Mobbning

Jag har läst boken "Jenny" av Jonas Gardell. Den är en fristående "forsättning" på hans tidigare böcker "En komikers uppväxt" och "Ett ufo gör entré" som jag också har läst, det var dock ett tag sedan.
   Jag tänker inte ägna så mycket tid åt att skriva om själva boken, bara om vilket ämne den tar upp (egentligen alla tre). Mobbning.

   Varför blir vissa människor mobbade? Varför blir en del personer utfrysta ur klassen, får vandra bredvid och bara se på? Varför mobbar man varandra?
   För det mest rör det sig om tyst mobbning, man talar inte om för vissa i klassen att det ska vara fest då och då, en del får inte vara med i olika diskussioner och det finns aldrig plats för just de människorna vid bordet i matsalen (men när någon populär människa dyker upp kan man gladeligen göra plats och man ropar högt till den populära i fråga att "du kan sitta tillsamans med oss"). 
 
   Det kan också röra sig om mer brutal mobbning. Folk blir nedslagna, trakkaserade, blir inknuffade på en toalett och får huvudet nerstoppade i toalettstolen medan någon annan spolar.  Man vågar inte gå hem ensam för att man är rädd för att bli nedslagen, få stenar kastade på sig och glåpord ropade efter sig. Och ändå måste man gå ensam för man har ingen annan att gå med än sig själv.

   Vem är det egentligen som bestämmer vilka personer som är populära, vilka som inte är det och vilka som liksom glider upp och ner mellan de två grupperna? Är inte vi alla jämlika? Det tycker jag. Vi är alla lika mycket värda men däremot anser jag att människovärdet sjunker om man mobbar en annan människa, då är man inte god längre. Människovärdet sjunker också om man gör sig skyldig till hemskheter såsom folkmord, massmord osv. Men jag vill inte vidga perspektivet nu utan håller mig till en lägre nivå, den nivå vi faktiskt stöter på dagligen utan att var medvetna om det.

   Varför är de som röker, super och låter mest de popläraste i ålder, säg, 12-16? Varför är det bitcharna (här menar jag både tjejer och killar) som är de poplulära? De som faktiskt är rent av elaka mot i stort sett alla som de ser som lägre stående varelser?

   Jag förstår verkligen inte! Man ser det redan i dagisåldrarna, fenomenet uppkommer redan där och man kan riktigt se på barnen vilka det är som bestämmer, vilka det är som kommer styra alla andra sedan, vilka det är som ser sig som förmer än andra.

   Läs Jonas Gardells böcker. De berör. Jag tycker att alla tre böckerna borde vara obligatorisk för alla högstadieungdomar att läsa, då kanske en del skulle komma till insikt. Jag tror att världen skulle bli en mycket bättre plats att leva på om alla bara tänkte efter ett tag. Ingen ska behöva vara rädd för att gå till skolan, ingen ska känna sig utanför. Alla ska få plats vid bordet på lunchen, finns det hjärterum finns det stjärterum som man brukar säga. Bara en sådan enkel sak kan göra den mest sorgsna gladare.

Picknik vid vattnet

På jobbet picknickade jag tillsammans med J, som jag jobbar för/med. det var mysigt, vi satt där vid Vätterns fina vatten och läste tidningar, åt (jag) apelsin, en dammsugare, (J) räkbaugett, chokladboll och cocacola. Det var nice väder nästan hela tiden men sen så gick solen i moln och jag började frysa. det gjorde inte så mycket för då var det dags att åka hem ändå. Så nu är årets första picknick avklarad och jag hoppas på många fler nu under våren och sommaren, det är så mysigt!

Och nej jag har inte gjort någon matte än.

Lunch:
Tonfisk (en halv burk)
Broccoli
Rivna morötter
Alfalfagroddar
Ett glas vatten

Mellanmål(2):
1 apelsin
1 dammsugare (det är faktiskt lördag)

Nu ska jag dricka kaffe.


Snälla döda mig (eller förresten, avskaffa allt vad matte heter istället)

Kan någon vara snäll och stjäla min mattebok? Uppenbarligen så har någon stulit min matematiska del i hjärnan någon gång för länge sedan (vid födseln tippar jag på) och därför går jag inte ihop med min matte C bok som ligger uppslagen på köksbordet och hånler åt mig i min dysterhet.
   Jag lovar att ingen stöldanmälan kommer göras, ni får gärna bränna upp bokhelveten också, bara JAG slipper se den. Jag kan bara inte för mitt liv förstå talen som ska göras. Svaren blir aldrig så som de tydligen ska vara (det finns sex, sju olika svarsalternativ) men inget är rätt. Inget som jag räknar ut alltså. Nä död åt matte. Den borde avskaffas.

Mellanmål:
1 banan

Nu ska jag ut och hoppa studsmatta, för min lillebror ville det. Ännu en anledning till att slippa gråta blod över boken, jag är alldeles för bra på att hitta på ursäkter. Men låt oss säga som så att om det hade rört sig om uppsatsskrivning eller språkkurspluggande hade det inte varit några som helst problem. För sådant är kul och jag är bra på det (kors i taket jag KAN någonting!).

Frukost

Frukost:
1 kopp kaffe
1 tallrik youghurt med vanilj, äpple och kanel (helt suveränt onyttig visst, men otroligt god!)
½ brödbulle (ni vet sådana där som man plockar från butikernas egna bagerier...). Paulun bröd tror jag det kallas.
1 apelsin
1 banan
(Dagen börjar ju bra i alla fall...)

Nu ska jag sätta mig och plugga matte ett par timmar innan det blir att ge sig iväg till jobbet. Insändningsuppgiften ska in idag och jag har verkligen inte pluggat någonting alls som jag borde. Fy på mig.

Önskar Matilda lycka till som idag sitter (helt frivilligt) i vår gamla gymnasieskola och gör högskoleprovet. Eftersom jag gjorde det förra våren så brydde jag mig inte om att göra det även i år. det skulle nog inte gå bättre den här gången..;)

www.chillchilli.bilddagboken.se

Fett vig!;)

      

Snacka om att jag är vig! Haha! Utan någon ansträngning alls, jag lovar..;)

Ikväll blev det tacos till kvällsmat så nu är jag så himla törstig att jag tror jag storknar. Det vore kanske en idé att resa sig upp och traska ut i köket men orka det!?
   Lillebror och lillasyster har idag slängt upp vår studsmatta på baksidan av vårt hus. Så nu kan vi hoppa hela dagen lång. Hehe.

Nu blir det film med Jonna och massor av vatten att dricka!

Fred och god växt till er alla!

Lista från Filipakans

A) Fyra jobb jag haft:
1. Lokalvårdare
2. Ridlärare (lite smått men ändå)
3. Servitris i en restaurang på ett hotell på Fuerteventura
4. Cafébiträde (kommande)

B) Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Trainspotting
2. Grease
3. Moulin Rouge
4. A love song for Bobby Long

C) Fyra ställen jag bott på:
1. Grindstugan, Medhamra
2. Västergården, Hagebyhöga
3. Lyckhem, Hagebytorp
4. Jandía, Fuerteventura

D) Fyra TV-program jag älskar att titta på:
1. Dr. House
2. Medium
3. Ghost Whisperer
4. Top Modell

E) Fyra platser jag har semestrat på:
1. Danmark
2. Norge
3. Skottland
4. Fuerteventura (kombinerat med jobb alltså)

F) Webbsidor jag besöker dagligen (nästan):
1. blogg.se
2. tjuvlyssnat.se
3. svartpeppar.blogg.se
4. sockerdricka

G) Fyra favorit-maträtter:
1. Tacos
2. Spagetti och köttfärssås
3. Grillat kött med klyftpotatis och exotic mango sås
4. Strömming med potatismos och lingon

H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:
1. Hos min bästa vän Frida och picknicka i en park
2. I en egen lägenhet
3. Skottland
4. Hos någon;)

Att humla

Humla:
= "Göra och klara av någonting utan att begripa att man egentligen inte "ska" klara av det - till exempel humlan som flyger mot alla odds".

   Sov ut ordentligt i morse och det var sååå skönt. Jag antar att min kropp har vant sig alldeles för mycket vid att vara arbetslös så att den inte pallar med tidiga morgonar. Det ska snart ändras på.

Igår åt jag två apelsiner, en halv burk majskorn och en tomat. Måste äta mer grönsaker och frukter än vad jag brukar har jag kommit på. Så nu ska jag bli en grönsaksätande fruktoman. Det ÄR faktiskt gott med både frukt och grönsaker så det blir nog inga problem. Det blir bara lite mer att äta och mat är ju alltid gott..:)

   Borde, borde, borde VERKLIGEN plugga matte hela dagen men jag varken vill eller orkar. Jag ser ingen som helst mening med det eftersom jag har en mycket stark (och sann) förvarning om att jag ändå inte kommer att klara matematik C kursen. Usch och blä.

Jag måste göra något åt saken snart. Jag blir så trött på mig själv. 


"I kungens stora slott, stora, stora, stora kök där finns en liten, liten, liten piga..."

Jobbat idag och ska jobba i morgon. Städvik igen, börjar tröttna på det rätt bra nu eftersom jag har städat på landsarkivet varje sommar och jobbat extra där sedan jag slutade nian. Fast det är som ett bra är ju lönen, pengar behövs ALLTID och så är ju arbetsplatsen väldigt fin också. Det är inte alla som får möjlighet att jobba på ett slott med utsikt över Vätterns klara vatten. Kan dessutom njuta av soluppgången genom de stora fönstrena som vetter ut mot sjön på framsidan, alltid något positivt med att börja arbeta klockan sex på morgonen..;)

Snart blir det mat av något slag, en promenix med hundarna och sedan barnvaktsjobb i em. EFTER det ska jag upp till stallet och fixa i ordnig allt där (fast idag får Greger vila, kommer inte palla att aktivera honom idag) så min dag blir lååång. Kommer stupa i säng ikväll och kommer definitivt inte orka se på Topmodell fast jag vill. Men som sagt, pengarna hägrar.

Torris, förslag efterlyses!

Jag är just nu inne i en fruktansvärd torr ansiktsperiod... Okey, jag brukar ha torr hy, hade problem med eksem när jag var mindre men det har tackochlov blivit bra. MEN som sagt, nu har mitt ansikte ett tag sett ut som jag vet inte vad. Är alldels torr runt näsan och det ser ju inte direkt jättefräscht ut. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att få det att försvinna, smörjer just nu in ansiktet med LdB (parfymfri och fet lotion) och jag tycker det har blivit liiite bättre men jag vill helst ha ett snabbare resultat. Funderar på att åka in till apoteket och kika runt lite, där brukar de ha bra (men billiga och det behövs just nu) produkter. 
   Är det någon därute i ´bloggläsarvärlden som har några förslag på någon/några bra produkter som vore passande för detta ändamål så lämna gärna en liten kommentar. Jag är desperat.

   Senare blir det ett besök hos kotknackaren. Har aldrig varit där förut utan bara fått gå till läkare, som skickat mig till deras sjukgymnaster på vårdcentralen (och ska jag vara ärlig så blev det ingen skillnad) och så har jag gått hos en annan sjukgymnast/massör och det hjälpte ingenting. Jag vet att det inte finns så mycket att göra åt wiplashskador men något bättre kan det kanske bli. Å andra sidan har jag ju levt med nacksmärtor och huvudvärk i sju år nu så jag har lärt mig leva med det. Men det vore skönt att kunna skratta tillsammans med sina kompisar utan att hålla på att krevera av smärta efter ett tag. Men som sagt, man vänjer sig.

Bilderna!
Det gick ju inte att lägga in bilderna i förra inlägget, då de skulle vara med. Aja det blir aldrig som man tänkt sig.

Om lördagens bravader och hundarnas vårdopp

I lördags var jag barnvakt åt mina kusinbarn och min lillasyster Jonna följde med. Det var full rulle på den kvällen kan jag lova...
   Efter maten som bestod av lasange och morotsstavar så gav vi oss ut i trädgården för att spela fotboll. Jag och Axel mot Jonna och Lydia. Otroligt nog så vann jag och Axel även om jag har nollkoll på bollen och världens taskigaste kondis. Och jag bidrog med flertalet mål! Haha, min bollkänsla kanske har börjat växa..
   Bilderna som är nedan är segerfoton. Jonna o Lydias kan ni ju dock räkna bort eftersom de förlorade.. hehe. Däremot är Axel och mitt äkta vara.

Hundarna togs ut på vårpromenad i skogen och Kalle passade på att ta sig ett dopp i Skeppstasjön. Lagom trevligt men han njöt av det i alla fall och det är väl huvudsaken. Han älskar att simma till skillnad från Nisse som bara vågade blaska lite i vattnet. Fegisen!

Nej nu blir det till att plugga matte... Usch men inlämningsuppgiften ska vara inne idag så jag lär väl få sitta till 23.59 inatt och fylla i uppgifterna (som naturligtvis kommer vara fel). Tur för mig att det inte blev något barnvaktsjobb idag eftersom de var sjuka i familjen. 

Nattningen av hästarna är också mitt ansvar ikväll. Helt appropå ingenting... 

Ut ur dimman in i solen

I morse var det så dimmigt ute att jag knappt såg handen framför mig när jag cyklade till stallet. Sen lunch och nu skiner solen och det är så där underbart ute att hela kroppen är glad.

Har gjort åtminstone en människa sur idag, kanske flera. Men vet ni vad? Det skiter jag fullständigt för jag VET att jag har rätt (på riktigt) och att jag bara ser till "de omtalades" bästa... Så det så!

Jonna gjorde bästa målet och det var fart på herrarna under handbollsmatcherna.;)

Minnen av en galen man

Satt i bilen på väg hem från jobbet nyss. Åkte förbi busshållsplatsen där man troget var tvungen att vänta på bussen i två och ett halft års tid på gymnasiet (jo jag gick treårigt program som alla andra men tog körkort efter två och ett halft år så sista terminen åkte jag mest bil) i ur och skur.
   Kom då att tänka på en väldigt konstig man jag träffe där och som började prata med mig. Han såg normal ut men när han började prata blev jag fundersam.

"- Jag ska också åka med bussen. Det är fint väder idag", sa mannen.
"- Ehh.. Ja det är fint väder.", svarade jag lite neutralt.
Mannen började plocka med sina händer och stirrar ofukuserat åt alla håll.
"- Fast jag ska nog gå istället, det är ju fint väder", säger jag och tar det långa steget före och lägger iväg längst Östermalmsgatan.
Med mannen efter mig.
"- Då gör jag det också. Jag har varit på sjukhuset och dokotrn gav mig medicin."
"- Jaha, där ser man", säger jag och förbannar i tysthet övergångsstället som är 100 meter bort, varför kan det inte vara närmare så kan jag smita iväg åt ett annat håll?!
"- Ja jag har en sån där nervös sjudom förstår du så jag måste äta medicin."
"- Aha, svarar jag nu lite lätt panikartat.
   Jag går ensam (visserligen i fullt dagsljus men ändå) tillsammans med en helt främmande människa som dessutom har en "nervös sjukdom", kommer han tat försöka döda mig?
Jag kommer fram till övergångsstället, säger ett snabbt (men ändå som att jag verkligen menar det, han får ju inte misstänka att jag känner mig halvt ihjälskrämd) adjö till mannen och går över vägen. Mannen i sig ler brett och säger hejdå till mig och fortsätter mot stan tillsmanns med sin nervösa sjukdom. Puh, jag överlevde.

Till saken hör den att sjukhuset inte ens ligger i närheten av min skola och att mannen kom ut från ett lägenhetshus där det bor massa.. hrm.. knarkare helt enkelt. Vet inte om deras liv är som i Trainspotting men ändå. man kan ju undra vad för doktor han har träffat och vilken medicin han fått tag på... Fast jag bara spekulerar. Men då var jag rätt så skraj kan jag villigt erkänna.

Candynight

Äta godis, skjutsa, hämta, lämna familjemedlemmar på olika aktiviteter (isracing och "hänga på stan"). Min fredagskväll artar sig. hehe. Jag har verkligen inget liv.

Mysteriet är löst

Någon som ringde var Matilda. Från jobbet. Så nu är mysteriet med det mystiska missade samtalet löst. Puh, jag kan andas ut...;)

NU blir det promenad och sedan kaffe.

Konstigheter

Någon har ringt till mig. Någon från Motala. Någon som inte går att kolla upp. Konstigt. Numret finns nämligen inte men Någon har ringt från det numret till min mobiltelefon.

Som sagt. Konstigt.

"Satan i gatan" sa kråkan till Mamma Mu

Jag kan inte andas genom näsan dock genom munnen.
Jag känner inga dofter (på gott och ont antar jag).
Jag kan inte äta utan att riskera att drabbas av syrebrist.
Jag kan inte prata ordentligt eftersom min näsa är blockerad. Så att säga.

Med andra ord; Jag är genomförkyld. Och tycker just nu väldigt synd om mig själv. Nattsömnen blir det nog inte så mycket av eftersom jag inte kommer kunna sova. Visserligen sitter jag mer eller mindre redan upp när jag sover tack vare mina fyra kuddar men man behöver ju inte överdriva. Usch för förkylningar, men det kunde ju varit värre. Det kan det alltid.

Btw för er som vill veta något mysko om mig. Jag sover med öppna ögon. HELT öppna ögon. Och jag är inte medveten om det själv (det är dock alla som någon gång spenderat en natt i samma rum som mig). Vet inte riktigt varför men morfar var tydligen likadan så jag antar att det är ett släktdrag. När jag föddes och låg på BB trodde mamma nästan att jag var död eftersom jag låg och stirrade på henne genom plasten på min rullbara säng. Låt oss hålla tummarna för att inte något av mina framtida barn drabbas av samma konstigheter. Då kommer jag få nippran. 

Ren toalett och tvåtusenetthundra hundmatskulor senare

Nu är jag äntligen klar med städandet! Det tig sin lilla tid (närmare fyra timmar...) men nu är huset återigen beboligt. En rejäl städning såhär på tisdagen känns riktigt bra men jag förbannar fortfarande alla jäkla hundmatskulor som Nisse sprätt ut överallt. Han kan inte det där med att ÄTA upp all mat istället för att sprida omkring den som om det vore något slags nytt golvgödsel. Kalle däremot brukar vara ganska duktig på att få i sig all mat (han är för gamig för att låta något gå till spillo) men båda hundarna gillar att dricka vatten och att försöka bilda små sjöar av vatten över hela köksgolvet. Mad dogs!

   Inger röjande av vare sig skafferi eller kylskåp. Blir kanskekanskekanske av senare men jag vet inte. Just nu vill jag bara dö av trötthet, hunger och smärtande nacke. Men som sagt, fint blev det.:)

Städdag!

Idag ska jag städa, tvätta, röja i skafferiet (stackars mamma o pappa som kommer komma hem till ett tomt skafferi, jag har en förmåga att slänga produkter om de så bara är en dag för gamla...), kylskåpet och sedan ska jag ta en promenad i det fina vädret. Om jag hinner och orkar efter att ha knäskurat köksgolvet... haha.
   För IDAG lyser solen och även om det är kallt så är det väldigt fint ute. Den lilla snön som föll igår och blev kvar smälter nog bort över dagen, hoppas jag i alla fall. Nu vill jag ha vår!

Vill också komma på vad jag ska göra med mitt liv. Vad ska jag plugga? Vart ska jag plugga? När ska jag få råd att flytta?

Svullodag

Hrm... Mycket frukost (dessutom relativt sen eftersom jag inte gick upp förens KVART ÖVER NIO, skandal...), pizza till lunch, delicatoboll till fikat samt några godisbitar som Henke tvunget släpade med hem till Matilda där vi hade vår pluggsöndag. Nice med gottis men det blev lite väääl mycket. Så nu sitter jag och känner mig allmänt tjock och fläskig. Får trösta mig med att vi faktiskt gjorde klart ALLA uppgifter i insändningsuppgift 2 (tio stycken på under tre timmar, kors i taket!) och att jag faktiskt inte brukar äta pizza så ofta. Det gör ju också sitt till att de andra svullade lika mycket som jag. Haha.

   Var extra glad över att plugga hemma hos Matildisen idag eftersom vi hade strömavbrott till och från här hemma idag. Förvisso sprang ljuset iväg igen precis när jag kommit hem men det kom tillbaka ganska snabbt. Men som det blåser ute nu så blir det nog svart snart igen. Usch. Så härligt är livet på landet..;)

Så in i döden trött

Det blev inget Harrys igår. Jag kämpade in i det sista men till sist vann mina ögonlock kampen och fick (tacksamt) slå igen för natten. Så in i döden trött att jag absolut inte orkade även om jag egentligen var ganska sugen på en utekväll. Det får bli någon annan gång istället. Och det var faktiskt underbart skönt att få sova.
   
Kravlade upp ur sängen halv sju i morse för att åka till stallet och fixa allt som skulles där och sedan åkte jag hem och åt frukost. Det är sådant man måste stå ut med när man ska klippa sig klockan tio... Och ikväll blir det fest så jag skulle inte hunnit åka dit senare (och det ville jag inte för den delen heller eftersom det skulle betytt att ingen kom upp till hästarna på morgonen och då skulle han som fodrar fodrat pållarna inne och de skulle inte fått kliva ut förens halv elva...). 

   Så trött, så trött fortfarande när jag kom hem från klippningen så jag la mig i min sköna soffa och somnade med mitt nyfärgade hår. Himla skönt det också och efter att nu ha sovit i en timme ungefär så känner jag mig som en ny människa.

Jag diggar faktiskt Grynet (Elin Ek), snacka om att människan bjuder på sig själv!

Grattis!

Idag fyller min älskade mormor 72 år! Grattis grattis! Så efter att ha tillbringat fem timmar i stallet, alltså hos mormor eftersom hon äger stallet så ska jag upp ikväll igen för att äta smörgåstårta och svulla kardemummabullar. Hälsosamt värre! Men gott, det kan jag garantera.

Nu MÅSTE jag verkligen äta något, är hur hungrig som helst men har inte orkat fixa något än. Det får nog bli mackor, finns ingen snabbare föda. På söndag blir det nog pizza med Matilda eftersom det då ska pluggas återigen och jag ska ut på lördag... Dagen-efter-mat tror jag det kallas..;) Haha, så farligt ska det inte bli. Är lite sugen på Harrys ikväll men vi får se. Jag tror inte min ekonomi vill att jag ska till Harrys menmen...

Just det, angående min MatteC insändningsuppgift idag. Enda kommentaren: HAHA! Inlämnat och rättat. Tänker inte ens skriva vad poängantalet blev, det var pinsamt dåligt...

Summan av kardemumman

Två timmar och 20 minuters hårt pluggande igår resulterade i två lösta uppgifter. Visst är vi duktiga...


Kaffevältare

Hade satt mig (okey, slängt mig i soffan) för att se på Smallville som börjar kvart över två. Nähä du. Någon annan serie har tagit storyn om Clark Kent och hans liv i ett försök att ersätta den. Oh no!!
   Nävars så farligt är det inte men jag visste inte att säsongen var slut, då blir man lite off. Så istället somnade jag och vaknade en timme senare igen. Skönt att sova men fick lite panik för jag trodde jag försovit mig, ska ´vara barnvakt idag. Som tur vad hade jag inte gjort det utan har ganska gott om tid på mig, jag ska tom dricka en kopp kaffe innan jag åker och se om det kan pigga upp mig lite.

Lyckades välta ut kaffeburken och vrida till den så att den blev helt missbildad. Vred tillbaka den men nu är locket svårt att få på. Stackars Alfred Norqvist-burken som vårt kaffe bor i. Han mår inte så bra längre.

Today is the day

Plugga, plugga heeelaaa kvällen (natten?) hos Matilda efter barnvaktsjobb. Yes vad jag ser fram emot det. Trevligt att träffa Matilda och umgås med henne naturligtvis men jag kommer kräkas på mattetalen. Garanterat.

"en sån dära lista igen..."

HAR DU NÅGONSIN
blivit kysst:
ja
ätit sushi: ja, fanns på restaurangbuffén när jag jobbade på Fuerteventura
stått på scen: Räknas skolpjäser så, ja. Spelade Mulle Mullvad i ettan och piga i tvåan eller trean. På lågstadiet.
blivit dumpad: Ja
varit ihop med någon som varit otrogen: Nej
varit med om en bilolycka: Nej
klättrat på berg: Jag har GÅTT på Omberg

ANTINGEN ELLER
kallt eller varmt: Varmt
spets eller satin: . Spets
blått eller rött: Blått
regn eller snö: Svårt. Snö på vintern men regn på våren.
ull eller bomull: Bomull
rosor eller tusensköna: Rosor 
vår eller höst: Vår
historia eller vetenskap: Historia
matte eller engelska: Engelska, absolut! (läs i min blogg så förstår ni varför...)

MOTSATTA KÖNET
gillar du någon just nu från det motsatta könet:
Gillar och gillar...
vet den om det: Nej
gillar någon annan dig just nu: Det skulle jag ha svårt att tro.
vad tittar du på hos en kvinna/man: Ögonen och leendet.

INOM DE SENASTE 48 TIMMARNA
har du haft ett seriöst samtal:
Jag har haft många seriösa samtal.
kramat någon: Ja, lillasyster och djuren
bråkat med en kompis: Nej

GILLAR DU ATT
ge kramar:
Ja
ge massage: Inget fel i det.
gå promenader i regnet: Ja det kan vara ganska mysigt faktiskt, bara det inte är iskallt.

ÖVRIGT
svär du för mycket: Hrm.. Det gör jag nog
vilken färg är det på dina byxor just nu: Svart/blå någonting, jeans.
vilken låt lyssnar du på just nu: Just nu är det tyst.
vad var det sista du sa: "Hej då", till farfar i telefonen.
vad är brevid dig just nu: En öppen dörr till höger och ett fönster till vänster.
hur ser ditt skrivbord ut (till datorn): Belamrat med saker. Annars vanligt trädatorbord från IKEA.
vad var det sista du åt: Två mackor med kaviar.
hur är vädret just nu: Nu börjar det mörkna men vädret har varit jättevårigt hela dagen. Underbart.
vem pratade du sist med på telefon: Farfar.
vad gör dig glad: Kaffe (fast den känslan är ju fejk;), vänner, när saker går som jag tänkt mig.

vart skulle du vilja åka: Back to Scottland.
för att shoppa: Prag, där kan man väl hitta billiga grejjer? Annars Ullared..hehe
för att festa: London, Glasgow, eller kanske Lund.
för att ha sommar:  Om jag vill ha sommar när det är vinter här så tar jag Grekland.
vill du ha barn: Ja.
vad ska dom heta: Det tar jag i sinom tid.

Vårkänslor hos hundarna och vårfint i Vadstena(men bara en liten del)Bild1: Nisse hoppar med en pinne
Bild2: Nisse hoppar (jämt!) och Kalle accelererar
Bild3: En bit på stranpromenaden nere vid Vadstena slott
Bild4: Slottet synes mellan träden
Bild4: Samma strandpromenad, annat håll
Bild5: Tre glada änder simmar (Den Onde, den Gode och den Fule alt. De Tre Musketörerna)

"...då ä dä som att riva igång ett tröskverk."

Idag klev jag (inte alldels frivilligt) upp klockan 20 i sex för att hinna in till Mjölby med farfars bil för besiktning. Tiden jag och bilen skulle vara där var 07.00. Jag åkte tio över sex hemifrån. Anledningen till den tidiga avgången (normalt sett så tar det inte mer än en halvtimme in till Mjölby) är att farfars bil inte är van vid att köra i några högre hastigheter. Så när man kör i 70 km/h skakar bilen något så grymt och ju högre hastigheten blir desto värre blir det.
   Som farfar sa när vi hämtade bilen; "Dä ä som att riva igång ett helt tröskverk." Jag kan nog bara hålla med... Absolut inget fel på bilen i övrigt, trots att den är äldre än mig, från -83 tror jag. Farfar har vårdat den ömt så nog håller den ett tag till. Hon är säker gamla Jettan..hihi.

I detta inlägg vill jag även be om ursäkt till alla som hamnade bakom mig sträckan mellan Fivelstad-Skänninge och Skänninge-Mjölby. Jag höll bara 70-75 på 90 vägarna, jag vet, kunde dock inte köra fortare för då hade både jag och bilen skakat sönder... Hoppas ni tyckte jag höll åt mig bra trots allt..;) För övrigt gick bilen i genom utan anmärkning förutom ett tips om att fixa obalansen i vänster bakdäck. Det är tydligen pga den obalansen som bilen skakar så mycket. Å så hade de lite problem med att hitta ljudsignalen, ändå har farfar tydligt märkt upp knappen med "signal" i stora bokstäver. Dock sitter den ju nästan nere vid golvet så det kanske inte var så konstigt. I normala fall sitter väl signalen i närheten av ratten. Men den funkade även där sa den snälla farbrorn som besiktade bilen.

I really gonna need our study nights... Matilda HELP me!

Matte är djävulens påfund, det är jag övertygad om. I alla fall så känns det som så just nu, har ögnat igenom mina första inlämningsuppgifter och skrivit ut formelsamlingen. Jag är glad att jag inte är ensam om den här pärsen. Tackochlovgodegudvadjagärlättad över att Matilda också läser kursen. Så att vi kan gråta ihop och förbanna talen tillsammans. Om inte annat kan ju Matilda trösta mig när jag kör på slutprovet, och jag kan glädjas med henne när hon klarar det. Jag har inte alltför höga tankar om mig själv...

DET ÄR VÅR UTE!!!!! Solen lyser, fåglarna kvittrar, påskliljorna i slänten ("stupet") bakom vårat hus har börjat titta upp ur jorden. Nu ska jag bara hitta vårens första tussilago så är våren ett faktum. Nice dag trots matteproblem.

Bröllopsparty på lördag. Ulrika ska gifta sig..:) Det ska bli jättekul, hoppas bara att alla från Finland kan prata svenska eller engelska och att jag inte behöver babbla på persiska (för det språket kan jag inte heller), då låtsas jag att jag tappat rösten eller är döv. Hehe.

Vårväder!

Det är faktiskt vårväder ute idag! Okej det är fortfarande ganska kallt och som vanligt blåser det som fasen uppe i stallet MEN lärkorna kvittrar och solen skiner OCH snön är i stort sett borta. Allt är geggigt och lerigt men det gör ingenting. Vår är ju ändå vår liksom..;)

   Igår kunde det kanske varit tillfälle men icke sa nicke. Tillfället gick mig bi. Så att säga.

...och ibland vet man inte hur...

Ibland vill jag bara skrika rakt ut. Allting som jag har i huvudet vill bara komma fram för det får liksom inte plats innanför skallbenet längre. Ibland vill jag precis tvärtom, att bara jag ska höra mina tankar, jag vill inte dela dem med någon och jag vill inte att någon ska försöka få mig till det.

   Ibland mår man bara på det viset att man inte vet vart man ska ta vägen överjuvudtaget, den känslan kan finnas vare sig man mår bra eller dåligt, om man är lycklig eller olycklig. Det gör detsamma. Men ibland vet jag inte vart jag ska göra av mig själv.

Och just nu vill jag bara vara själv och skriva, skriva, skriva tills det blir klart och utan att bli störd av någon under tiden. Det är det värsta med att bo hemma. det är alltid någon som kommer in i rummet och då kan jag bara inte skriva mer, stänger ner dokumentet för att slippa ha folk hängande över axeln och läsa mina ord när jag inte vill det, i alla fall inte just då när det inte är färdigt.
   Jag skulle vilja ha ett helt eget, hemligt rum i huset som bara jag kände till och som jag kunde låsa. I  rummet skulle det finnas en dator att bara skriva på och en bekväm sittplats. Så att alla tankar och ideér fick en chans att komma ut, att växa fram i takt med rörelserna mina fingrar gör över tangentbordet.

Förvirrat. Ja. Men ibland bara skriver jag.

Redan problemos... så att säga

Känner redan hur ångesten kommer krypande, hur rummet blir mindre och mindre och hur talen i boken hotfullt kommer skrika åt mig att jag är en stor matteidiot. Och då har inte ens kursen börjat ännu, den startar på måndag den 12 mars. Dock ska första inlämningsuppgiften vara klar senast den 16 (på fredagen!) så jag känner mig ganska körd. Å andra sidan är det nog bättre för mig att verkligen råplugga kursen nu på fyra veckor (den är inte längre än så när man läser på heltid och ändå är kursen på 100 p!) för då kommer jag förhoppningsvis ihåg vad allt handlar om.

   Så jag ska verkligen kämpa, kämpa och kämpa lite till för att klara av kursen. Plugga det kan jag faktiskt men oftast går inte matten och jag ihop, vi får väl se hur sagan slutar... Hehe.

Jag är inte hungrig

Sedan min släng av matförgiftning (eller vad sjutton det nu var) i måndags så har jag inte haft någon matlust eller hunger överhuvudtaget. Mår snarare illa när jag tänker på mat. Usch.
   I vanliga fall äter jag jämt och nu denna vecka har jag nästan inte ätit något. Jaja det går väl över. I vilket fall som helst så måste jag ju äta men det är mycket trevligare att göra det om man är hungrig eller åtminstone lite sugen innan.

Allt gick vägen

Igår var vi och hämtade Greger och nu går han ute i hagen tillsammans med alla de andra hästarna. Allt gick jättebra, han gick in i transporten på tre minuter cirkus (han har inte åkt transport mycket så det är ju inte konstigt att han inte knallade rakt in) och sedan stod han snällt och lugnt i transporten hela resan hem. Vi stannade och på en mack för att erbjuda honom vatten (som han ratade, tog höet istället) och då gjorde han inget annat än kollade ut genom dörren för att se på trafiken samt "pratade" med oss.
   Så nu är jag lycklig ägare till en häst som redan tagit mitt hjärta. Låt oss se hur sagan slutar bara...

   Har fått heltidsjobb på ett café/hotell hela sommaren och deltid på samma ställe med start i maj. Så nu börjar det ordna sig på jobbfronten också, nu ska jag bara kämpa mig i genom och klara av mattekursen också. Försöka i alla fall. Haha.

Blogg.se, we have a problem

Hade tänkt lägga upp massa bilder i det här inlägget, bara för att det är kul men det gick inte. Krångel med blogg.se. Det tycker jag inte om.

Är hungrig som ett djur (och för tillfället skitig som en gris efter att ha mockat boxar och kört in massa ny torv för att fylla boxen till Greger) så jag behöver mat. Vad för mat är frågan? Kan inte själv besvara den för tillfället så jag ska plöja mig i genom skafferi och kylskåp inom en snar framtid. Äta bör man...

   Ta ut pengar, gå på intervju samt köra upp alla våra hästgrejer till stallet igen som för tillfället står och samlar damm i kontoret. Helt underbart lycklig blir jag av att få ställa sakerna på sin rätta plats igen. Jag behöver inte mycket för att må bra. Haha.