida och vända på saker och ting. Det är vi så bra på att göra ihop så snälla kom hem från plugget ett slag om jag inte kan resa en tripp till Jkpg. Saknar dig min allra bästa trognaste vän och själsfrände. Du är en ängel.

Okej inget napp ikväll. Däremot utegång till Harrys och Exposed nästa fredag så vi får väl se om någon intressant nappar..:) Man kan ju hålla tummarna.


Inte sista natten med gänget

Utgång idag... Micas med Hanna och Elin, ev hänger Carro på. Ska bli riktigt trevligt att beställa in god mat, dricka något gott och prata om allt mellan himmel och jord. Sådant behövs även om jag egentligen ska spara mina surt förvärvade pengar...

   Önskan
Jag vill ha någon att hålla om
och som stödjer mig tilbaka
Jag vill ha någon att krypa intill
när natten blir lång
Jag vill ha någon att känna mig trygg med
att borra in näsan i halsgropen hos
Känna trygghet och harmoni
i mitt annars kaotiska liv

vill ha Honom

hos mig

nu


Samvetskval

Måste intala mig att det inte är vårt fel att Tårtan ska åka "hem". Ägarna vill ha hem henne och vi kan inte säga något om henne. Hoppas bara att de tar hand om henne och att hon blir riden så mycket som hon vill och behöver. Hon är ändå ingen lätt häst att hålla reda på när hon är på det humöret.
   Får ändå dåligt samvete nu när vi varit på hästjakt och hittat Indiana/Kolan. En häst som passar oss men Tårtan går fortfarande hemma hos oss och strosar i hagen. Känns som jag sviker henne.

   För övrigt ingen förändring på en viss front. Ska förhoppningsvis ut med E och H i morgon och spana litegrann... Vi får väl se om det artar sig åt det hållet jag vill men troligtvis inte. Har inte tur och är inte framfusig så det är nog rätt kört.


Perfekt liv?

Undrar om man någonsin kan uppnå det "perfekta livet"? Är det ett perfekt liv om man lyckats uppnå; bra utbildning, bra och välbetalt jobb, härlig familj, villa, vovve, volvo? Eller är det när man hela tiden eftersträvar och lyckas utföra nya saker, utmaningar som man sätter upp för sig? 

   Själv tror jag att man inte kan uppnå ett alldeles perfekt liv och vad är egentligen det att eftersträva? Då har man ju ingenting att kämpa för. Försök bara att tycka om dig själv så blir nog allt mycket lättare.

Tycker inte om alla människor

Jag är en sådan där människa som inte tycker om alla människr. Jag försöker men gör det bara inte. Låtsas som ingenting och många förstår inte hur jag kan vara så trevlig mot en människa som jag egentligen inte tycker om. Jag bara är sådan. Jag är en människa som inte tycker om alla människor som aldrig skulle kunna visa det för någon, jag är alltid trevlig och artig ändå.

   Tycker inte om människor som alltid tror att de är så mycket bättre ock kan allt mycket mer. Otroligt irriterande och likaså när folk påstår att jag sagt något när jag inte alls har sagt det. gahh!!

Förlåt, det bara är en sådan dag idag.

Jag och en av mina pärlor. Dekoria alias Tårtan. Rund om magen efter en hel sommar på grönbete.

En av pärlorna, Dekoria alias Tårtan. Rund om magen efter en hel sommar på grönbete.


Lasange

Nu har jag försökt ta tag i mitt liv och bli en hälsomänniska. Igår inhandlades keso att ha på mackan (som är ett grovt fullkorns/fiber bröd), paprika samt morötter att gnaga på när sötsuget anfaller.
   Känner mig riktigt duktig men vi får väl se om det ger några resultat. Tyvärr känner jag mig själv så väl att jag måste erkänna att jag oftas faller i fällan efter ett par dagar av hälsosamt ätande....:( 
  
   Har dock redan sumpat lunchen. Var inne på banken och betalade in pengar till kräftskivan (som infaller så sent som i oktober..) och passade på att handla lunch på Mima. Blev fruktansvärt sugen på Lasange och stod länge och velade mellan viktväktarnas eller karins.... Det blev det senare alternativet. Tyvärr. Säkert 2 miljoner kalorier men va fan. När jag ska äta Lasange vill jag åt köttfärsen och viktväktarnas var ju vegetariskt... Inte för att jag har något emot vegetarisk mat men idag ville jag hellre sätta tänderna i en portion innehållande kött och inte broccolli eller vad de nu fyllt ut den med.

   Angående morötterna. Om jag mer eller mindre glömmer bort att de finns som så många gånger förut och gula trådar börjar växa ut från dem så är det ingen större katastrof. Mina fyrbenta pärlor till hästar knaprar gärna i sig dem och likaså övermogna bananer.. Ibland ska man ha tur.


Promenad eller bara slappa?

Fördelen med att inte ha något arbete att gå till är att
1. Om du vill kan du gå runt i nattlinne och skitigt hår hela dagen, förutsatt att ingen ska komma och hälsa på.
2. Sova så länge du vill eller gå upp jättetidigt.
3. Njuta av lugnet av att småsyskonen inte är hemma utan plågas på hårda plaststolar i skolan medan läraren maler på om subjeckt och predikat (Gu´ va gött att man inte går varken sig på högstadiet eller gymnasiet längre).
3. Nu har du tid att ta tag i ditt liv och börja träna, gå långpromenader med hunden osv.

Nackdelarna med att inte ha något jobb är att
1. Man känner sig varken fräsch eller trevlig om man går runt i nattlinne och skitigt hår hela dagen.
2. Jag kan inte sova länge även om jag är ledig. Skumt men sant, får ångest eftersom hela dagen bara försvinner.
3. Man har inte råd att köpa träningskort eller gå på pass på Korpen. Pengarna tar slut mycket fortare än man tjänar dem. 

    Hästarna, långpromenad med hunden (faktiskt), bädda sängen och duscha. Mitt liv. Mitt kall. Haha.

Bullbak

Okej. Inget barnvaktsjobb idag. Blev bullbak istället och nu ligger de små brödbitarna under bakduken och jäser. Är inte någon mästarbagare men bullar äter man oftast hur de än smakar.. I alla fall min kära lillebror om det skulle vara så att ingen annan skulle vilja sätta tänderna i dem.

   Ute regnar det och är grått och trist. Dock tycker inte jag att det gör något. Vi har haft en sommar med underbart väder så mig gör det inget att det blir höst nu och jag är nog ändå en höstmänniska. Kan det bero på att jag är ett Novemberbarn? Nitton Novembrar har jag varit med om när årets kommer. Kanske upplevs den födelsedagen i Furteventura istället för här hemma i Sverige? Då får Hanna och jag fira loss ordentligt på playan eller i någon bar. Den som lever får se.

Nej nu ska bullarna snart in iugnen.

Lördag igen - och jag bara jobbar

Har nu som så många andra skaffat en egen blogg. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, har inte kommit igång riktigt men det ger sig nog.
  
   Har tänkt på en sak som egentligen är lite konstig. Jag är arbetslös men jobbar ändå halft ihjäl mig... Vikariat dyker upp när man minst anar det och deltidsjobbet tar också tid. Plus ridlektioner för småbarnen. Det är ju tur att man tjänar pengar iaf. Måste spara ihop till Spanien nu eftersom jag och Hanna troligtvis åker i Oktober. Visserligen ska vi jobba (poolbartenders om vi har tur) men det blir nog inte så mkt cash i fickan ändå efter boendekostnad och mat. Äta bör man annars dör man har jag hört.

Okej tråkigt första inlägg men jag ska bättra mig. Håll till godo!
Fred och god växt.

p.s Filmtips: A love song for Bobby Long med Scarlett Johansson och John Travolta - suverän! d.s