Min stjärna

Han kommer alltid att vara min stjärna, min Pingu. Hoppas på det bästa nu.

                                                                          

                                                                       Foto nr 1: Mikael Grahn (www.grahn.imagedesk.se)

Musik i mina öron


hahaha


Johanna och jag

Jag fick fram boken som jag skrev "mina memoarer" i när jag var 15 år. Ja alltså det var en svenskauppgift (som fortfarande görs i skolan om jag har fattat det rätt). Vi skulle skriva om oss själva, vad vi hittills hade upplevt i livet och vad vi hade för åsikter om olika saker.

   Jag älskade verkligen de svenskalektionerna när vi fick ägna oss helt och hållet åt att bara skriva sida upp och sida ner. De flesta andra tyckte det var pest och pina. Jaja, jag har aldrig påstått att jag är som alla anrda - och skriva det har jag alltid tyckt om.

I alla fall så skulle man även be släkt eller vänner att skriva om en själv också. Jag läste igenom texterna häromdagen och jag kan bara inte låta bli att le åt det mesta. 
Johanna skrev en av texterna.

"...Sarah...solen i mitt liv
Världens bästa barndomsvän, en glad och sprallig figur som alltid varit hjärnan bakom oss två. Tur för henne men är det mitt fel att jag föddes trög?
   Vi hittade på mycket bus i vår barndom, fast barn är vi ju än så mer bus kan de ju bli. Man ska ju vara barn så länge man kan och hon har lyckats väldigt bra, inget illa menat.
Hon är den bästa av dom bästa och hon är MIN! Så håll tassarna borta *skämt*.
   Den enda nackdelen (från min sida sett) är att hon har så mycket energi och orkar hoppa runt och greja en hel livstid, det gör inte jag...."

Ja nog har vi hittat på en hel del dumt. Eller dumt. det mesta hade med hästarna att göra och vi var ordningsamma på det sättet att vi aldrig utsatte hästarna för något elakt. Vi lekte tjuv och polis, racade runt barbacka och flög av åt både höger och vänster. Ja mest Johanna faktiskt men så höll hon sig ju också till Manolito. Gamla ridskolehästar vet precis vilka svängar eller snubblingar man ska ta till för att få ryttaren att flyga som en projektil över huvudet. Även om han gjorde det väldigt snyggt så att människan på ryggen inte skadade sig. Som sagt, gammal ridskolehäst..

Många minnen som kommer tillbaka när man börjar tänka. Som när vi tog flumkort på oss själva i stallet. Vi var väl runt tio år kanske. jag fick vara djävul och satt uppflugen på soptunnan i stallet med en grep i händerna, benreflexer (ja hästarnas) runt ben och armar och med ett psykopatiskt uttryck i ansiktet.
   Johanna satt på halmbalarna med boots på huvudet, ett grimskaft runt halsen och ett dressyrspö mellan tänderna. Typ. Såg inte riktigt klokt ut iaf.


That´s what I want

Mitt rum ser ut som ett slagfält. Jag vet inte vad som har tagit åt mig de senaste månaderna. Jag avskyr när mitt rum är stökigt, när alla saker ligger hur som helst och när soffan är fullständigt belamrad med kläder. Ja, soffan är värst för jag har inte ens plats att sitta i den längre. Då är det illa.

Med andra ord: Jag borde verkligen ägna söndagen åt att städa. Jag menar, jag är ledig, har all tid i världen. Dessutom var jag och tränade ordentligt igår och behöver alltså inte känna mig dålig om jag inte gör det idag. Man ska ju inte ens träna varje dag.

Fast ute skiner solen. Det är SNÖ på marken och jag känner att mina ben vill ut på en lång promenad. Längst vattnet och sen vill jag stå och se ut över Vättern ett tag och bara njuta av vinden, vågorna och kylan som biter i kinderna.

Sen vill jag åka och träna. Träna så hårt att jag tillslut ramlar ihop i en hög av ansträngningen. Svettas som en gris och få den där röda tomatfärgen i ansiktet igen. Jag gillar´t.

Men jag vill defenitivt inte städa mitt rum. Inte just nu.


Allra käraste syster

Jonna skriver på sina memoarer som svenskauppgift i skolan. Hon bad mig att skriva om henne och det har jag gjort nu, fick besinna mig och korta ner texten avsevärt. Annars kunde jag lugnt skrivit mer än vad hon själv skulle kunna få ihop med alla sina egna texter om sitt liv. Det hade kanske inte varit så populärt...

Jonna Eleonora Gustafsson, min lillasyster, min vän och min egna (mycket) enerverande klädtjuv.


Du är min syster på både gott och ont. Mest gott kan jag väl erkänna och det där onda är inte så farligt som det låter. Fast du ska veta att det är ganska irriterande när mina kläder helt plötsligt hamnar hos dig, när mina schampooflaskor försvinner spårlöst (för att senare hittas i din träningsväska till handbollen) och när du är sådär sjuhelvetesjävla envis som bara du kan vara.


Även om jag vet att jag är likadan (känner jag dig rätt så kommer du påpeka det innan du ens läst så långt som till den här meningen, men nu sa jag det först faktiskt).


De gånger du hävdar att du verkligen inte har gjort dittan eller dattan och att du visst hjälper till (mest av alla) där hemma i Lyckhem. Även de sakerna gör att jag tycker så mycket om dig även om jag är färdig och krevera ibland när du ligger som en padda i soffan (eller en väldigt söt groda i alla fall).


För dina ögon har alltid en glimt i sig. Antingen är du full i fan, sprudlande glad, tokroligt skämtsam. Eller så fattar du ingenting om till exempel förbränning av ved eller vad ordet intellektuell betyder.


När du är på det där humöret att du inte kan hålla tyst utan sitter och pratar om en massa tankar och incidenter varje gång det är något intressant på TV:n. Du babblar och bubblar på samtidigt som jag sitter och försöker koncentrera mig på att ignorera dig. Det går inte. Inte alls. För varje gång lockar du mig till fniss, som leder till skratt och som slutar i asgarv. Du vet ju själv hur det brukar sluta när vi är på bio, även om filmen är hur överallvarlig som helst. Och jag älskar dig för att du är så fantastiskt rolig.


När vi var små var det mest du och Patrik som hängde ihop. Jag var såpass mycket äldre att jag hamnade utanför era pakter. I era ögon var jag nog mest jobbig och tråkig som bara ville ha ordning på allt (och er) hela tiden. Men du vet, det är defenitivt inte lättare att vara störst än att vara minst. Faktiskt. Fast jag vet att jag alltid har haft den sötaste lillasystern med de klockrenaste kommentarerna.


"- Jag är faktiskt så liten och du är så stor!"


Svar på tal har du alltid. Jag kan inte förstå hur du kan vända och vrida på saker tills de kommer till din fördel. Du ger dig aldrig och (det är inget dumt menat med detta) skyr inga medel för att få det du vill ha. Jag håller med våra kära föräldrar om att du borde bli advokat. Nackdelen är väl att du är smart som bara den men för bekväm för att göra någonting av det. Fast det ordnar sig nog någon gång, jag vet att du är så stark att du kan om du vill. Glöm inte bort det bara för det är inte bra att vänta för länge. Väntar man för länge kan det ibland vara försent.


Du är en vacker, begåvad, fantastisk, rolig, strålande, glittrande, envis, personlig, underbar individ och syster. Jag älskar dig så mycket att du inte kan ana. Du är bäst.


 

/Sarah Siv Melly Gustafsson

(din storasyster vare sig du vill eller inte)
Vadstena 2008-01-25


djäfla uppfinningar

Jag mår fan inget bra av datorer. Jag blir bara stressad när jag sitter framför skärmen och jag får nästan aldrig något vettigt gjort. Jag bara kikar runt på massa bloggar, går igenom bilddagboken, säger hej till mina vänner på facebook och annat dumt.

Inte har jag något annat att göra heller så egentligen gör det ju inget att jag sitter här. Men om jag sitter mer än 20 minuter börjar det krypa i mig och jag vill bara komma härifrån så fort som möjligt, även om jag inte kan slita mig.

Jag tror att datorn (ja, Internet) äger mig. Och jag hatar´t.

han skulle visserligen behöva öka takten

Om jag bara fick läsa böcker skrivna av en enda författare för resten av livet så skulle jag välja Håkan Nesser. Han skriver helt otroligt fängslande och intressanta böcker, texter som verkligen får mig att tänka till. Hans böcker tar oväntade vändningar, lämnar oftast ett öppet slut även om man får reda på det mest relevanta svaret. Låter det konstigt?

Vad jag menar är att han oftast väver in ett flertal historier i samma roman, där endast en historia egentligen är relevant för historiens handling.
   Som till exempel i "En helt annan historia". I slutet (nej jag tänker inte avslöja det) får gåtan sin lösning och allt blir frid och fröjd. Samtidigt vill man veta vad som hände med alla andra. Hur gick det för Gunnar Barbarottis dotter? Hur gick det för honom och Marianne? Vad var det den där personen egentligen ville med alla sina ideér?

Sånt där som man verkligen vill veta, endast på grund av sin nyfikenhet och som man egentligen inte har något med att göra. Så att säga.

Det värsta är att han inte är en författare som spottar ur sig böcker precis. Å ena sidan kan det ju vara bra, man kanske blir mätt tillslut men å andra sidan så vill man bara läsa mer och mer. men jag läser mycket och jag läser snabbt så om jag bara skulle få hålla mig tillgodo med en enda författare resten av livet så måste han öka takten lite. Annars får jag ju läsa om samma böcker femhundraelva gånger.

Läs dessa (om ni inte känner för att läsa alla...): Svalan, Katten, Rosen, Döden - En helt annan histora - Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö

yesyes

Att träna har många postiva följder.

...Man får bort all sin överskottsenergi...
...samtidigt som man får ny energi...
...samtidigt som man lösgör endorfiner...
....och samtidigt som man känner sig duktig.

Och sådär glad att man ler hela tiden. För vissa dagar är helt enkelt lite bättre än andra.

Det går inte in

Heath Ledger död. Jag kan inte förstå det.

10 orsaker att hata dig, En riddares historia, Bröderna Grimm, Brokeback Mountain, Casanova, Patrioten.

Vila i frid.

Morgondagen kommer bli min död

Idag fick Hälsohuset en ny medlem. Mig. Min gympalärare (eller en av dem) från högstadietiden driver Hälsohuset tillsammans med sin sambo och jag bestämde mig helt enkelt för att börja ta tag i mitt liv och börja träna. På riktigt den här gången och inte sådär lite halft som alla andra gånger jag har sagt att "nu är det allvar".

Klas hade genomgång med mig och la upp ett lämpligt träningsprogram. Vid uppvärminingen på roddmaskinen frågade han mig hur mycket träningsvärk jag ville ha i morgon.

Jag vill veta att jag lever, svarade jag.

Ren idioti från min sida. Jag riktigt såg hur Klas ögon lyste upp och hörde ett (såhär i efterhand vet jag att det var så) ondskefullt skratt komma upp från hans strupe.

Jag slet, svettades och höll på att slå i golvet efter varje maskin. Musklerna darrade och jag riktigt kände (och såg i de mindre roliga speglarna) vilken ilsket tomatröd färg jag hade i ansiktet.

Jag funderar allvarligt på att låta sminket sitta kvar över natten eftersom jag säkerligen inte kommer kunna lyfta armarna så högt att jag når att sätta på mascaran. Jag kommer ha jordens träningsvärk och lida alla helvetets kval över att jag tecknat ett årskort (visserligen med möjlighet till uppsägning) och därmed måste fortsätta.

Men trots allt svettande så var det skitkul! Det slutar säkert med att jag blir träningsnarkoman. Jag har en tendens till att gå till överdrift med saker jag åtar mig.

...att tala är silver, att tiga är guld...

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här egentligen. Först tänkte jag på om jag skulle skriva om mig, alltså något om mig vad jag känner, hur jag mår eller vad jag önskar mest av allt.

Fast jag är inte en sån där människa som kan prata om mig själv särskilt bra tyvärr. Jag tror att man skulle känna sig lite lättare då. Jag är mer den där personen som du kan lita på till hundra procent, som alltid behåller hemliga tankar som berättas i förtroende för sig själv och som alltid lyssnar. Försöker reda ut andras problem istället för mina egna (ja okej nu berättar jag ju att jag är en person som inte gärna öppnar sig för andra).

Fast det är skönt att ha min bästa vän som förstår mig precis och vet hur jag är på riktigt.


Du hittar säkert på något bättre att göra

"Försök aldrig lära en gris att sjunga. Du slösar bort din tid och gör grisen arg."
                                                                              - Mark Twain

Det är FYND.

Mest använda uttrycket hitills idag.

- Det är FYND!

Mestadels för att Johanna skulle hålla ångesten borta när de hyllplan hon skulle köpa både blev ljus, dörrmatta, gardinstångsknoppar, burkar osv när vi tagit oss in till IKANO i Lkpg. Själv köpte jag värmeljus och två löstehållare (eller vad de heter). Det blev inte så dyrt så jag kände mig tvingad (hehe) att köpa två t-shirtar och ett par gummistövlar också.

Fast gummistövlarna behövde jag faktiskt eftersom det är lervälling både i stallet och i skogen. Så det så.

Blev även en gourmelunch på Burger King och diskussioner om våra blivande gårdar och hur vi ska gå tillväga för att få dem. Vi har många knep att ta till så det är väl bara att sätta igång och hitta ett lämpligt offer. Yesyes.

Kaffe nu om jag orkar sätta igång bryggaren. Fast det känns väldigt låååångt dit just nu.


Likadant varje gång

Hur kommer det sig att man är sådär supereffektiv i typ en kvart för att sen avstanna helt när man bara ska kolla mailen på datorn (och alla bloggar, nått mer, nått mer, nått mer...)??

Jag förstår det inte. Men nu ska jag fortsätta med tvätten. Ett tag.

Joshua Radin

Han är så bra att jag ryser när jag hör hans röst.

Everything´ll Be Alright (Will´s Lullaby)   

Nu ska vi se...

Har fått tips och förklaringar från Myra så nu ska vi se om jag kan få lite mer variation på bloggen. :)

Detta blir därför ett helt meningslöst inlägg utan någon innebörd alls. Kan ju vara så ibland. Att man behöver skriva av sig, inte om något särskilt utan bara få ut ord ur huvudet.

Så att det inte sprängs.

För det vore ju lite tråkigt. Man klarar sig inte så bra utan huvud. Inte kan man äta, inte kan man se. Tvivlar på att man kan leva utan huvud. Tappa huvudet kan man ju göra i en del situationer som uppkommer. Om man inte är beredd till exempel. Eller om det slår slint.

På tal om att slinta så var det precis vad jag gjorde häromdagen. I källartrappen som ibland är hal som såpa. Det resulterade i en puls som skenade iväg (eftersom jag trodde att jag skulle slå ihjäl mig) och ett par ömmande fötter/fotknölar. Fick inte ens ett blåmärke dock så tyvärr kan jag inte gå runt och få folk att tycka synd om mig heller. Typiskt.

TACK MYRA! 

Slottsgården i sommar

Jobbade ett tag idag och pratade med min arbetsgivare om att jag är intresserad av att jobba på Slottsgården även i sommar om jag inte mot förmodan får ett fast heltisdjobb eller liknande snart.
    Hon blev jätteglad över att jag ville det. Känns bra att man är omtyckt på arbetsplatsen i alla fall, får eventuellt jobba ännu mer än förra sommaren och det känns hur bra som helst. Så, sommaren är räddad!

12 003 steg mellan 8.15-14.45.

Ikväll blir det till att agera chaufför åt far och mor och gå på en 18 års fest eventuellt. Nice.

...mina ögon kommer alltid le mot dig...

"Himlen är oskyldigt blå"  

- Ted Gärdestad


Jag tycker den är så himla fin.

Ge mig en miljon någon!

Jag vill ha en egen lägenhet.
Jag vill ha RÅD att bo själv.
Jag vill också kunna köpa mat så att jag åtminstone inte svälter ihjäl men jag klarar mig utan överflöd.

Snälla någon. Ge mig en miljon (utan återbetalning) så blir jag glad. Eller åtminstone så pass mycket att jag har råd att flytta hemifrån. Jag kan inte göra det nu för jag är inte en sådan människa som kan flytta och tänka "aja det ordnar sig nog". Jag vill ha noll betalningsanmärkningar och jag vägrar att låna pengar från mina föräldrar. 

   Jag tycker att man ska klara sig själv faktiskt. Mina föräldrar har redan gjort tillräckligt för mig.

Jag kan ju alltid flytta in hos
Greger. Fast jag tror vi skulle vara ganska osams om hur hemmet skulle skötas och vem som skulle göra vad i hushållet. Så är det ju redan nu, jag gör allt och han gör inget annat än att skita (bokstavligt talat) ner. Jag vet inte om jag kan acceptera det.


Pappa stal värmen

Gick och la mig vid sådär tio-halv elva igår. Kröp ner under mitt duntäcke och min filt som jag brukar (jag är frusen av mig därav den extra filten...). Tyckte ändå att det var ovanligt kallt, min näsa frös och likaså resten av mig. Drog täcket över huvudet för att få lite värme i ansiktet men då fick jag panik eftersom jag knappt kunde andas så det var dömt att misslyckas.

   Antar att jag samtidigt låg och gnällde där mitt i mellan vakenhet och sömn så Jonna kommer in och undrar vad det är.

- Jag fryyyser! klagar jag. Kan du vrida upp värmen på elementet (till saken hör den att elementet på väggen inte fungerar så istället har jag ett extraelement stående på golvet).

Jonna fixar lite.

- Men Sarah, elementet är ju inte ens på. Och det finns ju inget att vrida på. Ingen knapp heller. Och ditt vita element är borta.

Gahhhh! Pappa stal tydligen mitt element under dagen för att ha det i torkrummet, där värmen inte är den bästa. Inte orkade jag gå och hämta det heller och det fungerade inte att försöka få Jonna att göra det för hon orkade inte heller.

   Men hon var snäll ändå. La mitt överkast över mig och gick och hämtade ett täcke till. Och med fyra täcken/täckesliknande saker över mig så blev det varmt och skönt. Även om jag hade föredragit att även ha ett lagom varmt rum.


Låt dom vara!

Det står massor om unga stjärnor (Lindsay Lohan, Britney Spear, Pete Doherty bl.a) som super, snortar kokain och byter partner lika ofta som de byter underkläder (om de nu ens använder sådana). De åker in på rehab, de kommer ut från rehab och så börjar karusellen allt som oftas snurra åt samma varv igen.

   Helt förskräckligt tycker många och jag håller med.

Men fatta någon gång! Så här är det ju nu förtiden. Jag har själv aldrig fattat vitsen med att supa skallen av sig varje helg och jag skulle aldrig i hela mitt liv prova droger. Det här är så som många människor lever idag. Det är patetiskt, det är skrämmande och det är ren idioti. Men också verklighet.

   Det jag bara inte förstår är varför det ska skrivas så mycket om skiten, varför ska det förstoras upp så pass? Dom här stjärnorna är beundrade av många unga tjejer och killar där ute som ser upp till dem som sina förebilder, det är deras idoler det skrivs om var och varannan dag.
   Självklart tycker jag att det är stjärnorna själva som ska ta sitt ansvar och visa att de kan leva upp till bilden av en vettig förebild men eftersom de inte gör det själva så borde mediavärlden hjälpa dem med det. Så gott den kan.

   Skriv inte om Lindsay Lohans senaste vilda utekväll där hon fick bäras in i sitt hem av en (för pressen åtminstone) okänd människa. Det har hänt många "vanliga" människor också men om dem skrevs det inte (det var bara deras familj som behövde oroa sig för dem). Skriv istället om vilka rollprestationer hon gjort, eller om någon välgörenhetsorganisation hon besökt. Skriv bara om de BRA sakerna för sjutton!

   Låt Britney Spears vara i fred, jag tror att hon mår tillräckligt dåligt som det är och det behövs inte skrivas om i tidningarna. Hur skulle ni känna er om det skrevs spaltmeter efter spaltmeter i tidningarna om dig och dina barn som du inte längre får behålla vårdnaden om?

   Kom inte dragandes med argumentet att de faktiskt är kända personer och själva har valt att stå i rampljuset på gott och ont. Det tycker jag bara är skitsnack för alla har rätt till ett privatliv. Hur offentlig man än är.Sen vill jag gärna att ni tar hand om er själva. Värna om andra. Så blir världen lite bättre (för alkohol och droger hjälper inte ett dugg).

hjälp förresten

är det någon som vet hur man ändrar till en större textstorlek när det rör sig om html-koder? eller är duktig på att designa bloggar för övrigt?

skriv gärna en rad till mig då som en kommentar. om ni har lust att hjälpa alltså.

over and out

Just amazing

Jag älskar att läsa. Varje gång jag öppnar en bok och grips av handlingen efter bara en sida så är det som om boken blir en ny vän. Jag lär känna karaktärerna och författaren genom några svarta ord tryckta på vitt papper.

   Det är helt fantastiskt vilka världar som finns.

Jag tror att jag också vill skriva om nya världar ibland.

drömmar är drömmar

Inatt drömde jag att jag hade fyra barn som gick i ett led efter mig. Mina egna barn antar jag att det var, det var åtminstone ingen som gjorde anspråk på dem.
   Efter ett tag var vi i ett hus istället, vi firade någon födelsedag och solen sken utanför. Vi åt pastasallad med fetaost och bröd. Av någon konstig anledning så drack jag cola till maten, jag som i vanliga fall föredrar vatten. 

Men sak samma.

Jag hade en man också fast jag aldrig såg honom i drömmen även om jag visste att han var där. Jag tror det var han som lagade maten.

Frågan jag nu vill ställa är:
Vilka var de egentligen?

Och vad jag vill konstatera är att jag längtar efter en egen familj. Redan nu tydligen.

Och att jag tyckte om drömmen.


Can I?

Får man äta godis när det är ett nytt år, nytt liv och ensam frdagskväll? Får man slösa bensin på att åka in till stan och köpa sig en präktig påse med kommande bilringar?

Ja det får man.

Galet kallt

Vintern och kylan kom väldigt plötsligt... Minusgrader, stormaktiga vindar (ja man kan nog inte kalla det storm även om det känns som så), snorhalt på vägarna och snögråmolnig himmel. Ja molnigt har det varit mest hela tiden tycker jag, men idag är det snömoln som pryder himlavalvet.

   Kom hem från stallet för en stund sedan så nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och tina upp mig. Hästmänniskor är av den envisa sorten, har man bestämt sig för att man ska rida så gör man det. Trots skitväder och tönt-hästar (som hellre hade stått i lä i hagen och mumsat på en hög med hö).

   Lite som Pippi Långstrump när hon hade bestämt sig för att vattna blommorna. Fast det ösregnade.


Hejdå pengar

Måste tanka bilen ikväll när jag åker för att ta ut pengar till hovslagaren som anländer i morgon klockan åtta. Inte mer än 500 kronor tror jag (hoppas jag) visserligen eftersom guldskorna på Greger läggs om fram och så är han barfota bak. 

   Kruxet är att jag verkligen, verkligen, verkligen måste tanka bilen också. Annars tar jag mig inte hem från stan. Är inte heller helt säker på att jag tar mig in. Tur att man har mobiltelefon (förtränger smidigt undan det faktumet att det inte är så mycket batteri kvar).

Först mat, kött, pommes och bearneisessås (eller hur det stavas). Mumma.


Tips

Jobbet nu, hoppas på att snöfallet ute inte utvecklar sig till snöstorm - jag tror inte min bil vill starta då (och jag vill inte bli kvar i motala faktiskt).

Kolla in
Konsumbloggen. Jag skrattar hejdlöst åt det mesta som skrivs och bara önskar att jag kunde få jobb där. Jag behöver inte ens få lön, bara jag får sitta bakom kassan eller smyga runt hela dagarna i butiken och lyssna på allt som sägs och se allt som sker.


update:

Skorpionen (24/10-22/11)
Du är värst av dem alla. Du är slipad i affärer och helt opålitlig. Du kommer att klättra till toppen av karriärstegen på grund av din totala brist på etik och moral. Du är den perfekta skitstöveln. De flesta skorpioner blir mördade.

Horoskopet låter väl väldigt träffande? Precis sådan är jag.